Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@05:15:31 GMT

معلولیت الیکا عبدالرزاقی به خاطر سندروم “گیلن باره”

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۲۷۱۳۳

معلولیت الیکا عبدالرزاقی به خاطر سندروم “گیلن باره”

این شب‌ها سریال سرباز به کارگردانی هادی مقدم دوست از شبکه سه سیما در حال پخش است که یکی از نقش‌های اصلی آن را الیکا عبدالرزاقی برعهده دارد. اما نکته‌ای که سؤالاتی را در ذهن بینندگان ایجاد کرده نحوه‌ی راه رفتن عبدالرزاقی در این سریال است که مخاطبان پیش از آن متوجه این مسأله در او نشده بودند.

لو رفتن بیماری الیکا عبدالرزاقی در ۱۱ سالگی و معلولیت ایشان
الیکا عبدالرزاقی به تازگی در مصاحبه‌ای تلویزیونی شرکت کرده که از او در مورد علت ناراحتی پایش در این سریال پرسیده شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالرزاقی در پاسخ به این سؤال گفته: «من در یازده سالگی دچار یک بیماری به نام گیلن باره شدم و بدنم از کمر به پایین فلج شد و پای راستم برنگشت و پای چپ برگشت. آن زمان گفتند این بیماری در مناطق مرطوب زیاد است و در جایی مثل انگلستان زیاد است. خیلی وقت‌ها از من سؤال می‌کنند. در لانگ شات‌های این سریال لو رفتم. مجبور هستم اعتراف کنم. گاهی وقت‌ها جایی دعوت می‌شوم و با عزیزان توان یاب صحبت می‌کنم. من با معلولیت هستم و آدم موفقی هستم در شغلم. از مردم می‌خواهم با کسانی که نقص عضو دارند اینطور برخورد نکنید. فکر نکنید این‌ها نمی‌توانند موفق باشند. دلم می‌خواست یک استند آپ کمدی درباره‌ی این مشکلم بنویسم. اما یک بار با ظاهر خودم شوخی کردم و مردم خوششان نیامد احساس کردم پذیرش این را نداریم. در حالی که در دنیا این اتفاق می‌افتد و کمدین‌ها با ویلچر‌های خود شوخی می‌کنند و چقدر مردم را راحت می‌کنند.»

عبدالرزاقی در ادامه بیان کرد: آدم صبوری هستم. همیشه از خدا صبر می‌خواهم، چون در تمام لحظاتی که به من سخت گذشته است اگر صبور نبودم دوام نمی‌آوردم. همیشه از خداوند اولین چیزی که می‌خواهم صبر بوده است. ما تا وقتی معروف می‌شویم فکر می‌کنند تو یک شب آمده‌ای و معروف شده ای. نمی‌دانند بازیگری که در ۱۷ سالگی قرار است هنرپیشه شود و شهرستانی است و از مناسبات این شهر بزرگ چیزی نمی‌داند یعنی چه.

من از سال ۷۶ تا ۷۸ کار می‌کردم و کسی من را نمی‌شناخت. پولی درنمی‌آوری و کار نمی‌کنی و باید با حمایت خانواده کار کنی. اگر در این سال‌ها طلب صبر نمی‌کردم نمی‌توانستم دوام بیاورم. رابطه ام با خدا خیلی صمیمانه است.

این بازیگر در پایان گفت: من امسال ۴۰ ساله شده‌ام و واقعا فکر می‌کنم اتفاق ویژه‌ای است. سن خاصی است. قبلا می‌خواستم درباره موضوع پایم صحبت کنم، اما این اتفاق نیفتاده بود. دوست داشتم درباره اش صحبت کنم و این اتفاق افتاد.

سندروم گیلن باره؛ بیماری عبدالرزاقی چیست و چه علایمی دارد
سندروم گیلن باره یک اختلال نادر، اما جدی است که درآن سیستم ایمنی بدن به سلول‌های عصبی سالم سیستم عصبی محیطی (PNS) حمله می‌کند. این بیماری به ضعف، بی حسی و گزگز منجر می‌شود و در نهایت می‌تواند موجب فلجی شود. علت این بیماری ناشناخته است، اما به طور معمول توسط یک بیماری عفونی مانند گاستروانتریت (التهاب معده یا روده) یا عفونت ریه ایجاد می‌شود. درمان قطعی برای سندروم گیلن باره وجود ندارد، اما درمان می‌تواند شدت نشانه‌های شما و مدت زمان بیماری را کاهش دهد.

این بیماری اغلب دو تا سه هفته پس از ابتلا به صورت یک بیماری ویروسی مثل آنفلوانزا بروز می‌کند. ابتدا فرد احساس گزگز و مورمور شدن از کف پا‌ها و نواحی زیر ساق پا کرده و سپس در دست‌ها نیز این حالت احساس می‌شود.

سپس بیمار احساس ضعف حرکتی کرده که اکثر اوقات از نواحی اندام تحتانی شروع می‌شود و به طور تدریجی اندام‌های فوقانی را نیز درگیر می‌کند. در این بیماری اگر به دست‌ها و پا‌های بیمار دست بزنیم، از نظر هدایت درک حسی مشکلی ندارند و قادر به تشخیص تحریک حسی است.

علایم گیلن باره
نشانه‌های گیلن باره معمولا با بی حسی و ضعف در پا‌ها شروع می‌شود (ممکن است شما احساس گزگز شدن داشته باشید). نشانه‌ها اغلب در عرض مدت کمی حدود چند روز یا چند هفته به قسمت‌های بالایی بدن کشیده می‌شود و بازو‌ها و اندام فوقانی ضعیف و بی حس می‌شوند.

گاهی اوقات ضعف آن قدر شدید است که بیمار اصلا قادر به راه رفتن نیست و همچنین ممکن است به فلجی کامل بدن بینجامد و حتی بیمار در نفس کشیدن دچار مشکل شود.

بیوگرافی الیکا عبدالرزاقی
الیکا عبدالرزاقی متولد ۱۳۵۸ در شهر رامسر، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون است. او فارغ التحصیل آموزشگاه هنری سمندریان و دارای مدرک لیسانس ادبیات نمایشی است. عبدالرزاقی در سال ۱۳۹۱ موفق به دریافت تندیس حافظ بهترین بازیگر زن کمدی از دوازدهمین جشن سینمایی-تلویزیونی دنیای تصویر برای بازی در سریال قهوه تلخ شد. الیکا عبدالرزاقی و امین زندگانی، دیگر بازیگر مشهور، در سال ۱۳۹۲ با یکدیگر ازدواج کردند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: الیکا عبدالرزاقی سندروم گیلن باره بیماری فلج شدن پارسی خبر الیکا عبدالرزاقی گیلن باره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۷۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود

ایتنا - یک شرکت نوآور گامی نوین در عرصه فناوری تراشه‌های مغزی یا رابط های مغز-کامپیوتر (BCI) برداشته و روش کم‌تهاجمی جدیدی را معرفی کرده که به افراد معلول اجازه می‌دهد کنترل عضلاتشان را دوباره به دست گیرند.
تراشه های مغزی دستگاه هایی هیجان انگیز هستند که سیگنال های الکتریکی مغز را به دستورات کنترل برای دستگاه های خارجی ترجمه می کنند.

شرکت سینکرون با رویکرد جدید و کم‌تهاجمی خود در زمینه کاشت این تراشه‌ها، توانسته توجهات زیادی را به خود جلب کند.

سینکرون از یک روش نوآورانه به نام "استنت رود" استفاده می کند که طی آن یک مجموعه تخصصی از الکترودها درون رگ خونی نزدیک قشر حرکتی مغز قرار داده می شوند. این کار از طریق جراحی ساده ای روی رگ گردنی داخلی انجام می شود و دسترسی به ناحیه مسئول کنترل حرکات عضلانی را ممکن می سازد.

رویکرد کم تهاجمی سینکرون مزیت بزرگی محسوب می شود، زیرا در مقایسه با روش های جراحی سنگین که در آنها جمجمه باز می شود، ریسک کمتر و دوره نقاهت کوتاه تری دارد. این امر می تواند در آینده، فناوری تراشه های مغزی را بسیار در دسترس تر و کاربرپسندتر سازد.

کاربردهای بالقوه این فناوری بسیار امیدوارکننده است. تصور کنید افرادی که به دلیل فلج یا سایر شرایط عصبی، محدودیت حرکتی دارند، بتوانند تنها با فکر کردن، با دستگاه ها تعامل کنند یا ارتباط برقرار کنند. یا حتی افراد سالم بتوانند با قدرت ذهن، اشیا را کنترل کرده و تجربه های واقعیت مجازی، دستگاه های هوشمند خانگی یا اندام های مصنوعی را فراگیرتر مدیریت نمایند.

توسعه این فناوری البته با چالش هایی نیز روبرو است؛ از افزایش دقت و توسعه کنترل گرفته تا کاهش هزینه ها و رعایت مسائل حقوقی و اخلاقی. اما با وجود این موانع، سینکرون توانسته با جذب حمایت های مالی کلان از افرادی همچون بیل گیتس و جف بزوس، و کسب تاییدیه اداره غذا و داروی آمریکا، گام های مهمی در پیشبرد این فناوری بردارد.

تراشه های مغزی یا رابط های مغز-کامپیوتر آینده ای امیدبخش را نوید می دهند؛ دنیایی که در آن مرز میان انسان و ماشین کمرنگ تر شده و کنترل محیط پیرامون تنها با افکار میسر خواهد بود. البته همگام با این پیشرفت ها، نیاز به قوانین شفاف برای حفاظت از حقوق بیماران و جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی اهمیت ویژه ای خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی
  • سلبریتی ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • عکس| تیپ خاص سپیده خداوردی و الیکا عبدالرزاقی در چین
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در باره بیماری گیجی گوسفندان
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • سندروم درس (Dress) بیماری مرموز ترانه عیلدوستی چیست؟ | این بیماری با بدن ترانه چه کرد و آیا درمان دارد؟
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!
  • اولین عکس از ترانه علیدوستی در بیمارستان به خاطر بیماری ناشناخته و لاعلاج