Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز؛-یاسمین نسبتی، مدتی است که بازار سرمایه در جهان از جمله کشور ایران شرایط متفاوتی را تجربه می‌کند. زمانی که سراسر جهان درگیر کنترل ویروس ناشناخته کرونا هستند، شاخص بورس در حال تغییر است و در بعضی از کشورها شرایط خوبی را تجربه نمی‌کند. این در حالی بوده که علی‌رغم تمام مسائل موجود در ایران شاخص بورس با رشد قابل توجهی روبه رو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر انجمن علمی توسعه اقتصادی و برنامه ریزی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به روند فعلی بورس کشور به دلایل رشد قابل توجه آن پرداخت. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

روند فعالیت بورس کشور در شرایط فعلی چگونه است؟

با دریافت اطلاعات از استادان دانشگاه های کشور و حتی سایر کشورها، می‌توان فهمید بورس جهانی با شروع بیماری کرونا و رکود به وجود آماده از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده؛ در اکثر مواقع شاخص‌ها منفی بوده است؛ اما برخلاف انتظارها شاخص بورس کشور ما از زمان آغاز این بحران تا به حال به غیر از مدت زمان اندک، عموماً مثبت بوده و رشد قابل توجهی داشته است.

به دلیل اینکه بورس یکی از انواع بازار است و بعضی اوقات تحت عنوان بازار سرمایه از آن یاد می‌شود، این خاصیت در بازارها وجود دارد که ممکن است یک کالا ارزش ذاتی نداشته باشد اما به دلیل تقاضای زیاد، قیمت نسبتا زیادی برای آن تعیین شود.

اتفاقی که در رابطه با بورس کشور ایران در حال رخ دادن است از دو دیدگاه قابل بررسی است؛ تعدادی از تحلیل‌گران معتقد هستند به دلیل عدم رشد قابل توجه تولید، مثبت نبودن شاخص‌ها و مؤلفه‌ها بر اساس اطلاعات داخلی و بین المللی، وجود تحریم‌ها و مشکلات به وجود آمده در زمینه واردات و صادارت کالاها؛ دلیل بنیادی برای رشد شاخص بورس وجود ندارد.

تعدادی از افراد معتقد هستند شرایط بازار سرمایه حباب بوده و رشد قابل توجه آن منطقی نیست.

این موضوع تا سطحی از شاخص که به حدود 700 هزار واحد نزدیک می شد،مؤثر بود؛ زیرا ارزش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پالایشی، پتروشیمی، معدن ها و فلزات که صادارات محور هم هستند براساس دلار سنجیده می‌شود و با توجه به جهش قیمت دلار از سال‌های گذشته طبیعی است که ارزششان با جهش چهار برابری مواجه شود.

بعد از این جهش دو دیدگاه به وجود آمده، عده ای از تحلیل‌گران به مفهوم ارزش جایگزینی که در اقتصاد وجود دارد استناد کرده‌اند؛ به این معنا که اگر ساخت یک پالایشگاه مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دستور کار قرار گیرد، هزینه‌ای بیش از 5 و نیم میلیارد دلار که سال 94 در نظر گرفته شده است، تحمیل خواهد شد و همچنین هزینه فرصتی هم مطرح می‌شود که نزدیک به 3الی 4 سال زمان نیاز خواهد بود. بنابراین ارزش مورد انتظار از این پالایشگاه مشابه پالایشگاه ستاره خلیج فارس بیش از ارزش بازاری و بنیادی آن خواهد بود. با توجه به این تحلیل می‌توان توجیه کرد که ارزش شاخص بورس تهران می‌تواند به بیش از یک میلیون واحد هم برسد؛ زیرا اگر همه شرکت‌های موجود در بورس را با همین معیار به اندازه‌گیری ارزش جایگزینی آنها پرداخت، با توجه به سختی‌هایی که در ایجاد کسب و کارها و هزینه زیادی که برای ایجاد زیر ساخت‌های لازم برای تأسیس صنایع جدید وجود دارد، بورس را می‌توان بیش از موارد ذکر شده ارزش گذاری کرد.

تعداد دیگری از افراد با توجه به تحلیل‌های عام بازار سرمایه استدلال می‌کنند این بازار وارد شرایط حبابی شده و ارزش گذاری شرکت‌ها رشد قابل توجه داشته که منطقی نیست و اتفاقی که برای بازار سرمایه می‌افتد ناشی از ورود جریان نقدینگی است. نکته دیگری که وجود دارد این است ورود بیش از حد نقدینگی به بازار بورس مانند سایر بازارها ارز، طلا و حتی بانک‌ها می‌تواند نتایج زیان‌باری را ایجاد کند.

دلیل رشد ناگهانی شاخص بورس در کشور چیست؟

این موضوع می‌تواند ناشی از دلایل گوناگون باشد. کاهش نرخ سود بانکی و اجبار همه بانک‌ها به حفظ نرخ سود 15 درصدی یکی از مؤثرترین دلایل رشد ناگهانی شاخص بورس در ایران است که این مسئله خود سبب تشویق جریان نقدینگی می‌شود. همچنین اعمال کنترل شدید بر بازار ارز و هم سو شدن بانک مرکزی، دولت و مجموعه نظام در یک راستا برای جلوگیری از بازگشت نقدینگی به بازارهای مانند مسکن، طلا و ارز از دیگر دلایل این شرایط به وجود آماده در بورس کشور است.

در حال حاضر فرآیندی تحت عنوان تقویت بازار سرمایه، افزایش ارزش ،عمق بازار آغاز شده است این فرآیند این هدف را دنبال می‌کند که شرکت‌های دولتی و حاکمیتی از روش‌های گوناگون به گونه‌ای وارد بازار شوند یا حداقل زمینه‌ای را برای تأمین سرمایه دوران کسری بودجه دولت و شرکت‌های حاکمیتی ایجاد شود، تا دولت مجبور به استفاده از روش سنتی نشود.

آیا رشد به وجود آماده در بورس کشور، واقعی است؟

رشد واقعی در بازار سرمایه آنچنان معنا ندارد؛ در اقتصاد می‌توان گفت که آیا رشدی واقعی هست یا خیر اما دربازار سرمایه به این گونه نیست. به طور مثال اگر قیمت دلار به 25 هزار تومان افزایش یابد افرادی معتقد خواهند بود که این رشد حباب است و دیگری حقیقی است. تا زمانی که بازار به صورت کامل آزاد نباشد نمی توان نسبت به حقیقی بودن یا نبودن یک اتفاق دارای زمینه و بنیاد اقتصادی اظهار نظر کرد.

تلاش نهادهای دولتی برای کنترل بازار سرمایه، سبب تضعیف آن می‌شود

درصورتی که پول از بازار سرمایه خارج شود و وارد بازار های جایگزین مانند ارز، دلار، سکه و طلا شود و جهش های قیمت قابل توجه باشند و به صورت دستوری مدیریت نشوند ممکن است بحران‌های سیاسی_اجتماعی به وجود آید. با توجه به تجربیات به دست آمده اگرنهاد دولت سعی در کنترل بازار داشته باشند، سبب تضعیف بازار می‌شوند.

آزاد سازی سهام عدالت چه تأثیری در اقتصاد کشور و تولید ملی دارد؟

این طرح از در دوره‌های ریاست جمهوری گذشته مطرح شد که تعدادی از افراد نقدهایی به آن داشتند و مطرح شدن دوباره آن نشان دهنده انگیزه‌هایی از سوی دولت و حاکمیت است. با مطالعه لیست منتشر شده از ارائه سهام شرکت‌ها به مردم اعداد بزرگی از سوی شرکت‌های بزرگ دیده می‌شود؛ زمانی که عرضه بزرگ و مالکیت آن به مردم ارائه می‌شود، اختیار دار کامل آن مردم خواهند بود. اگر روان شناسی مردم از بازار به این سمت حرکت کند که در صورت عدم فروش سهام خود در زمان مشخص سودی دریافت نخواهند کرد، عرضه بسیاری ایجاد می‌شود که هیچ نقدینگی نمی تواند با چنین عرضه‌ای برابری کند.

درصورتی که سود سهام عدالت به گونه ای به مردم ارائه شود که سبب وسوسه آنها برای سرمایه گذاری در سایر بازارها نشود می تواند بسیار موثر باشد.

در زمینه تولید ملی در صورتی که سهام تبدیل به وجه نقد شود و در کوتاه مدت به دست مردم برسد و توسط دریافت کنندگان به عنوان سرمایه گذاری در زمینه گوناگون مانند دلار یا طلا تبدیل شود، تأثیرات منفی به دنبال خواهد داشت زیرا سبب جهش دوباره قیمت طلا و ارز می‌شود و این موضوع علی‌رغم اینکه شرایط تولید را برای تولید کنندگان بهتر می‌کند به دلیل عدم ثبات در بازارها، پیامدهای منفی را ایجاد می‌کند.

درصورتی که این مسئله مدیریت شود و سود سهام عدالت در دوره میان مدت و بلند مدت به گونه‌ای دراختیار مردم قرار گیرد که برای آنها قدرت خرید واقعی ایجاد کند ولی نه به اندازه‌ای که سبب وسوسه برای سرمایه گذاری در بازارهای دیگر شود، این قدرت خرید می تواند بسیار مفید باشد. اما مسئله ای که همیشه سبب نگرانی اقتصاد دانان می‌شود این است که معمولا دولت‌ها به صورت عام در سطح جهان سابقه خوبی در مدیریت کلان وقایع اقتصادی ندارند و در یک زمینه مرتکب اشتباهی می‌شوند که جبران آن نه تنها برای دولت بلکه برای مردم بسیار دشوار است.

آینده بورس ایران چگونه پیش بینی می‌کنید؟

بورس ایران از این نظر که دارای تنوع مناسبی بوده، خوب است در واقع این شرایط وجود دارد که شرکت‌ها در زمینه های گوناگون وارد بورس می‌شوند و رشد می‌کنند. درصورتی که بحران عظیمی مانند بحران اقتصادی ونزوئلا ایجاد نشود، شرکت‌ها و حتی بانک‌ها می‌توانند در بلندمدت از وضعیت مناسبی برخوردار باشند. درصورت مدیریت شرایط برای عدم اتفاق بحران‌های مانند بحران اقتصادی ونزوئلا، در بلند مدت شاخص بورس ایران رشد‌هایی خواهد داشت.

انتهای پیام/

342 / 320 شاخص بورس نقدینگی ویروس کرونا بازار سرمایه سهام عدالت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شاخص بورس نقدینگی ویروس کرونا بازار سرمایه سهام عدالت رشد قابل توجه بازار سرمایه سهام عدالت بورس کشور شاخص بورس شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۸۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان بورس: اعتماد مردم به بورس به دلیل برخی تصمیمات مخدوش شده است

 رئیس سازمان بورس با اشاره به کاهش حاشیه سود شرکت ها به واسطه ی برخی قیمت گذاری ها و همچنین افزایش هزینه ی تامین مالی با توجه به نرخ بهره ۳۰ درصدی، از تمدید دامنه ی محدود نوسانات برای چهارشنبه خبر داد.

به گزارش تسنیم، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گویی تلویزیونی با اشاره به نقش سازمان بورس در تحقق شعار سال گفت: سال 1402 سال به دلیل سیاست هایی که جهت کنترل تورم و همچنین مضیقه هایی که در حوزه انرژی وجود داشت، سال سختی برای بازار سرمایه محسوب می شد. در کنار این موارد، در طول 2 سال و نیم گذشته سعی شده تا بستر سازی های لازم برای جذب سرمایه به بخش مولد اقتصاد و ارائه خدمات به سهامداران بازار سرمایه و افرادی که مایل هستند خدمات به بازار سرمایه ارائه بدهند، فراهم کردیم.

عشقی ادامه داد: از سال های گذشته درخواست های متعددی برای ارائه خدمات مالی (تاسیس کارگزاری، سبدگردانی و ...) از سوی افراد مختلف وجود داشت که ما در 2 سال و نیم گذشته سعی کردیم به این افراد پاسخ بدهیم تا صف این درخواست ها جمع شود. فراموش نکنیم که در سال 99 مشکلات جدی از سوی سهامداران در گرفتن خدمات سبدگردانی و همچنین ناکارآمدی کارگزاری ها گزارش می شد.

ارائه ابزار های لازم به بنگاه های اقتصادی برای تامین مالی

رئیس سازمان بورس کفت: نکته ی دیگری که در دستور کار سازمان قرار کرفت، ارائه ابزار های لازم به بنگاه های اقتصادی برای تامین مالی بود. مسیر مشارکت سهامداران خرد در پروژه های شرکت های سهامی عام در سال کذشته هموار شد.

وی ادامه داد: علی رغم تمامی چالش هایی که در بازار سرمایه وجود داشت، دو نمونه نسبتا بزرگ و موفق در حوزه مشارکت سرمایه های خرد در پروژه های بزرگ رقم خورد و شرکت ها آمدند و تامین مالی کردند. یک نمونه آن شرکتی بود که 100 هزار نفر در آن سرمایه گذاری کردند که ماه بعد به بهره برداری نهایی می رسد و نمونه دیگر هم 80 هزار نفر در آن شرکت کردند.

12 میلیون نفر مستقیم و 50 میلیون نفر به صورت غیر مستقیم در بورس سرمایه گذاری کردند

عشقی گفت: بورس بخاطر ماهیتی که دارد یکی از مصادیقی است که می تواند در تحقق شعار سال ایفای نقش کند. هم اکنون 12 میلیون نفر به صورت مستقیم و 50 میلیون نفر به صورت غیر مستقیم از طریق سهام عدالت در بورس سرمایه گذاری کردند.

عشقی: اعتماد مردم به بورس به دلیل برخی تصمیمات مخدوش شده است

رئیس سازمان بورس با اشاره به برخی تصمیمات در سال گذشته و سال 99 گفت: بخش عمده ای از مردم نیز توسط صندوق های بازنشستگی در بورس سهیم هستند. بنابراین برای اینکه مشارکت مردم در تولید محقق شود، نیازمند اعتمادسازی است. اعتماد به بورس در سال 99 و بعضی از اتفاقاتی که در سال گذشته هم رخ داد مخدوش شده است. این مخدوش شدن اعتماد سرمایه گذاران به دلیل برخی از تصمیماتی بود که بدون در نظر گرفتن فضای بازار جمعی از مردم دعوت به حضور در بازار شدند و این ورود نقدینگی بدون در نظر گرفتن گزینه های سرمایه گذاری و به صورت مستقیم بود.

وی ادامه داد: یکی از اتفاقات مهمی که افتاده است توسعه ابزار های سرمایه گذاری غیر مستقیم است. در شرایط فعلی اکر به تابلوی معاملات مراجعه کنیم بیش از 50 درصد معاملات مربوط به صندوق های سرمایه گذاری است. نکته ای هست این است که این صندوق ها اولا کارمز معاملاتشان بسیار پایین تر از سهام است از طرفی مدیریت این صندوق ها توسط تیم های حرفه ای انجام می شود.

عشقی افزود: در این حالت هیجاناتی که در بازار سرمایه از خرید و فروش سهام به طور مستقیم وجود داشت، با حضور این صندوق ها کمرنگ تر می شود. از طرفی به دنبال این هستیم که از طریق این صندوق ها منابع را به سمت اوراق بهادار، بازار بدهی و یا از طریق اوراق و .... است.

بازار سرمایه در سال گذشته از نرخ بهره 30 درصدی آسیب دید

رئیس سازمان بورس گفت: اگر بدون تعارف بخواهیم صحبت کنیم، شاهد اخذ تصمیماتی در بخش های مختلف بدون در نظر گرفتن اثرات آ« تصمیم بر سایر بخش ها هستیم. به طور مثال وقتی نرخ سود بانکی به 30 درصد و بالاتر  می آوریم، اثراتی بر بازار سرمایه و همچنین اثراتی بر تامین مالی بنگاه های اقتصادی و اثراتی بر سیستم های بانکی دارد. مشخصا این اثرات در سال گذشته بر بازار سرمایه شدید بود.

عشقی افزود: بسیاری از بخش نامه هایی که یک دفعه ابلاغ می شود و متاسفانه عطق به ما سبق می شود نیز ذیل همین تصمیمات است. سرمایه گذار مدت زیادی با مفروضاتی سرمایه گذاری کرده، سهام خریده و یا سهام فروخته، اما یک دفعه بخشنامه ای صادر می شود و عطف به ما سبق می شود و سرمایه گذار غافل گیر می شود..

رئیس سازمان بورس گفت: طبیعتا با چنین اقداماتی مشارکت مردم در بازار سرمایه و شرکت های سهامی عام پروژه میاسر نمی شود. مشخص است سود بانکی وقتی روی 30 تا 35 درصد است همراه با ریسک هایی که وجود دارد جذابیت بازار سرمایه و در نتیجه مشارکت مردم را کاهش می دهد.

تصدی گری های دولتی عاملی برای کاهش جذابیت سرمایه گذاری

عشقی گفت: نکته ی مهم دیگری که همواره مورد تاکید رهبر انقلاب و همچنین شخص رئیس جمهور است، بحث تصدی گری و دخالت دستگاه های دولتی در مدیریت شرکت ها است، که این موضوع نیز مخاطرات جدی در امنیت سرمایه گذاری ایجاد می کند.

وی ادامه داد: تغییرات ممتد مدیران در بنگاه های اقتصادی نیز ضربات جدی به سرمایه گذاری می زند. مدیری می آید و 6 ماه و یکسال طول می شکد تا با فضای شرکت آشنا شود، بعد این مدت بلافاصله عوض می شود. شرکت هایی را داریم که در ظرف یک سال 2الی 3 مدیر در سطح مدیرعامل عوض کردند که مشخصا این اتفاقات کاهش جذابیت سرمایه گذاری را همراه دارد.

رتبه بندی شرکت ها در حاکمیت شرکتی برنامه ی سازمان بورس در سال 1403

رئیس سازمان بورس گفت: برخی از این اتفاقات همچون حاکمیت شرکتی در اختیار سازمان بورس است که برنامه جدی در سال 1403 در این خصوص وضع شده است. رتبه بندی شرکت ها از لحاظ حاکمیت شرکتی در امسال کامل می شود و سهامداران می توانند ببینند که وضعیت شرکت از نظر حاکمیت شرکتی چگونه است.

وی افزود: همین الان اگر سهامدارن به سایت کدال مراجعه کنند، مشاهده می کنند تمام شرکت ها ملزم به افشای نحوه ی رعایت دستورالعمل های حاکمیت شرکتی هستند. سازمان بورس نیز در صورت تخلف شرکت ها قطعا کنش گری خواهد داشت و تخلفات صورت گرفته در نقض حاکمیت شرکتی را پیگیری می کند.

اصلاح نرخ برق در اسفندماه ابلاغ شد اما از اول سال اجرا شد

عشقی گفت: بخشی از اتفاقات در اختیار سازمان بورس نیست و در حوزه هایی همچون قانون گذاری در حیطه ی وظایف مجلس و بخشی دیگر در حیطه ی دولت است. ما به صورت دائم در حال رای زنی هستیم که کمک کنند تصمیماتی که گرفته می شود اعتماد سرمایه گذاران خدشه دار نشود.

وی ادامه داد: اصلاح دستورالعملی که باید در فروردین انجام می شد بعد از 11 ماه در بهمن ماه انجام شد. بحث اصلاح نرخ برق اسفند ماه ابلاغ شد ولی از اول سال اجرا شد. اینها همگی مواردی هستند که به اعتماد سرمایه گذار لطمه وارد می کند.

عشقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اعتماد سرمایه گذاران متضرر در بازار برگشته یا نه گفت: از سال 99 تا الان نرخ تورم تجمعی ما بالای 300 درصد بود ولی قیمت سهام به طور متوسط تقریبا زیر 25 درصد اوج سال 99 است. بعضا هم سهامداران سبد سهام خود را با سال 99 مقایسه می کنند که مشخصا جبران نشده است.

وی ادامه داد: یکی از دلایل این عقب افتادگی کاهشی شدن سود آوری شرکت ها به واسطه ی کنترل هایی که وجود داشته و افزایش قیمت هایی که در سمت بهای تمام شده ی شرکت ها رخ داده است.

حاشیه سود شرکت ها از 34 درصد به 13 درصد کاهش پیدا کرده است

عشقی افزود: در دو سال گذشته بهای تمام شده ی شرکت ها با توجه به تورم افزایش داشته، اما میزان فروش شرکت ها و درامدی که محقق می کنند به آن سرعت افزایش نداشته است. حاشیه سود شرکت ها در پایان سال 99 که بالغ بر 34 درصد است در آخرین محاسبات ما به 13 درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: ارزش شرکت ها متناسب با سودآوری آن ها نیست. به بیانی دیگر میزان سرمایه گذاری که هم اکنون در شرکت ها انجام می شود متناسب با سود اوری آن ها نیست و این سودآوری پاسخ گوی این میزان سرمایه گذاری نیست.

رئیس سازمان بورس گفت: اگر ما به همین شیوه ادامه بدهیم سرمایه گذاری جدید در صنایع نخواهد شد و نمی صرفد که بخش خصوصی یا دولتی بیاید و یک شرکتی تاسیس کند که 13 درصد سود دارد.

تمدید محدودیت دامنه نوسان برای روز چهارشنبه

عشقی در پاسخ به سوالی در خصوص کاهش دامنه ی نوسانات معاملات به دلیل اتفاقات اخیر گفت: سازمان بورس برای اینکه از حقوق سهامدارن دفاع کند و بازار تحت تاثیر این هیجانات قرار نگیرد، جند روز دامنه ی نوسانات را محدود کرد.

وی ادامه داد: این کار مسبوق به سابقه است و قبلا هم اتفاق افتاده است و در کشور های دیگر نیز شاهد این امر بوده ایم. همچنین این امر روز چهارشنبه نیز تمدید شد. همچنین به نظر می رسد با توجه به معاملات روز گذشته و امروز معاملات متعادل شده و به جریان سابق خود بازگشته است.

بازدهی بورس در بلند مدت با سایر بازار ها قابل قیاس نیست

رئیس سازمان بورس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا بورس با توجه به رشد بازار های رقیب رشد قابل توجهی را تجربه نکرده است، گفت: این موضوع در ابتدا به ماهیت بازار سرمایه برمیگردد که معمولا بورس با یک فاصله ای عقب ماندگی خود را جبران می کند و نسبت به بازار های موازی حرکت می کند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی عقب ماندگی بورس، کاهش سود آوری شرکت ها به واسطه ی کنترل هایی که اعمال شده است، بود. همچنین دلیل دیگر این موضوع قیمت گذاری ها بود که حاشیه سود شرکت ها را کاهش داد. دلیل دیگر همان تصمیماتی بود که به اعتماد سرمایه گذاران لطمه زد. نکته  ی دیگر این است که ما در دوره هایی هستیم که با بالاترین نرخ های بهره ی بانکی روبرو هستیم.

عشقی افزود: البته به نظر می رسد این روند نمی تواند پایدار باشد، ما در بازار سرمایه تجربه ی رکود 5 ساله را داشتیم، اما بعد آن بازار جبران کرد و بازدهی سنگینی داد.

عشقی: امیدواریم تا خرداد ماه ما بقی سود سهام عدالت را بتوانیم پرداخت کنیم

رئیس سازمان بورس با اشاره به مشکل شرکت ها در تامین نقدینگی برای پرداخت سود سهام عدالت گفت: پرونده ها تخلفاتی شرکت ها که در پرداخت سود سهام عدالت کوتاهی کردند در دست بررسی است. اما نکته ای که هست این است که برخی از شرکت هایی که موظف به پرداخت سهام عدالت بودند، با کمبود نقدینگی مواجه شدند و مجبور شدند که برای پرداخت حقوق کارکنان خود تسهیلات بگیرند. ما نیز به آن ها اعلام کردیم که سود سهام عدالت را باید پرداخت کنند.

وی ادامه داد: امیدواریم تا خرداد ماه بتوانیم سود ها را جمع آوری کنیم و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سازمان بورس: سیگنال‌فروشی جرم است؛ با آن برخورد می‌کنیم 30 درصد دیگر از سهام عدالت قابل فروش شد

دیگر خبرها

  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت
  • رئیس سازمان بورس: اعتماد مردم به بورس به دلیل برخی تصمیمات مخدوش شده است
  • سهامداران عدالت بخوانند/ زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
  • خبر خوب درباره مرحله جدید واریز سود سهام عدالت
  • احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه
  • مهمترین بخش بازار سرمایه اعتمادسازی و مشارکت مردم است/ احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه
  • چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟