Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همین چند روز پیش و قبل از تذکر رسمی شناور‌های تندرو سپاه به ناو‌های آمریکایی، یک شناور پشتیبانی سنگین آمریکایی در منطقه خلیج فارس با کمک بالگرد‌های آپاچی به تمرین حمله به قایق‌های تندروی نیروی دریایی سپاه پرداخت؛ اما این همه ماجرا نیست.

پیش از این سابقه، بار‌ها حضور و جاسوسی پرنده‌های سری کبرا بال نیروی هوایی آمریکا در نزدیکی ایران برای رصد آزمایش‌های موشکی داشته ایم، اما این بار شناور‌های آمریکایی هم در کنار ماهواره ها، پهپاد‌ها و سایر تجهیزات جاسوسی این کشور، به دنبال سرک کشیدن در برنامه موشکی ایران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اخبار منتشره در رسانه‌های تخصصی غربی، یک شناور آمریکایی در منطقه خلیج فارس حضور پیدا کرده که ماموریت اصلی آن رصد پرتاب‌های موشک‌های بالستیک کوتاه برد و تاکتیکی است. این شناور USNS Invincible نام دارد که سیستم راداری و کنترل آن که روی این شناور قرار دارد متعلق به نیروی هوایی آمریکا بوده، اما خود کشتی توسط فرماندهی ترابری دریایی نیروی دریایی آمریکا کنترل می‌شود.

USNS Invincible

USNS Invincible در خلیج فارس در سال ۲۰۱۲ میلادی

USNS Invincible در بحرین به سال ۲۰۱۵ میلادی

این کشتی ۲۲۸۵ تن وزن و ۶۸ متر طول داشته و مجموعه خدمه و کاربران سامانه‌های راداری آن بر روی هم ۵۶ نفر است. در حال حاضر در این کشتی از یک سامانه راداری به اسم ستاره خاکستری استفاده میشود که از نوع آرایه فازی فعال است و گفته می‌شود این سامانه راداری در دو باند ایکس و اس فعالیت می‌کند. اطلاعات در خصوص توانایی‌های این سیستم راداری بسیار کم بوده و نیرو‌های مسلح آمریکا ترجیح می‌دهند در خصوص این شناور و توانایی‌های آن صحبت خاصی را طرح نکنند. این شناور البته اولین حضور خود را در خلیج فارس تجربه نکرده و حداقل از سال ۲۰۱۲ چندین مرتبه در منطقه حضور داشته است.

حداقل در یک مورد در سال ۲۰۱۲ نیز شناور‌های تندروی سپاه در نزدیکی آن حاضر شدند که این اقدام باعث اعتراض آمریکا شد. این شناور در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ میلادی نیز در منطقه خلیج فارس رصد شده است.

آمریکایی‌ها به طور خاص به دنبال آزمایش و برنامه توسعه موشک‌های تاکتیکی ایران آمده اند، چون دیگر امروز خود نیز تجربه رو به رو شدن با آن‌ها را داشته و از دقت و اثربخشی آن‌ها مطمئن شده اند. منظور موشک‌های تاکتیکی و بالستیک کوتاه برد سامانه‌های مثل سری فاتح است که این چند سال اخیر نقش مهمی را توان بازدارندگی و البته تنبیه برخی از متجاوزین را بر عهده داشته است. افزایش دقت و برد این خانواده موشکی از جمله نگرانی‌های همیشگی آمریکا بوده و این شناور نیز به نظر برای رصد همین تحولات دوباره در منطقه حضور پیدا کرده است.

البته پس از پرتاب موفق اولین ماهواره سپاه پاسداران به فضا که بازتاب و شوک بزرگی به دشمنان کشورمان بخصوص آمریکا وارد کرد، حتما فشار‌ها روی سامانه‌های جاسوسی آمریکا بویژه این تجهیزات برای کسب اطلاعات از این اقدامات، بیشتر خواهد شد، اما ابتکار سپاه در این پرتاب نشان داد حتی موشک‌های سوخت مایع ایران نیز امکان شناسایی قبل از پرتاب نخواهند داشت چه برسد به ماهواره بر‌های کشورمان.

افزایش فعالیت‌های یگان آبی خاکی آمریکا در خلیج فارس

اما بحث دیگر در خصوص اقدامات مشکوک و تحریک آمیز آمریکا، افزایش فعالیت و تمرین‌های یگان‌های آبی خاکی ارتش این کشور در خلیج فارس است. چندی پیش بود که ناو گروه تهاجمی یو اس اس باکسر مدتی پیش به منطقه خلیج فارس اعزام شده و یک مورد برخورد با پهپاد‌های ایرانی و ادعای جعلی و بدون سند که هیچگاه نتوانستند آنرا تایید کنند مبنی بر ساقط کردن دو پرنده بدون سرنشین ایرانی را نیز داشت. حالا تیم جدیدی در منطقه خلیج فارس حضور پیدا کرده که به عنوان تیم آماده آبی خاکی Bataan شناخته می‌شود.

رهبر این تیم عملیات دریایی شناور USS Bataan است. این شناور به همراه دو شناور پشتیبانی رزمی USS Oak Hill و USS New York در مجموعه شامل چیزی نزدیک به ۴۵۰۰ ملوان و تفنگدار دریایی بوده و هم اکنون در منطقه خلیج فارس حضور دارند.

ناو USS Bataan یک شناور تهاجمی آبی خاکی از کلاس Wasp محسوب می‌شود که توسط شرکت کشتی سازی Ingalls در آمریکا ساخته شده و با کد LHD-۴ شناخته می‌شود. ناو USS Bataan بیشتر از ۴۰ هزار تن وزن داشته و طول آن ۲۵۷ متر و عرض آن ۳۱ متر است. خدمه استاندارد این ناو در حدود ۱۲۰۰ نفر است و می‌تواند تا حدود ۱۶۸۷ نفر تفنگدار دریایی را نیز با خود حمل کند. این ناو در تاریخ ۲۰ سپتامبر سال ۱۹۹۷ میلادی وارد خدمت و در مجموع ۸ فروند از این ناو‌ها برای نیروی دریایی آمریکا ساخته شده است.

USS Bataan

این ناو میتواند علاوه بر قوای مسلح و تجهیزات زرهی، انواع بالگرد‌های ترابری و تهاجمی و نوع عمود پرواز جنگنده نسل پنجم اف ۳۵ را حمل کند. از دیگر هواگرد‌هایی که این ناو معمولا آن‌ها را حمل می‌کند می‌توان به بالگرد‌هایی مثل سری AH-۱ Z، UH-۱ Y، CH-۵۳ E، SH-۷۰ و MV-۲۲ اشاره کرد. بسته به نوع ماموریت تعداد هواگرد‌های قابل حمل در این شناور‌ها تفاوت خواهند داشت. در عین حال با توجه به مدل‌های مختلف در این ناو امکان حمل و به آب اندازی مدل‌های مختلفی از هاورکرافت‌ها و لندینگ کرافت‌ها نیز وجود دارد. هاورکرافت‌های سری LCAC با توان حمل ۶۰ تن محموله از جمله این شناور‌ها به حساب می‌آید.

در بحث سامانه‌های راداری این ناو‌ها به سیستم‌هایی مثل رادار جستجوی هوایی AN/SPS-۴۹ و رادار جستجوی سطحی AN/SPS-۶۷ مجهز هستند. در بخش پیشرانه ناو‌های کلاس Wasp به دو دستگاه توربین گازی LM ۲۵۰۰ ساخت شرکت جنرال الکتریک مجهز است که سرعت نهایی ۴۱ کیلومتر در ساعت را برای این شناور تامین می‌کند. برد این ناو‌ها در حرکت با سرعت قریب ۳۳ کیلومتر در ساعت، حدود ۱۷ هزار و ۶۰۰ کیلومتر است.

در فاز دفاع هوایی یا سیستم‌های پدافندی این ناو مجهز به دو مجموعه لانچر موشک‌های دفاع نزدیک RIM-۱۱۶ (RAM، دو مجوعه لانچر ۸ سیلویی مارک ۲۹ موشک‌های پدافندی RIM-۱۶۲ و RIM-۷، سه سامانه دفاع نزدیک فالانکس و توپ‌های ۲۵ میلی متری مارک ۳۸ می‌باشد. چند قبضه مسلسل کالیبر ۱۲.۷ میلی متری نیز بر روی این ناو نصب شده است.

اما در کنار این شناور دو ناو مخصوص عملیات آبی خاکی نیز در منطقه حضور دارند که در اصل به عنوان پشتیبانی از نیرو‌های تفنگداران دریایی استفاده می‌شود. یکی از این ناو‌ها به اسم USS Oak Hill است. این شناور آمریکایی از کلاس ناو‌های پشتیبانی Harpers Ferry بوده و در حدود ۲۰ هزار تن وزن و ۱۸۵ متر طول دارد. این شناور که در سال ۱۹۹۶ میلادی وارد خدمت شده می‌تواند تا ۱۵ زره پوش تهاجم دوزیست مدل AAVP-۷ A ۱ و دو تانک آبرامز را حمل کند. در این شناور همچنین در کنار خدمه که در حدود ۴۲۰ نفر هستند امکان حمل نزدیک به ۵۰۰ نفر تفنگدار دریایی نیز وجود دارد. امکان حمل یک یا دو هاورکرافت بزرگ نیز در این شناور‌ها وجود دارد.

USS Oak Hill

شناور USS Oak Hill همچنین دارای پد بزرگی در انتهای خود است که امکان پذیرش انواع مختلفی از بالگرد را به آن می‌دهد. در بخش تسلیحاتی این شناور به به قبضه موشک انداز سطح به هوای کوتاه برد RIM-۱۱۶، دو قبضه فالانکس و دو قبضه توپ ۲۵ میلی متری و تعداد مسلسل کالیر ۱۲.۷ مجهز است.

اما شناور دیگر در این گروه USS New York است که از جمله شناور‌های کلاس San Antonio بوده و نقش پشتیبانی از تهاجم آبی خاکی را بر عهده دارد. این شناور توسط بخش کشتی سازی شرکت نورثروپ گرومن طراحی و ساخته شده است و در حدود ۲۵ هزار تن وزن و ۲۰۸ متر طول دارد. ۴ پیشران دیزل در مجموع چیزی در حدود ۴۱ هزار و ۶۰۰ اسب بخار توان برای این شناور ایجاد می‌کنند که می‌تواند سرعت نهایی آن را به ۴۱ کیلومتر در ساعت برساند. تعداد خدمه این شناور در حدود ۳۵۰ نفر بوده و در عین حال می‌تواند تا ۸۰۰ نفر از تفنگداران دریایی را نیز با خود حمل کند.

USS New York

این شناور بسته به ماموریت می‌تواند ترکیبی از بالگرد‌هایی مثل سری CH-۵۳ E، AH-۱، UH-۱، MV-۲۲ و CH ۴۶ را در کنار زره پوش‌های سری AAVP-۷ A ۱ یا هاورکرافت را پذیرش کند. در بخش تسلیحات حاضر در روی این ناو نیز می‌توان به دو توپ سی میلی متری تک لول و دو سامانه موشکی سطح به هوای کوتاه برد RAM اشاره کرد. سه شناوری که در بالا به آن‌ها اشاره شد در حقیقت یک گروه رزمی لجستیکی برای پیشتبانی از هر فعالیت سپاه تفنگداران دریایی در منطقه خلیج فارس است که مشخصا هدفی به جز ارسال نوعی پیام به ایران ندارد.

با توجه به اینگه در حال حاضر و با وضعیت شیوع کرونا در آمریکا و رکورد شکستن این کشور در زمینه ابتلا و تلفات و البته وضعیت خاص قیمت نفت، کاهش ارزش بورس و بیکاری ده‌ها میلیون آمریکایی در یک ماه به نظر می‌رسد دولت آمریکا به دنبال نوعی تلاش برای ایجاد یک جوسازی روانی و نه عملیاتی در سطح منطقه و دور کردن اذهان مردم آمریکاست. درست است که رزمندگان نیروی دریایی سپاه چند روز پیش پیامی کوتاه و قاطع برای تروریست‌های سنتکام ارسال کرد، ولی هنوز هم نیاز است در این "موازنه وحشت"، بدون ترس و با اتکا به قدرت معنوی و مادی نیرو‌های مسلح، این اوضاع را به خوبی مدیریت کرد.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سپاه پاسداران نیروی دریایی سپاه آمریکا خلیج فارس ماهواره نور منطقه خلیج فارس نیروی دریایی خلیج فارس ناو ها میلی متری کوتاه برد آبی خاکی شناور ها تن وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۱۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌بی‌سی: موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل عبور کردند

شبکه بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی خسارت‌های وارده به پایگاه هوایی نواتیم در اثر عملیات وعده صادق را تایید کرده و به دروغ صهیونیست‌ها در این موضوع اذعان کرد.

به گزارش ایرنا، با اجرای عملیات وعده صادق و پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق، پروپاگاندای تبلیغاتی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی بلافاصله در فراری رو به جلو، مدعی رهگیری ۹۹ درصدی پرتابه‌های ایرانی و حداقل خسارت به تاسیسات نظامی خود شدند.

مقامات صهیونیست همچنین سعی در کتمان خسارت‌های وارده بر پایگاه هوایی نواتیم، آشیانه جنگنده‌های اف ۳۵ نیروی هوایی ارتش صهیونیستی داشته و در اقدامی عجیب عکسی از حفره‌ای به همراه خاک ناشی از حفاری آن را در حساب رسمی ارتش اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس به عنوان محل اصابت موشک ایران معرفی کردند. این اقدام موجب استهزا این رژیم و همچنین دستگاه جنگ روانی ارتش اسرائیل شد.

در کنار ادعای عجیب رهگیری ۹۹ درصدی پرتابه‌های ایران از سوی این رژیم، ویدئو‌های متعدد از اصابت موفق ده‌ها موشک به اهداف خود و انفجار سرجنگی در اثر اصابت موفق نیز نشانه‌ای دیگر بر دروغ بودن این ادعا بود.

در طی بیش از یک هفته‌ای که از عملیات موفق نیرو‌های مسلح ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی، می‌گذرد، رسانه‌های مختلف سعی در تحلیل مواضع و ادعا‌های این رژیم داشتند.

بی‌بی‌سی فارسی نیز در گزارشی به بررسی خسارت‌های وارده بر پایگاه هوایی نواتیم، پایگاه هوایی رامون و پایگاه اطلاعاتی هرمون پرداخت.

بی‌بی‌سی: تصاویر ماهواره‌ای به ما چه می‌گوید؟

بی بی سی در این گزارش عنوان داشته: ایران می‌گوید به پایگاه هوایی_نظامی نواتیم و پایگاه سیگنال هرمون در بلندی‌های جولان حمله کرده است.

بی‌بی‌سی داده‌ها و اطلاعاتی را که درباره این حمله موجود است، تجزیه و تحلیل و تصاویر ماهواره‌ای قبل و بعد از حمله را مقایسه کرده است.

این شبکه عنوان می‌دارد: این عکس‌های هوایی غالبا با شدت تخریب/تغییرات و نشانه‌های حمله باید مطابقت داده شوند.

بی‌بی‌سی می‌افزاید: نشان دادن میزان تخریب یا دفع حمله، نشانه پیروزی یا شکست نیست بلکه می‌تواند برای پاسخ دادن به سوالات به کار آید. شدت حمله ایران و میزان تخریب می‌تواند نشان دهد چه تناسبی بین حمله ایران به اسرائیل و حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق وجود داشته است.

حمله به نواتیم در کنار مرکز هسته‌ای دیمونا حامل پیام تهدیدآمیزی است

این رسانه انگلیسی خاطرنشان می‌کند: حمله به پایگاه هوایی نواتیم، حمله به یکی از پایگاه‌های اصلی اسرائیل است. پایگاهی که در ۲۰ کیلومتری مرکز هسته‌ای دیمونا قرار دارد و می‌تواند حامل پیامی تهدیدآمیز باشد.

بی‌بی‌سی به نقل از برخی از تحلیل‌گران امور نظامی، چون عمر آشور، استاد مطالعات امنیتی-نظامی انستیتو دوحه، حمله ایران را هم از نظر نظامی و هم اطلاعاتی پراهمیت خواند.

این شبکه خبری همچنین اشاره داشت: اهداف حمله ایران نشان می‌دهد، جدای از توانایی‌های موشکی که همواره غرب از آن نگران بوده و در جریان برجام هم سعی کرد با قطعنامه ۲۲۳۱ آن را مهار کند، ایران شمال و تقریبا جنوب اسرائیل را هدف قرار داد. گستردگی حمله ایران حاوی این پیام است که به هر نقطه‌ای از اسرائیل دسترسی دارد.

در این گزارش همچنین آمده است: پایگاه نواتیم کانون اصلی بحث‌ها درباره حمله ایران بوده و در تصاویر ماهواره‌ای تغییرات آن مشهود است.

بی‌بی‌سی با اشاره به اینکه طبق تصاویر ماهواره‌ای بین روز‌های ۱۲ تا ۱۴ آوریل، دستکم در چهار نقطه از پایگاه نواتیم تغییراتی دیده می‌شود نوشت: ارتش اسرائیل ۱۴ آوریل یک ویدیوی ۱۹ ثانیه‌ای منتشر کرد که سه محل متفاوت خسارت را نشان می‌دهد. در بخشی از این ویدیو نیرو‌های اسرائیل در حال تعمیر باند فرودگاه نشان داده می‌شوند. به نظر می‌رسد محل در حال تعمیر با یکی از عکس‌های ماهواره‌ای مطابقت دارد که یک دگرگونی بزرگ را نشان می‌دهد. پایگاه نواتیم پنج باند بزرگ پرواز دارد که در شمال و جنوب پایگاه هستند و محل مورد اشاره در باند جنوبی است. به گفته عمر آشور، این تعداد پهپاد و مسافت طی‌شده، در حملات پهپادی تاکنون «بی‌سابقه» بوده است.

این رسانه دولتی انگلستان همچنین عنوان داشت:: چنانچه در تصاویر ۱۲ آوریل پیداست، در باند جنوبی پایگاه نواتیم که آشیانه هواپیماهاست، هیچ تغییری دیده نمی‌شود. اما یک روز بعد، یعنی پس از حمله ایران، لکه بزرگی بر روی همان باند پرواز قابل شناسایی است.

تصاویر صهیونیست‌ها از پایگاه نواتیم که تعمیر باند جنوبی در نزدیکی یکی از آشیانه‌ها را نشان می‌دهد

در ادامه آمده است: عرض این باند نزدیک به ۲۳ متر است و این لکه تقریبا تمام عرض باند را پوشانده است. این تغییر محسوس تقریبا تنها ۱۹۰ متر با آشیانه هواپیما‌های جنگنده فاصله دارد. اسرائیل آسیب را «جزئی» خواند و ویدیوی ۱۹ ثانیه ارتش اسرائیل پرواز جنگنده‌ها را نشان می‌دهد تا بگوید روند فعالیت پایگاه مختل نشده است، اما در ویدیو مشخص نیست جنگنده از کدام یک از پنج باند پایگاه پرواز می‌کند.

تصاویر ماهواره‌ای از باند‌های جنوبی پایگاه نواتیم

بی‌بی‌سی همچنین اظهار داشت: یکی دیگر از نقاطی که مقام‌های اسرائیل به عنوان اصلی‌ترین خسارت وارد شده از طرف ایران به زیرساخت‌های این کشور نشان دادند، گودالی در کنار دیوار یک ساختمان تازه‌ساخت است. این ساختمان در نزدیکی باند‌های شمالی پایگاه قرار دارد. پس از حمله ۱۳ آوریل، دست‌کم در یک بخش از این محوطه تغییراتی مشهود است.

در تصاویر هوایی ۱۳ و ۱۴ آوریل نیز تغییراتی رخ داده که با ویدیو‌های منتشر شده ارتش اسرائیل همخوانی دارد و سخنگوی ارتش تایید کرد که تنها در این بخش «به زیرساخت‌ها آسیب وارد» شده است. بررسی تصاویر ماهواره‌ای قبل و بعد این مکان نشان می‌دهد این سازه به‌تازگی در کنار دو سازه سقف‌دار و مشابه دیگر ساخته شده است. تحقیقات بی‌بی‌سی فارسی نشان می‌دهد با اینکه اسرائیل خود را در مهار موشک‌های ایران پیروز دانسته است، اما در چند مورد موشک‌های سپاه از لایه‌های پدافند هوایی اسرائیل عبور کرده‌اند.

بی‌بی‌سی اعتراف کرد: آثار تغییرات متعددی در پایگاه نواتیم قابل مشاهده است و نشان می‌دهند موشک‌های ایران از سامانه چند لایه پدافند هوایی اسرائیل عبور کرده‌اند.

آسیب واردشده به یک سازه تازه‌ساخت. ارتش صهیونیستی تایید کرده این سازه در حمله ایران آسیب دیده است

بی‌بی‌سی دست‌کم دو نقطه دیگر از پایگاه نواتیم را شناسایی کرده که دگرگونی‌های قابل ملاحظه در آن دیده می‌شود که شبیه جای گودال است و بلافاصله پس از حمله ایران به وجود آمده است. این دو تغییر در بخش‌های شمالی‌تر پایگاه رخ داده، یکی در میان دو باند شمالی و دیگری در سمت شمال شرقی پایگاه نواتیم، که محوطه‌ای خارج از پایگاه است. در شواهد زمینی تنها سه مکان آسیب‌دیده قابل شناسایی است. اما از لکه چهارم که در قسمت شمال شرق و بیرون از پایگاه مشاهده می‌شود، هیچ تصویری منتشر نشده و نمی‌توان گفت این تغییر چرا به وجود آمده است.

تصاویر ماهواره‌ای از یک سازه تازه‌ساخت در نزدیکی باند‌های شمالی نواتیم که رژیم صهیونیستی گفته به آن آسیب رسیده است

بی بی سی می‌افزاید: عمر آشور، درباره حمله به پایگاه نواتیم در مطلبی نوشت: «ازدحام پهپاد‌ها و سایر مهمات هوایی، حواس دفاع هوایی چندلایه و یکپارچه اسرائیل را منحرف کرد و به چند موشک بالستیک اجازه نفوذ و اصابت به اهداف خود را داد.» به گفته اسکات ریتر، بازرس سابق تسلیحات سازمان ملل متحد، هم «۵ تا ۷ موشک به نواتیم اصابت کرده» است. شبکه آمریکایی ای‌بی‌سی هم به نقل از برخی منابع اسرائیلی نوشت که ۵ موشک به پایگاه نواتیم اصابت کرده است.

پایگاه اطلاعاتی هرمون و پایگاه هوایی رامون

این رسانه انگلیسی در ادامه این گزارش عنوان می‌دارد: پایگاه مخفی اطلاعاتی هرمون در بلندی‌های جولان، در نزدیکی مرز سوریه و عراق قرار دارد. گفته می‌شود واحد ۸۲۰۰، که مهم‌ترین یگان اطلاعات نظامی اسرائیل است و مسئولیت شنود الکترونیک را بر عهده دارد در این پایگاه مستقر است. ارتش اسرائیل می‌گوید این واحد بزرگ‌ترین یگان اطلاعات نظامی و «واحد اصلی گردآوری اطلاعات» است. سپاه پاسداران می‌گوید پایگاه هرمون در جمع‌آوری اطلاعات برای حمله به کنسولگری نقش داشته است، به همین دلیل یکی از اهداف حمله بوده است.

بی بی سی خاطر نشان می‌کند: بررسی تصاویر ماهواره‌ای در نزدیکی این پایگاه یک لکه شبیه به گودال را نشان می‌دهد، اما به‌تن‌هایی و بدون داشتن داده‌های زمینی نمی‌توان گفت این لکه چیست.

در پایان این گزارش این رسانه عنوان می‌دارد: برنده هر که بود اکنون روشن نیست که این پایان جنگ سرد خاورمیانه است یا آغاز جنگ گرم.

دیگر خبرها

  • توقیف ۳ شناور با ۱۱ میلیارد تومان قاچاق در بوشهر
  • گزارش کانال 11 اسرائیل از دستگیری جاسوس نظامی در اسرائیل؛ ارسال اطلاعات گنبدهای آهنین به ایران!
  • دستگیری جاسوس نظامی در اسرائیل؛ ارسال اطلاعات گنبدهای آهنین به ایران!
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • امدادرسانی به خدمه مصدوم شناور تانزانیایی در آب‌های بوشهر
  • ادعای تخریب رادار اس ۳۰۰ پایگاه شکاری اصفهان واقعیت دارد؟
  • واکاوی استعفای رئیس اطلاعات ارتش اسرائیل پس از عملیات وعده صادق + فیلم
  • خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می سازند
  • بی‌بی‌سی: عبور موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل
  • بی‌بی‌سی: موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل عبور کردند