Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: یک دوم تخت‌های آی سی یو به کرونا اختصاص یافته بود که الان بیش از ۳۰ درصد آن تخت‌های اختصاص یافته خالی است. به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در کنفرانس مجازی با خبرنگاران با بیان اینکه حدود ده برابر میانگین تشخیص داده شده در روز‌های قبل می‌توانیم تست انجام دهیم، گفت: روزانه ۱۰ تا ۱۵ هزار تست PCR را می‌توانیم در کشور انجام دهیم؛ حدود ۴۰ درصد منفی و منفی کاذب ناشی از تست داریم که البته بخشی از آن به نمونه برداری برمی گردد که تلاش شده است با نمونه برداری بهتر ضریب خطا کاهش یابد و این ضریب خطا کاهش یافته است و پاسخ‌های مثبت تست پی سی آر قطعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی در کشور‌هایی که ظرفیت تست در آن‌ها بالاتر از کشور ماست هم ۵ تا ۶ برابر میانگین روز‌های گذشته را می‌توانند انجام بدهند.

وی در خصوص دارو‌های کرونا بیان کرد: اثربخشی خیلی قابل توجهی برای استفاده از کلترا در کنترل کووید ۱۹ به اثبات نرسیده است. ۱۲۰۰ بیمار مبتلا به اچ آی وی از لحاظ کرونا تست شدند و تست آن‌ها منفی بود و ممکن است این مسئله به دلیل دارو‌هایی باشد که از قبل برای بیماری خود مصرف می‌کردند و این نکته قابل بررسی خواهد بود.

وی افزود: داروی هیدروکسی کلروکین که داروی ضدمالاریاست در برخی بیماران استفاده می‌شد و همچنین دارو‌های کورتونی برای این بیماران استفاده می‌شود. داروی «کلشی سین» ممکن است در مراحل اولیه موثر باشد که در داخل کشور تولید می‌شود البته در پروتکل نیست و اگر کمیته علمی صلاح بداند در پروتکل قرار می‌گیرد. داروی اکتمرا نیز در موارد شدید روماتیسم استفاده می‌شود که برای برخی بیماران کرونا نیز شروع شده است. موارد شدید و بحرانی بیماری کرونا به دنبال طوفان سیتوکینی و آبشار التهابی رخ می‌دهد و به نظر می‌رسد موارد مرگ و میر کرونا به دلیل این آبشار التهابی باشد و دارو‌های روماتیسمی ممکن است در مراحلی برای بیمار راهگشا باشد و این آبشار التهابی را سرکوب کند، اما هیچ‌یک از دارو‌ها با سودمندی بالا گزارش نشده است.

وی در خصوص اجباری شدن استفاده از ماسک در مترو اظهار کرد: مسئله تولید ماسک به وزارت صمت مرتبط است و ممکن است بخشی را برای توزیع در شبکه داروخانه کشور تدارک ببینند که آن بخش به سازمان غذا و دارو مرتبط خواهد بود. قبلا اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی قیمت گذاری ماسک‌ها را انجام داده اند و ابلاغیه جدیدی در این زمینه نداریم.

وی افزود: تولید ماسک حدود ۲۵ برابر افزایش یافته است و مردم برای تهیه ماسک مشکلی نخواهند داشت. از طرفی ساخت ماسک در منزل هم به وسیله فیلم‌های آموزشی از طرف سازمان غذا و دارو آموزش داده شده است.

وی در خصوص جراحی‌های الکتیو یادآور شد: مطابق بخشنامه معاونت درمان وزارت بهداشت این موضوع شدنی است البته اعمال لوکس و زیبایی در مراحل ابتدایی قابل توجه نیست، اما جراحی‌های الکتیو که فوریت اورژانسی ندارند قابل انجام است و قسمت اعظم تخت‌های بیمارستانی که به کرونا تخصیص یافته بود خالی است و یک دوم تخت‌های آی سی یو به کرونا اختصاص یافته بود که الان بیش از ۳۰ درصد آن تخت‌های اختصاص یافته نیز خالی است.

وی با بیان اینکه دارو‌های معمول بیماران مزمن حتی تا ۶ بار قابل تمدید است، تصریح کرد: بیماران مبتلا به فشار خون، چربی خون، دیابت، قلبی-عروقی، آلزایمر، پارکینسون و ... می‌توانند دارو را با برگه دوم یا سوم نسخه قبلی تحویل بگیرند البته ممکن است مشکلی در پوششدهی بیمه‌ای آن ایجاد شود.
وی افزود: البته این دارو‌ها شامل آنتی بیوتیک و امثالهم نیست، زیرا پزشک آن‌ها را برای یک بازه زمانی تجویز کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیماران مزمن آلزایمر دارو کرونا ویروس اختصاص یافته دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص کمبود دارو گفت: علاوه بر جلسات صحن علنی مجلس برای بررسی علل کمبود دارو بنده نیز جلسات جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

بنابر گزارش ایسنا، وی ادامه داد: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسئولیت دارند. بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد منتها در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۲۳۴ در تذکری بیان کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است. آخرین جلسه در ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ بود که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد.

وی اضافه کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیمار بپردازد که این اتفاق رخ نداده و تقریبا پرداختی از جیب بیمه و بیمار نصف نصف است. بیشترین اشکال هم به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بر می‌گردد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تامین نکرد. سازمان برنامه و بودجه هم ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده، سازمان تامین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است؛ علی‌رغم اقدام معقول مجلس شورای اسلامی همچنان مشکلات مردم حل نشده و باید چاره‌ای اندیشید.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898545

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • قلیان اکسیژن پرتگاهی جدید برای جوانان/ جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • سازمان غذا و دارو اعلام کرد: رشد ۲۰۰ درصدی صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی، دارو و شیر خشک یک درصد شد
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • قدر دانی از خیرین سلامت در کرمان