Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصغر خوشخو مدیر جهاد کشاورزی تربت جام در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: اقلیم خشک و گرم در قسمت اعظمی از ایران تغییر الگوی کشت را برای بیشتر زارعین الزام آور نموده است و خشکی یکی از مهم‌ترین عوامل محدودکننده رشد گیاهان در سرتاسر جهان و شایع‌ترین تنش محیطی است که تقریباً تولید ۲۵ درصد اراضی جهان را محدود ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: در مقایسه با بسیاری از گیاهان دیگر، گیاهان دارویی مقاوم به خشکی، می‌توانند عملکرد قابل ملاحظه‌ای تولید کنند که از نظر درآمد و ایجاد اشتغال مقرون به صرفه باشد.
بیشتر بخوانید: خراسان رضوی قطب تولید گیاهان دارویی کشور
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام ادامه داد: گیاهان دارویی به‌ علت استفاده کردن یا استفاده محدود از کود‌های شیمیایی و سموم مختلف، یک محصول سالم خواهد بود. از جمله این گیاهان ارزشمند می‌توان به زیره سیاه اشاره کرد. این گیاه در مناطق خشک و نیمه‌خشک به خصوص در مناطقی که تفاوت دمای شب و روز زیاد باشد و بارندگی سالانه کم‌تر از ۱۵۰ میلی‌متر است، قادر به تولید محصول است.

خوشخو بیان کرد: زمان کاشت بذر در شهرستان تربت جام پس از پایان سرمای زمستانه است. عمق کاشت بذور یک تا ۲ سانتی‌متر بوده و در کشت ردیفی بهترین فاصله بین ردیف‌ها و بوته‌ها ۴۰ سانتی‌متر است و زیره در ۲ سال اول و دوم حالت رویشی دارد و از سال سوم ساقه گل دهنده میدهد.

او تصریح کرد: عملکرد حدود ۳۵۰ کیلوگرم در هکتار می‌باشد، برداشت زیره از حدود اوایل خردادماه آغاز و تا حدود اواخر خردادماه ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی تربت جام تاکید کرد: برداشت صد درصد سنتی و با دست انجام می‌گیرد که برای جلوگیری از ریزش دانه‌ها بایستی قبل از خشکیدن کامل دانه‌ها وقتی که هنوز کمی رطوبت دارد، جمع‌آوری شود. پس از برداشت، محصول را در مقابل آفتاب قرار می‌دهند تا کاملا خشک شود و سپس با کوبیدن بوته‌ها توسط کارگران یا خرمن‌کوب، بذور زیره از ساقه‌ها جدا شده و با الک کردن دانه‌ها از دیگر ضایعات جدا می‌شود.

انتهای پیام// ز. ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گیاهان دارویی محصولات کشاورزی جهاد کشاورزی کودهای شیمیایی محصولات زراعی گیاهان دارویی تربت جام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۸۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاغل خانگی و صنایع دستی زمینه‌ساز توسعه اقتصادی است

حجت الاسلام اله نور کریمی تبار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام در دیدار با استاندار ایلام اظهار داشت: امسال بهار طبیعت و بهار قرآن با بارش رحمت الهی همراه بود و این بارش الهی موجب امید و نشاط در جامعه شده است.

وی با عنوان این مطلب که بر اساس آیات قرآن کریم و روایات اسلامی همراه با هر سختی آسانی و گشایش است و این سنت الهی است، گفت: زیرساخت‌های لازم در جمهوری اسلامی برقرار شده است و امروز شاهد به ثمر نشستن این زیرساخت‌ها هستیم.

امام‌جمعه ایلام در ادامه با اشاره به نام‌گذاری شعار سال توسط مقام معظم‌رهبری اظهار داشت: مقام معظم‌رهبری چندین سال بر اقتصاد تاکید دارند و انتظار می‌رود که در استان نیز برای تحقق شعار سال تلاش کرد.

وی با عنوان این مطلب که لازم است نیرو‌های متخصص و خوش‌فکر در استان برنامه‌ریزی کنند که چگونه از ظرفیت‌های استان برای توسعه اقتصادی استان بهره‌مند شویم، اضافه کرد: در این راستا مشاغل خانگی و صنایع دستی در استان، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی است و جای کار در استان وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که یکی از راه‌های مقابله با تهاجم فرهنگی، توجه به همین مشاغل خانگی است، تاکید کرد: زمینه این کار در استان فراوان بوده و پیشینه صنایع دستی در استان وجود دارد و می‌باید به آن توجه کافی شود.

وی با تاکید بر فرهنگ‌سازی در حوزه کسب و کار و تولید صنایع دستی در خانوارها، گفت: برای جهش تولید لازم است از ظرفیت فنی و حرفه‌ای در جهت آموزش صنایع دستی و مشاغل خانگی برای تحقق شعار سال در استان استفاده شود.

وی با تاکید بر دایر نمودن نمایشگاه صنایع دستی در کشور عراق و معرفی صنایع دستی و محصولات استان به سایر کشورها، گفت: شناخت این توانمندی‌ها و ایجاد بستر و تسهیل در بالفعل کردن این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها و ارائه تسهیلات از جمله وظایف و کارکرد‌های دولت است که باید این حوزه در استان مورد توجه قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • ۱۷۰۰ هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی لرستان اضافه شده است
  • مشارکت مردم در تولید، چگونه؟| واعظ آشتیانی
  • ساخت کارخانه نوآوری و توسعه شرکت‌های دانش بنیان در زهک اجرا می‌شود
  • چهارمحال و بختیاری یکی از مستعدترین استان‌ها در حوزه گردشگری است
  • راهکار‌های ساده خانگی درمان مشکلات روده در طب سنتی + فیلم
  • مشاغل خانگی و صنایع دستی زمینه‌ساز توسعه اقتصادی است
  • افزایش ۱۵۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز ایران تا ۱۴۰۶
  • افزایش ۱۵۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز ایران تا سال ۱۴۰۶
  • توسعه حوزه صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری را در دستور کار داریم
  • رسانه و تبلیغات کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۳