Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@02:28:36 GMT

آیا ویروس کرونا در آزمایشگاه ساخته شده است؟

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۶۵۸۱

آیا ویروس کرونا در آزمایشگاه ساخته شده است؟

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پاسخ به این پرسش که آیا امکان ساخت ویروس کرونا در آزمایشگاه وجود ندارد، گفت: چرا که ندارد، همیشه امکان دارد. به همان اندازه که امکان دارد کیهان ما دیروز خلق شده باشد و «۱۴ میلیارد سال قدمتی» که می‌گویند، تلقین شیطان باشد. به همان اندازه امکان دارد که قوری‌ای غول‌آسا در یک میلیارد سال نوری فاصله از زمین، مشغول دم کردن چای زعفرانی کاشان برای نظریه‌پردازان توطئه فرازمینی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر کیوان الستی با پیوستن به پویش #علمی_شو کرسی یونسکو در ترویج علم، یادداشتی را در صفحه اینستاگرامی "کرسی یونسکو در ترویج علم" منتشر کرد.

در این یادداشت آمده است:

آیا موجود کوچکی که جهان را به چالش کشیده، نتیجه طراحیِ هوشمندانه است یا از نوعی جهش و سازش با محیط حاصل شده؟ طبیعی است یا دست‌ساز؟ منشا آن حیوانی است یا در آزمایشگاهی در چین توسط توطئه‌گران ساخته شده است؟

تقسیمات ما (مثل طبیعی و مصنوعی) گاهی سوالات گمراه کننده ایجاد می‌کند: بسیاری از آنچه که طبیعی می‌دانیم چندان هم طبیعی نیست: حیوانات خانگی (از سگ‌ها گرفته تا گوسفند و اسب)، سگ و اسب و گوسفند بودنشان در نتیجه‌ تغییراتی است که انسان ایجاد کرده است. انسان بوده که از گوسفندان پروار، فرزند کشیده و نحیف‌ها را از چرخه‌ زاد و ولد خارج کرده است، حامی اسب‌های خوش‌اندام بوده و سرکش‌ها را نابود کرده است، گرگها را نسل به نسل تربیت کرده و به سگ‌های خانگی تبدیل کرده است و در همه اینها، قصدی انسانی دخیل بوده که (اگر می‌خواهید) «طراحی هوشمندانه‌»اش بنامید.

از آن سو، بسیاری از آنچه که طراحی‌شده و هوشمندانه قلمداد شده نیز چندان هم هوشمندانه طراحی نشده‌اند. فناوری‌های پیچیده اطراف ما، (کامپیوتر و موبایل و اتومبیل‌ها) در طول زمان و از نوآوری‌ها و سازش آن‌ها، با بازار و سلیقه جامعه، شکل گرفته و تکامل یافته‌اند. مهندس هوشمندی نیست که در کارگاه و آزمایشگاه خود از پیش به همه آنچه پسند خریدار می‌افتد، اشراف داشته باشد.   

پس چه جذابیتی برای عموم غیرمتخصص هست که تا این حد میان طراحی هوشمندانه و نظریه‌های فرگشت تفاوت قائل شود.

بخشی از پاسخ در ارزشی است که بر دوش واژه‌ها سنگینی می‌کند. کلمه‌ «خلق» معنایی دارد که نمی‌توان و نباید با جزئیات و مخلفات اضافه، آلوده‌اش کرد. «ساخته شدن در آزمایشگاه» نیز (برای علاقمندان) معنایی دارد که تلطیف آن منظور آن «علاقمند» را برآورده نمی‌کند. «دست‌ساز بودن» و «آزمایشگاهی بودن»ِ ویروس، ساخته شدن آن است از صفر تا صد، در آزمایشگاهی که قاتلانِ پول‌پرست و سیاست‌مدارانِ قاتل‌پرور، به طراحیِ هوشمندانه «دست‌سازی» مشغولند که هدفش کشتار و کاهش جمعیت است و راه یافتنش نیز (صرف نظر از ردیابی نیمخند و برق چشمان قاتلان) در درایت سیاسی و درکِ رموز پنهان «باهوشان» نهفته است.

از درایت سیاسی اگر بگذریم اما، پاسخ‌های علمی (چه دست و قصد انسان دخیل باشد و چه نباشد) ساده‌ترین پاسخ‌ها است. پاسخ‌هایی که کمترین موجودات را فرض می‌گیرد و موجودات فرض گرفته شده نیز، از کمترین رمز و راز و پنهان‌بودگی‌ها برخوردارند. افراد مرموز در آزمایشگاه‌های پنهان، شیاطین در دالان‌های دوزخی، و اساطیر در کوه المپ، در علم جایی ندارند. نه به خاطر عدم امکان‌شان بلکه به خاطر در دسترس نبودنشان.
پس آیا این امکان وجود ندارد که ویروس کرونا در آزمایشگاه ساخته شده باشد؟ چرا که ندارد، همیشه امکان دارد: به همان اندازه که امکان دارد کیهان ما دیروز خلق شده باشد و «۱۴ میلیارد سال قدمتی» که می‌گویند، تلقین شیطان باشد. به همان اندازه امکان دارد که قوری‌ای غول‌آسا در یک میلیارد سالِ نوری فاصله از زمین، مشغول دم کردن چای زعفرانی کاشان برای نظریه‌پردازان توطئه‌ فرازمینی باشد. به همان اندازه امکان دارد، که دانشمندان چینی فرازمینی که در آزمایشگاه ساخت کرونای فرازمینی مشغولند، به جای کربن در بدنشان پیوندهای سیلیکونی به کار رفته باشد. به همان اندازه امکان دارد که نوشیدن روغن شتر با پنبه ممکن است در درمان سرطان مفید باشد. و چه کسی و چه مقامی و چه دانشمند بزرگی در زمین و فرازمین وجود دارد که بتواند ادعا کند و شواهدی ارائه کند که ثابت کند این موارد که (گفتیم و از گفتن آن خوشحالیم) صادق نبوده و افسانه است و (خدایی ناکرده) علمی نیست.

به گزارش ایسنا، کرسی یونسکو در ترویج علم به منظور مقابله با شبه علم، اخبار غیرعلمی و باورهای غلطی که این روزها پیرامون کرونا ویروس جدید در جامعه منتشر شده، پویشی را به نام «#علمی_شو» راه‌اندازی کرده و از همه علاقه‌مندان به مباحث علمی درست، دعوت می‌کند با تولید و ارسال پیام‌های کوتاه صوتی، تصویری و متنی، در راستای جایگزینی اندیشه و رفتار صحیح علمی در جامعه به جای هراس از این بحران، این پویش را یاری کنند.

کرسی یونسکو در ترویج علم از صاحبنظران، متخصصان و نیک اندیشان دعوت کرده است از طریق ایمیل کرسی به نشانی unescocps@gmail.com، صفحه اینستاگرام unescocps و کانال تلگرامی @unescocps به پویش "#علمی_شو بپیوندند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کروناویروس کرسی یونسکو در ترویج علم میلیارد سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۶۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای صدور برگه‌های تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها کذب است

به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم وطن خواه، در پاسخ به این اظهارات که برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی برگه‌های تقلبی آزمایش صادر می‌کنند، چند نکته متذکر شد.

وی در خصوص هزینه‌های آزمایشگاهی تصریح کرد: نرخ رشد تعرفه خدمات آزمایشگاهی طی چند سال گذشته رو به رشد بوده به طوری که در بخش خصوصی که حدود هشتاد درصد خدمات آزمایشگاهی را ارائه می‌دهند با در نظر گرفتن اجزای فنی و حرفه‌ای به طور متوسط در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۲.۷ درصد، در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۴.۹ درصد و امسال بیشترین رشد که حدود ۳۸.۳ درصد است را داشته‌ایم.

وطن خواه ادامه داد: از سال ۱۳۹۷ تا کنون ارز دولتی به کیت‌های آزمایشگاهی تخصیص داده شده و تا این لحظه این تخصیص ادامه دارد.

وی گفت: در مراکز دولتی تجهیزات آزمایشگاهی طی چند سال گذشته در قالب تخصیص‌های اعتباری، کمک‌های هیئت امنای صرفه جویی ارزی و همچنین پروژه ICERP1 و ICERP2 در حد مطلوبی نوسازی شده‌اند.

وطن خواه ادامه داد: به علاوه تعاملات تنگاتنگی با اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی در خصوص تأمین و تولید تجهیزات، کیت، مواد و ملزومات آزمایشگاهی با کیفیت تولید داخل در راستای کاهش هزینه‌ها انجام شده است.

وی در مورد ادعای صدور برگه‌های تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها افزود: تمامی آزمایشگاه‌های کشور توسط مدیریت امور آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و حسب مورد آزمایشگاه مرجع سلامت به طور دائمی تحت کنترل و نظارت بوده و چک لیست‌هایی بسیار سختگیرانه و تخصصی مطابق با استانداردهای ایزو ۱۵۱۸۹ و قوانین و آئین نامه‌های کشوری برای ارزیابی آزمایشگاه‌ها وجود دارد که مدام در حال بازنگری است.

وطن خواه افزود: گزارش‌های ممیزی‌ها و ارزیابی‌های دوره‌ای آزمایشگاه‌ها به عنوان بخشی از برنامه عملیاتی دانشگاه‌ها به طور منظم به آزمایشگاه مرجع سلامت ارسال می‌گردد.در ممیزی‌ها و بازرسی‌های مرتبط با آزمایشگاه‌ها با تکنیک‌های خاص ممیزی به طور ویژه به وجود سوابق انجام آزمایش‌ها و مستندات مرتبط توجه می‌گردد.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت ادامه داد: همچنین در صورت دریافت هرگونه گزارش مبنی بر تخلف یا نارضایتی از عملکرد آزمایشگاه‌ها، مورد به طور ویژه پیگیری گردیده و در صورت اثبات تخلف پیگیری‌های قانونی انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ارزیابی‌های خارجی کیفیت حداقل سه نوبت در سال به صورت الزامی در آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود.

وطن خواه خاطر نشان کرد: اولین و بیشترین چک لیست‌های نظارتی در نظام سلامت در حوزه آزمایشگاه تدوین و به کار گرفته شده است و در حوزه استانداردهای آزمایشگاهی کشور ما جزو پیشروان منطقه EMRO بوده و از نظرات مشورتی اساتید آزمایشگاه مرجع سلامت در سایر کشورهای این حوزه استفاده می‌شود.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت افزود: رعایت کدهای اخلاقی شاغلین حرف پزشکی و رعایت منشور حقوق مراجعین به آزمایشگاه، از مواردی است که در بازدیدهای آزمایشگاه‌ها، همکاران ارزیاب موظف به احراز آن در مورد کارکنان آزمایشگاه هستند.

وطن خواه تاکید کرد: سوای موارد مذکور شأن و منزلت همکاران تلاشگر ما در حوزه آزمایشگاه‌ها در سطوح مختلف به دور از موارد ادعایی گفته شده می‌باشد و اینگونه اظهار نظرها بدون ارائه مستندات موجب سلب اعتماد عموم از آزمایشگاه‌ها می‌گردد که حدود ۷۰ درصد خدمات پزشکی وابسته به نتایج آنها است.

وی افزود: لازم به ذکر است مانند سایر حوزه‌ها در صورت ارائه هرگونه مستندات به صورت موردی در خصوص تخلفات آزمایشگاه‌ها موارد قابل بررسی و در صورت اثبات قابل پیگیری است ولی بسط این موارد به این شکل به جامعه آزمایشگاهی قابل قبول نبوده و به شدت آن را تکذیب می‌کنیم.

کد خبر 6088177 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ادعای صدور برگه‌های تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها کذب است
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • ببینید | تصاویری جالب از خون‌گیری موزیکال در یک آزمایشگاه؛ می‌خواهیم خون بگیریم ۲ سی‌سی از شما!
  • (ویدئو) انتشار ویروس جدیدی به نام پزشک‌بلاگری
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند