Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-28@12:19:46 GMT

اصرار مالک بر تخریب بنای تاریخی خانه ملک زاده/«سردر» حفظ شد

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۲۹۵۳

اصرار مالک بر تخریب بنای تاریخی خانه ملک زاده/«سردر» حفظ شد

به گزارش خبرنگار مهر، خانه مهدی ملک زاده پزشک و مورخ ایرانی (فرزند ملک‌المتکلمین) و نویسنده کتاب تاریخ انقلاب مشروطیت با حکم وزارت میراث فرهنگی نوسازی و تنها نمای بیرونی آن باقی خواهد ماند. این در حالی است که در نخستین مکاتباتی که مالک با میراث انجام داده است عنوان شده که خانه مهدی ملک زاده دارای ارزش تاریخی و فرهنگی بوده و باید از آن محافظت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه مهدی ملک‌زاده پس از فوت ایشان در سال ۱۳۳۴ به شخصی به نام خانم سمیعی فروخته شده و در سال‌های گذشته مالک امروز خانه را از خانم سمیعی خریده و مالک در سال ۱۳۸۲ از شهرداری درخواست صدور مجوز تخریب و نوسازی کرد که با توجه به طرح تفضیلی و قرار گرفتن ملک در محدوده حفاظت از آثار باستانی، تخریب آن منوط به مجوز میراث شد.

نتوانستیم مالک را متقاعد به حفظ بنا کنیم

محمد شهرآبادی معاون شهرسازی منطقه ۱۱ در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شهرداری هم راغب به صدور این مجوز نبوده است، گفت: ساختمان‌های میراثی، هویت بارز برای شهر و کشور به شمار می‌روند با این وجود ما نتوانستیم مالک را متقاعد به حفظ و مرمت بنا کنیم.

وی ادامه داد: از آنجایی که مالک تقاضای تخریب بنا را داشت و تصمیم گیرنده این مساله میراث فرهنگی بود، پرونده به میراث فرهنگی منتقل شد و این سازمان هم با حفظ سردر بیرونی اجازه تخریب بنای داخلی و ساخت بنای جدید را صادر کرد.

معاون شهرسازی منطقه ۱۱ اظهار داشت: پرونده این ملک را استعلام کرده‌ایم و نقشه مورد تقاضای مالک با توجه به اینکه میراث فرهنگی ناظر آن است، کمیته نمای شهرداری تهران به این موضوع وارد نشده است و جهت بررسی به کمیته میراث فرهنگی فرستاده شد.

نظارت سازمان زیباسازی برای حفظ «سردر» هنگام تخریب

وی افزود: با توجه به موافقت نهایی میراث برای تخریب ملک تنها نگرانی ما آسیب نرسیدن به سردر این خانه تاریخی بود و به همین دلیل سازمان زیباسازی برای نظارت بر نحوه تخریب ورود پیدا کرد.

شهرآبادی خاطرنشان کرد: مجوز تخریب این بنا نهایتاً در سال ۹۸ صادر شده است و پیش از آن هیچ گونه تخریبی صورت نگرفت.

در حال در حال حاضر ۲۵ بنا ثبتی و واجد ارزش در منطقه ۱۱ وجود دارد که تنها خانه امیر بهادر (نرسیده به پل امیر بهادر در ضلع جنوب میدان منیریه)، مقبره شیخ هادی (خیابان امام خمینی -خیابان شیخ هادی - نرسیده به جمهوری) و حریم اطراف دانشگاه تهران دارای حریم قانونی است.

کد خبر 4914778

منبع: مهر

کلیدواژه: خانه تاریخی تخریب آثار تاریخی شهرداری منطقه 11 ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران شورای شهر تهران کمیته امداد امام خمینی ماه مبارك رمضان قوه قضاییه روز معلم محسن حاجی میرزایی آموزش مکمل شیوع کرونا شبکه شاد سیدابراهیم رئیسی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی میراث فرهنگی ملک زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۲۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید بیش از ۳۰۰ هزار نفر از موزه ها و اماکن تاریخی فرهنگی

به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل موزه‌ها اعلام کرد: از فروش ۴۹۰ هزار و ۵۵۸ قطعه بلیت برای موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی تحت پوشش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در روز هفتم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ تعداد ۳۲۴ هزار ۵۶۳ نفر بازدید از موزه‌ها، پایگاه‌های میراث ملی و جهانی و اماکن اماکن فرهنگی تاریخی انجام شد.

آثار تاریخی استان فارس با ثبت ۱۲۸ هزار و ۶۱ نفر بیشترین بازدیدکننده را داشته است.

بر اساس پایش انجام شده از آمار روز هفتم فروردین، استان‌های فارس (۱۲۸ هزار و ۶۱ نفر)، اصفهان (۴۲ هزار و ۸۸۳ نفر)، تهران و موزه‌های ستادی (۳۱ هزار و ۷۵۰ نفر)، خوزستان (۲۵ هزار و ۶۸۶ نفر) و خراسان رضوی (۱۳ هزار و ۸۱۱ نفر) به ترتیب پنج استان برتر به لحاظ بیشترین میزان بازدیدکننده هستند.

حافظیه با ۳۵ هزار و ۵۷۲ نفر، مجموعه تخت جمشید ۳۴ هزار و ۳۴ نفر، سعدیه ۲۱ هزار و ۴۴۹ نفر، ارگ کریم خانی ۱۲ هزار و ۵۱۴ نفر، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ۱۲ هزار و ۹۹ نفر، سازه‌های آبی شوشتر ۱۱ هزار و ۸۵۷ نفر، پاسارگاد ۱۱ هزار و ۳۹۷ نفر، باغ فین ۹ هزار و ۸۹۲ نفر، کاخ موزه چهلستون ۹ هزار و ۸۴۰ نفر و عمارت عالی قاپو ۹ هزار و ۲۶۳ نفر در میان موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی سراسر کشور، بیشترین تعداد بازدیدکننده را به خود اختصاص دادند.

همچنین از لحاظ بیشترین میزان فروش بلیت موزه و اماکن فرهنگی تاریخی به ترتیب مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، مجموعه تخت جمشید، حافظیه، مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، سعدیه، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، باغ فین، ارگ کریم خانی و پاسارگاد در صدر قرار دارند.

در استان تهران، موزه‌ها و مجموعه ستادی، مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد با تعداد ۱۲ هزار و ۹۹ نفر بازدیدکننده تعداد ۵۶ هزار و ۳۸۶ بازدید، مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با ۸ هزار و ۷۹۳ نفر بازدیدکننده تعداد ۴۵ هزار و ۸۳۸ بازدید، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران با ۶ هزار و ۲۰۱ نفر بازدید کننده تعداد ۲۴ هزار و ۳۱۱ بازدید، موزه ملی ایران با ۳ هزار و ۴۳۸ نفر بازدید کننده تعداد ۶ هزار و ۴۳۸ بازدید به ترتیب دارای بیشترین بازدید کننده و میزان بازدیدها بودند.

کد خبر 6064120

دیگر خبرها

  • موزه‌ها، اماکن تاریخی و فرهنگی گیلان در ۱۳ فروردین تعطیل است
  • بازدید بیش از ۳۰۰ هزار نفر از موزه ها و اماکن تاریخی فرهنگی
  • اسرائیل با حذف میراث باستانی به دنبال نفی تاریخ فلسطین است
  • باز هم غفلت و بی‌توجهی مسئولان میراث فرهنگی/ نابودی تاج عمارت «امین‌لشکر»/ عکس
  • ضرغامی: بازدید ۳ میلیون نفر از اماکن تاریخی در ایام نوروز
  • ضرغامی: بیش از ۳ میلیون نفر از اماکن تاریخی تاکنون بازدید کردند
  • تخریب ۲۴ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی استان قزوین
  • آیین گرگیعان به شکل جشنواره برگزار شود
  • خانه زعیم اولین خانه تاریخی قزوین + فیلم
  • تخریب یک بنا در دزفول برای حفظ جان شهروندان