Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-20@09:53:23 GMT

معرفی کامل دارو سرترالین (ضد افسردگی)

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۹۴۵۳۴

معرفی کامل دارو سرترالین (ضد افسردگی)

خبرگزاری میزان- دارو سرترالین با تأثیر روی مغز از اختلالات روانی جلوگیری می‌کند. تاریخ انتشار: 15:55 - 12 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۲۴۴۷

خبرگزاری میزان - این دارو نوعی دارو ضد افسردگی است که عملکرد آن با تاثیر بر روی مغز می‌باشد. این دارو برای درمان اختلال وسواس اجباری، اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال دیسفوری قبل از قاعدگی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه استفاده:

دوز مصرفی برای بزرگسالان: ۵۰ تا ۲۰۰ میلی گرم در روز

دوز مصرفی برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال (وسواس فکری): ۲۵ تا ۲۰۰ میلی گرم در روز

دوز مصرفی برای کودکان ۱۳ تا ۱۷ سال (وسواس فکری): ۵۰ تا ۲۰۰ میلی گرم در روز

احتیاط ها: اگر از پیموزید استفاده می‌کنید یا تحت درمان با تزریق متیلن آبی هستید، از سرترالین استفاده نکنید. در صورتی که در ۱۴ روز اخیر از مهار کننده‌های MAO استفاده کرده اید، از سرم سرترالین استفاده نکنید. بعد از مصرف دارو، افکار خودکشی در ذهن بسیار پر رنگ می‌شود. بعد از مصرف دارو، مراقبت‌های لازم را اتخاذ کنید. اگر به بیماری قلبی، سکته قلبی و مغزی، بیماری کبدی و کلیوی، تشنج، مشکلات خون ریزی، اختلال دو قطبی و سطح پایین سدیم خون مبتلا هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است دارو برای شما مضر باشد یا بهتر باشد که از دارو با دوز کمتری استفاده کنید. ممکن است تداخل دارویی بین سرترالین و برخی دارو‌ها به وجود بیاید. تداخل دارویی می‌تواند موجب ایجاد بیماری سندرم سروتونین شود. علائم این بیماری تب، تعریق، توهم، تپش قلب، سفتی عضلات، پیچش، حالت تهوع، استفراغ و اسهال است. اگر این علائم را مشاهده کردید سریعا به پزشک مراجعه کنید. این دارو با دارو‌هایی هم، چون ایبوپروفن، آلپرازولام، آملودیپین، آموکسی سیلین، آسپرین، دیفن هیدرامین، بوپروپیون، کافئین، کلونازپام، روزوواستاتین، لیپتور، لورازپام، پرگابالین، ملاتونین، متوپرولول، استروژن، استامینوفن، هیدروکودون، فنترمین، ترامادول، کوئیناپین، ویتامین B۱۲، ویتامین C و سیتیزین تداخل دارویی دارد. اگر از این دارو‌ها استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر از دارو‌ها یا مکمل‌های گیاهی استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. امکان تداخل دارویی و بروز سندرم سروتونین وجود دارد. مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک، شروع یا قطع نکنید. مصرف دارو در دوره‌ی بارداری توصیه نمی‌شود. مصرف دارو در دوره بارداری، موجب مشکلات ریوی و تنفسی برای نوزاد می‌شود. ممکن است بعد از قطع دارو، علائم افسردگی دوباره بروز کنند که در این صورت باید به پزشک خود مشورت کنید. ممکن است که دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود. اگر در حال شیر دهی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. این دارو برای نوجوانان کمتر از ۱۸ سال توصیه نمی‌شود؛ مگر این که برای درمان وسواس اجباری در کودکان و زیر نظر پزشک تجویز شده باشد. سرترالین را می‌توانید همراه غذا یا بدون غذا استفاده کنید. هرگزدوز مصرفی را کم و زیاد نکنید و دقیقا به اندازه‌ای که تجویز شده است مصرف کنید. این دارو می‌تواند موجب تغییر نتیجه برخی آزمایش‌ها شود. اگر از این دارو استفاده می‌کنید و آزمایش دارید، به پرسنل آزمایشگاه اطلاع دهید. معمولا طول درمان ۴ هفته است. اگر در طول ۴ هفته یا بعد از دوره‌ی درمان احساس بهبود نداشتید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر یک دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر زمان یادآوری به زمان مصرف بعدی نزدیک بود، از مصرف دوز فراموش شده، صرف نظر کنید. ممکن است دارو موجب خواب آلودگی شود. بهتر است دارو را قبل خواب مصرف کنید. هرگز داروی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید. علائم رفتار آلرژیک عبارتند از: بثورات پوستی، کهیر، تنفس دشوار و تورم گلو، زبان و صورت. اگر بعد از مصرف دچار این علائم شدید، مصرف را قطع و سریعا به پزشک مراجعه کنید. محل نگه داری:

دارو باید در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد نگه داری شود. دور از گرما و رطوبت و دور از دسترس کودکان نگه داری شود.

عوارض:

عوارض جانبی شایع:

کاهش میل جنسی، عدم تخلیه منی در مردان، ترشح اسید معده، کاهش اشتها، کاهش ناگهانی وزن، گرفتگی معده، نفخ و مشکل در خواب.

عوارض جانبی نادر:

حساسیت سینه و بزرگ شدن سینه، حالت تهاجمی، گیجی، تشنج، اسهال، تب، افزایش حرکات بدن، تعریق، کمبود انرژی، تغییر خلق و خو، از دست دادن کنترل مثانه، خون دماغ، اسپاسم عضلانی، رفلکس معده، تپش قلب، مشاهده لکه‌های قرمز و بنفش بر روی پوست، بثورات پوستی، کهیر، عطش و بی قراری.

بیشتر بخوانید: نکات مهم درباره کوآموکسی کلاو

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دارو درمان استفاده می کنید تداخل دارویی مصرف دارو دوز مصرفی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۴۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی اعلام شد

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم مشهود گفت: متأسفانه مشاهده می‌شود افرادی به صورت مستقیم زالو را از طریق فضای مجازی یا سایر تبلیغات تهیه کرده و بدون بررسی کیفیت، به صورت مستقیم برای بیمار تجویز یا مصرف می‌کنند. این کار خلاف مقررات بوده و همانند دیگر دارو‌ها و کالا‌های سلامت که هیچ پزشکی اجازه ندارد خود به صورت مستقیم اقدام به تهیه و تجویز و مصرف برای بیمار نماید، زالو هم مانند دارو و سایر ملزومات پزشکی باید از طریق داروخانه تهیه و سپس در زنجیره مصرف قرار گیرد.

وی همچنین در رابطه با خطرات تهیه زالو از مسیر‌های غیر قانونی و بی ضابطه افزود: زالویی که خارج از زنجیره سلامت و تأمین سازمان غذا و دارو تهیه می‌شود ممکن است که از زالو‌های صید شده در تالاب‌ها و مرداب‌ها بوده و یا زالویی باشد که پس از مصرف بر روی یک بیمار به درستی معدوم نشده و به طبیعت بازگشته باشد، چنانچه بیمار قبلی که زالو درمانی کرده دارای بیماری عفونی مسری مانند ایدز، هپاتیت یا سایر بیماری‌های قابل انتقال باشد، زالو‌های صید شده می‌توانند این بیماری‌ها را به افراد دیگر منتقل کند.

مشهود خاطرنشان کرد با توجه به دستورالعمل‌های ثبت شده در سایت سازمان غذا و دارو تنها دو روش استفاده از الکل ۷۰ درصد و فریز کردن در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد برای معدوم سازی زالوی مصرف شده قابل قبول است.

رئیس اداره دارو سنتی سازمان غذا و دارو گفت: در مواردی دیده شده که زالوی مصرفی را در آب نمک یا نمک گذاشته و پس از قی کردن زالو به اشتباه فرد استعمال کننده تصور می‌کند که زالو از بین رفته در حالی که این طور نیست و در صورتی که معدوم نشود در طبیعت دوباره به چرخه باز می‌گردد و می‌تواند عامل انتقال بیماری‌ها باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قرص ناف کلید جادویی کاهش وزن؟
  • قرص ناف لاغری مبنای علمی ندارد
  • مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی اعلام شد
  • پزشکان هرگونه اشتباه دارویی را به سازمان غذا و دارو اطلاع دهند
  • دلایل افزایش وزن که از آن بی خبر هستید
  • هشدار درباره مصرف محصولات عرضه شده در فضای مجازی
  • مرگ در کمین مصرف کنندگان دارو‌های تقلبی و قاچاق
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • شناسایی ۴۰۰ فرآورده غیرمجاز و تقلبی موجود در بازار در سال ۱۴۰۲
  • مجوز حدود ۱۲ هزار مکمل در کشور برای مصرف