Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، فرهاد دژپسند در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد افزود: مقام معظم رهبری وجوه گوناگون ضرورت های تحول در اقتصاد را در بسته سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار داده اند.

 وی در ادامه اظهار داشت: علی رغم اعمال بدترین نوع تحریم ها، ظالمانه ترین نوع تحریم ها و پیچیده ترین نوع تحریم ها بر کشور حجم تجارت خارجی سال 98 و 97 تفاوت چندانی ندارد و هنوز می توان 43 تا 44 میلیارد دلار واردات داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: از مجموع واردات کشور 85 درصد مربوط به کالاهای واسطه ای، سرمایه ای و مواد اولیه است.

وی افزود: کشور به رغم تمامی تحریم ها و فشارهای بین المللی توانسته افزون بر 41 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته باشد که این نشان از ظرفیت بالای اقتصاد ایران دارد.

دژپسند تصریح کرد: بخش کشاورزی کشور در سال های گذشته به رغم تمامی مشقت ها و مشکلات رشد خوبی را تجربه کرده است.

وی ادامه داد: بدیهی است که تا رسیدن به یک اقتصاد پایدار، باثبات و با رشد بالنده و اشتغال فراگیر فاصله زیادی وجود دارد اما اقدامات به گونه ای بوده که توانسته بخشی از نیازمندی های سوگیری اقتصاد مقاومتی را پوشش دهد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی در ادامه به مقوله بهبود فضای کسب و کار در کشور اشاره کرد و گفت: مقررات زدایی یکی از مقولات بهبود بخشی فضای کسب و کار است.

 وی افزود: کاهش حضور دولت در اقتصاد از جهت تصدی های اقتصادی از دیگر فاکتورهای بسیار مهم در این زمینه است.

دژپسند تصریح کرد: خوشبختانه در بخش مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوز های برای راه اندازی کسب و کارها طی سال های اخیر اقدامات خوبی در کشور انجام شده است.

وی ادامه داد: هم اکنون سایت پیشخوان مجوزهای کشور 52 درصد مجوزها را پوشش داده و دیگر متقاضیان کسب و کار نیاز به مراجعه حضوری ندارند به عبارتی تمامی فرآیندها بصورت الکترونیکی انجام می شود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: یک جنبه دیگر بهبودی فضای کسب و کار کنارکشی دولت از تصدیگری اقتصادی است که این می تواند از مجاری واگذاری ها صورت گیرد.

 وی افزود: برای واگذاری دارایی ها انواع و اقسام مدل ها و روش ها وجود دارد.دارایی های دولت یک مقطعی در قالب مزایده واگذار شد و حواشی زیادی به همراه داشت. خوشبختانه در روش واگذاری دارایی های دولت تجدید نظر اساسی صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: واگذاری ها تا جایی که امکان دارد از طریق بورس انجام خواهد شد چرا که بورس یک محیط شفاف، شیشه ای و کاملا رقابتی است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: جدا از این برای واگذاری ها روش های فراگیر مثل صندوق های قابل معامله ETF طراحی و به مرحله اجرا در آمد. پذیره نویسی صندوق های قابل معامله واسطه گری مالی یکم (ETF) که چندی پیش در کشور آغاز شد از جمله این موارد است.

دژپسند اظهارداشت: باقیمانده سهام دولت در بانک های ملت، تجارت و صادرات و شرکت های بیمه البرز و اتکایی امین در قالب صندوق سرمایه گذاری قابل معامله و از طریق پذیره نویسی واگذار خواهد شد.

 وی ادامه داد: حسن انجام این روش این است که تمامی آحاد جامعه می توانند در پذیره نویسی شرکت کنند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: این نوع واگذاری عین مردمی کردن اقتصاد است که در سیاست های اقتصاد مقاومتی هم مورد توجه جدی قرار گرفته است.

وی افزود: زمانی که صندوق های قابل معامله طراحی می شد آن وقت بودجه کشور چنین شرایطی را نداشت.

دژپسند اظهار داشت: اگر دولت به دنبال تامین منابع مالی بود می بایست سهام باقیمانده خود را به شکل بلوکی واگذار می کرد در حالی که در این روش تخفیف هم برای مردم در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: سال گذشته واگذاری باقیمانده سهام دولت در پنج پالایشگاه و بیمه البرز به صورت بلوکی عرضه شد اکنون واگذاری مالکیت اموال دولت بر تامین مالی ترجیح دارد به همین علت امسال از روش دیگر بهره گیری شده است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: قانون گذار مجوز داده دولت 61 هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از مولدسازی و واگذاری داشته باشد که محل خرج این در آمدها بر اساس ردیف های مختلف عمرانی و هزینه‌ ای بودجه انجام می ‌شود.

وی افزود: اقدام دولت در عرضه واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) آثار پولی و مالی منفی ندارد و موجب مردمی کردن اقتصاد، توزیع ثروت و کوچک سازی دولت می شود.

دژپسند در بخش دیگری از سخنان خود به آزاد سازی سهام عدالت اشاره کرد و گفت: آزاد سازی سهام عدالت در شرایط حاضر از دو جنبه دارای اهمیت است یکی از این نظر که در شرایط بحران ناشی از کرونا آزاد سازی این سهام می تواند گشایشی در کار مردم محسوب شود و از سوی دیگر این موضوع می‌تواند تعمیق و رونق هر چه بیشتر بازار سرمایه را به همراه داشته باشد که با آزادسازی سهام عدالت حدود 400 هزار میلیارد تومان به ارزش بازار سرمایه افزوده شده است.

وی افزود: آزاد سازی سهام عدالت اجازه می دهد دارندگان سهام عدالت که تا امروز مالکیت این سهام را در اختیار داشته اما قادر به مدیریت آن نبودند زمینه به نحوی فراهم شده که به تدریج بتوانند سهام خود را هم مدیریت کنند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: خوشبختانه مردم با این کار چه به عنوان دارنده سهام و چه به عنوان مالک در اداره اقتصاد کشور مشارکت می کنند.

وی ادامه داد: آزاد سازی سهام عدالت در یکی از بهترین زمان های ممکن اتفاق افتاد چون ویروس کرونا زندگی اقشار مختلف جامعه را تحت تاثیر خود قرار داده است از اینرو دارندگان سهام عدالت می توانند سهام خود را عرضه و منابع حاصل را صرف زندگی خود کنند.

دژپسند اظهارداشت: جدا از این آزاد سازی سهام عدالت باعث شده عمق بازار سرمایه افزایش پیدا کند.

وی تصریح کرد: اگرسهام عدالت معامله پذیرش شود آن وقت همگان خواهند دید بازار سرمایه چقدر عمق پیدا خواهد کرد.

وزیر امور اقتصادو دارایی یادآورشد: بهترین نوع «خصوصی سازی»  خصوصی سازی است که بر مبنای تامین مالی نباشد بلکه برای کارایی بیشتر و تسهیل مردم در حکمرانی اقتصاد باشد که با این رویکرد دارایی های در اختیار دولت به عامه مردم و بخش خصوصی واگذار می شود.

منبع: الف

کلیدواژه: وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت آزاد سازی سهام عدالت بازار سرمایه قابل معامله واگذاری ها دارایی ها کسب و کار تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۵۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز سازمان برنامه بر کاهش کسری بودجه و تحقق درآمدها

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه تمرکز سازمان برنامه و بودجه بر کاهش کسری بودجه، مدیریت هزینه‌ها، تحقق حداکثری منابع درآمدی دولت و تخصیص‌های مبتنی بر نیازسنجی است، گفت: باید نسبت به کاهش فاصله طبقاتی، توجه ویژه‌ای داشته باشیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، داود منظور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست شورای معاونان سازمان، گفت: این سازمان برنامه و بودجه نقش مهمی در تحقق شعار امسال دارد و در همین ابتدای سال، برنامه‌های لازم را برای عملیاتی کردن شعار جهش تولید با مشارکت مردم، در تعامل و هم‌اندیشی با دستگاه‌ها تهیه و ابلاغ خواهیم کرد.

تشکیل کارگروه پیگیری و تحقق منویات مقام معظم رهبری در سازمان برنامه و بودجه کشور

منظور افزود: همچنین کارگروهی نیز در سازمان برای عملیاتی کردن این شعار و همچنین تحقق و پیگیری منویات رهبر معظم انقلاب در حوزه وظایف سازمان برنامه و بودجه، تشکیل شده است و با برگزاری جلسات منظم، برنامه‌های عملیاتی لازم را ارائه می‌دهد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: مقام معظم رهبری در دیدار نوروزی با کارگزاران نظام، ضمن تحسین تحرک و تلاش دولت در حوزه‌های مختلف، دغدغه‌هایی درباره برخی واقعیات تلخ اقتصاد از جمله گرانی، بی‌ثباتی بازار، تنزل ارزش پول ملی و فاصله طبقاتی داشتند که ما نیز خود را ملزم و مکلف به برنامه‌ریزی و اقدام جدی برای رفع این دغدغه‌ها می‌دانیم.

تمرکز سازمان برنامه و بودجه بر کاهش کسری بودجه، مدیریت هزینه‌ها و تحقق حداکثری منابع درآمدی دولت

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه تمرکز سازمان برنامه و بودجه بر کاهش کسری بودجه، افزایش بهره‌وری، مدیریت هزینه‌ها و صرفه‌جویی حداکثری‌، تحقق حداکثری منابع درآمدی دولت و تخصیص‌های مبتنی بر نیازسنجی و ناظر بر نیازهای ضروری دستگاه‌ها، از جمله راهکارهای موجود برای رفع این دغدغه‌هاست، افزود: شعار دولت سیزدهم، عدالت اجتماعی است و باید نسبت به کاهش فاصله طبقاتی، توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

تعامل سازمان برنامه و بودجه با دستگاه‌های اجرایی در تدوین بودجه 1403 بی‌سابقه بود

منظور با اشاره به برگزاری جلسات فشرده با حضور وزیران و رؤسای دستگاه‌های اجرایی در مرحله تنظیم بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 کل کشور، گفت: این اقدام تعاملی بی‌سابقه در سازمان برنامه و بودجه کشور، منجر به ایجاد همدلی و جلب رضایت دستگاه‌ها شد و پیام امید به جامعه داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: نقش این سازمان این است که مجموعه ظرفیت‌های کشور را به صورت یکپارچه در خدمت رشد کشور و کاهش فاصله طبقاتی قرار دهد و در این راستا، ضرورت دارد بخش‌های مختلف به صورت جدی حرکت کنند. در گام نخست، مرکز آمار ایران ضمن بررسی دقیق و تعیین وضعیت شاخص‌های نابرابری در کشور، مجموعه حمایت‌ها و کمک‌های نقدی و غیرنقدی دولت از خانوارهای ایرانی را احصا و در اختیار نظام برنامه‌ریزی قرار دهد تا تصویر روشنی از وضعیت عدالت اجتماعی در کشور داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنگوی اقتصادی دولت: نوسانات ارزی هیچ نفعی برای دولت‌ها ندارد
  • محل تامین بودجه واحد‌های مسکن مهر اعلام شد
  • عقب نشینی از خصوصی‌سازی اصولی با حکم رد دیون ۱۳۰ همتی بودجه
  • تمرکز سازمان برنامه بر کاهش کسری بودجه و تحقق درآمدها
  • دولت امسال چقدر درآمد دارد؟
  • شناسایی ۵۲ ملک مازاد به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان در استان یزد
  • صدقی: وزیر ورزش از تصویب و اجرای مقررات ضدورزشی جلوگیری کند
  • صدقی: وزیر ورزش از تصویب و اجرای مقررات ضد ورزشی جلوگیری کند
  • شناسایی ۵۲ ملک مازاد دولت در یزد به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان
  • شرکت سهام عام پروژه بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی در توسعه اقتصادی کشور