Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور با قدردانی از تلاش خستگی ناپذیر همه معلمان کشور تاکید کرد که یکی از دغدغه های دولت های یازدهم و دوازدهم، حل مشکلات اقتصادی کارمندان به طور عام و معلمان و کارگران به طور خاص بوده و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نشده و نخواهد شد.

به گزارش گروه سیاسی برنا،  حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر سه شنبه در مراسم بزرگداشت هفته معلم، با دستور افتتاح رسمی سامانه شاد، تداوم فعالیت و تقویت این سامانه را حتی پس از بازگشایی کلاس ها ضروری دانست و گفت که به مرکز ملی فضای مجازی دستور داده ام یاری و کمک کنند که سامانه شاد تکمیل و نواقص آن رفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور یادگیری یک مهارت در کنار زبان دوم و سواد مجازی برای دانش آموزان را ضروری خواند و توجه به تربیت و اخلاق، تقویت زبان فارسی و همچنین سلامت دانش آموزان را بسیار مهم برشمرد.

متن سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

روز خوبی برای من بود به دلیل اینکه در این هفته بسیار مبارک معلم، فرصتی شد تا نظرات برخی از معلمین عزیز و برخی از مسئولین را از نزدیک یا از طریق ویدئو کنفرانس استماع کنیم و وزیر آموزش و پرورش اینجا حضور داشتند و شنیدند و حتماً در حد توان و امکان‌مان موارد مورد نظر معلمین عزیز را دنبال خواهیم کرد.

جای بحث نیست که جایگاه معلم و مقام معلمین، مقام بسیار والا و بلندی است؛ اولین معلم در آنچه که ما در متون دینی‌ و قرآن‌مان مشاهده می‌کنیم خود خداوند بزرگ است و آغاز خلقت بشر اساساً با تعلیم خداوند همراه شد؛یعنی خداوند معلم و حضرت آدم شاگرد آن دبستان شد؛« وَ عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ کُلَّها ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلائِکَةِ".

بنابراین مقام معلمی در درجه اول از آن خداوند بزرگ است و بعد هم از آن پیامبران عظیم‌الشأن، چه پیامبر اسلام(ص) و چه دیگر پیامبران؛ «و یعلّمهم الکتاب و الحکمة» که یکی از وظایف‌شان تعلیم کتاب و مسیر خرد و حکمت بود که به مردم خودشان می‌آموختند؛ بنابراین پیداست این جایگاه بسیار والایی است و هر چند به زبان بگوییم و از معلم تجلیل کنیم، اما این در توان ما نیست که از خدمات، کار عظیم و بزرگ آنها بتوانیم به خوبی قدردانی کنیم.

شاید اگر این تعبیر را بکنیم که بخش اعظم هر چه در زندگی از اخلاق، تربیت، مهارت و دانش داریم، از آن آموزش و پرورش و معلمین عزیز است؛ اولین کلاسی که برای ماست، کلاس خانه است؛ اولین معلمینی که بعد از ولادت، فرزندان در جامعه می‌بینند پدران و مادران هستند و پشت سر آن کلاس مدرسه و معلمین عزیز هستند که جایگاه بسیار والایی دارند و اگر کشوری سعادتمند شود و بتواند مراحل رشد را طی کند، ریشه‌اش به همان آموزش و پرورش و کلاس درس برمی‌گردد.

الان این فضایی که این ایام بوجود آمده در فضای کرونایی و بخشی از تعلیم واگذار شده یا از طریق صدا و سیما، یا از طریق شبکه‌های فضاهای مجازی که در اختیار داریم و این حداقل کاری است که می‌شود کرد. حتماً جای کلاس درس و معلم و محیط مدرسه را نمی‌تواند به طور کامل پر کند؛ خود محیط مدرسه، آشنایی و معلمی که بالای سر شاگردان است، شاگردانی که در کنار هم هستند؛ این کلمه همکلاسی یا همدرس بودن یک نکته مهمی است که در طول زندگی به عنوان یک خاطره زیبا برای همه باقی می‌ماند؛ یعنی همیشه یاد می‌آوریم از آن روزهایی که سال‌های اولیه، سال‌های متوسطه و سال‌های دانشگاهی در کنار معلمین و همکلاسی‌ها بودیم و خاطراتی که داریم اما فضای مجازی و صدا و سیما می‌تواند بخشی از آن خلاء را پرکند.

اولاً باید یاد کنیم از معلمین بسیار عزیز و بزرگوار در تاریخ‌مان از شهید مطهری گرفته که این روزها که به عنوان روز معلم نامیده شده بخاطر آن بزرگوار است؛ شهید مطهری جزو شخصیت‌های استثنایی تاریخ ما و جزو شاگردان بلندمرتبه مکتب امام رضوان الله تعالی علیه بود.

مرحوم مطهری هم در عمق دانش و علم، هم در اخلاق و هم در غیرت دینی یک شخصیت کم‌نظیر برای فرهنگ جامعه بود؛ برای سوالات عصر دیروز و حتی عصر امروز، بهترین پاسخگو است، همین امروز هم در کتاب‌های شهید مطهری بخش بزرگی از سوالات جامعه امروز ما را او دیروز در نوشته‌هایش یا در نطق‌هایش پاسخ داده و این بسیار زیبا بوده که نام روز معلم با شهادت آن بزرگمرد قرین شده است.

البته شخصیت‌هایی مثل شهید رجایی و شهید باهنر به عنوان شخصیت‌هایی هستند که برای آموزش و پرورش زحمات بسیار زیادی کشیدند و در سال‌های اولیه انقلاب سمت‌هایی هم در این زمینه برعهده داشتند.به روح آنها و به روح همه معلمین و دانش‌آموزانی که در طول انقلاب بودند درود می فرستیم. چون 13 آبان انقلاب ما یکی از روزهایی است که به یاد شهدای دانش‌آموز و در طول دفاع مقدس هم دانش‌آموزان عزیزی که در صحنه نبرد حضور پیدا کردند، معلمین عزیز و آنهایی که شهید شدند، یاد آنها را گرامی می‌داریم و به روح بلند همه آنها درود می‌فرستیم.

شهید فهمیده یکی از آن نمونه‌های بزرگ این عرصه بود و بسیاری از شهیدانی که توانستند در سنین حتی می‌توانیم بگوییم نوجوانی، نه جوانی جان عزیز خودشان را فدا کردند و اخلاق و ایثار را برای ما به یادگار گذاشتند.

اولاً این نکته را عرض کنم که در این دوران استثنایی که قرار گرفتیم یعنی دوران کرونا که بخشی از تاریخ انسان‌ها شده است؛ یعنی در طول قرن‌ها، یک حادثه‌ای نداشتیم که آن حادثه یک نوع مبدأ برای تحولات شود، نمی‌گویم مبدأ برای تاریخ مبدأ برای بسیاری از تحولات.

 از این پس خواهند گفت که در دوران کرونا چه بر سر انسان آمد و پساکرونا چه شد. این حتماً در تاریخ ما ثبت می‌شود. در این ایام، روزهای سختی بر همه کشورها گذشت، مخصوصاً بر ما ایرانیان این سرزمین که علاوه بر این ویروس موضوع تحریم و فشار تحریم را مردم ما به همراه داشتند اما بهترین مقاومت و تاب‌آوری را از خودشان نشان دادند، به نظر من، در اخلاق جوامع و ملت‌ها این را می‌توانیم ثبت کنیم و در دوران فشار کرونا، شرایط اخلاقی مردم ما را با سایر ملت‌ها و کشورها مقایسه کنیم.

شما دیدید چه شرایطی برای کشورهای مختلف پیش آمد، برخی از کشورها ناچار شدند از ارتش و از سلاح استفاده کنند تا نگذارند مردم از خانه‌هایشان خارج شوند تا بتوانند قرنطینه را اعمال کنند ما در کشورمان نیازی اصلاً به توپ و تانک نداشتیم و به راحتی با مردم حرف زدیم و مردم عزیز ما با فرهنگ بلندشان، به خوبی صدا را شنیدند.

اگر بخواهیم روند کرونا را در ایران نگاه کنیم، روزهای پیک و اوج این بیماری و این ویروس در کشور ما تقریباً روزهای آخر اسفند و هفته‌های اول فروردین است. اگر دقیق‌تر بگویم این اوج از 26 اسفند شروع شد. به طور تخمین و تقریب 3 هفته اوج در این بیماری داشتیم و بعد با ملایمت این روند به سمت تثبیت حرکت می‌کند.

 البته راه زیادی در پیش داریم تا  از این ویروس بگذریم، اگر معنایش این باشد که به این زودی برای این ویروس پایانی است اما علی‌القاعده آنچه گفته می‌شود و شاید درست باشد، تا زمانی که به طور دقیق یک داروی دقیقی برای درمان این ویروس پیدا نشود و تا زمانی که واکسن در اختیار بشر قرار نگیرد، شاید هفته‌ها و ماه‌ها گرفتار این مسأله باشیم.

 مردم ما تا امروز امتحان خوبی را از خودشان نشان دادند، چه در آن روزهای پیک و روزهای بسیار سخت و چه در روزهایی که یک مقدار شرایط بهتر شده و این شرایط بهتر هم عمدتاً مربوط به کادر پزشکی و درمانی ما و بالاتر از آن مراعات مردم عزیز ما است که این فاصله‌گذاری‌ها را مراعات کردند، دستورالعمل‌ها را مورد توجه قرار دادند، یک مقداری از پیک و روزهای سخت بحمدالله فاصله گرفتیم. در این روزهای سخت که هنوز هم ادامه دارد، کار بزرگی هم در این ایام انجام گرفت.

اولین گروهی که این بار را بر دوش گرفتند، پزشکان و پرستاران و کادر درمانی بود آنها بار سنگینی را بر دوش گرفتند، کار عظیمی را انجام دادند، فداکاری بزرگی را از خودشان نشان دادند و بعد از آن، آنهایی بودند که شرایط زندگی را برای مردم تا حدی آسان کردند، اینکه در فروشگاه‌های ما، مواد غذایی، موارد مربوط به بهداشت مردم، ضدعفونی‌ها، بعد از چند روزی که یک مقداری مشکلات داشتیم توانستیم از آن عبور کنیم، مربوط به کار و تلاش همه کارگاه‌های کشور است، همه کشاورزان، کارگران، کسبه، فروشگاه‌ها، راننده‌ها. گاهی وقت‌ها یادمان می‌رود از بعضی از اقشار یاد کنیم. اگر این راننده‌های پرتلاش نبودند و اجناس را به سهولت از بندرگاه‌ها  به ذخایر و انبارهای ما نمی‌رساندند، دچار مشکل می‌شدیم.

همه تلاش و کوشش کردند، خلبانان و کادر پروازی ما که در روزهای سخت از کشورهایی که لازم بود، وسایل درمانی و کیت‌های تشخیص را منتقل کردند و همه کار کردند. اگر بخواهم نام ببرم، حتماً قادر نیستم به عنوان نمونه می‌گویم که ملت ما به صحنه آمد و آنهایی که در اقتصاد و زندگی مردم وارد شدند و توانستند اقدام بسیار بزرگی را انجام دهند.

بعد از آن شاید نوبت دانش‌پژوهان و عزیزانی بود که در شرکت‌های دانش‌بنیان وارد عمل شدند. اینکه توانستیم کیت تشخیص را بعد از مدتی خودمان بسازیم و کیت پادتن را خودمان در اینجا درست کنیم و الحمدالله  امروز کیت آنتی بادی را به برخی از کشورهای اروپایی صادر می‌کنیم که کار عظیم و بزرگی است که ملت ما انجام داده است.

حتی در جلسه اخیر هیأت دولت یکی از وزرا اجازه خواست که ماسکهای N95 را صادر کنیم و آنجا به وزیر بهداشت و درمان گفتم که شما نیازهایتان برای روزهای آینده را مشخص کنید و هر وقتی که لازم دارید پیش‌بینی کنید و اضافه آن را صادر کنیم. این خیلی مهم است.

در وسایل ضدعفونی در هفته‌های اول قدرت صادرات پیدا کردیم که بتوانیم صادر کنیم و این هم کار عظیم و بزرگی بود که در کشور ما انجام گرفت.

بخش دیگری از کار ما، کار معلمین و آموزش و پرورش برای مسأله دانش‌آموزان بود. به ظاهر که نگاه می‌کنیم، می‌گوییم سامانه شاد که ان‌شاء الله آخر این صحبت، این سامانه را به طور رسمی افتتاح می کنیم، ظاهرش می‌گوییم بچه‌ها از درس عقب نیفتند. این درست است و مسأله درس مهم است اما اگر ارتباط فضای مجازی و ارتباط معلم و شاگرد نبود، ببینید به این بچه‌ها چقدر سخت می‌گذشت و شما بخواهید بچه‌هایی را برای 2،3 ماه در داخل خانه نگه دارید.

 از آن اول حساب کنیم که مدارس ما از اول اسفند و از روزهای آخر بهمن بخاطر انتخابات بسته شدند و بعد بخاطر بیماری همه اسفند، فروردین و الان نیمی از اردیبهشت ادامه پیدا کرد یعنی 2.5 ماه است که بچه‌ها نمی‌توانند تفریح و سفر مورد نیاز را داشته باشند و هم نمی‌توانند در مدرسه باشند.

گاهی وقت‌ها بچه‌های دبستانی ممکن است روزهای اولی که مدرسه باز می‌شود یک ذره سخت‌شان باشد و  بگویند چرا تابستان تمام شد اما خود فضای مدرسه یک نشاط فراوانی برای بچه‌ها دارد و جایی است که بچه‌ها می‌توانند در آن فضا هم یادگیری‌ها، رفاقت‌ها و محیط مناسب برای زندگی را داشته باشند و در خانه ماندن کار ساده‌ای نیست که این کار هم کار سختی است.

معلمین ما کار بزرگی کردند. معلمین ما حتی قبل از اینکه این سامانه فعال شود، در تماس بودند و از طرق مختلف شبکه‌های مختلف فضای مجازی و صدا و سیما شروع کردند و با شاگردان و دانش‌آموزان در تماس بودند. درس‌شان، یادگیری‌شان، آموزش‌شان و اصولاً فضا را تنوع می‌بخشد و عوض می‌کند و روحیه و نشاط را می‌آفریند. این از یک نظر و از نظر خود علم و دانش و درس برای ما مهم است.

از طریق فضای مجازی و رسانه‌های ملی و رسانه صدا و سیمای ما کار خوب و بزرگی انجام گرفت. باید از همه معلمین، همیشه بخاطر کار و بار بزرگی که بر دوش دارند و هم بویژه در این ایام که تلاش و زحمت کشیدند و ان‌شاء الله امیدواریم به زودی در مناطق سفید مدارس ما با دستورالعمل‌های بهداشتی آغاز و شروع شود گر چه دوره کوتاه خواهد بود و چند هفته نخواهد بود اما در عین حال بسیار مغتنم است که خود معلمین یکبار آزمایش کنند و به ما بگویند که آموزش از طریق صدا و سیما و از طریق فضای مجازی چقدر توانسته خلاء دانشی را پر کند و دانش‌آموزان ما توانستند درس و فصل‌هایی که بنا بوده بیاموزند را بیاموزند و این آزمایش بسیار خوبی است و شرایط خوبی را برای ما بوجود می‌آورد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: روز معلم آموزش و پرورش فضای مجازی دانش آموزان سامانه شاد روزهای سخت صدا و سیما کار عظیم برای ما بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۷۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحرایی: تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی، با بیان اینکه تربیت معلم ادای یک امانت مهم است؛ گفت: دانش آموزان ارزشمندترین سرمایه خانواده‌ها و بزرگترین گنج آینده کشور اند لذا مهمترین دغدغه ما تربیت معلم است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: مصوبه کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان در این جهت است که آزمون اختصاصی تربیت معلم بخشی از آن است.

وی با اشاره به افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان گفت: سال گذشته ۲۵ درصد بر ظرفیت دانشگاه فرهنگیان افزوده شد و طبق برنامه هفتم توسعه سالانه ۲۵ درصد بر ظرفیت دانشگاه افزوده خواهد شد.

صحرایی با تاکید بر اینکه قانون باید اجرا شود؛ گفت: قانون هم می‌گوید تنها راه جذب معلم از طریق دانشگاه‌های تربیت معلم است‌.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۰ هزار کتاب برگزیده رشد در سامانه دانش آموزان قرار گرفت
  • اردوهای مطالعاتی نقش مهمی در ارتقای کیفیت آموزشی دانش‌آموزان دارد
  • نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش بهاباد برگزار شد
  • بزرگترین غایب استقلال در شروع سال جدید/ همه‌کاره باشگاه در سوئیس است
  • آغاز فرآیند ثبت سفارش کتاب‌های درسی از ۲۸ فروردین ماه سال جاری
  • ارتباط فقر با پیری زودرس مغز
  • افزایش ۲۲۰ درصدی رتبه‌های برتر کنکور توسط دانش‌آموزان مناطق محروم
  • شعر یک معلم برای دانش‌آموز بیمارش در حضور رهبر انقلاب + فیلم
  • ارسال کاروان تجهیزات آموزشی و سرمایشی مدارس به مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • صحرایی: تنها راه جذب معلم، دانشگاه‌های تربیت معلم است