Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-03-28@13:18:59 GMT

معلم اساسی‌ترین عنصر نظام تعلیم و تربیت است

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۹۰۲۲۰

به گزارش شامگاه پنجشنبه مرکز اطلاع ‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم پیامی صادر کرد.

وی در بخش دیگری از این پیام تاکید کرد: معلّم اکسیر نابی است که پیشرفت و توسعه کشور، مرهون وجود گرانسنگ اوست، وجود ذی جودی که اگر به زیور دانش عمیق، تفکّر، اندیشه و شجاعت، آراسته شود، جامعه را با حضور افرادی مهرورز، نوع‌دوست، درستکار، متعهد و مؤمن؛ همچون «علامه شهید مرتضی مطهری»، که سراسر حیات معنوی‌اش، همواره بر محور خردورزی، ارزش‌ها و کرامات انسانی استوار بود؛ مشحون خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و چه حسن انتخابی که «هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم»، به نام این متفکر فرزانه و فیلسوف شهیر، مزیّن شده است تا جامعه هیچ گاه اهمیت این عنصر بی‌بدیل در توسعه همه جانبه کشور را از یاد نبرده و در مقابل ایشان، ادای احترام نماید.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه این پیام عنوان کرده است: بی شک آینده اقتصاد جهانی نیز از آنِ کشورهایی خواهد بود که به بهترین و والاترین سیستم‌های تعلیم و تربیت مجهز شده و از بذل هرگونه سرمایه گذاری در این حوزه دریغ نورزیده باشند؛ لذا دست‌یابی به اهداف متعالی آموزش و پرورش و فائق آمدن بر مشکلات پیش روی کشور، بدون اتکا به نظام تعلیم و تربیت و بدون توجه به معلمان آن جامعه، میسّر نخواهد شد.

حاجی میرزایی در بخشی از این پیام آورده است: چنانچه شیوع ویروس منحوس کرونا در ماه‌های اخیر و تعطیلی اضطراری مدارس بدون تعطیلی جریان آموزشی، بر همگان ثابت کرد که معلمان دلسوز، متعهد و مسؤولیت پذیر کشور، همچون گذشته، با وجود محدودیت‌ها و تنگناهای بسیار، همچنان بر حفظ ارزش و جایگاه خود در جامعه، پای‌بند بوده و با سلاح تدبیر و ایثار، در صحنه‌های جهاد علمی، حضور یافته و جریان آموزشی را حیاتی دوباره بخشیدند.

وی در پایان عنوان کرده است: این جانب در آستانه حلول ماه مبارک رمضان، ضمن گرامیداشت یادروز شهادت معلم فرزانه، علامه شهید مرتضی مطهری، همراه با ملت شریف ایران، زیبنده‌ترین و صمیمانه‌ترین مراتب سپاس خود را به مناسبت فرا رسیدن «هفته پاسداشت مقام شامخ معلم» تقدیم حضور همکاران گرانمایه‌ای می‌نمایم که صادقانه و خالصانه، با عشق، تعهد و اقدامات جهادی خود، در تحقق شعار «آموزش تعطیل نیست»، شمع وجود خویش را به امید آینده‌ای روشن، فروزان‌تر از گذشته نگه داشتند تا زنگار جهل و نادانی را از رخسار میهن عزیزمان بزدایند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۰۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت در جامعه دینی بدون بستر فرهنگ ممکن نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست پیرامون تبیین شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» گفت: فرهنگ، یک امر ضروری است. پیشرفت در جامعه دینی هم با قرائت دینی و اسلامی و نهضت امام خمینی (ره) اساسا بدون بستر فرهنگ امکان ایجاد ندارد.

به گزارش ایسنا، نشست مشترک وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و اقتصاد پیرامون تبیین شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در نمایشگاه قرآن کریم برگزار شد.

در ابتدای این نشست اسماعیلی -وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- با تبریک ایام ماه مبارک رمضان و فرارسیدن ولادت امام حسن مجتبی (ع) و آغاز سال نو شمسی و بهار طبیعت که جشن و سرور دوچندانی را نصیب مردم عزیز کشورمان کرده است، ابراز امیدواری کرد که همه مردم ایران از این مواهب و برکات و خیرات بهره‌مند باشند.

وی با اشاره به شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» اظهار کرد: این نامگذاری از سوی رهبر معظم انقلاب پیشینه‌ای دارد و مبتنی بر نظریه‌ای است. ما در جمهوری اسلامی رهبر حکیم و فرزانه‌ای را در راس نظام اسلامی داریم که با اشراف کامل و آسیب شناسی دقیق سالیان سال است که روی حل عقب ماندگی‌ها و مشکلات اقتصادی تمرکز کرده‌اند. شعار سال یکی از راهبردهای اساسی کشور در سال پیش‌رو است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شاید برخی معتقد باشند که شعار سال یک شعار اقتصادی است و بایستی همه تمهیدات از حوزه اقتصاد برای تحققش فراهم شود، تصریح کرد: این یک اشتباه راهبردی در فهم نوع اندیشه سیاسی و دینی با پشتوانه نظام اسلامی است.

اسماعیلی تصریح کرد: رهبر عزیز انقلاب در مورد فرهنگ این تعبیر را دارند: «فرهنگ مثل هواست.» با این نگاه، فرهنگ دیگر یک امر ثانوی نیست. فرهنگ، یک امر ضروری است. در ایران اسلامی با اندیشه دینی تا حوزه فرهنگ ارتقا لازم را پیدا نکند امکان پیشرفت وجود ندارد. پیشرفت در جامعه دینی با قرائت دینی و اسلامی و نهضت امام خمینی (ره) اساسا بدون بستر فرهنگ امکان ایجاد ندارد.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که در کشور سال‌های زیادی است وجود دارد این است که به یکپارچگی توجه نشده است. ما با مشکل تفکرات وارداتی روبرو بودیم که سنخ همنشینی را درک نمی‌کردند و جدا می‌کردند. مثلا مسئول مهمی در کشور داشتیم که می‌گفت حوزه فرهنگ به دولت ربطی ندارد، دست، ولی فقیه است. این اشتباهی راهبردی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه فرهنگ یک امر مقدم و پیشینی است که سایه دارد و زیر سایه فرهنگ توحیدی است، اضافه کرد: برای مثال در بخش مسکن، پیوست فرهنگی، اجتماعی و نگاه متعالی رعایت نشده و باعث شده به اختناق و جدایی در خانواده‌ها منجر شود. رهبر معظم انقلاب همواره تاکید دارند که همه کارهای اقتصادی پیوست فرهنگی می‌خواهد.

اسماعیلی با بیان اینکه امروز بهترین فرصت برای جامعه ایرانی اسلامی است که در مسیر حرکت ۴۵ ساله خود در این نقطه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب یک شخصیت فاخر فرهنگی است. رئیس دولت آیت‌الله رئیسی یک شخصیت فرهنگی، فاخر و اندیشمند و وابسته به یک مکتب فکری است که در این جایگاه قرار گرفته است. گاهی این گرد و خاک و هجمه‌های رسانه‌ای نمی‌گذارد تفکر دینی، توحیدی مبتنی بر حل مسائل کشور دیده شود. اکنون یک نگاه عمل‌گرانه برای حل مردم کشور قرار دارد.

وی ابراز کرد: در دولت مردمی تلاش‌مان این است که بتوانیم این توازن را ایجاد کنیم و به باور برسیم اگر قرار است شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» در کشور اتفاق بیفتد بدون اصلاح انگاره‌های ذهنی و حل مساله الگوی مردم از طریق فرهنگی، بدون بازگشت آموزه‌های اصیل دینی در حوزه اقتصاد اسلامی که منبعث از نگاه توحیدی است امکان رشد وجود ندارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در عمل لازم است به این مساله توجه کنیم که حوزه فرهنگ در دولت و در نظام حکمرانی کشور به عنوان یک مساله اصلی و پیشینی و با اولویت به عنوان یک چتر بر سر همه فعالیت‌ها دیده شود تا امکان رشد و تعالی کشور فراهم شود.

اسماعیلی تاکید کرد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مقوله فرهنگ صرفا به عنوان حوزه انتزاعی و نمادین نگاه نمی‌کنیم، بلکه فرهنگ به حوزه انضمامی تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: تقویت اقتصاد فرهنگ یکی از پنج سرفصل اصلی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. حتما باید حوزه فرهنگ را از این نگاه کلان که بعضی وقت‌ها دست نیافتنی نشان داده می‌شود خارج کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: ما امروز از فرهنگ و هنر غنی ایرانی می‌توانیم ارتباطات وسیع فرهنگی ایجاد کنیم. دین اسلام در بسیاری از کشورهای شرق آسیا توسط تجار و بازرگانان ایرانی ایجاد شده است. برخلاف حوزه غرب که با جنگ و درگیری بوده در حوزه شرق کاملا نرم جلو رفتیم. امروز جمهوری اسامی مشروعیت بالایی در حوزه فرهنگی خود دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هرگونه توسعه و پیشرفت کشور از آموزش و پرورش آغاز می شود
  • توانمندترین افراد جذب آموزش و پرورش شوند
  • پیشرفت در جامعه دینی بدون بستر فرهنگ ممکن نیست
  • برنامه آموزش و پرورش برای استخدام ۷۲ هزار معلم جدید/امسال کتاب‌های پایه اول تغییر می‌کند
  • تنها راه جذب قانونی معلم از طریق دانشگاه‌های تربیت معلم است‌
  • ضرورت انجام جهش تولید با مشارکت مردم در دستگاه تعلیم و تربیت به صورت مصداقی
  • قانون می‌گوید تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است / ظرفیت دانشگاه فرهنگیان ۲۵ درصد افزایش یافت
  • صحرایی: تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است
  • قانون می‌گوید تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است
  • ارتقای کیفیت آموزش در مدارس دولتی، اولویت دولت و آموزش و پرورش