Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ سی ان ان نوشت: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که این کشور قصد دارد برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که سال جاری بر طبق توافق هسته‌ای به پایان می‌رسد، اقدام کند. این در حالی است که آمریکا از سال ۲۰۱۸ و بعد از خروج از برجام هرگز در جلسات مربوط به این توافق شرکت نکرده است.

 پمپئو در سخنرانی روز چهارشنبه در وزارت امور خارجه به خبرنگاران گفت که آمریکا برای جلوگیری پایان تحریم تسلیحاتی ایران در اکتبر سال ۲۰۲۰، تلاش خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
او همچنین افزود: ما نمی‌خواهیم اجازه دهیم تحریم‌های تسلیحاتی ایران لغو شود. وی گفت که دولت آمریکا در حال رایزنی با سه کشور اروپایی عضو برجام برای پیدا کردن راه حلی در این باره است.بیشتر بخوانید: جنگ دشوار آمریکا برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایرانپمپئو ادامه داد: ما با شورای امنیت سازمان ملل همکاری خواهیم کرد تا این ممنوعیت فروش اسلحه را تمدید کنیم. آمریکا در حال ارزیابی امکاناتی در مورد چگونگی انجام این کار است.

بر اساس برجام مقرر شده بود تا تحریم‌های تسلیحاتی ایران بعد از ۵ سال لغو شود. دولت ترامپ در ماه مه سال ۲۰۱۸ از این توافق کناره گیری کرد تا کمپین فشار حداکثری علیه تهران را آغاز کند، اقدامی که منجر به افزایش تنش‌های منطقه‌ای و روابط متشنج با متحدان اروپایی باقی مانده در توافق شد.

اکنون، پمپئو ادعا می‌کند که آمریکا هنوز به عنوان عضوی از برجام می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها شرکت کند. به همین خاطر هم وزیر امور خارجه آمریکا مدعی است که کشورش در صورت خاتمه تحریم تسلیحاتی می‌تواند از مفاد پیمان برای اعمال تحریم‌های فوری علیه ایران استفاده کند.

یا عضوی از برجام هستید یا نیستید

موضع آمریکا باعث تعجب بسیاری شده است. پیتر استانو، سخنگوی کمیسیون اروپا در امور خارجه و سیاست‌های امنیتی در مورد موضع اخیر پمپئو خاطرنشان می‌کند که آمریکا از زمان خروج در ماه مه سال ۲۰۱۸ در هیچ جلسه یا فعالیتی در چارچوب برجام شرکت نکرده، اما حالا چنین ادعایی را مطرح می‌کند.

یک منبع اروپایی اظهار داشت: پایان تحریم تسلیحاتی با توجه به تنش‌های منطقه‌ای یک نگرانی عمده است، اما تأکید کرد که انقضای تحریم تسلیحاتی یک بخش رسمی و قانونی از این پیمان است.

این منبع اضافه کرد: شما همراهی از سوی سه کشور اروپایی با آمریکا نمی‌بینید چرا که پایان تحریم تسلیحاتی بخشی مشروع از برجام است.

یک مقام ایرانی به سی ان ان گفت: هر ادعایی از سوی آمریکا مبنی بر مشارکت در برجام اساساً توسط جامعه بین‌الملل رد می‌شود. حتی یک دانشجوی ترم اولی حقوق یا روابط بین‌الملل هم می‌داند که ادعای آمریکا مسخره است.

طرف‌های دیگر این پیمان از جمله روسیه و چین به درخواست‌های اظهار نظر ما پاسخ ندادند، اما بسیاری از دیپلمات‌ها مخالفت خود را با اظهارات پمپئو به شرط آنکه نامشان فاش نشود ابراز داشتند.

یکی از دیپلمات‌های اروپایی گفت: آمریکا از برجام خارج شده است. شما یا عضوی از یک توافق هستید یا نیستید اینکه هر زمان بخواهید از آن خارج شوید و بعد وارد ممکن نیست.

یک منبع آگاه با مباحث مربوط ایران گفت: وکلای وزارت امور خارجه استدلال حقوقی در مورد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تهیه کرده‌اند تا نشان دهند آمریکا همچنان جزئی از برجام است. تفسیر قطعنامه ۲۲۳۱ به آمریکا اجازه می‌دهد که بگوید اگر تحریم تسلیحاتی تمدید نشود، واشنگتن می‌تواند از مفاد توافق هسته‌ای استفاده کرده و آن را تمدید نماید.

این دیپلمات اروپایی این ایده را که آمریکا واقعاً بتواند این طرح را عملی کند، رد کرد و خاطرنشان ساخت: شما همیشه یک وکیل پیدا خواهید کرد که به شما آنچه دوست دارید بشنوید را بگوید.

عدم ابهام

روز چهارشنبه، پمپئو اصرار داشت که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل درباره حق مشارکت آمریکا هیچ ابهامی ندارد.

وزیر امور خارجه آمریکا افزود: قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به وضوح اشاره کرده که آمریکا باید در تامین امنیت سازمان ملل متحد مشارکت داشته باشد، همه چیز واضح و روشن است. ما می‌خواهیم مطمئن شویم که در اکتبر سال جاری، ایرانی‌ها قادر به خرید سلاح نیستند.

در ماه دسامبر، برایان هوک، نماینده ویژه رئیس جمهور دونالد ترامپ در امور ایران، پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی به چند کشور ارائه داد.

یک منبع اروپایی با اشاره به اینکه تهران همچنان تحت تحریم تسلیحاتی دیگری توسط اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند گفت: تحریم تسلیحاتی اتحادیه اروپا که تا اکتبر ۲۰۲۳ ادامه دارد و سازمان ملل نیز در مورد فناوری موشکی ایران حساس است، پس قرار نیست اکتبر ۲۰۲۰ اتفاق خاصی رخ دهد.

این منبع آگاه گفت با توجه به اینکه بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا موضع سرسختانه‌تری در قبال ایران اتخاذ کرده، پمپئو امیدوار است که انگلستان در تصویب قطعنامه به سازمان ملل همراه‌اش باشد. اگر آن‌ها نتوانند انگلستان را با خود همراه کنند، دولت ترامپ خودش گام در مسیری دشوار برای متقاعد کردن شورای امنیت می‌گذارد.

برخی از کشور‌ها در تلاش هستند تا با آمریکا همکاری کنند. با این حال، مقامات آمریکایی انتظار ندارند که طرفین برجام یعنی فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا، روسیه و چین با این پشنهاد همراه باشند.

این کشور‌ها بار‌ها از کمپین فشار حداکثری آمریکا که تحریم‌های سنگینی علیه ایران اعمال کرده، ابراز نارضایتی کرده‌اند. در زمان آغاز فعالیت دولت ترامپ، ایران از تعهدات خود در توافق کاست و سطح غنی سازی اورانیوم را مجددا بالا برد. تهران گفته که به محض بازگشت آمریکا به پیمان و لغو تحریم‌های یک جانبه حاضر به گفتگوی دوباره با واشنگتن است.

بسیاری از دیپلمات‌ها همچنین می‌گویند کمپین فشار حداکثری آمریکا باعث افزایش تنش‌ها در خاورمیانه می‌شود، جایی که ایران از حملات نامتقارن به تانکر‌ها و تأسیسات نفتی استفاده کرده تا از آن به عنوان اهرمی در مقابل واشنگتن بهره بگیرد. منبع: انتخاب لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ترامپ بوریس جانسون شورای امنیت سازمان ملل تسلیحاتی ایران تحریم تسلیحاتی قطعنامه ۲۲۳۱ امور خارجه دیپلمات ها ان گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۰۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده روسیه در شورای امنیت : آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است

نماینده روسیه در شورای امنیت با اشاره به جنگ غزه و بالا گرفتن تنش‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی گفت: «خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد».

به گزارش ایسنا، «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل در نشست امروز سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین در شورا تصریح کرد: «اسرائیل کاروان های بشردوستانه در غزه را هدف قرار می دهد و مانع کار آنها می شود.»

نماینده روسیه در شورای امنیت تأکید کرد: «آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است.»

نبنزیا در ادامه با اشاره به تحولات جنگ غزه و بالا گرفتن تنش‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: «خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد».

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: ما حمله اسرائیل به شورای امنیت و دبیرکل را رد می کنیم. از همه اعضای شورای امنیت می‌خواهم به عضویت کامل فلسطین رای دهند.

همزمان نماینده انگلیس در شورای امنیت در سخنانی بدون محکوم کردن حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق گفت: «پاسخ ایران به اسرائیل را محکوم می کنیم و مصمم به حفظ ثبات در منطقه هستیم!».

نماینده انگلیسی تصریح کرد: «حمله ۷ اکتبر را محکوم می کنیم و خواهان آزادی فوری همه اسیران هستیم. نوار غزه شاهد یک بحران انسانی ناگوار و فزاینده است.»

وی اضافه کرد: «از راهکار دودولتی که امنیت و ثبات فلسطینی ها و اسرائیل را تضمین می کند، حمایت می کنیم. ما بر تعهد خود به یک کشور مستقل و قابل زندگی فلسطین تاکید می کنیم. ما باید بر عناصری تمرکز کنیم که امکان صلح پایدار را فراهم می کند.

نماینده انگلیس در شورای امنیت خاطرنشان کرد: لندن بار دیگر از اسرائیل می‌خواهد فوراً شهرک‌سازی را متوقف کند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • محدودیت‌های آمریکا برای حضور مقامات ایرانی در نیویورک
  • نماینده روسیه در شورای امنیت : آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است
  • تحریم‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه ایران
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم های جدید علیه تهران
  • دیپلمات روس: شورای امنیت تحریم اسرائیل را بررسی کند
  • دیپلمات سابق ایران: اینکه 10 کشور برای دفع حمله ایران مجبور به همکاری بودند مهم است
  • تلاش آمریکا و متحدانش برای ارزیابی تحریم‌ها علیه کره شمالی
  • مخالفت با تحریم‌های جدید علیه تهران  
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم‌های جدید علیه تهران