Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ دو سال از فیلتر اصلی‌ترین پیام‌رسان مورد استفاده مردم ایران یعنی تلگرام با ۴۵ میلیون کاربر که ۶۰ درصد از پهنای بانک اینترنت کشور را به خود اختصاص داده بود، می‌گذرد. در نظرسنجی‌ای که در مهر ماه ۱۳۹۷، حدود ۶ ماه پس از فیلترینگ تلگرام، توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران انجام شد، مشخص شد که با وجود فشار گسترده حکومت ایران برای مجبور کردن مردم به استفاده از پیام رسان‌های داخلی به جای تلگرام، باز هم اکثریت کاربران از این پیام رسان استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  طبق این نظرسنجی، ۶۲/۵ درصد از پاسخگویان اعلام کردند قبل از فیلتر تلگرام از این پیام‌رسان استفاده می‌کردند و در مهر ماه ۱۳۹۷، حدود ۴۷/۳ درصد از کل پاسخگویان اعلام کرده‌اند همچنان از تلگرام استفاده می‌کنند که این عدد نسبت به خرداد ماه تقریباً ثابت مانده است. نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در اسفند ماه ۹۷ حدود ۷۱ درصد جوانان ۱۸ تا ۲۹ ساله از تلگرام استفاده می‌کنند.
اولین بار در دی ماه ۹۶ و در جریان اعتراضات سراسری مردم، تلگرام برای مدت یک هفته از دسترسی خارج شد. از آن تاریخ به بعد اتفاقات زیادی در کشور افتاد؛ قرار شد فیلترینگ به گونه‌ای انجام شود که در هیچ شرایطی قابل بازگشت نباشد. این اتفاق البته از توان ایران خارج بود. میلیاردها تومان پول بیت المال به جیب پیام‌رسان‌های داخلی رفت و هیچکدام نتیجه‌ای نداد و در آخرین اتفاق «سروش» هم برای فروش گذاشته شد. نمایندگان مجلس وزیر ارتباطات را بازخواست کردند که چرا پول بیشتری به پیام‌رسان‌های داخلی اختصاص نمی‌دهد. خبرگزاری‌های اصولگرا یکی یکی از تلگرام خارج شدند و سرانجام یکی یکی با بهانه‌های مختلف به تلگرام بازگشتند.   چند وکیل دادگستری از بیژن قاسم زاده بازپرس صادر کننده حکم فیلترینگ تلگرام شکایت کردند و طبیعی بود این شکایت به هیچ جایی ختم نخواهد شد. بازپرس صادر کننده حکم فیلترینگ تلگرام در پرونده دیگری مربوط به فساد قضات به عنوان «برخورد با فساد در قوه قضائیه» بازداشت شد.   روح الله زم که عامل اصلی فیلترینگ تلگرام بود، در عملیاتی که هنوز جزییات آن مشخص نیست، بازداشت شد. کانال آمدنیوز به دست سپاه افتاد و پس از آن گفته شد احتمال رفع فیلترینگ تلگرام وجود دارد، اما گویا خبری نیست که نیست.    در جدیدترین اتفاق ۴۰۰ طلبه حوزه‌های علمیه در نامه‌ای از رییس قوه قضائیه خواستند عاملان ولنگاری فاجعه بار فضای مجازی کشور، آقایان آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی را بازداشت و محاکمه کند. علیرضا زاکانی هم به آنها دست مریزاد گفت.بیشتر بخوانید: سلام سانسورچی!/ تاریخ دردناک ممیزی در ایران به گزارش رویداد۲۴ حال دو سال از فیلترینگ تلگرام گذشته و آمار‌ها نشان می‌دهد کاربران راهشان را به سمت این پلتفرم پیدا کرده‌اند. همه نهاد‌های دولتی و حاکمیتی از جمله صدا و سیما و سپاه کانال‌های فعالی در این شبکه اجتماعی دارند و محتوای منتشر شده در این شبکه زیر ذره‌بین است.   این گراف تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی مختلف اعم از اینستاگرام، تلگرام، واتس اپ و سروش را در ایران به میلیون نفر نشان می‌دهد. بر اساس این گراف که تا ماه مارس ۲۰۱۹ را بررسی کرده، اگرچه تعداد کاربران تلگرام در یک دوره کوتاه نزولی بوده، اما دوباره سیر صعودی پیدا کرده است. این گراف همچنین صعود و نزول استفاده از سروش در دوران قطعی تلگرام در جریان دی ماه ۹۶ و پس از آن را نشان می‌دهد.  
آذری جهرمی در ۲۶ اردیبهشت ۹۷ اعلام کرده بود که کاربران شبکه‌های اجتماعی در حال مقاومت در برابر دستور قضایی هستند و متاسفانه فیلترشکن‌ها درحال ترویج است.   فیلترینگ راه حل مقابله با گسترش شبکه‌های اجتماعی در ایران نیست. پیش از این رویداد۲۴ در گزارشی نتایج پژوهش‌هایی را بررسی کرده که نشان می‌داد کشور‌هایی در فیلترینگ تلگرام موفق ظاهر شدند که مانند چین قبل از اعمال سیاست‌های سلبی، شبکه‌های جایگزین را معرفی کرده و به عادت و رفتار کاربران شبکه‌های اجتماعی توجه کرده‌اند. اما به نظر می‌رسد وی پی ان همواره مشکلات فیلترینگ رادر این برطرف کرده است. همواره نوع کارکرد وی پی ان و عدم فیلترینگ سایت‌های فروش آن‌ها سوالات بسیاری را برای مردم ایجاد کرده، اما به نظر می‌رسد حاکمیت این مشکل را نیز رفع کرده و اخیرا رییس مرکز ملی فضای مجازی ایران و دبیر شورای عالی فضای مجازی، حسن فیروز آبادی از راه اندازی وی‌پی‌ان‌های قانونی خبر داد.   فعلا ایران تنها کشوری است که فیلترینگ اعمال کرده و خودش فیلترشکن می‌فروشد! این ناباورانه‌ترین اتفاق در کشور تصمیم‌های ناگهانی و متناقض است. تجربه تاریخی در تمام دنیا نشان داده هیچگاه سانسور و ممیزی نتوانسته راه مناسبی برای برخورد پدیده‌ها باشد و در ایران نیز اینگونه که مشخص است فیلترینگ نتیجه‌ای نداده و بازگشت تمام رسانه‌های اصولگرا به تلگرام همین موضوع را نشان می‌دهد، در این میان فقط درآمد جدیدی برای شغل جدید فروش فیلترشکن به دست آمد. لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 فیلتر تلگرام فیلترینگ تلگرام شبکه های اجتماعی فیلترینگ تلگرام نشان می دهد فضای مجازی پیام رسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۸۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرملین: تماس‌ها با ایران و اسرائیل سازنده است

دیمیتری پسکوف روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ در نشستی خبری افزود: ادامه درگیری در خاورمیانه به نفع اسرائیل، ایران و کل منطقه نیست.

به گزارش تاس، سخنگوی کرملین خطاب به خبرنگاران ادامه داد: فدراسیون روسیه ارتباطات کاری سازنده‌ای با ایران و اسرائیل دارد؛ شما می‌دانید که ما به تماس‌های نزدیک با تهران ادامه می‌دهیم.

وی ادامه داد: ما در حال انجام گفتگو هستیم، درباره نیاز به کاهش تنش سریع صحبت می‌کنیم و از همه کشور‌های منطقه می‌خواهیم که در این شرایط خویشتنداری معقول نشان دهند.

پسکوف خطاب به خبرنگاری که درباره درگیری بدون واسطه ایران و رژیم صهیونیستی سؤال کرد، گفت: شما می‌گویید در صورت درگیری مستقیم، اما من وضعیت فعلی را یک درگیری غیرمستقیم نمی‌نامم، زیرا وضعیتی که کنسولگری یک کشور تخریب می‌شود، به سختی می‌تواند یک درگیری غیرمستقیم نامیده شود.

سخنگوی کرملین به این سوال که آیا تهران از قبل در مورد حملات برنامه ریزی شده به اسرائیل به مسکو اطلاع داده است، پاسخی نداد. وی در این باره گفت: من نمی‌توانم مطلبی در این باره به شما بگویم.

پیش از این رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه در مکالمه تلفنی با همتای ایرانی خود ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران، این اقدام را خلاف همه موازین و مقررات بین‌المللی دانست و تصریح کرد: آنچه از سوی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این اقدام جنایتکارانه و در سایه انفعال شورای امنیت اتفاق افتاد، بهترین روش برای تنبیه متجاوز و جلوه‌ای از درایت و عقلانیت رهبران ایران بود.

ولادیمیر پوتین با انتقاد شدید از رفتار آمریکا و برخی کشور‌های غربی در تنش‌زایی در منطقه، تصریح کرد: ما اطمینان داریم جمهوری اسلامی ایران از جمله پایه‌های اصلی ثبات و امنیت در منطقه است.

نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه شنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ با آغاز عملیات وعده صادق و شلیک بیش از صد فروند موشک کروز و بالستیک و پرتاب بیش از دویست پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶، پاسخ و تنبیهی به تجاوزات و ترور‌های شرورانه و اقدامات تروریستی اخیر رژیم اشغالگر قدس در حمله به کنسولگری ایران در دمشق دادند.

آغاز خروج نیرو‌های حافظ صلح روسیه از قره باغ

سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در پاسخ به سؤال دیگری درباره گزارش رسانه‌های جمهوری آذربایجان مبنی بر آغاز عقب نشینی نیرو‌های حافظ صلح روسی از قره باغ گفت: بله، واقعا همین طور است.
وی تأیید کرد که خروج نیرو‌های حافظ صلح روسیه از قره باغ آغاز شده است.

ریشه تحریکات ضد روسی در گرجستان از خارج این کشور است

سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: تصویب قانونی در گرجستان در مورد مقابله با نفوذ عوامل خارجی مربوط به فدراسیون روسیه نیست.

پسکوف گفت: بسیاری از کشور‌ها نظارت بر محیط سیاسی داخلی را دنبال می‌کنند، در این زمینه، آمریکا نخستین کشوری بود که چنین فرایندی را دنبال کرد و از این رو، این فرایند، به هیچ وجه روسی نیست؛ این موضوع به رویه تعداد زیادی از کشور‌ها تبدیل شده است که اقدامات لازم را برای مقابله با نفوذ خارجی و تأثیر آن بر سیاست داخلی خود در دستور کار دارند.

وی ادامه داد: همه کشور‌ها به هر شکلی اقداماتی را انجام می‌دهند، اما همه لوایح یک هدف را دنبال می‌کنند.

سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه با اشاره به برخی اعتراض‌ها به تصویب این قانون در گرجستان گفت: انگیزه این اعتراضات از خارج از گرجستان است. آن‌ها سعی می‌کنند از این روند سیاسی داخلی به عنوان ابزاری برای تحریک احساسات ضد روسی استفاده کنند، بعید است که این انگیزه‌ها از داخل گرجستان نشات بگیرد.

وی ادامه داد: این تحریکات ضدروسی احتمالاً از خارج گرجستان دامن زده می‌شود، ما این موضوع را کاملاً درک و تحولات را رصد می‌کنیم.

پارلمان گرجستان در حال بررسی لایحه‌ای برای محدود کردن نفوذ و لابی خارجی در این کشور است. این سند به شدت در غرب مورد انتقاد قرار گرفته است، جایی که آن را با یک قانون مشابه روسی مقایسه می‌کنند که بر سازمان‌های عمومی و عوامل دریافت‌کننده بودجه از خارج کشور نظارت می‌کند. در جریان بررسی این لایحه درگیری‌های متعددی در ساختمان پارلمان گرجستان رخ داد و اعتراضات خیابانی همچنان ادامه دارد.

تلگرام به ابزاری در دست تروریست‌ها تبدیل نشود

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره مصاحبه پاول دوروف از بنیانگذاران پیام‌رسان تلگرام با تاکر کارلسون روزنامه‌نگار آمریکایی گفت: تلگرام در روسیه یک وسیله ارتباطی مهم است که نباید به ابزاری در دست تروریست‌ها تبدیل شود.

وی ادامه داد: مسکو برای محدود کردن امکان استفاده تروریست‌ها از این پلت فرم به سراغ صاحبان تلگرام رفت.

سخنگوی کرملین خاطرنشان کرد: ما بار‌ها از مسئولان تلگرام از جمله پاول دوروف خواسته ایم که بسیار حواسمان باشد و اقدامات لازم را انجام دهند تا تلگرام به عنوان یک محصول پرطرفدار و با تکنولوژی بالا به ابزاری در دست تروریست‌ها تبدیل نشود.

وی ادامه داد: دوروف در مصاحبه‌اش در مورد تمایل خود برای فراهم کردن دسترسی برابر همگان به این پلت فرم صحبت می‌کند، اما بعید است که این سخنان در مورد تروریست‌ها صدق کند.

پیش از این استفاده تروریست‌های عامل حمله به سالن کنسرت کروکوس در نزدیکی مسکو از تلگرام برای جذب اعضا و حمایت مالی خبرساز شده بود.

دیگر خبرها

  • سانسور «دوستت دارم» توسط معاون صداوسیما
  • برخورد موتورسیکلت با تیر برق جان دو جوان سردشتی را گرفت
  • سانسور و انکار؛ سیاست صهیونیست‌ها در پوشش عملیات وعده صادق
  • درس مهم برنامه اسکار مهران مدیری به مسئولان
  • درس مهم برنامه اسکار مهران مدیری : فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی هیچ کاربردی ندارد...
  • پاکستان فیلترینگ «ایکس» را تایید کرد
  • کرملین : تماس‌ها با ایران و اسرائیل سازنده است
  • کرملین: تماس‌ها با ایران و اسرائیل سازنده است
  • افشاگری بنیانگذار تلگرام علیه آمریکا/ گوگل و اپل هرچه را بخواهند سانسور می‌کنند
  • آمار ۱.۵ میلیاردی بازدید برنامه‌های نوروزی و رمضانی رسانه ملی در فضای مجازی