Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسم آل کثیر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: محوطه تاریخی «بیت مشحوت» در ۲۵ کیلومتری جنوب شهر شوش از توابع بخش شاوور قرار گرفته است. طبق شواهد، منطقه شوش در دوره اسلامی به خصوص در قرن‌های اولیه یکی از مراکز مهم تجاری، فرهنگی و اقتصادی جنوب غرب کشور بود.

آل کثیر توضیح داد: بیت مشحوت یکی از محوطه‌های تاریخی ارزشمند این دوره است که متأسفانه تا کنون مطالعات دقیق تاریخی به جز بررسی و شناسایی‌های اولیه در آنجا صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به رغم اهمیت بسیار بالای آن، این محوطه همچنان در فهرست آثار ملی ثبت نشده است.

این دوستدار میراث فرهنگی عنوان کرد: با توجه به اینکه این محوطه تاریخی در مجاورت روستا و اراضی کشاورزی قرار گرفته، هنوز حد و حدود آن مشخص نشده است و این موضوع یکی از دلایل مهم تخریب به شمار می‌رود و برخی به خاطر مقاصد کشاورزی و بدون شناخت و آگاهی از ارزش تاریخی منطقه اقدام به تسطیح می‌کنند.

آل کثیر تصریح کرد: با توجه به اینکه سو مدیریت در میراث فرهنگی شوش در یک دهه اخیر در خصوص جذب حمایت‌های مردمی و جلب مشارکت‌های جوامع محلی در حوزه حفاظت و معرفی آثار تاریخی به خصوص در روستاهای شوش مشهود است؛ مردم نسبت به داشته‌های ارزشمند خود ناآگاه یا آگاهی کمی داشته باشند.

وی افزود: حفاران غیر مجاز از خلاء حفاظت محوطه‌ها سو استفاده می‌کنند و به شدت در حال تخریب محوطه‌های تاریخی هستند و در چند سال اخیر شاهد تخریب‌های گستره در محوطه‌های باستانی ایوان کرخه و تعرض به حریم زیگورات دورانتاش چغازنبیل، محوطه تاریخی مگرنات و تخریب بخشی از آرامگاه سید احمد تفاخ و …بودیم.

آل کثیر گفت: این حجم از تخریب نشان از یک دوره زمانی طولانی فعالیت مخربان و حفاران دارد. چه بسا با آرامش و خیالی آسوده کار حفاری به این حجم و گستردگی را انجام داده اند.

این دوستدار میراث فرهنگی تاکید کرد: تخریب و حفاری‌های گسترده قاچاقچیان عتیقه در بیت مشحوت و وضعیت وخیم به وجود آمده هر فعال میراث فرهنگی و دوستدار فرهنگ و تاریخ ایران را به یاد حفاری‌های منطقه باستانی جیرفت در کرمان و تکرار احتمالی آن فاجعه تاریخی می‌اندازد. این محوطه وسیع که ممکن است در حدود پنجاه هکتار باشد به صورت فاجعه باری تخریب شده است. ده‌ها و شاید صدها حفره عمیق محوطه را زخمی و تخریب کرده است.

کد خبر 4919217 صرافی ارز دیجیتال

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی خوزستان شهرستان شوش آثار تاریخی ویروس کرونا شیراز بوشهر ماه مبارك رمضان شیوع کرونا قزوین ایلام گرگان شهرکرد بیرجند کمک به نیازمندان مواسات بارش باران جهش تولید محوطه تاریخی میراث فرهنگی آل کثیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۲۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز: ۱۵خانه بافت تاریخی تخریب شده است

محمد مهدی کلانتری، دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز از تهدید به تخلیه و آغاز تخریب بخشی از خانه‌های تاریخی خبر داد، اما مدیر کل میراث فرهنگی این خبر را تکذیب کرد.

به گزارش شرق، کلنگ تخریب بخشی از بافت تاریخی شیراز با هدف اجرای طرح توسعه حرم شاهچراغ از اردیبهشت ۱۳۹۰ و همزمان با اولین روز هفته میراث فرهنگی، بر گذر تاریخی خانقاه احمدی زده شد و ۴ خانه تاریخی را ویران کرد. از آن زمان تا امروز حواشی زیادی در رابطه با تخریب بخشی از بافت تاریخی شیراز رسانه‌ای شده و محل اعتراض و بحث قرار گرفته است.

در ماه‌های گذشته تلاش‌های زیادی در جهت توقف این طرح صورت گرفت و تخریب متوقف شد، اما امروز محمد مهدی کلانتری، دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز از تهدید به تخلیه و آغاز تخریب بخشی از خانه‌های تاریخی خبر داد.

به گفته او در بهمن ۱۴۰۱ و پس از مراجعه به بخش تاریخی متوجه شدیم که مالکین و ساکنین تعدادی از خانه‌های بین حرم شاهچراغ و حرم سیدعلاالدین حسین تهدید به تخلیه خانه‌ها شده اند. بعد از پیگیری‌ها و رسانه‌ای شدن، این موضوع توسط میراث فرهنگی تکذیب و کار متوقف شد. اما در اردبیهشت ماه امسال مجدد این اتفاق افتاد و ساکنان طی تماس‌های تلفنی اعلام کردند تهدید شده اند که تا آخراردیبهشت خانه‌های خود را تخلیه کنند تا تخریب آغاز شود.

کلانتری گفت: از روز جمعه (۵ اردیبهشت) روند تخریب شروع شده و اداره راه و شهرسازی که مسئول تملک‌ها است در ۱۵ خانه کارگر گذاشته که با وسایل تخریب دستی، در و پنجره‌ها را جدا کرده و مشغول به تخریب و اوراق خانه شده اند. از سوی دیگر مامورین به داخل باغ‌ها رفته و خانه‌هایی که هنوز تخلیه نشده‌اند را دوباره تهدید کرده اند. به واسطه این تهدیدها، فردی که ساکن یکی از این خانه‌ها بوده بیهوش و به بیمارستان منتقل شده است.

دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز تاکید کرد: بیش از ۳۰ پلاک توسط اداره راه و شهرسازی استان فارس تملک شده است که تعدادی از این خانه‌ها در قسمت پایینی خط پیشنهادی پژوهشگاه قرار دارند. البته تعدادی از خانه‌ها بالای خط قرار گرفته و خانه‌هایی که تخریب شده اند از خانه‌های بالای خط پیشنهادی پژوهشگاه بوده.

میراث فرهنگی: تنها در و پنجره‌های یک خانه به سرقت رفته است

این در حالی است که سید موید محسن نژاد، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس تخریب ۱۵ پلاک از بافت تاریخی را تکذیب کرد و گفت: تنها یک خانه آن هم به دلیل خالی از سکنه بودن مورد سرقت قرار گرفته است. در و پنجره‌های این خانه که رو به روی مسجد جامع عتیق شیراز واقع شده به سرقت رفته و همکاران یگان حفاظت به آنجا اعزام شده اند، همچنین از نیرو‌های شهرداری هم کمک گرفتیم تا ورودی خانه را مسدود کنیم وامکان ورود به خانه وجود نداشته نباشد.

البته این مسئله‌ای است که بار‌ها پیش آمده و در بسیاری از مواردی که خانه‌ها در بافت تاریخی خالی از سکنه میشوند برخی اقدام به سرقت در و پنجره‌ها میکنند، اما تاکید می‌کنم خانه‌ای تخریب نشده و خبر تخریب ۱۵ پلاک از خانه‌های بافت تاریخی درست نیست.

او اضافه کرد: اگر قرار باشد در بافت تاریخی شیراز هر گونه مداخله‌ای صورت گیرد باید از قبل تاییده میراث فرهنگی را کسب کرده باشد و کسی اجازه ندارد بدون مجوز میراث فرهنگی در بافت تاریخی تخریب یا مداخله کند.

محسن نژاد در پاسخ به این سوال که سرنوشت بافت تاریخی شیراز چه خواهد شد گفت: رویکرد وزارت میراث بر حفاظت، مرمت و احیا بافت تاریخی است و ما اجازه تخریب در بافت تاریخی را نمیدهیم. خطی که به خط پژوهشگاه منتصب شده اصلا ربطی به پژوهشگاه ندارد و فقط محدوده‌ای را مشخص کرده که مربوط به محدوده بین الحرمین است که هر تغییر و صحبتی در این محدوده باید به تایید کمیته ماده ۵ و وزارت میراث فرهنگی برسد. در این فضا اگر خانه‌ای بخواهد مرمت شود یا تغییر کاربری پیدا کند حتما باید با تاییده وزارت خانه باشد.

او در پایان افزود: وزارت میراث فرهنگی به دنبال برگرداندن جریان زندگی در بافت تاریخی است. یکی از اقدامات ما راه اندازی کارگاه‌های صنایع دستی در بافت تاریخی شیراز است تا ساکنان این مناطق از طریق درآمد حاصل از فروش صنایع دستی بتوانند خانه‌های خود را مرمت و تعمیر کنند.

دیگر خبرها

  • شایعه تخریب یک خانه در بافت تاریخی شیراز
  • دیوارکشی برای حفاظت است/ تخریبی در بافت تاریخی شیراز رخ نداده است
  • شروع مرمت چند بنا و محوطه‌ی تاریخی در استان البرز
  • هیچ خانه ای در بافت تاریخی شیراز تخریب نشده است
  • شروع مرمت برخی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی البرز 
  • مرمت برخی بناها و محوطه‌های تاریخی البرز آغاز شد
  • دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز: ۱۵خانه بافت تاریخی تخریب شده است
  • کدام خواننده‌ها می‌خواهند در تخت جمشید کنسرت بگذارند؟/ چالش‌های پیش‌رو؛ از شان گروه و موسیقی تا تخریب بنا
  • برگزاری کنسرت در تخت جمشید؟ / بخت با کدام خوانندگان یار است؟ / چالش‌های پیش‌رو؛ از جایگاه خواننده تا تخریب بنا
  • نامهربانی میراث فرهنگی با پل و قلعه تاریخی صلوات‌آباد بیجار