Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشکلات اساتید حق‌التدریس کار را به جایی رسانده است که آن‌ها با انتشار نامه درخواست‌های خود مبنی بر رسیدگی شرایط آنان منتظر رسیدن صدایشان به گوش وزیر علوم هستند. گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی – مخالفان زیادی دارند، اما تعدادشان کم نیست، سابقه و تجربه کمی هم ندارند با این حال مورد غفلت واقع شدند و گویا زور مخالفان بیشتر چربیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حرفمان درباره اساتید حق‌االتدریس و روی صحبت‌مان با دانشگاه‌های کشور و در راس آن‌ها وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. اساتید حق‌التدریس همان افراد کارد به استخوان رسیده‌ای که در زمان نیاز به رسمیت شناخته می‌شوند و وقتی کار از کار می‌گذرد دانشگاه‌ها از راه انداختن امور آن‌ها کناره‌گیری می‌کنند.
مثلا در همین روز‌های کرونایی که آموزش‌ها غیرحضوری و آنلاین شدند تعدادی از اساتید حق‌التدریس کار خودشان را از دست داده‌اند، چون آموزش کلاس‌هایشان را سلب و آن‌ها را به اساتید دیگر سپرده‌اند یا دانشگاه‌ها حتی از ارائه آن درس به دانشجویان خودداری کرده‌اند.
چندی پیش گزارشی هرچند مختصر از مشکلات جامعه اساتید حق‌التدریس نوشتیم و بازخورد‌های مختلفی را به‌خصوص از طرف برخی مسئولان وزارتی گرفتیم که صحبت‌های مطرح شده بی‌پایه و اساس هستند لذا مصمم‌تر شدیم تا تعدادی مدارک و درخواست‌های اساتید را منتشر کنیم تا ببینیم آیا کسی می‌تواند منکر پیگیری‌ها و عدم رسیدگی‌ها برای پنهان کردن مشکلات خانواده آموزشی عالی شود یا خیر؟ بیشتر بخوانید: تقاضای اساتید حق‌التدریس از وزارت بحران‌زده / وقتی وزارت علوم بی‌تدبیرانه مشکلات استادان را ندیده می‌گیرد سال‌ها سرگردانی نتیجه بی‌جواب گذاشتن درخواست‌ها خانواده حق‌التدریسی‌ها سال‌های زیادی است که در پی احقاق حق خود هستند و علیرغم آنکه وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی به مطالبات آن‌ها رسمیت بخشیده و طی نامه‌هایی به دانشگاه‌ها از جمله پیام نور خواستار رسیدگی به موضوع اساتید حق‌التدریس شده‌اند، اما این افراد همچنان از این سازمان به آن سازمان و از این وزارتخانه به آن وزارتخانه سرگردان هستند.    
عدم پوشش بیمه‌ای کامل، کسر مالیات از حقوق حداکثر یک میلیون تومان سالانه، بی عدالتی در پرداخت دستمزد‌ها و یکسان نبودن حق‌الزحمه آنان با دیگر اساتید و از همه مهمتر ارزش قائل نشدن برای خدمت آن‌ها از جمله مهمترین دلایل اعتراضی اساتید حق‌التدریس است که با جزئیات تمام همه این مطالب چه با واسطه (با کمک گرفتن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و طرح درخواست برای آنان) و چه بی‌واسطه را به سمع و نظر مسئولان وزارت علوم از جمله محمد روشن معاون وقت حقوقی وزارت علوم رسانده‌اند، اما گوش شنوایی نیافته‌اند.     درخواست‌هایی که بی‌تدبیرانه در مرکز نظارت وزارت علوم خاک می‌خورند با وجود آنکه طبق گفته زهرا قدسی رئیس انجمن اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان البرز و عضو اصلی مرکزی شورای راهبردی اساتید درخواست‌ها و اعتراضات به مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم همواره انتقال داده می‌شود، اما تاکنون هیچ ترتیب اثری داده نشده و وزارت علوم همچنان شاهد ماجراست و واکنشی نشان نمی‌دهد. ممانعت مسئولان از انتشار قراردادهای اساتید حق‌التدریس آن‌ها معتقدند اگر وزارت علوم چنین مسائلی را بی‌اساس و یا حتی حل شده می‌پندارد بهتر است تنها یکی از قرارداد‌های اساتید حق‌التدریس یک دانشگاه‌  منتخب مدنظر را منتشر کند تا نه تنها اساتید پس از سال‌ها بتوانند قرارداد خودشان را ببینند بلکه بند‌های مصوب و تعیین شده در این قرارداد‌ها بر همگان روشن شود.       انتشار قرارداد‌های اساتید تنها راهی است که وزارت علوم می‌تواند خود را از مشکلات تبرئه و اعتراض اساتید را پایان ببخشد، اما متاسفانه آن‌ها مانع این کار هستند چرا که می‌دانند انتشار قرارداد‌ها محکوم‌شان خواهد کرد و پس از آن مجبور هستند به جای انکار بهره‌گیری از اساتید حق‌التدریس در دانشگاه‌ها بیمه آن‌ها را همچون دیگر اساتید منظور و معافیت مالیاتی را برای آن‌ها اعمال کنند. سکوت وزیر علوم تا کی ادامه دارد؟ عضو اصلی مرکزی شورای راهبردی اساتید به خبرگزاری دانشجو اعلام کرد پس از آنکه نامه‌های اعتراض و درخواست بررسی وضعیت اساتید حق‌التدریس به معاونت حقوقی وزارت علوم ارسال و جوابی دریافت نشد تصمیم گرفتیم درخواست خود را با نامه‌ای کتبی به منصور غلامی، وزیر علوم برسانیم، اما متاسفانه وزارت علوم همانند همیشه درخواست‌ها را بدون جواب گذاشتند و غلامی هم واکنشی نشان نداده است.  
آیا واقعا تاکنون مشکلات اساتید حق‌التدریس و نامه‌های آن‌ها به گوش وزیر علوم نرسیده که این چنین شاهد سکوت غلامی هستیم البته شاید هم این درخواست‌ها پشت یکی از درب‌های بسته وزارت جا مانده، چون اگر غیر از این است پس چرا از سال‌های ۹۶ یا ۹۵ اساتید حق‌التدریس واکنش و پاسخی نمی‌گیرند و همچنان به دنبال احقاق حق خود هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اساتید حق التدریس وزارت علوم منصور غلامی اعتراض اساتید اساتید حق التدریس قرارداد ها درخواست ها وزارت علوم دانشگاه ها وزیر علوم سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۴۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛معاون مدیرکل اداره پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، گفت: پس از ۲ سال وقفه سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» با همکاری وزارت علوم و حضور فعالان این حوزه، به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود.
مجتبی صفری افزود: مهم‌ترین فایده نشریات دانشجویی، تمرین کار گروهی است، این کار متفاوت از هر کار گروهی است که در انجمن‌های علمی و دیگر تشکلات انجام می‌شود، این موضوع که در نشریات، حول یک ایده و ایدئولوژی، افراد جمع می‌شوند و می‌نویسند، بسیار حائز ارزش است.

وی افزود: یکی از رسالت‌های نشریات دانشجویی، توضیح اطلاعات صریح و آگاهی‌بخشی به قشر دانشجو است، باید برای قلم، اصالتی قائل بود و نباید آن را درگیر حاشیه‌ها کرد، هم‌چنین باید مصرف کننده را به خوبی در نظر گرفت و بر آن مبنی نوشت.

معاون مدیرکل اداره پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، خاطرنشان کرد: فرصت تعامل دانشجویان با جامعه در طول عملکرد مثبت یک نشریه اتفاق می‌افتد و باید از ظرفیت نشریات در دانشگاه استفاده کرد.

وی گفت: بخش زیادی از نشریات دانشگاهی، حقوقی هستند، بنابراین تقویت نشریات دانشجویی و پرداختن به آنها، یک عملکرد دوسربرد است، زیرا انجمن‌های علمی هم در این راستا تقویت می‌شوند.

صفری با تاکید بر اینکه جشنواره تیتر ۱۳ یک رسالت ویژه دارد عنوان کرد: نشریات دانشجویی، نقطه عطفی ایجاد خواهد کرد، امید می‌رود که با برگزاری این جشنواره، سال پر رونقی در نشریات داشته باشیم.

 سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» پس از دو سال وقفه با همکاری وزارت علوم و بهداشت و فعالان این حوزه از ۱۵ تا ۱۸ اردیبهشت به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود.

متقاضیان سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر ۱۳» تا ۳۰ آذر ۱۴۰۲ فرصت داشتند آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند، آثار رسیده در دی  توسط هیئت داوران بررسی شد و حال  این جشنواره با شعار «برای ایران بنویسیم» برگزار می‌شود.

چهار هزار نشریه دانشجویی در کشور زیر نظر دانشگاه‌های وزارت علوم چاپ می شود.

 

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟
  • نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: مبلغ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • معلمان اضافه کار را نمی‌پذیرند/ نرخ حق‌التدریس ۲ برابر می‌شود
  • معلمان اضافه کار را نمی‌پذیرند/ نرخ حق‌التدریس ۲برابر می‌شود
  • یورش پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا و بازداشت اساتید و دانشجویان
  • باید دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه ازاد چه گفتند؟