Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@09:57:51 GMT

تحلیل سهام پدیده در بورس از دیدگاه قانونی و اقتصادی

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۷۸۲۲

تحلیل سهام پدیده در بورس از دیدگاه قانونی و اقتصادی

تنهایی مقدم گفت: از منظر قانونی شرکت پدیده نمی‌توانست و نباید در محیطی به غیر از بورس اقدام به واگذاری عمومی سهام کند و از منظر اقتصادی نیز باید گفت بخش عمده‌ای از تخلفاتی که این شرکت مرتکب شده ناشی از عدم شفافیت آن بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا تنهایی مقدم، کارشناس بورس در گفت‌و‌گو با خبرنگار صبح توس در رابطه با شروع فعالیت پدیده از روز شنبه 20 اردیبهشت ماه در بورس اظهار کرد: ورود پدیده به بورس دارای دو منظر قانونی و اقتصادی است؛ از منظر قانونی شرکت پدیده نمی‌توانست و نباید در محیطی به غیر از بورس اقدام به واگذاری عمومی سهام کند و از منظر اقتصادی نیز باید گفت بخش عمده ای از تخلفاتی که این شرکت مرتکب شده ناشی از عدم شفافیت آن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شروع فعالیت شرکت پدیده در بورس تا حد بسیار زیادی می‌تواند به شفاف‌سازی عملکردهای شرکت کمک کند و حسنش این است که تکلیف سهام‌داران شرکت پدیده مشخص شده و طی نحوه صحیح مدیریت پدیده سرنوشت این افراد ختم به خیر می‌شود.

این کارشناس بورس در مورد چگونگی رفتار و ارزش اولیه سهام شرکت پدیده تصریح کرد: فعلا بازار بورس روزهای پرنوسانی را سپری می‌کند لذا نمی‌توان انتظار داشت هر نوع سهمی از جمله سهم پدیده برپایه یک منطق اقتصادی قیمت گذاری شود.

وی در ادامه ضمن خوشنودی از رونق گرفتن بازار سرمایه افزود: هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه به نسبت بازارهای موازی مثل زمین، ارز، طلا و ... می‌تواند فرصت هایی ایجاد کند که دولت باید با هوشمندی از این فرصت استفاده کند؛ به عنوان مثال تامین مالی در بسیاری از پروژه هایی که معطل سرمایه هستند مانند پروژه های ریلی، ساخت پتروپالایشگاه و ... می تواند در بستر این بازار صورت گیرد.

تنهایی مقدم در مورد ایجاد حباب در بورس خاطرنشان کرد: به نظر بنده در کلیت بازار سرمایه حباب وجود ندارد و عرضه سهام شرکت‌های دولتی می‌تواند به بازار سرمایه عمق ببخشد و از شکل‌گیری حباب احتمالی در بازار ممانعت کند.

 وی افزود: ورود سهام عدالت به بورس یعنی ورود 50 میلیون نفر عضو جدید به بازار سرمایه که این افراد دو ویژگی دارند، یک اینکه عمدتا از اقشار محروم جامعه هستند و دیگری اینکه آشنایی چندانی با بازار بورس ندارند؛ لذا اگر برای این مساله تدبیری در دستور کار قرار نگیرد، سهام عدالت به ضد خودش تبدیل شده، نتیجه اش انتقال دارایی این قشر به افراد حرفه ای و غالبا ثروتمند جامعه شده که نوعی بی عدالتی است.

این کارشناس بورس در مورد فعالیت‌های صداو‌سیما در تشویق مردم برای شرکت در بورس خاطرنشان کرد: دولت باید با وضع قوانین و مقررات لازم، هیجانات بازار را کنترل کند و همچنین صداو‌سیما و سایر رسانه ها، باید علاوه بر تشویق صرف مردم به ورود به بازار سرمایه، مانند یک دانشگاه عمومی آموزش های لازم را نیز ارائه کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بازار سرمایه شرکت پدیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۷۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه

در برنامه صف اول عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار بررسی شد و مجید عشقی، رئیس سازمان بورس به سوالاتی پاسخ داد.

عشقی گفت: سال ۱۴۰۲، به واسطه اتفاقاتی که افتاد سال سختی برای بازار سرمایه بود. در طول دو سال و نیم گذشته سعی شده که بسترسازی لازم برای جذب سرمایه به بخش مولد اقتصاد و ارائه خدمات به سهامداران انجام شود و تلاش شد افرادی که در صف مجوز مربوط به ارائه خدمات مالی بودند بررسی و پاسخگویی شوند که اکنون این صفوف پایان پیدا کرده و به درخواست‌ها به روز پاسخ داده می‌شود.

او افزود: سال گذشته علیرغم تلاطم در بازار سرمایه دو نمونه داشتیم که شرکت‌ها به صورت خرد برای تامین مالی حضور پیدا کردند. بورس به دلیل ماهیتی که دارد یکی از مصادیقی است که می‌تواند شعار سال و مشارکت مردم را تحقق بخشد. مشارکت مردم در بورس سابقه دارد و ۱۲ میلیون نفر به صورت مستقیم در بورس سرمایه گذاری کرده اند و ۵۰ میلیون نفر نیز از طریق سهام عدالت در بورس ذی نفع هستند. برای ایجاد این مشارکت نیازمند اعتمادسازی هستیم. اگر میخواهیم مشارکت مردم را در بازار سرمایه جلب کنیم باید مفروضاتی داشته باشیم و تا پایان دوره سرمایه گذاری به آنها پایبند باشیم. اعتمادسازی مهمترین بخش در بازار سرمایه است و تمام دستگاه‌ها  باید کمک کنند که اعتماد با تصمیمات به موقع به بازار سرمایه بازگردد.

عشقی ادامه داد: موردی که رئیس جمهور و مقام معظم رهبری هم به آن اشاره نمونده اند، بحث تصدی گری دولت و دخالت دستگاه‌های دولتی در شرکت هاست که مخاطرات جدی برای امنیت سرمایه گذاری ایجاد می‌کند. تغییرات متعدد مدیران در بنگاه‌های اقتصادی هم ضربه جدی به بنگاه‌ها می‌زند و سرمایه گذاری در این شرکت‌ها با مخاطره روبرو می‌شود. در حال حاضر طیف وسیعی از ابزار‌ها و صندوق‌ها در اختیار سرمایه گذاران قرار داده ایم تا نسبت به ریسکی که تمایل دارند سرمایه گذاری انجام دهند.

او در خصوص بازگشت سرمایه افرادی که تاکنون در بورس متضرر شده اند گفت: از سال ۹۹ تاکنون تورم تجمیعی ما حدود ۳۰۰ درصد بوده، اما قیمت سهم‌ها تقریبا ۲۵ درصد زیر شرایط اوج در سال ۹۹ است. سهامداران سبد خود را با اوج سال ۹۹ مقایسه می‌کنند که باید بگوییم همچنان جبران نشده است. یکی از دلایل این موضوع این مسئله است که سودآوری شرکت‌ها به واسطه افزایش قیمت‌های سمت بهای تمام شده، کاهش پیدا کرده است.

عشقی با اشاره به وضعیت بورس با توجه به رخداد‌های اخیر گفت: رخداد‌های سیاسی در کل دنیا روی بازار‌های سرمایه اثر می‌گذارد و در بازار ما هم این اتفاق طبیعی بود و در بازار هیجان ایجاد شد. به همین دلیل سازمان بورس برای آنکه از حق سهامدار دفاع کند و معاملات تحت تاثیر هیجانات نباشد، دامنه نوسان برای چند روز محدود شد. این نوع تصمیم‌ها چه در کشور ما چه در کشور‌های دیگر مسبوق به سابقه است. روز گذشته و امروز معاملات متعادل بود و التهابات کنترل شد. از هفته آینده به روند عادی معاملات و دامنه نوسان عادی بازمی گردیم.

عشقی در خصوص واریز سود سهام عدالت گفت: مجموعه اتفاقاتی که برای شرکت‌ها افتاده، باعث شد شرکت‌ها مرتکب تخلف شوند و در پایان سال نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند. امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودهارا جمع آوری کنیم و باقی مانده سود سهام عدالت را پرداخت کینم. زمان دقیق این پرداخت توسط شورای عالی بورس مشخص خواهد شد.

رئیس سازمان بورس در خصوص اقدامات آموزش بازار سرمایه گفت: برنامه مدونی در حال اجرا شدن است که سواد مالی و اقتصادی به صورت پایه‌ای به دانش آموزان آموزش داده می‌شود که البته در کوتاه مدت نتایج آن حس نخواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت
  • رئیس سازمان بورس: اعتماد مردم به بورس به دلیل برخی تصمیمات مخدوش شده است
  • کاهش حاشیه سود شرکت ها از ۳۴ درصد به ۱۳ درصد
  • خبر خوب درباره مرحله جدید واریز سود سهام عدالت
  • احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه
  • چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟