Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-16@10:57:41 GMT

ترافیک را دور بزن!

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۳۵۵۲

ترافیک را دور بزن!

همشهری آنلاین- مرضیه موسوی: این روزها اگر از خیابان میرداماد عبور کرده باشید مسیر دوچرخه‌سواری این بلوار را دیده‌اید که با نرده‌های زردرنگ از مسیر خودروها جدا شده است. وجود شیب جنوب به شمال در منطقه یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی است که ساخت مسیر دوچرخه را با چالش‌های زیادی مواجه کرده است. نخستین مسیر دوچرخه‌سواری منطقه ۳ به‌زودی رسماً افتتاح می‌شود تا کم‌کم پای دوچرخه‌های اشتراکی به خیابان‌ها و معابر این نقطه تهران هم باز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین بار در منطقه ۳
کمتر دوچرخه‌ اشتراکی پایش به بالاتر از میدان ونک باز شده است؛ شیب تند خیابان‌های شمال تهران نفس دوچرخه‌سواران را می‌گیرد وکاری می‌کند که کارمندان عطای استفاده از دوچرخه در این شیب را به لقایش ببخشند. خیابان‌های شرقی‌ـ غربی پهنه شمال هم در همین آتش می‌سوزند و معابر پرترافیک و باریکش از این وسیله نقلیه عمومی محروم‌ هستند. همین‌ها باعث شده تا ساخت مسیر دوچرخه در منطقه ۳ در بلوار میرداماد این روزها به یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها تبدیل شود و چشم اهالی منطقه و البته کارمندان اداره‌های این نقطه از تهران به پایان ساخت نخستین مسیر دوچرخه منطقه ۳ باشند. «علی وفقی» معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار منطقه ۳ می‌گوید: «در راستای گسترش حمل‌ونقل پاک در منطقه ۳ و کاهش آلودگی هوا و ترافیک، طرح ساخت مسیر دوچرخه‌سواری در منطقه ۳ آغاز شد. نخستین فاز اجرای این طرح در بلوار میرداماد حد فاصل میدان مادرتا پل مدرس بود که آماده بهره‌برداری است. این مسیر زیر پل مدرس، بلوار را دور می‌زند و شهروندان می‌توانند به‌صورت رفت و برگشت در این مسیر تردد کنند.» مسیر دوچرخه‌سواری بلوار میرداماد قرار است تا خیابان ولی‌عصر(عج) ادامه پیدا کند. عبور از بزرگراه مدرس یکی از چالش‌های پیش روی شهرداری در این پروژه است. وفقی می‌گوید: «برای وصل کردن این مسیر به خیابان ولی‌عصر(عج) باید روی بزرگراه مدرس پل بزنیم. پل ماشین رو این مسیر به دلیل کم‌عرض بودن ظرفیت لازم برای ایجاد مسیر دوچرخه را ندارد. از طرفی برای ایمنی بالا نیاز به ساخت پل جدیدی مختص مسیر دوچرخه داریم که استانداردهای لازم برای عبور دوچرخه را هم داشته باشد.»

معضلی به نام شیب
شیب‌های جنوب به شمال یکی از معضلاتی است که ساخت مسیر دوچرخه‌سواری در مناطق شمالی تهران را با مشکل مواجه می‌کند. با این حال مسیر دوچرخه‌سواری منطقه ۳ قرار است مسیری شبکه‌ای و به هم متصل باشد. معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار منطقه ۳ می‌گوید: «برای کارآمدی بیشتر مسیرهای دوچرخه‌سواری نیازمندیم که این مسیرها به‌صورت شبکه‌ای تعریف شوند. وجود شیب‌های جنوب به شمال در منطقه مانع بزرگی در این راه برای ماست. با این حال تلاش می‌کنیم مسیرهایی را تعریف کنیم که شیب کمتری دارند و تردد با دوچرخه در آن راحت‌تر است. عرض معابر و کم ترافیک بودن آن معیار دیگری برای انتخاب خیابان‌ها و معابر مورد نظر ماست. این مسیر قرار است در فازهای بعدی در خیابان ولی‌عصر(عج) تا بوستان و پردیس ملت ادامه پیدا کند. این شبکه در یکی از معابر موازی با خیابان دولت راه خود را ادامه می‌دهد و در یکی از خیابان‌های موازی با خیابان شریعتی به میدان مادر می‌رسد. دلیل اینکه مسیر دوچرخه در خیابان دولت ساخته نمی‌شود این است که عرض معبر در این خیابان باریک است و به دلیل ترافیک بالای خیابان، فضایی برای اضافه کردن مسیر دوچرخه باقی نمی‌ماند.»

مدد از دوچرخه‌های برقی
مسیر دوچرخه‌سواری قرار است پای دوچرخه‌های اشتراکی را هم به معابر منطقه باز کند و گوشه‌ای از بار ترافیکی صبح و عصر در خیابان‌های پر تردد را به دوش بکشد. میدان ونک اکنون تنها نقطه‌ای است که معمولاً در آن دوچرخه‌های اشتراکی به چشم می‌خورند. با این حال هیچ ایستگاهی در این منطقه برای دوچرخه‌های اشتراکی وجود ندارد. استفاده از دوچرخه‌های برقی راهکار مدیریت منطقه برای حل کردن مشکل شیب معابر است. وفقی می‌گوید: «بالا رفتن از شیب‌های معابر جنوب به شمال منطقه با دوچرخه ممکن است کار ساده‌ای نباشد. ما برای حل این مشکل تصمیم داریم از دوچرخه‌های اشتراکی برقی استفاده کنیم. اکنون هیچ دوچرخه اشتراکی برقی در تهران وجود ندارد. ما با شرکت‌های فعال در این زمینه وارد رایزنی شده‌ایم تا بتوانیم در برخی معابر از این دوچرخه‌ها استفاده کنیم. فعلاًهیچ ایستگاه دوچرخه اشتراکی در منطقه ۳ وجود ندارد. ساخت مسیرهای دوچرخه در منطقه راه را برای حضور مداوم دوچرخه‌های اشتراکی هموار می‌کند.»

عرصه از دوچرخه خالی نیست
مسیرهای دوچرخه در منطقه ۲ به بوستان‌های فدک و ۱۳ هکتاری و نهج‌البلاغه محدود می‌شود و شهروندان این منطقه تنها برای‌ تردد در این بوستان‌ها می‌توانند از دوچرخه استفاده کنند.امیرحسین حیدرنیا» معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار منطقه ۲ می‌گوید: «برای گسترش مسیرهای دوچرخه‌سواری قصد داریم این مسیرها در بوستان‌های منطقه را به هم متصل کنیم تا شهروندان علاوه بر تفریح و ورزش هنگام دوچرخه‌سواری بتوانند برای‌ تردد در بوستان‌های منطقه هم از دوچرخه استفاده کنند.»
گرچه در معابر منطقه ۲ خبری از مسیرهای ویژه دوچرخه نیست اما ۲۰ ایستگاه دوچرخه اشتراکی در منطقه وجود دارد. سعادت‌آباد، خیابان سرو، بلوار دریا و خیابان ستارخان از معابری هستند که با ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در آن،‌ تردد دوچرخه‌ها بیشتر از جاهای دیگر به چشم می‌خورد.
معابر و خیابان‌های منطقه یک هم خالی از حضور دوچرخه‌های اشتراکی نیست و در بلوار اندرزگو به‌صورت آزمایشی این مسیر طراحی شده است. وجود شیب زیاد در خیابان‌های جنوب به شمال و برعکس، یکی از دلایل کمرنگ بودن مسیرهای ویژه دوچرخه در این منطقه است.
از طرفی معابر باریک و کم‌عرض منطقه یک و تردد بالای خودرو در آن فرصت چندانی برای ساخت این مسیرها باقی نمی‌گذارد. طراحی مسیر دوچرخه در اغلب خیابان‌های منطقه نیازمند طراحی مسیر با شیب‌های استاندارد است و برای افزایش ایمنی دوچرخه‌سواری در این خیابان‌ها به کم کردن شیب در برخی از این نقاط نیاز است.

کد خبر 504763 برچسب‌ها منطقه ۳ ترافیک - شهری همشهری محله دوچرخه سواری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دوچرخه سواری منطقه ۳ ترافیک شهری همشهری محله دوچرخه سواری دوچرخه های اشتراکی مسیر دوچرخه سواری ساخت مسیر دوچرخه دوچرخه اشتراکی مسیرهای دوچرخه جنوب به شمال منطقه ۳ خیابان ها بوستان ها دوچرخه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۳۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی در هفته دولت امسال به بهره‌برداری می‌رسد

محمدحسن اسدی شامگاه شنبه در دومین بازدید از روند اجرای شیفت شب پروژه‌های بزرگ مقیاس عمرانی شهرداری این کلانشهر از پروژه‌های پیست دوچرخه سواری کوهستان شیراز - کمربندی جوادیه بام سبز، پروژه ضلع شمالی بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی - شهید سلیمانی، پروژه تقاطع جام جم - جنب صدا و سیما و پروژه دوربرگردان اردیبهشت بازدید کرد.

او در حاشیه بازدید از آخرین روند اجرای این پروژه‌ها که با همراهی رئیس و تعدادی از اعضای شورای شهر شیراز و اصحاب رسانه انجام شد، اظهار داشت: در راستای استفاده بهینه از زمان عملیات اجرایی پروژه‌های مهم و تاثیرگذار، راه‌اندازی شیفت شب در دستور کار قرار گرفت.

شهردار شیراز با بیان اینکه فاز نخست پروژه پیست دوچرخه سواری کوهستان تا کوه نور در هفته دولت و فاز نهایی را در دهه فجر تکمیل خواهیم کرد، افزود: فضایی مفرح، تفریحی، گردشگری و دلنشین در مسیر این پروژه پیش‌بینی شده است.

اسدی با بیان اینکه مد حمل و نقلی بسیاری از کشورها، دوچرخه است، ادامه داد: حداقل اگر نمی‌توان در شهر بین ماشین و خیابان‌ها شرایط مسیر دوچرخه فراهم شود، می‌توان با طراحی چنین مسیری یک فضای خاص ایجاد کرد.

او تصریح کرد: از آنجا که شیراز در سال ۲۰۲۴ به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا انتخاب شده، این پروژه می‌تواند یکی از مصادیق و نماد شیراز به عنوان پاک‌ترین شهر آسیا باشد.

شهردار شیراز با تاکید بر این نکته که حق و حقوق مالکین مورد مسیر پروژه پرداخت خواهد شد، یادآور شد: اواخر سال گذشته با همکاری و هماهنگی شورای شهر شیراز، برنامه راهبردی و عملیاتی شیراز ۱۴۰۴ با حدود ۵۰ پروژه بزرگ مقیاس و تاثیرگذار تعریف شد و چهار پروژه‌ای که امشب مورد بازدید قرار گرفتند، جزو پروژه‌های راهبردی و عملیاتی شیراز ۱۴۰۴ هستند.

اسدی ابراز امیدواری کرد که به لطف الهی و همت پرسنل شهرداری و سایر دستگاه‌ها، به اهداف از پیش تعیین شده برسیم، چرا که شورا و شهرداری شیراز با برنامه در حال انجام فعالیت است.

او همچنین به روند اجرای سایر پروژه‌های مورد بازدید از جمله پروژه کوهسار یا بزرگراه شهید سلیمانی و آیت‌الله حائری شیرازی اشاره و خاطرنشان کرد: این بزرگراه از شمال‌غرب به شمال شرق طراحی شده و محور شمالی این پروژه طی ماه‌های آینده بازگشایی و مکمل محور جنوبی خواهد شد.

به گفته شهردار شیراز، با اتمام تقاطع جام جم نیز رینگ ترافیکی در این مسیر تکمیل خواهد شد.

اسدی اجرای پروژه تقاطع جام جم - جنب صدا و سیما را نیز حاصل توافق و تعامل با رئیس رسانه ملی، مدیران استانی و شهری فارس و شیراز دانست و گفت: با اتمام دیوار، پروژه تقاطع جام جم اجرا خواهد شد.

او اضافه کرد: به دلیل اهمیت موقعیت مکانی صدا و سیما، تلاش کردیم پروژه با مهندسی ارزش و حداکثر استفاده اجرایی شود و تلاش خواهیم کرد تا کمتر از یکسال به بهره‌برداری برسد.

شهردار شیراز، پیمانکار این تقاطع را سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری شیراز معرفی کرد و گفت: این پروژه، یکی از مهمترین پروژه‌هاست و شیفت شب به صورت کامل در آن تداوم خواهد داشت.

فعالیت جهادی مدیریت شهری در اجرای پروژه‌های بزرگ 

سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای شهر شیراز نیز در حاشیه این بازدید‌ها ضمن تقدیر از تلاش شبانه روزی و فعالیت جهادی مدیریت شهری در اجرای پروژه‌های بزرگ، عنوان کرد: اجرای پروژه پروژه تقاطع جام جم - جنب صدا و سیما حاصل تلاش و همت استاندار فارس، شهردار شیراز، رئیس صدا و سیمای کشور و استان است.

او ادامه داد: فارغ از ارزش ریالی، اقتصادی و ترافیکی این پروژه، این کار حاصل تعامل مطلوب در سطح مدیریت ارشد فارس است.

دوربرگردان اردیبهشت یکسال آینده به بهره‌برداری می‌رسد

رضا محمدیان، رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر شیراز نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به دلیل فنی بودن پروژه ضلع شمالی بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی - شهید سلیمانی، تصمیم گرفته شد تعداد تونل‌ها اضافه شود.

او عنوان کرد: به دلیل رانش کوه در چند مقطع زمانی در محل پروژه، ایمن سازی بیشتر در دستور کار قرار گرفت، چرا که مسیری بین شهری است و به همین دلیل زمان اجرای پروژه افزایش یافت.

محمدیان در خصوص پروژه دوربرگردان اردیبهشت هم خاطرنشان کرد: جانمایی این دور برگردان به دلیل محدودیتی که باغ‌های حاشیه و عرض بولوار چمران، مباحث ترافیکی و وجود دو بیمارستان دارد، با مشاور به بحث و بررسی گذاشته شد و در نهایت تصمیم گرفته شد که یک ضلع این دور برگردان در جوار رودخانه اجرا شود و به همین دلیل عملیات اجرایی به فصل خارج از فصل بارندگی انتقال داده شد.

او گفت: کمتر از یکسال آینده با بهره‌برداری این پروژه، حرکت خودرو‌ها و عابرین پیاده در بلوار چمران ایمن‌تر خواهد شد.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر شیراز یادآور شد: زمین پیش‌بینی شده برای اجرای این پروژه در سال ۹۵ تحت عنوان زمین اجتماعات روباز احداث شد.

بزرگترین پروژه تفریحی گردشگری مسیر دوچرخه سواری کشور در شیراز اجرایی می‌شود 

محمود صفایی، عضو و ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در منطقه ۳ شهرداری نیز در حاشیه بازدید از پروژه پیست دوچرخه سواری کوهستان شیراز - کمربندی جوادیه بام سبز اظهار داشت: این پروژه به طول ۳۱.۵ کیلومتر از مسیر کوهسار (بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی) در منصور آباد آغاز می‌شود و به سمت جوادیه و بام سبز می‌رسد و فضای استراحت برای دوچرخه سواران در این مسیر پیش‌بینی شده است.

او اضافه کرد: فاز بعدی آن روی به روی پمپ بنزین اکبرآباد طراحی شده که در حوزه استحفاظی منطقه شش اجرایی می‌شود و از دریاچه تا زیباشهر و در نهایت در کوه نور توسط شهرداری منطقه سه اجرا خواهد شد.

صفایی ابراز امیدواری کرد که فاز نخست این پروژه تا هفته دولت و یا هفته دفاع مقدس در سال جاری به بهره‌برداری برسد.

او با بیان اینکه فاز دوم این پروژه تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید، تصریح کرد: این پروژه، بزرگترین پروژه تفریحی گردشگری مسیر دوچرخه سواری در کشور خواهد است که استاندارد‌های لازم را به همراه خواهد داشت.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: مسیر کاملا ایمن است و با همکاری دوچرخه سواران استان طراحی شده است.

صفایی افزود: سال گذشته شیفت شب برای پروژه‌های شهرداری راه‌اندازی شد و با توجه به هوای دلنشین شیراز در فصل بهار و تابستان، این مهم فرصت خوبی برای تسریع و بهره‌برداری از پروژه‌ها است و موجب سرعت در بهره‌برداری از پروژه‌ها خواهد شد.

او تاکید کرد: ناظرین بر فعالیت شیفت شب پروژه‌ها دائما نظارت می‌کنند.

محمد امین، معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز نیز در رابطه با پروژه ضلع شمالی بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی - شهید سلیمانی، عنوان کرد: ضلغ غرب به شرق این پروژه به بهره‌برداری رسیده و عملیات عمرانی ضلع شرق به غرب آن در حال انجام است.

او اظهار کرد: به واسطه خطراتی که در مسیر اجرای پروژه وجود دارد تمام جبهه‌های بتن ریزی، اصلاح ترانشه و ... برای ایمن سازی بیشتر فعال است.

امین با بیان این نکته که تمام تمرکز پروژه بر اجرای سه گالری باقی مانده است و با راه‌اندازی شیفت شب، در موعد مقرر این پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید، گفت: در راستای افزایش ایمنی، کاهش خطرات احتمالی و کاهش ریسک در پروژه، تصمیم گرفته شد به صورت پله پله از قسمت فوقانی خط الرأس کوه خاکبرداری انجام شود.

او تاکید کرد: تمام تلاش ما اتمام پروژه همزمان با هفته دولت در سال جاری است.

ابراهیم خداشناس، مدیر پروژه ارتفاعات شهرداری شیراز نیز در حاشیه بازدید از پروژه پیست دوچرخه سواری کوهستان شیراز - کمربندی جوادیه بام سبز گفت: مسیر کلی دوچرخه سواری از محور کوهستانی و کوهسار آغاز و به هفت قسمت تقسیم شده است.

او افزود: این پروژه از کوهسار تا منصور آباد، منصور آباد تا جوادیه، جوادیه تا بام سبز، بام سبز تا دریاچه مصنوعی و از دریاچه تا کمپ زیباشهر و در نهایت از زیباشهر تا کوه نور در مجموع به طول ۳۱.۵ کیلومتر طراحی شده است.

خداشناس اضافه کرد: بهره‌برداری از فاز نخست این پروژه تا انتهای شهریورماه به طول ۱۲ کیلومتری به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی نزدیک خواهد شد.

علی حسین عباسی، رئیس سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری شیراز نیز در حاشیه بازدید از پروژه قاطع جام جم - جنب صدا و سیما بیان کرد: برای اجرای این پروژه حدود ۲۵۰۰ متر مربع از زمین صدا و سیما تملک شده، یک دیوار به طول ۲۰۰ متر و ارتفاع متوسط ۴ متر احداث خواهد شد و یک راستگرد به سمت شهید سلیمانی و دو پل از کوهسار به سمت دروازه قرآن و برعکس اجرایی خواهد شد.

او در رابطه با پروژه دوربرگردان اردیبهشت هم گفت: این پروژه ۹ شفت - ستون دارد که سومین شفت ستون در حال اجراست و با اداره برق برای ستون چهارم هماهنگی انجام شده است.

رئیس سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: چهار شفت در رودخانه اجرایی خواهد شد و احتمالا تا ۴۵ روز آینده شفت‌ها به پایان برسد.

سید محمد جواد افضلی، شهردار منطقه ۳ شهرداری شیراز هم در خصوص پروژه پیست دوچرخه سواری کوهستان شیراز - کمربندی جوادیه بام سبز گفت: ۶.۵ کیلومتر با عرض دو متر مربع از این پروژه در منطقه سه واقع شده و به فاصله هر شش متر مربع، یک ستون برق تعریف کرده‌ایم.

او با بیان اینکه شرکت عمران گستر دیاکو در حال انجام کار است، عنوان کرد: ۲۸ قرارداد منعقد شده و اکنون در حال تجهیز کارگاه‌ها هستیم.

مهدیان، مدیر پروژه بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی هم در خاتمه این بازدید که حدود سه ساعت به طول انجامید، گفت: در سه جبهه از جمله ترانشه برداری و بتن ریزی در بخشی از این مسیر به صورت دو شیفت در حال اجرای عملیات هستیم و تا پایان فروردین ماه، ناوگان کاملی از ماشین آلات و نیروی انسانی در محل پروژه مستقر خواهد شد.

او عنوان کرد: نزدیک به ۱۳ دستگاه سنگین و ۸۰ نیرو در شیفت در حال فعالیت هستند.

مهدیان خاطرنشان کرد: شب تا انتهای پروژه استمرار خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • شهرداری به دنبال ساماندهی محل پارک موتورسیکلت‌ها در پهنه مرکزی پایتخت
  • ثبت‌ نام اولیه دوچرخه‌های اشتراکی بایدو رایگان شد
  • ترافیک در پایتخت اما روان
  • ثبت‌نام اولیه دوچرخه‌های اشتراکی بایدو، رایگان شد
  • پیاده روهای مرکز شهر نفس می کشند | ایجاد محل های جدید برای پارک موتورسیکلت ها
  •  ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای همسطح‌سازی معابر منطقه ۸ اصفهان
  • بهره‌برداری از طرح ضلع شمالی بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی
  • خیابان ارتش شمالی تبریز سنگفرش می‌شود
  • اجرای بیش از ۱۰ هزار متر طول خط کشی محوری در منطقه ۱۵
  • بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی در هفته دولت امسال به بهره‌برداری می‌رسد