Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-19@23:12:40 GMT

تولید ۹۹۵۰تن بذر گندم و جو در مزارع استان قزوین

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۱۵۸۵

تولید ۹۹۵۰تن بذر گندم و جو در مزارع استان قزوین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ مجید اسماعیلی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در پنجمین جلسه کمیته فنی بذر استان در سال زراعی ۹۸-۹۹ با حضور کلیه شرکتهای پیمانکار و اعضا جلسه برگزار شد گفت: از این میزان بذر تولیدی ۸۱۵۰ تن بذر گندم آبی و دیم و ۱۸۰۰ تن بذر جو آبی و دیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او اظهار کرد: بذرهای استاندارد تولید شده برای کشت در سال زراعی آینده بین کشاورزان توزیع می شود.
اسماعیلی به مبارزه با آفات و بیماری های گندم اشاره کرد و گفت: بر اساس آخرین یافته ها در مبارزه با بیماریها؛ اگر بتوان سه برگ انتهایی گندم را در مزارع کشاورزی حفظ کرد ۷۰ تا ۸۰ درصد عملکرد این محصول بهتر می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: مشکل اصلی شیوع علفهای هرز در مزارع کشاورزی است که با توجه به بارندگی های اخیر بیشتر شده است.
اسماعیلی اضافه کرد: در حال حاضر مبارزه با علفهای هرز در مزارع آبی گندم در سطح  ۳۶هزار هکتار انجام شده اما در مزارع دیم رقم بسیار ناچیزی انجام شده که باید توجه ویژه ای به آن شود.

او خاطر نشان کرد: در آفت سن گندم ۴۷ هزار هکتار مبارزه با سن مادر به استان ابلاغ شده که تاکنون ۱۲ هزار هکتار در سطح مزارع کشاورزی استان انجام شده است.
این مقام مسئول بیان کرد: در بحث ثبت نام در سامانه پهنه بندی کشاورزی تاکنون مشخصات گندمکاران آبی و کلزاکاران ثبت شده اما مشخصات گندمکاران دیم هنوز تکمیل نشده که شهرستانهای تابعه باید نسبت به تکمیل و ثبت نام کشاورزان در سامانه اقدام کنند.

48

کد خبر 1384510

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۱۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۷۰ درصدی به مزارع درصورت بی توجهی به بیماری زنگ زرد گندم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آهنگران در گفتگو با خبرنگار گروه کشاورزی خبرگزاری گفت: گندم به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشور محسوب می‌شود و عوامل خسارت زای مختلفی از جمله آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز می‌تواند بر این محصول خسارت بزنند. در سال زراعی جاری بالغ بر ۶ میلیون هکتار از اراضی قابل کشت کشور، زیرکشت گندم قرار گرفته و باتوجه به شرایط آب و هوایی متفاوت امسال نسبت به سال‌های زراعی قبل، خطر شیوع آفت زنگ زرد، گندمزار‌ها را تهدید می‌کند.
وی با بیان اینکه با اطلاعات دریافتی سامانه پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور، اواخر بهمن ماه گذشته به عنوان بهترین زمان مبارزه با بیماری‌های برگی گندم به ویژه بیماری زنگ زرد گندم مورد تاکید قرار گرفت، افزود: از بهمن ماه گذشته تا امروز بالغ بر یک میلیون هکتار از گندمزار‌ها در استان‌های مختلف کشور تحت پوشش مبارزه با بیماری‌های برگی گندم قرار گرفته اند که نسبت به سال‌های قبل رشد خیلی زیادی داشته است که عمده‌ترین عامل آن، شرایط آب و هوایی مساعدی بوده که داشتیم.
آهنگران درباره بیماری رنگ زرد گندم اظهار داشت: در حوزه بیماری زنگ زرد گندم سه برگ انتهایی گندم بر بیش از ۷۰ درصد در عملکرد گندم تاثیر دارد و بنابراین حفظ این سه برگ انتهایی که به خوشه منتهی می‌شود در عملکرد گندم تاثیر فراوانی دارد چراکه موادغذایی که در این سه برگ تولید شده و نهایتا در دانه ذخیره می‌شود.
وی تصریح کرد: یکی از عوامل خسارت زای مهمی که می‌تواند به این سه برگ انتهایی خسارت وارد کند، بیماری‌های برگی به ویژه موضوع بیماری زنگ زرد گندم است که در صورتی که شرایط آب و هوایی مساعد باشد، این بیماری به سرعت می‌تواند گسترش پیدا کند و در صورتی که مبارزه خوبی با این بیماری در شرایط مساعد انجام نشود ممکن است تا ۷۰ درصد خسارت در محصول گندم یک مزرعه ایجاد کند.
مدیرکل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا گفت: قارچ کش‌های مناسب مبارزه با این بیماری به اندازه کافی در کشور تدارک دیده شده و توصیه‌های لازم هم به کشاورزان محترم ارائه می‌شود. با این حال نیاز است که کشاورزان محترم این قضیه را جدی بگیرند و توصیه‌هایی که در عرصه می‌شود توجه کنند.
آهنگران گفت: گندم کاران مناطق معتدل و سردسیر کشور باتوجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی برای گسترش بیماری‌های برگی به ویژه بیماری زنگ زرد گندم نیاز است که سمپاشی مزارع را با قارچ کش‌های مناسب انجام دهند و این اقدام را به مشاهده علائم بیماری موکول نکنند چراکه اگر کشاورز بخواهد به دنبال علایم بیماری بگردد کار از کار گذشته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مبارزه علیه آفت‌ سن‌ گندم در مهاباد به ۱۵ هزار و ۴۰۰ هکتار رسید
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از هزار هکتار از مزارع جهرم
  • مبارزه با «سِن گندم» در ۱۲ هزار هکتار از اراضی استان
  • استفاده از نان کامل در زنجیره تولید نان لحاظ شود
  • کاشت گندم در ۱۵۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین
  • مبارزه با بیماری‌های گندم در مزارع بهشهر
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • آغازعملیات مبارزه با آفات و علفهای هرز در گندمزارهای مهاباد 
  • خسارت ۷۰ درصدی به مزارع درصورت بی توجهی به بیماری زنگ زرد گندم