Web Analytics Made Easy - Statcounter

«آندری باکلیتسکی» مشاور مرکز مطالعات سیاسی روسیه به تحلیل ابعاد مختلف تلاش اخیر آمریکا در خصوص برجام پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «آندری باکلیتسکی» مشاور مرکز مطالعات سیاسی روسیه در روزنامه کامرسانت چاپ این کشور پیرامون شانس آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران نوشت: دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا طی این دوره ۴ ساله خود برای رسیدن به دستاوردهای مهم دیپیماتیک تلاش کرده است: رویارویی با چین، توافق قرن پیرامون فلسطین و خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما، رویکرد امریکا بر پایه اعمال فشار حداکثری علیه ایران و عدم سازش با این کشور هنوز نتایج مثبتی را به همراه نداشته است.

وی افزود: بعد از گذشت ۲ سال از خروج امریکا از برجام، می‌توان گفت که دولت امریکا تاکتیک نامناسب و راهبرد بیهوده‌ای را در پیش گرفته است. تحریم‌های امریکا به اقتصاد ایران ضربه زیادی را وارد کرده است؛ اما حتی، اپیدمی ویروس کرونا نیز نتوانست تهران را از پای درآورد. برعکس، ایران عملاً از تمامی محدودیت‌ها در چارچوب برجام رهایی یافته و برنامه هسته‌ای اش را توسعه می‌دهد.

وی در ادامه مطلب خود می‌آورد: در ماه آوریل، تهران با موفقیت نخستین ماهواره نظامی اش را به فضا پرتاب کرد. دولت امریکا به این رویداد مهم واکنش تندی نشان داد. دونالد ترامپ در اوج تبلیغات پیش از انتخاباتی اش، نمی‌تواند موفقیت‌های تهران را تحمل کند. واشنگتن به دنبال تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران است، اما قطعاً روسیه و چین چنین درخواستی را وتو خواهند کرد.

باکلیتسکی گفت: پس از آن، به احتمال زیاد در رسانه‌های گروهی، خبرهایی پیرامون طرح «ب» امریکا (فسخ قرارداد از داخل) منتشر خواهد شد. به لحاظ تئوری، از همان ابتدا امریکا چنین امکانی را داشته است: قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت حاوی مکانیسم خود تخریبی است. در صورت نقض توافقنامه از سوی یکی از کشورهای عضو، این روند اجرا می‌شود و قطعنامه فسخ شده و ۵ قطعنامه پیشین پیرامون تحریم‌ها علیه ایران از سر گرفته می‌شوند.

وی افزود: در سال ۲۰۱۸ میلادی، دولت امریکا این گزینه را بررسی کرده بود، اما ترجیح داد تا از آن استفاده نکند. در آن ایام، واشنگتن فکر می‌کرد که اعمال تحریم‌هایش علیه ایران کافی خواهد بود. مکانیسم توقف اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ یک تصمیم منحصر به فرد است. این امید وجود دارد که واشنگتن از برداشتن چنین گامی امتناع کند. در صورتی که تمامی اعضای برجام بیانیه مشترکی را صادر کرده و اعلام کنند که امریکا به طور کامل، از توافق خارج شده و اقدامات امریکا در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ از ماهیت حقوقی برخوردار نیست، در آنصورت شانس حفظ توافق هسته‌ای وجود دارد.

وی در این مطلب می‌نویسد: در حال حاضر، به دشواری می‌توان گفت که ابزارهای حقوقی و استراتژی‌های شرکت کنندگان در توافق هسته‌ای چگونه خواهد بود و این روند چگونه پایان خواهد یافت.

شایان ذکر است، ترامپ در ۸ ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی (۱۸ اردیبهشت ماه سال ۹۷) با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل (قطعنامه تأئید برجام)، از توافق هسته‌ای کشورهای ۱+۵ با ایران خارج شد.

در خصوص تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، آسوشیتدپرس پیشتر در گزارشی اعلام کرد: واشنگتن قصد دارد پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که برای تمدید این تحریم‌ها علیه ایران تهیه کرده، در ماه می (اردیبهشت-خرداد) که استونی به عنوان متحد ناتویی آمریکا ریاست دوره‌ای شورای امنیت را به عهده می‌گیرند، به رأی بگذارند.

این پیش‌نویس که تا سه شنبه هفته گذشته بین شماری از اعضای شورای امنیت توزیع شده است خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران تا مدت نامشخص است.

بر اساس این گزارش، مقامات دولت آمریکا مدعی شده‌اند با توجه به اینکه ایران دیگر به مفاد برجام پایبند نیست واشنگتن می‌تواند اعضای شورای امنیت را برای تمدید این تحریم‌ها علیه ایران مجاب نماید؛ این در حالی ا ست که با خروج واشنگتن از برجام، این کشور دیگر قانونا عضوی از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میان کشورهای ۱+۵ با ایران نبوده و لذا نمی‌تواند از مکانیسم ماشه سوءاستفاده کند.

منبع: دانا

کلیدواژه: توافق هسته ای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت علیه ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۷۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران

وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر گسترش تحریم‌ها بر صنایع پهپادی و موشکی ایران به توافق رسیدند. قرار است مسئول سیاست خارجی اتحادیه فهرستی مشخص از این تحریم‌ها آماده کند.

به گزارش عصر ایران به نقل از دویچه وله؛ جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیروز دوشنبه، سوم اردیبهشت، با تصمیم مشترک ۲۷ وزیر خارجه این اتحادیه مأموریت یافت تا پیشنهادات مشخصی را برای تشدید تحریم ایران تهیه و ارائه کند.

بما به این گزارش؛ این تحریم‌ها باید ناظر بر محدودسازی تجارت با ایران باشند، به گونه‌ای که این کشور در ساخت و توسعه پهپادها و موشک‌های خود با مشکل روبه‌رو شود. علاوه بر این باید تحریم متوجه اشخاص، نهادها و شرکت‌هایی شود که در تولید پهپادها و موشک‌ها و نیز ارسال آنها برای نیروهای شبه‌نظامی متحد جمهوری اسلامی در منطقه مشارکت دارند.

توافق اولیه بر سر تشدید تحریم‌های ایران هفته پیش در پی بالا گرفتن تنش میان ایران و اسرائیل صورت گرفت.

به گفته آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، در حاشیه اجلاس وزاری خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ: «مسئله بر سر این است که همه امکانات تحریمی برای ممانعت از حمله ایران و متحدانش به اسرائیل به کار گرفته شود.»

بورل خود نیز به خبرنگاران گفت که تحریم‌های پیشنهادی، ممانعت از انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و تحویل آنها به "گروه‌های نیابتی ایران" را شامل می‌شود.

او با اشاره به توافق قبلی اتحادیه اروپا بر سر تحریم‌ پهپادی و موشکی ایران در ارتباط با همکاری این کشور با روسیه در جنگ با اوکراین، گفت که حالا حوزه تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی باید بر اساس تصمیم جدید به کل منطقه خاورمیانه و دریای سرخ گسترش یابد.

بعد از حمله ایران به اسرائیل در روز ۲۵ اردیبهشت که در جریان آن بیش از ۳۰۰ پرتابه از جهت‌های مختلف به سوی اهدافی در اسرائیل شلیک شد، اتحادیه اروپا درباره رشته‌ تحریم‌هایی برای گسترش محدودیت تولید پهیادهای ایران و نیز ایجاد دشواری در ساخت موشک از سوی این کشور به توافق رسید.

بزرگترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشکی در منطقه خاورمیانه 

برآورد می‌شود که ایران دارای بزرگترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشکی در منطقه خاورمیانه است، با بیش از سه هزار موشک که تا ۲۰۰۰ کیلومتر برد دارند. 

گرچه بخش عمده تولید موشکی و پهپادی ایران بومی است، ولی این کشور مثل گذشته به قطعات و اجزایی از خارج نیز نیازمند است. در همین رابطه جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته شبکه‌ای پیچیده از خرید و فروش این قطعات ایجاد کرده است که از طریق آن می‌تواند به کالاهایی فنی دست یابد که دارای استفاده دوگانه، هم برای مصارف غیرنظامی و هم کاربرد در عرصه نظامی، هستند. با کمک این شبکه پیچیده ایران تحریم‌های بین‌المللی را دور می‌زند. تصمیمات جدید در اروپا و آمریکا ناظر بر دشوارساختن این دور زدن‌هاست.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رویترز : اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) درباره تحریم ایران تشکیل جلسه می‌دهد توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران

دیگر خبرها

  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • توافق اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود