Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سازمان خصوصی سازی گفت: استقبال می‌کنیم هواداران سهمی در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس داشته باشند و پیشکسوتان هم در مدیریت این باشگاه‌ها می‌توانند سهم و حضور داشته باشند.

به گزارش ایسنا، ابوالقاسم شمسی جامخانه معاون سازمان خصوصی سازی در برنامه ورزش تعطیل نیست در پاسخ به این سوال که "دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در چه مرحله واگذاری هستند؟" اظهار کرد: ده، دوازده سالی هست که به صورت جدی بررسی می‌شود اما به نتیجه نرسیده است و دلایل مختلفی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره ثبت باشگاه‌ها ابتدا استقلال با سرمایه ده میلیون تومان تبدیل به سهامی خاص شد و پرسپولیس با سرمایه یک میلیون تومن به سهامی عام تبدیل شد. ترازنامه و سود و زیان‌شان نشان می‌دهد که انباشته قابل توجهی هردو باشگاه دارند.

او ادامه داد: طبق آخرین تصویب در ۳۱ تیرماه سال گذشته زیان انباشته استقلال ۱۵۵ میلیارد تومان و  بدهی‌هایش ۱۹۰ میلیارد تومن و عمده آن بدهی ۵۶ میلیارد تومان است که مالیاتی می‌باشد. استقلال سال ۹۷ زیان‌ده بوده و در سال ۹۸ سود داشته است. این شرکت‌ها باید دو سال قبل از واگذاری سود ده باشند که استقلال از این مساله برخوردار است. دارایی‌های این باشگاه به نام فدراسیون فوتبال است ولی مستندات می‌گویند به صورت ۹۹ ساله به خود باشگاه استقلال تعلق دارد.

معاون سازمان خصوصی سازی درباره واگذاری ورزشگاه شهید مرغوب کار به استقلال، که تا سال ۹۸ اجرایی نشده بود، گفت: یک صورت جسله ای تنظیم شد که این مجموعه در نهایت واگذار شد و یک بحث‌ حقوقی دارد که در حال پیگیری و حل مشکل است. ساختمان باشگاه هم متعلق به استقلال است و اتفاق خوبی که افتاد کمپ مرحوم حجازی مجموعه ارزنده ای است که به زودی به باشگاه استقلال منتقل می‌شود. درخصوص تک تک این موارد بحث شده است و در حال پیگیری هستیم که انشالا بتوانیم این مشکلات به زودی حل کنیم.

او همچنین درباره پرسپولیس عنوان کرد: این تیم ابتدا یک موسسه فرهنگی ورزشی بود و سال ۷۰ به ثبت رسید و سال ۸۳ تبدیل به شرکت سهامی عام شد و متعلق به وزارت ورزش و جوانان است. سود و زیان انباشه شرکت ۱۳۵ میلیارد تومان و جمع بدهی‌هایش ۱۹۵ و عمده بدهی‌اش مالیاتی و ۷۵ میلیارد است. جمع بدهی هردو باشگاه ۳۸۰ میلیارد تومان است و در بخش سود و زیان هم این شرکت سال گذشته و سال قبلش هر کدام حدودا دو میلیارد سود داشته است. این شرکت ممکن است بدهی‌هایی هم داشته باشد اما سود درآمد خوبی هم داشته است.

 شمسی درباره دارایی‌های باشگاه پرسپولیس گفت: ساختمان دفتر مرکزی باشگاه و ورزشگاه درفشی‌فر که البته سند ندارد و معارض هم دارد و در رابطه با این مساله هم از وزارت ورزش درخواست کردیم که یک مجموعه دیگری را به این باشگاه بدهیم. دو دستگاه آپارتمان متعلق به این باشگاه است و کارهایش در حال انجام است که سند به نام پرسپولیس شود.

او درباره درآمدهای دو باشگاه بیان کرد: ۸۰ درصد از درآمدهای این دو باشگاه‌ از طریق اسپانسر است و درآمدی هم از سازمان لیگ وجود دارد.

معاون سازمان خصوصی سازی  با بیان این‌که برای برای پذیرش در بورس نیاز داریم اساسنامه هردو شرکت متناسب با سازمان بورس شود گفت: این مشکل هم ظرف یک تا دو ماه آینده انجام خواهد شد تا بتوانیم مجمع عمومی فوق العاده را برای این دو باشگاه برگزار کنیم. دارایی و برند دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ارزیابی می‌شود و گزارش توجیهی برای افزایش سرمایه تهیه می‌شود و بعد آن مجمع عمومی و فوق العاده برای این دو شرکت تشکیل می‌شود تا درنهایت کارهای قانونی آن انجام شود.

او با بیان این‌که دو باشگاه در مقطعی برای فروش آماده بودند اما به دلایل مختلفی این اتفاق رخ نداد، عنوان کرد: مجددا بنا به درخواست وزارت ورزش و بحث‌هایی که در دولت مطرح شد، تصمیم گرفته شد در آذر ماه ۹۷ به فهرست واگذاری اضافه شوند و بر همین اساس در قانون بودجه سال ۹۸ حکمی آورده شد که سازمان خصوصی سازی و سازمان بورس با همکاری همدیگر این دو باشگاه را از طریق بازار پایه واگذار کنند اما این هم با صورت جلسه‌ای که شهریور ماه ۹۸ کمیسیون ویژه تصویب کرد، طبق آن سهام این شرکت‌ها به دلیل عدم شفافیت‌ها و ایرادات عدیده رد شد.

شمسی ادامه داد: پس از آن اتفاقی که افتاد این بود که از مهر ماه ۹۸ تاکنون به صورت هفتگی و بعضا هفته‌ای دو مرتبه جلساتی برگزار می‌شود که شفاف‌سازی‌ آخرین صورت‌های مالی، تعیین تکلیف بحث دارایی‌های این دو شرکت و اختلافاتی که با اسپانسرها به‌وجود آمده مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. بحث الزامات حاکمیت شرکتی و بحث تشکیل کمیته حسابرسی و استقرار این کمیته در دو شرکت هم در حال انجام است و جلسات‌ هم در این خصوص انجام و حساب رس‌ها هم در باشگاه‌ها مستقر شده‌اند.

او درخصوص برنامه‌های آتی گفت: ادامه کارمان تکمیل فرآیند انتقال، ارزیابی دارایی‌ها، تهیه گزارش حسابرس، برگزاری مجمع است. واقعا وزارت ورزش همکاری خوبی با ما داشته و جلسات خوبی برگزار می‌شود اما از جانب خود دو باشگاه همکاری کمتری وجود دارد و بنا به دلایلی خیلی کند پیش می‌رود و امیدواریم با تاکیدی که وزارت ورزش داشتند این مشکلات حل شود. فعلا جلسات‌مان در خود دفتر وزارت ورزش انجام ‌می‌شود و اگر انشالا همکاری لازم صورت گیرد و این اقدامات انجام شود فقط عرضه اولیه می‌ماند که آن را در شهریور ماه خواهیم داشت.‌

معاون سازمان خصوصی سازی  اضافه کرد: استقبال می‌کنیم هواداران سهمی در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس داشته باشند. پیشکسوتان و کانون هواداران هم در مدیریت این باشگاه‌ها می‌توانند حضور داشته باشند و همراه با سرمایه گذاران می‌توانند کنترل این شرکت را به دست بگیرند.

او در پاسخ به این سوال که "چه راهکارهایی برای زیان ده نبودن این باشگاه‌ها دارید؟" خاطرنشان کرد: در سازمان خصوصی سازی، وزارت ورزش و وزارت اقتصاد این حساسیت وجود دارد. می‌شد به راحتی این باشگاه‌ها را به مزایده گذاشت اما بحث شفافیت و صورت‌ها و انضباط مالی و مدیریت حرفه‌ای چه می‌شد. شاید کند پیش می‌رویم ولی داریم تلاش می‌کنیم که بتوانیم از طریق بازار سرمایه‌گذاری این کار را انجام دهیم.

شمسی درباره قیمت ‌گذاری گذاری این دو باشگاه گفت: ما نمی‌خواهیم به راحتی یک عدد اعلام کنیم و به مزایده بگذاریم. ارزیابی‌ها و جلسات‌مان برای همین است که بتوانیم به درستی نتیجه بگیریم. قیمت گذاری بستگی به عرضه و تقاضایی است که در بورس صورت می‌گیرد. قطعا ممکن است قیمت‌های این دو باشگاه تفاوت‌هایی هم داشته باشند و با توجه به دارایی‌ها ممکن است اختلافی در قیمت وجود داشته باشد.

او درباره چگونگی انتخاب هیات مدیره این باشگاه‌ها عنوان کرد: گاهی ممکن است بخش خصوصی مدیری را انتخاب کند که اهلیت نداشته باشد و در این خصوص وزارت ورزش اهلیت مدیریت را بررسی خواهد کرد. ضمن این‌که سازمان خصوصی سازی یک اساسنامه‌ای دارد و قطعا مدیریت به اهلش واگذار خواهد شد. البته وزارت ورزش این نگاه را ندارد که دخالتی داشته باشد اما هیات مدیره را در شرایطی ممکن است دولت انتخاب کند.

معاون سازمان خصوصی سازی  اضافه کرد: شرکتی که مشمول واگذاری است، وقتی فروش می‌رود منابع آن به خزانه واریز می‌شود. این منابع حاصل از فروش، به شرکت برنمی‌گردد و دولت سهمش را فروخته و این مبلغ هم در حساب خزانه است و قرار نیست این پول به بخش خصوصی برگردد.

او درباره درآمدزایی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: این باشگاه‌ها می‌توانند از برندشان استفاده کنند و در عرصه‌های مختلف می‌شود با این نام‌ها فعالیت کرد و چه درآمدهای خوبی به‌دست آورد. برنامه کسب‌و کار مفیدی می‌توان ایجاد کرد چرا که این دو باشگاه هواداران زیادی دارند.

شمسی در پایان در پاسخ به این سوال که "قول می‌دهید این باشگاه‌ها در نهایت به هوادارن برسد؟" عنوان کرد: ما از این مساله استقبال خواهیم کرد و در جلساتی که برگزار شد، بحث این بود که دو باشگاه پرطرفدار پایتخت به اهلش واگذار شود و مردم، هواداران و پیشکسوتان ورزش سهمی در مدیریت داشته باشند. استقلال و پرسپولیس باشگاه‌هایی هستند که هرکدام میلیونی هوادار دارند و با دیگر باشگاه‌ها فرق دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان خصوصی سازی تيم فوتبال استقلال تهران تيم فوتبال پرسپوليس دو باشگاه استقلال و پرسپولیس معاون سازمان خصوصی سازی میلیارد تومان دو باشگاه باشگاه ها داشته باشند وزارت ورزش دارایی ها دو شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۹۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟

صنعت فوتبال در جهان از مزایا و امکانات اقتصادی بسیاری بهره‌مند است که از آن جمله می‌توان به سه بخش عمده شامل درآمد‌های روز مسابقه، امور تجاری و حق پخش رسانه‌ای نام برد. در سال ۲۰۱۸ به طور متوسط ۴۰ درصد درآمد باشگاه‌های پردرآمد جهان حاصل از فعالیت‌های تجاری، ۴۳ درصد از طریق فعالیت‌های رسانه‌ای و فروش حق پخش مسابقات و ۱۷ درصد در پی فعالیت‌های روز مسابقه از طریق فروش بلیت و اقلام باشگاه حاصل شده است.

با این وجود باشگاه‌های لیگ برتری فوتبال ایران، بخصوص پرسپولیس و استقلال که تا روز گذشته به نوعی تنها تیم‌های دولتی محسوب می‌شدند از بخش قابل توجیه از درآمد‌های معمول باشگاه‌های فوتبال جهان محروم هستند. از طرف دیگر به دلیل مدیریت واحد دولت بر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال با هشدار محرومیت از مسابقات آسیایی مواجه بودند.

استقلال و پرسپولیس در طول دهه‌های گذشته به نوعی از مهم‌ترین تیم‌های فوتبال ایران محسوب شده‌اند. علاوه بر آن‌که این دو باشگاه سکوی پرتاب بسیاری از فوتبالیست‌های ایرانی به تیم‌های خارجی بوده و هستند بعضا استخوان‌بندی تیم ملی را نیز بازیکنان این دو باشگاه تشکیل می‌دهند؛ بنابراین تقویت سرخابی‌ها می‌تواند به نوعی تقویت صنعت فوتبال در ایران و متعاقبا تیم ملی باشد.

بدهی حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومانی سرخابی‌ها

از سوی دیگر به دلیل مشکلاتی که طی دهه‌ها در مدیریت سرخابی‌های پایتخت وجود داشته پرسپولیس با ۸۲۶ میلیارد تومان بدهی و استقلال با حدود ۷۷۰ میلیارد تومان بدهی انباشته مواجه است.

اما پس از حدود ۱۳ سال که زمزمه واگذاری پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی مطرح شد، سرانجام روز گذشته این اتفاق رخ داد. دیروز در فرابورس ایران ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت‌های تابعه آن شامل شرکت‌های پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام خمینی و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانک‌های شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین انتقال پیدا کرد.

امروز ساعت ۱۰:۳۰ صبح آیین واگذاری دو شرکت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی با حضور وزرای اقتصاد و ورزش و سرپرست سازمان خصوصی‌سازی برگزار می‌شود.

اگرچه برخی کارشناسان نسبت به این نوع از خصوصی‌سازی که آن را واگذاری به بنگاه‌های شبه‌دولتی می‌دانند نقد‌هایی وارد کردند، اما این واگذاری ثمراتی را نیز در پی داشت. تفکیک مدیریت دو باشگاه و اقدام برای خصوصی‌سازی آنها می‌تواند مهم‌ترین فواید این واگذاری باشد.

ابراهیم بازیان ـ سرپرست سازمان خصوصی‌سازی در این‌باره گفته که با واگذاری حداکثری سهام دولت به دو کنسرسیوم ما امروز از دولتی بودن دو باشگاه پرسپولیس و استقلال فاصله گرفتیم و شاهد دو مشتری راهبردی برای پرسپولیس و استقلال هستیم.

اقتصاد دو باشگاه شکوفا می‌شود

وی افزود: در کنسرسیوم بانکی، یکی از بانک‌های کاملاً غیردولتی یعنی بانک شهر پا به میدان گذاشتند. سهام‌دار اصلی بانک شهر، شهرداری تهران است و به نوعی شهرداری یک نهاد امور دولتی با زیرساخت‌هایی در حوزه مدیریت شهری است و یکی از فرصت‌هایی است که می‌تواند در شکوفایی فعالیت‌های ورزشی این تیم بزرگ و نام‌آور ایفای نقش کند.

بازیان درباره خریدار باشگاه استقلال هم گفت: می‌بینیم یک مجموعه نفتی موفق با کنسرسیوم شرکت‌های وابسته خود پا به میدان گذاشت. این اقدام کاملاً با نگاه امید به آینده و با نگاه کاملاً متفاوت در مقایسه با گذشته رقم خورد.

رییس سازمان خصوصی‌سازی تاکید کربد: یک بحث دیگر مالکیت باشگاه‌ها بود که تقریباً با این عرضه منتقل می‌شود؛ بحث دیگر، مدیریت آنهاست که در یک مرحله بررسی اهلیت و صلاحیت صورت گرفت؛ آن هم در کمیته تخصصی سازمان خصوصی‌سازی با حضور دستگاه‌های مرتبط و فرابورس که به لحاظ کفایت مالی، توانایی متقاضیان مورد بررسی قرار گرفت.

بازیان با اشاره به بررسی اهلیت داوطلبان از سوی سازمان خصوصی سازی و سازمان فرابورس گفت: بخشی از اهلیت‌ها ناظر به مدیریت این باشگاه خواهد بود. هماهنگی خوبی میان وزارت ورزش و وزارت اقتصاد انجام شد. با این ویژگی‌ها ۸۵ درصد از سهام دو باشگاه به مجموعه‌هایی واگذار شد که امید و نشاطی را ایجاد می‌کنند؛ هواداران پرسپولیس و استقلال هم نگاه امیدوارانه به آینده این دو باشگاه دارند.

وی تاکید کرد: دولت سیزدهم ادعا و افتخار می‌کند که پروژه‌های نیمه تمام را تمام می‌کند؛ در سازمان خصوصی‌سازی هم در حوزه واگذاری، پروژه‌های نیمه تمامی داریم که با این واگذاری دولت، برگ برنده‌ای را در حوزه واگذاری‌ها دستش گرفت.

امیدواری نسبت به استفاده از حق پخش تلویزیونی

بازیان با بیان ایان‌که نگاه امیدوارانه‌ای در باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال ایجاد می‌شود، گفت: در فضای مدیریت ورزش کشور نیز امیدواری ایجاد شده و با تدابیری که دراین مدت صورت گرفت، امیدوار هستیم در آینده اخبار خوبی از حوزه مجموعه مالکین جدید این مجموعه‌ها داشته باشیم.

وی با اظهار امیدواری نسبت به بهبود اقتصاد ورزش و بهره بردن دو باشگاه از تولید برنامه و حق پخش گفت: ان‌شاءالله بعد از این مدت، این روز را به عنوان یک روز تاریخی در کشور و واگذاری این دو باشگاه مهم خواهیم داشت و این امکان‌پذیر نبود جز در یک تعامل همه‌جانبه و همسو در جهت انجام یک اقدام بزرگ مردمی.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سرخآبی‌ها خصوصی شدند
  • آیین واگذاری «استقلال» و «پرسپولیس» آغاز شد
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟
  • معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • معاون وزیر اقتصاد: استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • سرخآبی‌ها رسماً واگذار شدند
  • با حضور وزرای اقتصاد و ورزش؛ آیین رسمی واگذاری سرخابی ها فردا برگزار می شود
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس شش ساله است
  • قرارداد واگذاری شش ساله برای پرسپولیس و استقلال
  • پای فدراسیون فوتبال به خصوصی‌سازی رسمی استقلال و پرسپولیس باز شد