Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا برخى فروشندگان موبایل شیراز اعلام مى کنند در شرایطى که پس از دو ماه تعطیلى مغازه ها، فعالیت خود را آغاز کرده‌اند اما مشکلاتى مانند هزینه اجاره بها، دارایى، حقوق کارکنان، و... مشکلات آنها را چندین برابر کرده است.

همچنین در حالى که طبق تجربه سال هاى گذشته معمولا در ماه پایانى و روزهاى آخر سال با رشد فروش گوشى موبایل مواجه بودیم، سال 98 رویه تغییر کرد و بازار رونق خود را از دست داد؛ این موضوع از یک طرف ناشى از تعطیلى بسیارى از فروشگاه هاست که این روزها به دلیل جلوگیرى از شیوع کرونا تصمیم به این کار گرفته اند و از طرف دیگر بازار هم با کاهش شدید تقاضا مواجه است و به نظر مى رسد گوشى در اولویت خرید مردم در شرایط بحرانى نیست و فعلا از سبد خرید، خارج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرمنده فرزندم هستم

از طرفی آموزش مجازی هم مشکلاتی را برای بعضی از اقشار و مردم ایجاد کرده است احمد که کارگر است جهت تحصیل فرزندش از طریق فضای مجازی قصد دارد که گوشی هوشمند خریداری کند اما قیمت ها به قدری گران است که وی را شرمنده خانواده اش کرده است.

وی با بیان اینکه برای خرید گوشی به چند مغازه مراجعه کردم ،گفت: اما با مشاهده قیمت‌ها به این نتیجه رسیدم که به هیچ وجه خرید گوشی برای فرزندم در توانم نیست و تنها شرمنده فرزندم شدم.

احمد در ادامه می گوید: حدود دو ماه است که شیوع کرونا باعث شد که سر کار نروم و در مخارج زندگی بمانم اما این خرید گوشی یک اتفاقی بود که تنها سبب شد شرمنده فرزندم شود چرا که با مراجعه به مغازه ها و نبود گوشی ارزان قیمت باعث شد که فرزندم هم از تحصیل باز بماند.

 افزایش 30 درصدی قیمت موبایل در روزهای اخیر

در همین راستا رئیس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز با بیان اینکه قیمت گوشى موبایل در روزهاى اخیر 30 درصد افزایش پیدا کرده است، مى گوید: عواملى مانند افزایش نرخ دلار، نبود جنس، تعطیلى بازارهاى موبایل فروشى ووارد نشدن گوشى موبایل به کشور، باعث شده که قیمت موبایل گران شود.

سید على دستغیب در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه در حال حاضر مردم به دلیل نداشتن قدرت خرید به هیچ وجه تمایلى به خرید گوشى موبایل ندارند، مى افزاید: اگرچه حدود چند روز از آغاز به کار مغازه هاى موبایل فروشى در شیراز مى گذرد، امامردم تنها براى تعمیرات به مغازه هاى موبایل فروشى مراجعه مى کنند.

انصراف 7 موبایل فروش از ادامه فعالیت در سال جدید

رئیس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز با اشاره به اینکه از اوایل سال 99 تاکنون، حدود 7 نفر از مغازه داران از ادامه فعالیت در فروش موبایل انصراف داده اند، مى افزاید: با توجه به واقعیت ها و مشکلات موجود، بى شک در آینده بازار موبایل با مشکلات عدیده اى مواجه مى شود.

دستغیب ادامه مى دهد: در حال حاضر حداقل قیمت یک گوشى موبایل ساده با برندسامسونگ، حدود دو میلیون و 700 الى 800 هزار تومان است؛ این در حالى است که قیمت یک گوشى موبایل در دو سال گذشته 150 الى 200 هزار تومان بود.

رئیس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز با اشاره به اینکه متوسط و میانگین قیمت گوشى هاى موبایل به 5 میلیون تومان رسیده ، مى گوید: در حال حاضر قیمت یک گوشى آیفون به 28 الى 29 میلیون تومان رسیده است.

فاصله زیاد جیب مردم با قیمت موبایل

وى با بیان اینکه قدرت خرید مردم به هیچ وجه با قیمت‌های گوشى موبایل همخوانى و برابرى ندارد، مى افزاید: در شرایط فعلى نرخ تورم با واقعیت ها و جیب مردم همخوانى ندارد.

رئیس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز خاطر نشان مى کند: کاهش قدرت خرید مردم باعث شده که فکر خرید موبایل را از سرشان بیرون کنند.

وى با اشاره به اینکه شیوع بیمارى کرونا و تعطیلى مغازه ها، مشکلات زیادى را براى این قشر ایجاد کرد، ادامه مى دهد: بیشتر فعالان موبایل در مغازه‌هاى استیجارى فعالیت مى کنند بنابراین تعطیلى بازار، مشکلاتى را براى آنها ایجاد کرده است.

80 درصد مالکان اجاره بها را نبخشیدند

دستغیب با اشاره به اینکه بیشتر مالکان مبلغ اجاره بهاى مغازه داران را نبخشیدند، مى افزاید: اگرچه اتحادیه موبایل فروشان به بیشتر مالکان مغازه هاى موبایل تماس گرفت و خواستار بخشش اجاره بها شد، اما تنها عده اى اقدام به بخشش اجاره بها کردند این در حالى است که حدود 80 درصد مالکان، مبلغ اجاره بهاى مغازه ها را نبخشیدند.

رئیس اتحادیه تعمیرکاران و فروشندگان تلفن و لوازم جانبى شیراز در ادامه از پرداخت نکردن بیمه بیکارى انتقاد مى کند و مى گوید: اگرچه مقرر شد که دولت در جهت حمایت از کارگران و افراد، مبلغ بیمه بیکارى را به این افراد بپردازد اما عدم پرداخت این مبلغ حق بیمه مشکلات کارگران را دو چندان کرده است.

سرگردانی مغازه داران

دستغیب با اشاره به اینکه در حال حاضر مغازه داران و پرسنل موبایل فروشان شیراز سرگردانند، ادامه مى دهد: در روزهاى گذشته اداره دارایى هم پیامى را به مغازه داران ارسال کرده و خواستار پرداخت بدهى مغازه داران شده است که این هم بر مشکلات کاسبان افزوده و مشکلات آن ها را دوچندان کرده است.

وى با بیان اینکه دولت هیچ حمایتى از مغازه‌داران نکرده است، مى گوید: در حال حاضر مردم و مغازه داران و موبایل فروشان به شدت تحت فشارند.

تعطیلى دو ماهه 20 میلیون ضرر به ما وارد کرده است

دستغیب می افزاید: در دو ماه اخیر و در پی شیوع کرونا در ایران و  نبود درآمد و مشکلات دیگر باعث شد تا موبایل فروشان به ناچار نیروهاى خود را تعدیل و به حداقل برسانند.

یکى از مغازه داران موبایل فروشى با بیان اینکه  به شدت در بخش تامین هزینه با مشکل مواجه شدیم، مى گوید: تعطیلى مغازه به دلیل شیوع بیمارى کرونا و افزایش قیمت ها، مشکلات عدیده اى را براى ما ایجاد کرده است.

وى در گفت و گو با ایلنا  با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت گوشى موبایل به شدت و حدود 50 الى 60 درصد گران شده است، مى افزاید: اما وسایل جانبى و هزینه تعمیرات خیلى افزایش پیدا نکرده و اجناس این بخش حدود ده درصد افزایش قیمت داشته است.

این مغازه‌دار در ادامه با اشاره به اینکه نبود گوشى موبایل در بازار و عدم واردات گوشى باعث شده که مغازه داران به صورت دلخواهى و سلیقه اى قیمت تعیین کنند، مى گوید: به طور مثال قیمت گوشى آ 10 سامسونگ که در گذشته حدود یک میلیون و 800 هزار تومان بود، در حال حاضر به حدود سه میلیون تومان رسیده است.

این مغازه دار با اشاره به اینکه دو ماه تعطیلى باعث شد که هزینه هایى زیادى به ما تحمیل شود ادامه مى دهد: با توجه به اینکه هزینه اجاره مغازه ما حدود دو میلیون و پانصد هزار تومان است و دیگر هزینه ها مانند حقوق پرسنل و ....، باعث شد که در این دو ماه 20 میلیون تومان ضرر کنیم.

گزارش: محمدرضا طاهری

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پول حقوق گوشی هوشمند مشکلات موبایل کروناویروس موبایل فروشان میلیون تومان مغازه داران حال حاضر هزار تومان باعث شد خرید مردم مغازه هاى اجاره بها مغازه ها قیمت ها مى گوید دو ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۸۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان افزایش قیمت خودرو با شروع بهار؛ به طور میانگین چقدر گرانی داشتیم؟

«دنیای اقتصاد» نوشت: نگاهی به روند قیمت‌ها در این بازه زمانی نشان می‌دهد که از ابتدای سال جاری تاکنون بهای خودروهای داخلی در بازار به طور میانگین ۴۷میلیون تومان، معادل ۷.۱درصد، رشد داشته است. محصولات مونتاژی اما در همین مدت زمان کمتر تحت‌تاثیر رشد قیمت بوده‌اند و بهای آنها به طور میانگین ۲۸.۸میلیون تومان افزایش یافته تا رشدی ۱.۸درصدی را ثبت کند.

فروردین، ماه پرتلاطمی برای بازار خودروی ایران بود. طی تعطیلات نوروزی قیمت خودرو رو به رشد رفت اما شیب چندان شدیدی نداشت. با این وجود بعد از ۲۵ فروردین و اوج‌گیری چالش‌های منطقه‌ای، بهای خودرو گام بلندی برداشت و به سقف خود رسید. با این وجود طی چهار روز اخیر قیمت خودرو مسیر کاهشی را پیش گرفته، البته این کاهش به قدری نبوده که رشد قیمتی را که از ابتدای فروردین یا حتی پس از تعطیلات نوروزی اتفاق افتاده بود جبران کند.

رشد قیمت خودرو در فروردین‌ماه امسال را می‌توان متاثر از سه عامل اساسی تورم انتظاری، اتفاقات سیاسی و رشد نرخ ارز دید که البته چندان هم از یکدیگر منفک نیستند. البته تورم انتظاری عاملی بود که از اسفندماه سال گذشته تاثیر زیادی روی بازار گذاشت. با گذشت نزدیک به یک سال از آخرین قیمت‌گذاری رسمی خودرو، بسیاری انتظار داشتند که سال نو با اعلام قیمت‌های جدید آغاز شود. بنابراین از همان اسفندماه رشد قیمت‌ها تحت‌تاثیر انتظارات تورمی کلید خورد، موضوعی که در تعطیلات نوروزی همچنان نقش مهمی را ایفا می‌کرد و شیب نمودار قیمت خودرو را مثبت نگه داشته بود. همین انتظارات تورمی ناشی از نزدیک شدن به قیمت‌گذاری است که باعث شده بهای خودروهای داخلی با شیب بسیار تندتری نسبت به محصولات خودروسازان خصوصی پیش برود.

همچنین نرخ ارز بر بهای خودرو به‌شدت موثر بوده است، موضوعی که البته در بیشتر مواقع صادق است، چراکه نمودارهای قیمت خودرو همیشه وفاداری خود را نسبت به نوسانات نرخ ارز به اثبات رسانده‌اند. بهای ارز در بازار آزاد از ابتدای فروردین رو به رشد بوده، که باعث شده قیمت خودرو نیز همان نوسانات را در پیش بگیرد. اتفاقات سیاسی‌ و چالش‌های منطقه‌ای نیز عاملی بود که نقش مهمی در بازار فروردین‌ماه خودرو ایفا کرد، به طوری که ۲۶فروردین بسیاری از خودروها قله قیمتی خود را لمس کردند. البته همان‌طور که اشاره شد، طی چهار روز گذشته شاهد افت جزئی قیمت خودرو بودیم.

اگر اتفاق سیاسی غافلگیرکننده‌ای رخ ندهد و فعلا خبری از رشد قیمت کارخانه‌ای خودرو نباشد، می‌توان گفت روند کاهشی قیمت خودرو ادامه خواهد داشت؛ سناریویی که البته چندان محتمل به نظر نمی‌رسد، چراکه سه‌شنبه بعدازظهر وزیر صمت جلسه‌ای با شورای رقابت داشت که این موضوع احتمال رشد قریب‌الوقوع قیمت رسمی خودرو را تقویت کرده است. بنابراین اگر سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان که زیرمجموعه وزارت صمت است، در آینده‌ای نزدیک دست به اعلام قیمت‌های جدید خودرو بزند احتمالا باز هم شاهد موج دیگری در رشد قیمت‌های بازار خواهیم بود. همچنین اگر باز هم در زمین روابط بین‌المللی کشور، اتفاق غافلگیرکننده‌ای رخ دهد، سایه خود را روی بازار خودرو نیز خواهند انداخت. به‌هرصورت پیش‌بینی این مورد چندان آسان نیست و باید منتظر ماند و دید آیا بازار خودرو می‌تواند روند رو به کاهش قیمت‌ها را حفظ کند؟

دیگر خبرها

  • ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟
  • ثبات بازار طلا بعد از نوسانات اخیر
  • میزان افزایش قیمت خودرو با شروع بهار؛ به طور میانگین چقدر گرانی داشتیم؟
  • تولید گوشی ایرانی به کجا رسید؟
  • حذف کارت بانکی آغاز شد / خرید با موبایل!
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۲۹ فروردین ۱۴۰۳؛ ارزان‌ترین گوشی هوشمند سامسونگ چند؟
  • آغاز خرید با موبایل و بدون کارت بانکی در ۶ بانک
  • آغاز خرید با موبایل و بدون کارت در ۶ بانک
  • آغاز کهربا در ۶ بانک/ خرید با موبایل و بدون کارت اجرایی شد
  • اپل، سلطنت گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۲۴ را به سامسونگ واگذار کرد