Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

کرونا هنوز هست اما ممنوعیت ترددهای بین استانی که از اواخر اسفند برای غلبه بر موج ابتلا به این ویروس مرگبار طراحی و اعمال شده بود، چند روزی است که از جلوی پای مسافران برداشته شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، عرضه کنندگان اقامتگاه‌های گردشگری در واکنش به این لغو ممنوعیت سفر از اواخر هفته پیش کار اجاره و معرفی ویلا و خانه‌های مخصوص سکونت مسافر را در شهرهای توریستی کشور آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد سه خطر مسافران بهاری را تهدید می‌کند. مخاطرات بازار گردشگری در این مقطع همگی از کرونا نشات می‌گیرد. برخورد مسافران به فایل‌های اقامتگاهی با کیفیت بسیار نازل، برخورد مقامات محلی استان ‌ها با مالکان ویلاها بعد از مشاهده مسافر در آنها و همچنین احتمالا بالای ابتلا به کرونا مجموعه مخاطرات سه‌گانه سفر در فصل جاری است.

مطابق تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و اعلام رئیس‌جمهور ترددهای بین استانی از هفته گذشته مجاز شد و این لغو ممنوعیت سفر باعث شد سایت‌ها و استارت آپ‌هایی که ویلاهای موجود در هر استان را به گردشگران معرفی می‌کنند فعالیت خود را با مجوزهایی که ارگان‌های مربوطه در اختیار آنها قرار داده‌اند آغاز کنند. گزارش «دنیای اقتصاد» از واکنش عمومی به این اتفاق نشان می‌دهد برخی از گردشگران که در تعطیلات عید در قرنطینه بوده‌اند و از آن شرایط خسته شده بودند برای رزرو ویلا با عرضه‌کنندگان آنها در شهرهای مختلف تماس گرفته‌اند و تدارک سفرهای بهاری از روزهای اخیر آغاز شده است.

طبق اعلام وزارت بهداشت اقامتگاه‌هایی که در شرایط بهداشتی مطلوب و مطابق با چارچوب پروتکل‌های بهداشتی ستاد مبارزه با کرونا است می‌توانند فعالیت خود را از سر بگیرند. از همین رو کلیه میزبانان برای دریافت این مجوز باید از طریق ثبت نام در «سامانه اصناف و صنایع کشور» و تکمیل فرم مربوطه اقدام کنند. تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» از عرضه‌کنندگان ویلاها در استان‌های شمالی کشور نشان می‌دهد با وجود اینکه عرضه این نوع از اقامتگاه‌ها به‌طور رسمی استارت خورده است، اما محدودیت‌هایی برای صاحبان آنها از سوی مقامات استانی وجود دارد که موجب شده عرضه برخی از این ویلاها همچنان ممنوع باشد. در همین راستا فعلا یک مسیر ضعیف برای عرضه ویلاهای اجاره‌ای شکل گرفته که کیفیت فایل‌ها به دلیل ملاحظه غالب ویلادارها و پرهیز آنها از عرضه، چندان مناسب نیست اما برخی از گردشگران برای اقامت  در این ویلاها با آنها تماس گرفته و به رزرو ویلا می‌پردازند.

نکته جالب این نوع فعالیت‌ها آن است که در چنین بازاری صرفا ویلاهایی عرضه می‌شود که در کوچه و خیابان‌های فرعی جای گرفته است که نه تنها دید عمومی ندارد حتی دسترسی به آنها هم چندان راحت نیست. از سوی دیگر خدمات ارائه شده در این ویلاها نیز از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست. این امر می‌تواند آسیب‌جدی به بازار گردشگری داخلی وارد کند زیرا توریست‌ها با تجربه چنین شرایطی دچار دلزدگی از سفر می‌شوند و همین امر موجب کاهش کلی سفرهای داخلی در کشور خواهد شد.

با توجه به اینکه عرضه ویلا به گردشگران در برخی از شهرهای استان‌های شمالی بر اساس دستورات برخی از مقامات استانی تخلف اعلام شده است؛ بنابراین حتی با قیمت پایین نیز سفر به این شهرها و اجاره ویلاها دارای ریسک بالایی است، زیرا گردشگران باید هر لحظه استرس حضور مسوولان مربوطه در ویلا را داشته باشند و نگران برخورد آنها با صاحبان ویلا و مسافران باشند. علاوه بر آن با توجه به اینکه هنوز ویروس کرونا از بین نرفته است خطر ابتلا نیز برای گردشگران همچنان با قدرت گذشته وجود دارد و باز شدن ترددهای بین استانی در کشور به معنای پایان کرونا نیست. بنابراین برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نیز باید گردشگران از سفر در این ایام حتی اگر قیمت بسیار هم پایین باشد صرف ‌نظر کنند. طبق بررسی‌های انجام شده توسط «دنیای اقتصاد» قیمت برخی ویلاها در شهرهای مختلف مناطق شمالی کشور درحال حاضر نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته حدود ۷۰ درصد کاهش داشته است که این ارزانی کاملا معنادار است (به‌خاطر کیفیت پایین فایل‌ها است). بنابراین برای جلوگیری از شیوع کرونا بهتر است از سفر کردن اجتناب کنند. از سوی دیگر با شروع ماه مبارک رمضان مطابق هر سال میزان مسافران داخلی کاهش می‌یابد که همین امر نیز بر کاهش قیمت اجاره بهای ویلا برای اقامت‌های کوتاه مدت در طول سفر تاثیرگذار است.

برخی از عرضه‌کنندگان ویلا در استان‌های شمالی به «دنیای اقتصاد» عنوان کردند: با وجود اینکه در تعطیلات نوروز ۹۹ سفری صورت نگرفت و تردد بین استانی از اولین روز اردیبهشت آغاز شده است با حجم زیاد مسافران مواجه نبوده‌ایم که علت اصلی آن ترس گردشگران از ابتلا به کرونا و همچنین شروع ماه مبارک رمضان است. این در شرایطی است که نه تنها هیچ‌گونه افزایش قیمت در اجاره روزانه ویلاها نداشته‌ایم، بلکه نسبت به مدت زمان سال گذشته نیز کاهش قیمت قابل توجهی برای این نوع از اقامتگاه‌ها در نظر گرفته‌ایم.

به گزارش «دنیای اقتصاد» یکی از شهرهایی که در استان مازندران مجاز به عرضه ویلا به مسافران نیست؛ شهر رامسر است. از همین رو برخی از عرضه کنندگان حاضر در این شهر با این ممنوعیت مخالف هستند، زیرا از نظر درآمدی مشکلات قابل توجهی را تجربه می‌کنند همچنین برخی دیگر از این عرضه‌کنندگان با این امر موافق بوده و اعلام کرده‌اند حتی اگر چنین ممنوعیتی وجود نداشته باشد هم آنها به علت وجود بیماری کرونا تمایلی به عرضه ویلاهای خود به مسافران ندارند. بنابراین گردشگرانی که تمایل به دریافت خدمات با کیفیت بالا، بدون ریسک ابتلا به کرونا و برخورد قانونی با آنهادارند، بهتر است تا اتمام کرونا از سفر خودداری کنند تا کیفیت عرضه ویلا در این شهرها نیز افزایش یابد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: اقامتگاه های گردشگری دنیای اقتصاد عرضه کنندگان اقامتگاه ها بین استانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۴۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • افشاگری صهیونیست ها از کارشکنی نتانیاهو در مسیر تبادل اسرا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟
  • استون ویلا جواب بایرن مونیخ را داد
  • آزادی ۲۵۰ زندانی در آذربایجان‌غربی تا پایان اردیبهشت
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • آزادی زندانیان جرایم غیرعمد نجات خانواده است