Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: کرونا می‌تواند درس بزرگی باشد که به سوی مدیریت اساسی پیش برویم، البته کشور ما در کرونا اوج وحدت مدیریتی را تجربه کرد.

سلمان خدادادی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد تأثیرات کرونا ویروس بر فضای سیاسی کشور و درس‌هایی که برای سیاست‌مداران داشته است، گفت: بحث کرونا، سیاسی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیریتی است. کرونا،‌ درس مدیریتی و عبرت‌هایی برای ما داشته است. مردم کشورهایی که برای اداره کشور خود برنامه داشتند، در بحران کرونا، سختی نکشیدند. از طرف دیگر اما مردم کشورهایی که مدیریت قوی نداشتند، در عذاب بودند.

نماینده مردم ملکان در مجلس تأکید کرد:‌ حداقل چیزی که کرونا به ما یاد داد این بود که ممکن است بحران‌های این چنینی به وجود بیاید که می‌تواند طبیعی یا غیرطبیعی باشد ولی کشورها باید خود را برای روزهای مبادا آماده کنند. کرونا در وهله اول به سیاست‌مداران ثابت کرد که آمادگی چندانی برای مواجهه با همه‌گیری را ندارند. البته باید به این نکته تأکید کرد که ما هنوز هم از خیلی از کشورها جلوتر هستیم چرا که کشور ما در کرونا، اوج وحدت مدیریتی را تجربه کرد.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه «در روزهای ابتدایی مبارزه با کرونا ویرس، وضعیت بدی داشتیم» اظهار کرد: در ادامه همه نهادها اعم از سپاه و ارتش به کمک مدیران دولتی آمدند و بحران را مدیریت کردند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: اعلام کرده‌اند همه مردمی که از مترو استفاده می‌کنند، باید در مترو ماسک بزنند آیا امکان خرید ماسک برای هر شهروند وجود دارد؟ در کشور اقشاری را داریم که اگر یک روز کار نکنند به نان شب محتاج می‌مانند. در مدیریت کرونا، کاری برای این اقشار نکردیم. مبلغی جزئی به عنوان وام در نظر گرفتیم که هنوز که هنوز است، بسیاری از این افراد دریافت نکرده‌اند چرا که سازوکار دریافتش را نداشتند. ۳۰ درصد از این اقشار اصلا موبایل ندارند که پیامک وام را دریافت کنند. دریافت سیم‌کارت هم آنقدر دردسر دارد که هزینه آن از فرصت بیشتر است.

نماینده مردم ملکان در مجلس در انتقاد از شیوه مواجهه با بحران گفت: کرونا به ما یادآوری کرد که کشور را به صورت روزمره مدیریت می‌کنیم. بعضی اقشار نزدیک به سه ماه است که تحت فشار قرار دارند. کرونا می‌تواند درس بزرگی باشد که به سوی مدیریت اساسی پیش برویم.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان از ظرفیت‌های کرونا برای تجدیدنظر در سیاست‌گذاری‌ها سخن گفت و ابراز عقیده کرد: کرونا، در کنار تمام مشکلاتی که به وجود آورد، مأموری الهی بود که درس‌های خوبی به ما داد تا نقاط آسیب‌پذیر خود را بشناسیم. ما نسبت به حاشیه‌ها و قشرهای آسیب‌پذیر مسئولیت داریم. اگر امروز حواسمان به آنها نباشد و به آنها فکر نکنیم، مجبور می‌شویم هزینه‌هایی را پرداخت کنیم که صدها برابر هزینه امروز خواهد بود. معتقدم که کرونا، درس عبرتی برای ما بوده و خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس عضو کمیسیون اجتماعی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۰۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقان و مخالفان تشکیل سازمان نوآوری دفاعی چه گفتند

کلیات تقویت و توسعه علوم، پژوهش و نوآوری دفاعی(تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری سپند) در جلسه علنی امروز با اکثریت آرای نمایندگان مجلس به تصویب رسید که در این گزارش نظرات موافقان و مخالفان کلیات این طرح را می‌خوانید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، طرح تقویت و توسعه علوم، پژوهش و نوآوری دفاعی(تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری سپند) در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار داشت که وکلای ملت با اکثریت آرا کلیات آن را به تصویب رساندند که در ادامه نظرات موافقان و مخالفان این طرح را می‌خوانیم:

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب رئیس مجلس پس از تصویب این طرح گفت: تصویب این طرح، هدیه خوبی به نیروهای مسلح و بدنه دفاعی نظام اسلامی بود که امروز از مجلس شورای اسلامی داده شد.

وی افزود: این طرح درست در سالروز تشکیل و تأسیس شجره طیبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین در زمانی به تصویب رسید که نیروهای مسلح و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اقتدار، صلابت و قدرت مردم عزیز ما را به نمایش گذاشتند و رژیم صهیونیستی را تنبیه کردند.

نایب رئیس مجلس با بیان اینکه امروز دنیا به سمت جنگهای نوین و جنگهای زیستی می‌رود، خاطرنشان کرد: در این شرایط، تصویب چنین طرحی در مجلس زمینه فعالیت مدافعان کشور را در پیش دستی برای کسب قدرت بازدارندگی در جهت تنبیه دشمنان اسلام و ضمانت امنیت کشور، فراهم می‌کند. از نیروهای مسلح، وزارت دفاع و همه عزیزان حوزه دفاعی کشور و نمایندگانی که همدلانه این موضوع را همراهی کردند تشکر می‌کنم.

همچنین سیدمرتضی حسینی نماینده میانه در موافقت با کلیات طرح مذکور، با بیان اینکه اگر امروز اقتداری در کشور داریم حاصل توجه و سرمایه گذاری در بخش تحقیقات دفاعی است، گفت: امروز باید باعث ورود جوانان نخبه تحصیلکرده به حوزه پژوهش شویم و بعد از انجام تحقیقات علمی در حوزه دفاعی، این موضوع را به حوزه صنایع دیگر از جمله خودرو تسری دهیم.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت تقویت پژوهش و توسعه علوم نوآورانه دفاعی، عنوان کرد: باید به این موضوع به صورت هرچه جدی‌تر دقت شود.

بنابراین گزارش، حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نماینده تبریز نیز دیگر موافق این طرح، ضمن تاکید بر ضرورت تقویت توان دفاعی کشور تا بالاترین سطح، اظهار داشت: لازم است بستر را برای تقویت قدرت دفاعی فراهم کنیم چرا که امروز کشورهای توسعه یافته در وهله اول پیشرفت های خود را از حوزه دفاعی آغاز کرده و رفته رفته به سایر حوزه‌ها تسری دادند.

وی افزود: لازم است زمینه این پیشرفت را با ایجاد یک سازمان تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه دفاعی فراهم کنیم و اگر ایرادی هم در این طرح وجود دارد می‌تواند در جزئیات بررسی شود.

حجت الاسلام سیدجواد حسینی کیا نماینده سنقر هم در موافقت با کلیات این طرح اظهار کرد: تشکیل سازمان سپند در راستای تولید  علم و دانش هسته‌ای و ایرادات جزئی موجود در آن برطرف خواهد شد.

در ادامه جلسه محمدرضا صباغیان نماینده بافق در مجلس در مخالفت با کلیات این طرح گفت: مخالفت من به چند دلیل است یکی اینکه برخلاف برنامه ششم و برنامه هفتم توسعه بوده است یعنی اینکه بر اساس این برنامه‌ها باید از حجم دولت به میزان 15 درصد کاسته شود اما با این کار می‌خواهیم این موضوع را افزایش دهیم و یک سازمان جدید با برنامه‌های جدیدی تأسیس کنیم و قطعاً دولت بزرگ خواهد شد.

وی افزود: همچنین برخلاف اصل 75 قانون اساسی است چرا که هزینه‌ها را افزایش می‌دهد. در ضمن این سوال وجود دارد که این سازمان زیرمجموعه وزارت دفاع خواهد بود یا  خیر. اگر زیرمجموعه وزارت دفاع باشد مجلس هم می‌تواند نظارت کند ولی اگر سازمان جداگانه‌ای باشد باز هم مجلس بر بخشی از ارکان نظام نمی‌تواند نظارتی داشته باشد.

بنابراین گزارش، علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار  دیگر مخالف کلیات این طرح گفت: اذن فرماندهی کل قوا بر اذن مجلس حاکم است، قاعدتا رهبری فرمودند و این ساختار در سال 97 با اذن رهبری ایجاد شده و در حال فعالیت است. وقتی که مقام معظم رهبری اراده‌ای دارند و این اراده محقق شده است و ساختاری ایجاد شده است و در حال فعالیت است چه نیازی به مصوبه مجلس دارد.

وی ادامه داد: هرجایی که راجع به نیروهای مسلح مصوبه‌ای داده‌ایم آنجا منوط به اذن رهبری می‌کنیم. در اینجا اذن رهبری محقق شده و این اتفاق افتاده است، اگر رهبری عزیز اراده داشته باشند و این اراده محقق نشده باشد بر مجلس فرض است پای کار بیاید و دستگاه‌ها را ملزم کند تا اراده رهبری محقق شود اما اینجا که اراده رهبری عزیز محقق شده است متوجه نمی‌شوم که چه نیازی به قانونگذاری است و چه ضرورتی دارد.

محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه هم در مخالفت با این طرح بیان کرد: تصمیمی که الان می‌خواهد گرفته شود تصمیم بسیار مهمی است مغایرت‌های جدی هم با قانون اساسی هم با فرمایشات رهبری و هم با ساختارهای قانون‌نویسی و هم برنامه هفتم دارد.

وی افزود: در همه دنیا بخش مهمی از پژوهش‌های دانشگاه‌ها پژوهش‌های حوزه دفاعی است؛ در حال حاضر دانشگاه‌های بزرگ کشور که به سبب رعایت مسائل امنیتی نام آنها را نمی‌برم به ویژه دانشگاه‌های حوزه فنی و مهندسی یکی از بخش‌های مهم‌ آنها هم در حوزه پژوهش و هم در حوزه درآمدی، حوزه مسائل دفاعی است. با این کار این موضوعات را از دانشگاه‌ها می‌گیریم.

نماینده تربت حیدریه در مجلس در پایان بیان کرد: در همه دنیا مراکز پژوهشی و دانشگاه‌ها در خدمت صنایع دفاعی آن کشور است، اصلا علم و تکنولوژی از صنایع دفاعی شروع می‌شود، حتی امروز گوشی‌های همراه با برندهای روز دنیا از صنایع دفاعی شروع شده است. یعنی از مراکز تحقیقاتی با پشتیبانی از مراکز دفاعی شروع شده است. اولین اثر مخرب این قانون این بوده که بخشی از دانشگاه‌های ما را در حوزه پژوهشی و علمی مسدود می‌کنیم. بسیاری از شهدای هسته‌ای در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کار می‌کردند.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • در دور دوم انتخابات ۴۵ نماینده راهی مجلس می‌شوند
  • خبر مهم وحیدی درباره مرحله دوم انتخابات مجلس
  • مالکان درمورد مدیریت سرخابی‌ها تصمیم می‌گیرند
  • مشاور وزیر:مالکان درمورد مدیریت استقلال و پرسپولیس تصمیم می‌گیرند
  • نماینده مجلس : مردم از چپاول‌های درشت مانند چای دبش نتیجه می‌گیرند که اموال آنان بلاصاحب است
  • معاون قوه قضاییه : با مشکلات و بحران هایی روبرو بوده و هستیم
  • قالیباف: پیش از تصویب جداول تخصیص‌های بودجه‌ای علی‌الحساب است
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • انصراف بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس عوام انگلیس از انتخابات آینده
  • موافقان و مخالفان تشکیل سازمان نوآوری دفاعی چه گفتند