Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@14:51:27 GMT

حمایت مالی شهیدقاضی از کارگران اعتصابی در سال 57+اسناد

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۹۱۹۶

حمایت مالی شهیدقاضی از کارگران اعتصابی در سال 57+اسناد

سال 57 کارگران کارخانه‌های ماشین‌سازی و تراکتورسازی تبریز، پس از اعتصاب، خواست‌های خود را به مسائل مدیریتی و سندیکا گسترش دادند و در اوایل آبان خواست‌های ملایم سیاسی را نیز بدان‌ها افزودند. که سرانجام متفاوتی داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، نقش آیت‌الله شهید قاضی طباطبایی در مبارزات انقلابی قابل کتمان نیست، ایشان نماینده تام الاختیار امام خمینی(ره) در تبریز بودند و نقش بسیار ویژه‌ای در سازمان دهی تظاهرات مردمی علیه رژیم ستم‌شاهی ایفا می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال و هوای شهر تبریز در روزهای قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی قابل تامل و خواندنی است، بسیاری از شاهدان زنده از روزهای انقلاب سخن گفته‌اند؛ از دستگیری فرماندار نظامی تبریز تا سواستفاده گروه‌های کمونیست از احساسات مردمی خاطرات محکمی است که در تاریخ ماندگار شده است.

روحانیت مبارز تبریز به دو دسته توسط ساواک تقسیم بندی می‌‌شدند، یک تعداد در ردیف اول بودند که توسط ساواک به تهران تبعید گشتند و بقیه نیز در شهرشان توسط ساواک و شورای امنیت شهر تحت نظر قرار گرفتند.

پنج شخصیت بزرگوار از جمله آیت الله قاضی طباطبائی، آیت الله سید احمد خسروشاهی، آیت الله دروازه‌‌ای و دو تن از واعظان شهیر آقایان ناصرزاده و حجت الاسلام انزابی از تبعید شدگان به تهران بودند و در قزل قلعه و زندان قصر زندانی شدند و سپس بر اثر پیگیری حوزه‌‌‌ها و روحانیت از زندان به قید نفی بلد آزاد می شوند.

آیت‌الله شهید قاضی طباطبایی در دوران پهلوی از عوامل مؤثر انقلاب در آذربایجان و تبریز بود که در قضیه قیام ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ تبریز علیه رژیم طاغوت از عوامل مؤثر بود.

در روزهای داغ مبارزات مردمی علیه رژیم پهلوی ناگهان خبر اعتصاب کارگران سراسر کشور شوک بزرگی به اقتصاد رژیم پهلوی وارد آورد. این اعتصابات سرعت نهضت اسلامی را دوچندان کرد.

اگر چه در ابتدا شعارهای آن‌ها صنفی بود اما در ماه‌های پایانی دیگر دغدغه مالی در میان نبود و بیشتر خواسته‌های آن‌ها سیاسی و مکتبی عنوان می‌شد.

در این بین کارگران کارخانه تراکتورسازی و ماشین‌سازی تبریز با پیوستن به مردم و شرکت هر روزه در تظاهرات علیه رژیم پهلوی به گستردگی این اقدامات دامن زدند. در کتاب نقش کارگران در انقلاب اسلامی که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده آمده است:

کارگران کارخانه‌های ماشین‌سازی اراک، ماشین‌سازی و تراکتورسازی تبریز نیز در هفته‌ی دوم شهریور (11 شهریور به بعد) با خواست‌های رفاهی و صنفی دست به اعتصاب زدند. کارگران و کارکنان ماشین‌سازی تبریز از 11 تا 16 شهریور اعتصاب کردند. دوهزار کارگر در این اعتصاب شرکت داشتند. دولت اعتصاب را غیرقانونی اعلام کرد، قرارداد جمعی را لغو کرد، کارخانه را تعطیل و به استخدام دوباره کارگران پرداخت. کارگران ماشین سازی تبریز که حدود دو هزار نفر بودند، هر روز صبح به کارخانه رفته و در کارگاه‌ها حضور می‌یافتند اما از کار کردن خودداری می‌نمودند.

کارگران کارخانه‌های ماشین‌سازی و تراکتورسازی تبریز و اراک که جمعا حدود شش هزار نفر بودند، در جریان اوج‌گیری اعتصاب‌ها در نیمه مهرماه دوباره اعتصاب کردند و این‌بار خواست‌های خود را به مسائل مربوط به مدیریت، سندیکا و امور کارخانه گسترش دادند و در اوایل آبان خواست‌های ملایم سیاسی را نیز بدان‌ها افزودند. در این میان کارگران ماشین‌سازی اراک در واقع تنها گروهی (از طبقه کارگر) بودند که دست به راه‌پیمایی‌های بزرگ در این دوران زدند.

علاوه بر این؛ اسناد و شواهد تاریخی نشان از آن دارد که روحانیت مبارز تبریز از حامیان اصلی کارگران در اعتصابات بودند و مشخصاً آیت‌الله قاضی طباطبایی  به کارگران این دو کارخانه بزرگ کمک مالی می‌کرد. ساواک در گزارشی به تاریخ 27 آذر 1357 به این موضوع می‌پردازد و می‌نویسد: « برابر اطلاع موثق آقای قاضی طباطبایی مقدار قابل توجهی پول جهت کارگران اعتصابی کارخانجات ماشین‌سازی و تراکتورسازی به حساب کارگران در بانک بازرگانی واریز و اعتصابیون از آن‌ها استفاده می‌نمایند.»

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ماشین سازی و تراکتورسازی کارگران کارخانه قاضی طباطبایی سازی تبریز علیه رژیم آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۹۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت عمران شهر جدید پردیس از سازندگان متعهد حمایت می‌کند

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، خلیل محبت‌خواه در نشستی با حضور مدیر طرح فاز ۸ پردیس و همه انبوه‌سازان از حمایت شرکت عمران شهر جدید پردیس از سازندگان متعهدی که پروژه‌های خود را در زمان مقرر تکمیل می‌کنند خبر داد و گفت: در گذشته شاهد حضور برخی پیمانکاران نامتعهد و کم‌کار در همه فاز‌ها بودیم که بدون اغماض با همه آنان برخورد جدی شد و در بسیاری از موارد، ادامه فعالیت به پیمانکار جدید و خوش‌نام واگذار شد.

وی ادامه‌داد: دقت در کیفیت هم‌زمان با مدیریت زمان و افزایش نیروی انسانی متناسب با برنامه زمان‌بندی تحویل واحدها، مورد تاکید است.

محبت‌خواه همچنین بر حمایت مالی از انبوه‌سازان تاکید کرد و افزود: تنها شرط پرداخت مالی و تسویه حساب با پیمانکاران، داشتن مطالبات در سیستم حسابداری شرکت عمران شهر جدید پردیس است و در غیر این صورت هیچ‌گونه پرداختی به هیچ شرکتی انجام نخواهد شد.

مدیرعامل شرکت عمران شهر پردیس با اخطار به شرکت مهندس مشاور و ناظران در فاز ۸، بر تسریع در رسیدگی به صورت‌وضعیت‌ها و همچنین به‌کارگیری از نیرو‌های متخصص و مرتبط تاکید و اعلام‌کرد: همه ما حافظ منافع بیت‌المال هستیم و به همین منظور باید ضمن دقت در بررسی پیشرفت پروژه‌ها و پرداخت‌های مالی، از هرگونه اتلاف زمان و تاخیر بیشتر برای تحویل واحد‌ها به مالکان جلوگیری کنیم.

وی با حمایت مجدد از انبوه‌سازان، قول مساعد داد تا همه مشکلات رفع و رجوع شود. این مقام مسوول همچنین تاکید کرد تا در حد توان برخی از موضوعات موردنظر پیمانکاران در جلسات شورای مسکن استان تهران مورد پیگیری قرار بگیرد.

در این شنست، پروژه‌های افتتاحات خردادماه در فاز ۸ و آخرین وضعیت تکمیل باقی‌مانده پروژه‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

پایان بخش این نشست، بررسی نظرات و مسائل انبوه‌سازان بود. تعدادی از انبوه‌سازان مسکن مهر فاز ۸ به نمایندگی، به بیان مشکلاتی از جمله هزینه‌های نظام مهندسی، تعدیل هزینه‌ها، عدم ثبات در به‌کارگیری روزانه نیرو‌های انسانی و موضوعاتی در خصوص صورت‌وضعیت‌ها اشاره کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • شرکت عمران شهر جدید پردیس از سازندگان متعهد حمایت می‌کند
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • بازگشت کارگران «فروآلیاژ» ازنا به کار
  • کارخانه هایی که بسیج کارگری دارند تعطیل نشده اند
  • خودکفایی ۲ هزار خانوارتحت حمایت کمیته امداد
  • المپیاد ورزشی کارگران تبریز برگزار می‌شود
  • علنی شدن حمایت اسرائیلی‌ها از گروهک تروریستی جیش الظلم + عکس
  • علنی شدن حمایت اسرائیلی‌ها از گروهک تروریستی جیش الظلم + سند