Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@16:18:11 GMT

نسترن کوهی چه خواصی دارد؟

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۰۵۴۹

محققان در پژوهشی تاثیر نسترن کوهی بر برخی دستگاه‌های بدن را مرور کرده‌اند. ناطقان: نسترن کوهی یا گل سرخ وحشی در مناطق غربی و شمالی ایران دیده می‌شود. بخش‌های مختلف این گیاه به طور سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. محققان در پژوهشی بر آخرین یافته‌ها و دستاوردهای علمی درباره این گیاه مروری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این پژوهش که توسط سعید چنگیزی آشتیانی، از گروه فیزیولوژی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک، مجید رمضانی از گروه داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله‌الاعظم(عج)، حسین پورچراغی، پرند پیروزی و سینا آتشی از کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک و سید محمد افضلی از کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و علی زارعی از گروه فیزیولوژی دانشکده پیراپزشکی استهبان دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده، آمده است: «مطالعه حاضر یک مقاله مروری است. جست‌وجوی مقالات با استفاده از واژگان کلیدی Disease،  Rose canina، Anti oxidant plants، Immune system، Osteoarthritis، Reperfusion injury و Diabetes و کلمات فارسی نسترن کوهی و بیماری در محدوده سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ در بانک‌ها و موتورهای جست‌وجوگر اطلاعاتی انگلیسی و فارسی چون گوگل اسکالر، اسکوپوس، ساینس دایرکت، پابمد، مگ‌ایران، سید و آوید انجام شد.»

بر اساس آن چه در این پژوهش آمده است، مجموعا ۱۷۶ مقاله جست‌وجو شد که پس از انطباق با معیارهای ورود و بررسی مقاله‌های متعدد از لحاظ تشابه عنوانی و محتوایی و هم‌راستایی با اهداف این مطالعه، در نهایت ۵۳ مقاله برگزیده شد.

در بخش دیگری از این مقاله آمده است: «در مطالعات اخیر، محققان توجه بسیاری به خواص آنتی اکسیدانتی ترکیبات فنولی موجود در میوه نسترن کوهی کرده‌اند. این ترکیبات می‌توانند رادیکال‌های اکسیژن‌ را در سیستم‌های سلولی و غیرسلولی مهار کنند. همچنین گزارش شده است که ویتامین C موجود در نسترن کوهی، ۶ برابر بیشتر از میوه پرتقال است که این مقدار به خوبی می‌تواند باعث جلوگیری از فعالیت آلفا آمیلاز شود.»

نویسندگان این مقاله پس از بررسی تاثیر این گیاه بر نارسایی حاد کلیوی و همچنین لیپیدها و سلول‌های سیستم ایمنی درباره اثرگذاری این گیاه بر سمیت کبدی و دیابت می‌گویند: «نسترن کوهی با مهار آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو بر روی سمیت سلول‌های کبدی باعث کاهش این آسیب‌ها شده و در نتیجه در روند بهبودی سلول‌های کبدی موثر است. »

این پژوهشگران می‌گویند: «گروهی از محققان در خصوص اثربخشی نسترن کوهی بر دیابت، تاثیر آن را بر روی سلول‌های بتاپانکراس بررسی کردند. نتیجه این تحقیق نشان داد عصاره نسترن کوهی می‌تواند یک عامل موثر جهت رشد سلول‌های بتاپانکراس تلقی شود.»

چنگیزی آشتیانی و همکارانش در ادامه به تاثیر نسترن کوهی بر دستگاه ادراری اشاره کرده‌اند و سپس درباره اثر آن بر دستگاه گوارش و غدد مربوطه می‌گویند: «برای بررسی اثر نسترن کوهی سلول‌های سرطانی روده بزرگ، محققان آن را به چهار بخش عصاره تام، ویتامین C، پلی فنول‌های خنثی و پلی فنول اسیدی تقسیم‌بندی کرده و طی ۷۲ ساعت روی سلول‌های سرطانی در غلظت‌های مختلف این مواد را ارزیابی کردند. نتایج نشان داد که هنگام حضور این ماده، میزان تولید گونه‌های اکسیژن واکنشی که در مقابل پراکسید هیدروژن قرار می‌گیرند، به طور قابل توجهی کاهش می‌یابند. بنابراین می‌توان از نسترن کوهی به عنوان یک آنتی‌اکسیدانت قوی نیز که اثرات ضدتکثیری در سلول‌های سرطانی روده دارند، یاد کرد.»

نویسندگان این مقاله در بخش دیگری از این مطالعه به بررسی اثر این گیاه بر بیماری لوسمی، بیماری‌های آرتریت و کاهش سطح اوره سرم پرداختند.

در این پژوهش درباره ملاحظاتی که درخصوص مصرف این گیاه وجود دارد، آمده است: «با وجود نتایج مثبت مصرف گیاه نسترن کوهی که ناشی از مواد موثر موجود در آن است، مطالعات نشان می‌دهد مصرف برخی از فلاونوئیدها با کاهش ارزش غذایی برخی غذاها همراه است که علت آن را ناشی از توانایی آن‌ها برای تشکیل کمپلکس‌های ناشی از ترکیب با پروتئین‌ها، اسیدهای آمینه ضروری، کربوهیدرات‌ها و آنزیم‌های گوارشی می‌دانند.»

محققان می‌گویند: «مصرف خوراکی میوه گل سرخ هیچ‌گونه مسمومیتی ایجاد نمی‌کند، با این حال دانهی آن سمی است و نباید مصرف شود. برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد کارگرانی که به طور مداوم در معرض میوه‌های گل‌ سرخ هستند، ممکن است دچار حساسیت و مشکلات تنفسی ناشی از ورود پرزهای ریز میوه گل سرخ در مجاری تنفسی یا قرارگیری آن‌ها روی پوست شوند.»

در بخش پایانی این مقاله آمده است: «نتایج حاصل از این مقاله مروری نشان می‌دهد گیاه نسترن کوهی به واسطه وجود مقادیر بالایی از ویتامین C، پلی‌فنول‌ها و کارتنوئیدها دارای خواص ضداکسیدانتی و ضدالتهابی بالایی است. به علاوه بومی، ارزان و در دسترس بودن و مهم‌تر از همه کم‌عارضه بودن مصرف گیاه سبب شده است مصرف عصاره آبی (در قالب دمنوش و چای) و همچنین هیدروالکلی با توانایی بالا در مهار پراکسیداسیون لیپیدی بتواند نقش مهم و مکملی در پروتکل‌های درمانی موجود جهت بهبود یا کنترل علائم بسیاری از بیماری‌های مزمن مربوط به کبد و دستگاه ادراری و گوارشی و چشم و پوست و غیره داشته باشد.»

این پژوهش در پنجمین شماره‌ بیست‌ودومین دوره مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک منتشر شده است
منبع: ایسنا برچسب ها: محققان ، نسترن کوهی ، ناطقان ، خواص

منبع: ناطقان

کلیدواژه: محققان ناطقان خواص دانشگاه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجلات علمی عامه‌فهم برای ارتباط جامعه علمی با مردم عادی بسیار اهمیت دارند. این مجلات می‌توانند پژوهش‌ها و دستاوردهای علمی را به زبانی قابل فهم برای مخاطبان عرضه کنند. از آنجایی که این نشریات به‌سرعت (در فواصل حداکثر ماهانه) به‌روزرسانی می‌شوند، جریانات و پارادایم‌های جدید علمی را در دسترس عموم قرار می‌دهند. در این سلسله گزارش‌ها، مروری بر پرونده‌های جلد مجلات اصلی ترویج علم جهان خواهیم داشت.

*** 

نیچر

مسیرهای جنگلی برای برداشت چوب، بلای جان تنوع زیستی

بیش از یک چهارم جنگل‌های استوایی جهان به منظور استفاده از چوب مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

قطع درختان بر تنوع زیستی اکوسیستم این جنگل‌ها تاثیر می‌گذارد اما چطور؟ با ایجاد جاده‌های جنگلی حیوانات شکارچی می‌توانند در مناطق وسیع‌تری شکار کنند و این موضوع بر جمعیت جانداران مختلف در این جنگل‌ها تاثیرات جدی دارد. طرح صدور گواهی‌نامه مدیریت جنگل با عنوان (FSC) قرار است تاثیرات این تغییرات بر تنوع زیستی را کاهش دهد و جلوی احداث جاده‌های غیر ضروری را بگیرد اما هنوز اطلاعات کمی درباره میزان تاثیرگذاری این طرح وجود دارد. در مقاله اصلی مجله نیچر، یکی از پژوهش‌های مربوط به این مسئله با تفصیل آمده است. مقاله‌ای که شامل ۳/۱ میلیون عکس دوربین با لنز تله است که ۵۵ گونه پستاندار در ۱۴ نقطه مختلف از جنگل‌های استوایی غرب آفریقا را نشان می‌دهد و نشان می‌دهد مدیریت جنگل‌ها و جاده سازی در آنها بر تعداد برخی از پستانداران به طور محسوسی موثر بوده است. یعنی جنگل‌هایی که طرح FSC در آن‌ها اجرا شده تنوع زیستی آسیب کمتری نسبت به جنگل‌های فاقد این طرح، دیده است. گرچه حفظ جنگل‌های باقی‌مانده به همان شکلی که هستند در درجه الویت بالاتری  قرار می‌گیرد اما طرح مدیریت جنگل‌ها و جاده‌سازی در آن، توانسته تا حدود خوبی تنوع زیستی این مناطق را حفظ کند به ویژه برای پستانداران بزرگ جثه‌ای مثل گوریل، فیل و شامپانزه‌ها که در معرض انقراض هستند این طرح مفید و عملیاتی بوده است.

ساینتیفیک امریکن

آتش دوست یا دشمن ما انسان‌ها؟

پرونده ویژه این شماره مجله ساینتیفیک امریکن به یکی از شگفت‌انگیزترین پدیده‌های جهان ارتباط دارد، آتش! در گوشه‌هایی از این مقاله که بخش‌هایی از آن را یک آتش‌نشان با سابقه نوشته است، آمده: ‌«۱۸ ساله بودم که بعد از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، خودم را در پارک ملی گرندکانیون آریزونا و به عنوان خدمه آتش‌نشانی دیدم! سال‌ها گذشت و من دانشگاه رفتم و اطلاعات زیادی درباره آتش پیدا کردم، پدیده شگفت‌انگیزی که در سیاره زیبای ما وجود دارد. ۵۶ سال گذشت و من درباره آتش در قاره‌های مختلف کتاب‌ها و مقالاتی نوشتم و سعی کردم راهی برای آشتی با آتش پیدا کنم. درست است آتش می‌تواند نابودی به بار آورد اما زندگی و حیات انسان با آتش گره خورده است. انسان با کمک آتش غذایش را پخت و به این ترتیب اندام فشرده‌تری پیدا کرد و سرش بزرگتر شد و مغزش فعالتر. آتش باعث شد انسان زمین را به جایی برای پختن تبدیل کند و اهلی کردن معنا پیدا کرد چرا که انسان باید از محصولاتش که قرار بود روزی پخته شوند و او را سیر کنند مراقبت می‌کرد و نیاز به حیواناتی داشت تا در کنارش زندگی کنند. آتش کمک کرد سنگ معدن را به فلز تبدیل کنیم و کم‌کم ایده‌ای شد برای ساخت سلاح‌های گرم! داستان اجداد نخستی‌مان تا به امروز همیشه با آتش گره خورده است.

نیوساینتیست

افق‌های روشن برای درمان وزوز گوش!

حتما شما هم وزوز گوش را تجربه کرده‌اید، حس بسیار ناخوشایندی که می‌تواند روان آدم را به هم بریزد.

این شماره مجله نیوساینتیست به تحقیقات جدیدی که درباره وزوز گوش انجام شده پرداخته است تحقیقاتی که نشان می‌دهد ارتباط متناقضی بین وزوز گوش و کاهش شنوایی وجود دارد این نشانه‌ها می‌تواند راه‌های جدیدی برای درمان‌های احتمالی پیش پای پزشکان و محققان بگذارد.  جیمز رند که یک دهه پیش به عنوان دی‌جی در لیورپول بریتانیا کار می‌کرد، اغلب با شنیدن صداهای عجیب و غریبی که می‌دانست واقعی نیستند، کار را ترک می‌کرد. این علائم وزوز همیشه تا زمانی که او از خواب بیدار می‌شد شنیده می شدند. یک پزشک تأیید کرد که صداها احتمالاً ناشی از قرار گرفتن رند در معرض موسیقی بلند برای ساعت‌ها بوده است اما هیچ درمانی وجود نداشت، راه‌هایی برای کمک به عادت کردن او وجود نداشت. او می‌گوید: «می‌دانستم که دیگر هرگز سکوت را نخواهم شنید و این بسیار وحشتناک بود. با این حال چشم‌انداز درمان وزوز گوش چندان تیره و تار نیست تحقیقات جدید نشان می‌دهد با دستگاه‌های تحریک عصبی می‌شود حجم صداها را کاهش داد و این مقاله به طور ویژه درباره روش‌های جدید درمان وزوز گوش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات نجات دو بچه شیر کوهی از مخزن آب (فیلم)
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • (ویدئو) عملیات نجات دو بچه شیر کوهی از مخزن آب
  • وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی
  • هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند
  • بز‌های کوهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی (فیلم)
  • (ویدئو) بزهای کوهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  • هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان
  • پشمینه رستنی شفابخش دشت‌های اصفهان
  • درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با این روغن