Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها با ورود به اردیبهشت از تب سفرهای نوروزی که به دلیل شیوع ویروس کرونا کنسل شدند، کاسته شده با این وجود همچنان بازار عدم بازگشت پول‌ سفرهای کنسل شده بدون کسر جریمه داغ است.

 ولی تیموری (معاون گردشگری کشور) با اشاره به شرایط فوق‌العاده‌ای که طی ما‌ه‌های گذشته در حوزه گردشگری بوجود آمد و سبب لغو سفرها شد، درخصوص بازگشت پول مسافرانی که خواستار کنسل شدن سفرهایشان بودند، گفت: ما و سازمان هواپیمایی بخشنامه‌هایی به فعالان حوزه سفر و گردشگری ارسال کردیم و درخصوص لزوم بازگرداندن هزینه سفر مسافران بدون کسر جریمه صحبت به میان آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او ادامه داد: اینکه گفته شد، مسافران می‌توانند هزینه سفر خود را بدون کسر جریمه دریافت کنند به این معنا نیست که اگر هزینه‌ای بابت خدمتی مانند اخذ ویزا صرف شده باشد، باتوجه به کنسل شدن سفر قابل بازگشت است. این نوع هزینه‌ها با عدم کسر جریمه تفاوت دارد. درواقع کسر جریمه از بسته سفر به معنای درصد سود آژانس‌دار و شرکت هواپیمایی از بسته فروخته شده است؛ این درحالی است که هزینه‌کردهایی که سند آنها موجود است و خرج شده دیگر به مسافران بازگردانده نمی‌شود.

تیموری خاطرنشان کرد: قانون و ما به عنوان متولی گردشگری در عین آنکه شرایط بخش گردشگری را می‌شناسیم و درک می‌کنیم و می‌دانیم که وضعیت فعالان این حوزه خوب نیست، اما باید حواس‌مان به مردم نیز باشد و منافع آنها را نیز درنظر بگیریم. اینگونه نیست که بگوییم چون وضعیت فعالان گردشگری خراب است از جیب مردم هزینه لغو سفرها را بدهیم. از این رو بر اساس شیوه‌نامه‌ها و قراردادهایی که داریم ابلاغیه‌های لازم را صادر کردیم. اینکه در مواردی شاهد آن هستیم که برخی از دفاتر خدمات مسافرتی قراردادهای محکمی با ایرلاین‌ها ندارند و اکنون نمی‌توانند محکم سر حرف خود بیاستند و هزینه‌ها را مطالبه کنند را نباید مسافران و مردم پاسخ دهند و از جیب آنها کسر شود.

معاون گردشگری با اشاره به آنکه اگر مردم شرایط فعالان گردشگری را درک کنند و به‌جای آنکه خواستار دریافت هزینه سفر شوند، سفر را به حالت شناور دربیاورند و در طول سال از این امکان استفاده کنند، یادآور شد: آژانس‌داران هزینه‌هایی که از مسافران دریافت کردند را خرج کرده‌اند. برخی از هزینه‌ها صرف حقوق و عیدی کارکنان شده و برخی هزینه‌ها به ایرلاین‌ها پرداخت یا صرف موارد دیگر شده است. البته شکایات موجود در ادارات کل استان‌ها بررسی و حل خواهد شد.

به گفته تیموری، بیشترین مشکل دفاتر خدمات مسافرتی بعد از حدود ۵۰ روز، برای پرداخت هزینه سفرهای کنسل شده دریافت هزینه‌ها از سایر بخش‌های فعال در گردشگری مانند ایرلاین‌ها و خطوط حمل و نقل است. در این میان بیش از ۹۵ درصد مراجعان توانستند یا با آژانس‌ها به توافق برسند یا پول خود را دریافت کنند. ۵ درصد باقی مانده نیز هنوز به توافق نرسیده‌اند و مبنای اختلاف است. در این میان بحث‌هایی که موجود است بیشتر بین آژانس‌داران و سایر فعالان بخش سفر مانند ایرلاین‌ها، رجا و... است که هزینه‌ کنسلی‌ها را به آژانس پرداخت نمی‌کنند. البته در حوزه هواپیمایی بیشتر با مشکل روبه‌رو هستیم.

او تصریح کرد: با وجود آنکه چند بار با سازمان هواپیمایی مکاتبه کرده‌ایم و ابلاغیه‌هایی نیز صادر شده است اما این روند به درستی پیش نمی‌رود. در حال پیگیری هستیم. البته ما بیشتر در قالب نمایندگان دولت صحبت می‌کنیم و ابلاغیه‌ها صادر شده و نیازمند تعامل وزارت راه با زیر مجموعه‌هایشان هستیم. امیدواریم آنها نیز به تعهداتشان پایبند باشند چراکه تمام زنجیره سفر به یکدیگر وابسته هستند و بروز مشکل برای هریک از فعالان این زنجیره می‌تواند سایر فعالان را با چالش روبه رو سازد. مسافران نیز مشتریان حال و آینده گردشگری هستند و باید نیازهای آنها را مدنظر قرار دهیم.

 معاون گردشگری با اشاره به آنکه شیوع ویروس کرونا سبب تعطیلی بخش‌های متعددی از سفر و گردشگری در جهان شده است،‌ یادآور شد: مشکل لغو سفر و تاکید به بازگرداندن هزینه سفرهای لغو شده به مسافران در تمام دنیا مطرح و تبدیل به چالش شده است در این میان هر یک از بخش‌ها به نوعی با این موضوع برخورد می‌کنند و این مهم فقط مختص به ایران نیست. اما ما می‌توانیم با برقراری تعامل، زنجیره‌های وابسته به سفر و درعین حال مسافران را راضی نگاه داریم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سفرهای نوروزی گردشگری سفر ولی تیموری ویروس کرونا معاون گردشگری شیوع کرونا ایرلاین ها هزینه سفر کسر جریمه هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۵۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد

آفتاب‌‌نیوز :

"رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.

دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد: حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای
  • توزیع نابرابر سفر خانوارهای ایرانی؛ فقط ۱۸درصد مستاجران سفر رفته‌اند!
  • کاهش سهم سفر برای اقشار کم درآمد
  • رضایت ۷۵ درصدی مسافران در سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ از فرودگاه‌های کشور
  • هزینه تفریحات دهک دهم، 40 برابر دهک اول / هشدار نسبت به حذف سفر از سبد هزینه ای خانوارها/ 50 درصد خانوارهای ایرانی فاقد خودروی شخصی هستند / 77 درصد مسافران از خودروی شخصی استفاده می کنند