Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-23@21:32:00 GMT

قزوین؛ استان پرگردشگری که صرافی ندارد

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۶۷۳۸

قزوین؛ استان پرگردشگری که صرافی ندارد

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از تسنیم، استان قزوین با بیش از ۱۳۰۰ جاذبه طبیعی و تاریخی همچون دریاچه و آبشار اوان، آب انبار سردار بزرگ، مسجد جامع عتیق، کاخ چهلستون، حمام قجر و بازار قزوین، قطب گردشگری کشور بوده و هر ساله میزبان تعداد زیادی گردشگر از کشورهای سراسر جهان است.

همچنین هرساله دانشجویان زیادی از حدود ۱۳۰ کشور جهان برای آموزش زبان فارسی، رشته‌های تحصیلی علوم انسانی، اجتماعی و مهندسی و آشنایی با فرهنگ انقلاب اسلامی ایران عازم دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) واقع در شهر قزوین می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر افراد خارجی که برای تفریح یا تحصیل به ایران و استان قزوین سفر می‌کنند برای تبدیل ارز خود به واحد پول ملی ایران (ریال) باید به اماکنی همچون بانک، صرافی، طلافروشی یا دفتر هتل مراجعه کنند. در بین این موارد، صرافی یکی از امن‌ترین و مطمئن‌ترین مراجع تبدیل ارز است. اما بیش از یک سال است که همه صراف‌های قزوین بنا به دلایلی به بستن مغازه‌های خود اقدام کرده‌اند و در عمل هیچ‌گونه مرکز صرافی برای تبدیل ارز توریست‌ها و دانشجویان خارجی به پول ملی در استان وجود ندارد.  

شرط بانک مرکزی

«عیسی قبادی»، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار قزوین گفت: تا سال ۹۷، پنج واحد صرافی معتبر در قزوین فعال بود. به دلیل شرط بانک مرکزی مبنی بر تودیع سرمایه نقدی به مبلغ چهار و نیم تا شش میلیارد تومان بر حسب درجه صرافی و شهر محل آن، به تدریج این پنج واحد به فعالیت خود پایان دادند.

وی افزود: در حال حاضر گردشگران در هتل‌های محل اقامت خود یا در واحدهای طلافروشی به تبدیل ارز خود اقدام می‌کنند. البته در صورتی که اقامت گردشگر به اندازه‌ای باشد که شماره فراگیر بگیرد(حداقل سه ماه)، می‌تواند این تبدیل را در بانک‌ها انجام دهد.

قبادی بیان کرد: علاوه بر مواردی که ذکر شد، ارز گردشگر در مبادی ورودی منتخب، تبدیل به ریال شده و در «گردشگرکارت» وی شارژ می‌شود. همچنین در هنگام خروج از کشور اگر ریال مازاد داشته باشد، تا میزان تبدیل اولیه دوباره به ارز تبدیل می‌شود. در کل هیچ مشکلی برای تبدیل ارز متوجه این افراد نیست.

کنترل نرخ ارز

«فرزین بهنامی‌ فر»، مدیر کل اداره اقتصاد و دارایی استان قزوین اظهار کرد: صرافی‌ها مجوز از بانک مرکزی می‌گیرند و تحت نظر آن فعالیت می‌کنند؛ به علاوه بانک مرکزی نمایندگی در استان ندارد و به صورت متمرکز عمل می‌کند.

وی افزود: تمرکز این بانک بر کنترل نرخ ارز بوده است. عملکرد صرافی‌ها به علت وضع قوانین گوناگون و کنترل کننده، بسیار محدود شده بود و مانند سال‌های گذشته دیگر قادر به جابه‌جایی پول و تبدیل ارز نبودند، صرافان به علت این قوانین و محدودیت‌های اعمال شده از سوی بانک مرکزی و سودآوری کمتر، به تعطیلی صرافی‌ها اقدام کردند.

تعهدات سنگین

«محمد فرج زاده»، رئیس اتحادیه صنف طلا، جواهر و رسته های وابسته استان قزوین درباره علت تعطیلی صرافی‌ها عنوان کرد: این صرافان باید تعهدات سنگینی را به عنوان ذخیره‌ پولی نزد بانک مرکزی قرار می‌دادند که توانایی مالی عمل به این مقررات مصوب شده را نداشتند.

وی اضافه کرد: بانک مرکزی به علت عمل نکردن این صرافان قزوینی به تعهدات مصوب شده و تکمیل پرونده قانونی خود، هیچ گونه ارزی را در اختیار صرافی‌های قزوین قرار نمی‌داد این در حالی است که این افراد مانند صرافان مستقر در تهران درآمد آن چنان بالا نداشتند و به همین دلیل مغازه‌های خود را تعطیل کردند.

کد خبر 504870 برچسب‌ها پول ارز - بازار داخلی سفر - گردشگری استان قزوین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پول ارز بازار داخلی سفر گردشگری استان قزوین استان قزوین بانک مرکزی تبدیل ارز صرافی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۶۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رشد نقدینگی در مسیر کاهش

امتداد - بانک مرکزی مهم‌ترین اقدامات خود در مهار تورم را بر کنترل متغیر‌های پولی به‌خصوص کاهش نرخ رشد نقدینگی متمرکز کرده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  در سال‌های گذشته، نرخ رشد نقدینگی بالا یکی از معضلات اصلی اقتصاد کشور محسوب می‌شد و بسیاری از کارشناسان اقتصادی هشدار داده بودند که تداوم نرخ رشد نقدینگی بالا، اقتصاد کشور را در ورطه ابرتورم می‌اندازد. این متغیر اقتصادی در پایان سال ۱۳۹۹ به رقم ۴۰.۶درصد رسیده بود و در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ نیز رقم ۳۱.۱درصد را تجربه کرده بود اما با تمرکز دولت سیزدهم بر کاهش نرخ رشد نقدینگی، این شاخص طی یک روند نزولی در پایان سال۱۴۰۱ به ۳۱.۱درصد رسید.

بانک مرکزی در سال۱۴۰۱هدف‌گذاری خود برای نرخ رشد نقدینگی را ۳۰ درصد اعلام کرده بود که رقم نهایی در این سال، با میزان هدف‌گذاری فاصله اندکی داشت. در سال ۱۴۰۲ اما کنترل رشد نقدینگی با شدت بیشتری پیگیری شد. بانک مرکزی در این سال برنامه کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و افزایش نسبت کفایت سرمایه بانک‌های ناتراز را در قالب بخشی از بسته سیاستی تثبیت اقتصادی با جدیت دنبال کرد. در اثر این اقدامات، نرخ رشد نقدینگی در پایان اسفندماه۱۴۰۲ با کاهش ۱۶.۵ واحد درصدی نسبت به ابتدای دولت سیزدهم به رقم ۲۴.۳ درصد رسید که کمترین میزان این شاخص در پنج سال گذشته را نشان می‌دهد.

بررسی تحولات بلندمدت نرخ رشد نقدینگی در اقتصاد ایران نیز نشان می‌دهد که نرخ رشد نقدینگی در پایان اسفندماه۱۴۰۲نسبت به متوسط ۲۰ساله و ۲۵ساله  این شاخص میزان کمتری را نشان می‌دهد. در بازه زمانی ۲۰ ساله ۱۴۰۲-۱۳۸۲ متوسط رشد بلندمدت نقدینگی ۲۸.۵ درصد است که نشان می‌دهد رشد محقق شده ۴.۲ درصد کمتر از متوسط بلندمدت۲۰ساله است. در بازه بلند مدت حدود ۲۵ ساله ۱۴۰۲-۱۳۷۸ نیز متوسط رشد بلندمدت نقدینگی ۲۸.۲ درصد است که نشان می‌دهد رشد محقق شده ۳.۹ درصد کمتر از متوسط بلندمدت ۲۵ ساله است.

 

 

 این آمار در حالی به دست آمده که بانک مرکزی هدف‌گذاری خود برای نرخ رشد نقدینگی درسال۱۴۰۲ را ۲۵ درصد اعلام کرده بود؛ بنابراین سیاست‌گذار پولی کشور نه‌فقط به اهداف ازپیش تعیین‌شده خود رسیده، بلکه در کنترل متغیرهای پولی حتی بهتر از هدف‌گذاری خود نیز عمل کرده است.

روزنامه جام جم

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو رفع شد | این سه دستگاه مسئولند
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار
  • جزئیات و شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣
  • مساجد و ائمه جماعات قزوین به کانون‌های فرهنگی تبدیل شوند
  • ثبت رکوردهای مهم بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری/عملکرد بانک ملی به الگویی برای سایر بانک‌های کشور تبدیل شود
  • شورای فرهنگ عمومی باید به قرارگاه تبدیل شود
  • تخصیص ارز محموله‌های برنج در انتظار تأیید بانک مرکزی
  • نرخ رشد نقدینگی در مسیر کاهش
  • طراحی سایت حرفه ای با بروزترین اسکریپت ها و قالب ها
  • عدم تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در برخی از بانک‌های دولتی