Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-23@20:13:24 GMT

سیارکی خطرناک از کنار زمین عبور کرد

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۷۲۲۹۴

قطر این سیارک از دو تا سه کیلومتر بوده و در فاصله ای 6.3 میلیون کیلومتر از زمین قرار داشت. علیرغم این که اکنون این سیارک زمین را تهدیدی نمی کند، دانشمندان مدار آن را کنترل می کنند.

به گزارش گروه روی خط رسانه‌های خبرگزاری برنا؛ اسپوتنیک به نقل از نشریه "ال موندو" اسپانیا می نویسد: این سیارک   در سال 2076 باز می گردد و آن وقت می تواند خطرناک باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کد سیارک 52768 1998 OR2 است و وقتی به زمین نزدیک شد، دانشمندان از این مورد استفاده کرده و مدار دقیق آن و دیگر  مشخصات آن را مطالعه کردند. قطر آن از دو تا سه کیلومتر است و برای زمین خطر بالقوه دارد.   

دانشمندان رصدخانه Arecibo در پورتوریکو از سیزدهم آوریل این سیارک را رصد کرده اند و می گویند که به خاطر ارتفاعات و فرورفتگی ها بر یک طرفش ، شکل آن به ماسک شبیه است. این سیارک نه تنها یک سیارک نزدیک به زمین بلکه یکی از دو هزار جسم آسمانی است که به طور بالقوه برای زمین خطرناک هستند. قطر آن بیش از 150 متر و فاصله بین مدار آن با مدار زمین 25 برابر کمتر از فاصله زمین تا ماه است.

رصدخانه هاله اکالا، واقع در هاوایی، در 24 ژوئیه سال 1998 این سیارک را کشف کرد. این بزرگترین سیارکی است که در سال های آینده به زمین نزدیک می شود. با این حال، این بدان معنی نیست که اکنون این یک خطر است، روز چهارشنبه این سیارک از فاصله 6.3 میلیون کیلومتری سیاره زمین گذشت. یعنی اینکه این سیارک هنوز از زمین خیلی دور است تا بر آن تأثیر بگذارد.

  Paul Chodas ، مدیر مرکز تحقیقات سیارک های نزدیک زمین ناسا، طی یک کنفرانس ویدئویی در این آژانس فضایی توضیح داد: "ما بیش از 20 سال است که در حال مطالعه این سیارک هستیم و مدتهاست که در انتظار بودیم که 29 آوریل به زمین نزدیک شود. این سنگ آسمانی   بزرگترین سیارک نزدیک به زمین است، بنابراین برای ما بسیار مهم است. اما از سیاره ما دور رد خواهد شد.

لیندلی جانسون مدیر برنامه دفاع سیاره ای ناسا در طول کنفرانس ویدئویی فوق الذکر گفت:  "برای ما مهم است که هرچه سریعتر سیارکی از این کلاس را شناسایی کنیم، زیرا هرچه زمان بیشتری داشته باشیم می توانیم مشخص کنیم که آیا سیارک می تواند به دلیل وجود اینگونه مسیر زمین را تحت تأثیر  قرار بدهد، تا زمان بیشتری برای آماده سازی و احتمالاً انجام کارها برای بهبود وضعیت داشته باشیم. به عنوان مثال از تصادف خودداری کنیم، برای هدایت یک سیارک دارای ماموریت بفرستیم. اگر سیارک را از قبل ردیابی کنیم، زمان انتخاب مناسب ترین گزینه را در دست خواهیم داشت.

به گفته دانشمندان، در سال 1998 ، OR2 در کمربند اصلی سیارک ها، منطقه بین مریخ و مشتری شکل گرفت که به اعتقاد وی، بیش از سه میلیون سیارک در آن وجود دارد که از آن ما کمی کمتر از یک میلیون سیارک را می شناسیم.

در بیانیه موسسه اخترفیزیک جزایر قناری آمده است: به دلایل مختلف، "معمولاً به دلیل تعامل با سیارات غول پیکر منظومه شمسی ، مشتری و زحل، این سیارک ها که معمولاً در کمربند بطور پایدار قرار دارند، می توانند مدارهای خود را تغییر داده و به درون منظومه شمسی بیفتند.  در این هنگام است که سیارک ها به مدار زمین نزدیک می شوند و خطرناک تلقی می شوند.

طبق محاسبات دانشمندان، در سال 2076 سیارک 1998 OR2 به مسافت 3.5 - 4 برابر فاصله بین زمین و ماه نزدیک خواهد شد. حتی در این حالت نمی توان گفت که این سیارک خطرناک محسوب  شود، اما ممکن است که در آینده ای دور مدار آن تغییر کند و احتمال برخورد نیز افزایش یابد.

خسارتی که یک سیارک می تواند در اثر برخورد با زمین ایجاد کند، به اندازه و محل سقوط آن بستگی دارد: "سیارکی با قطر حدود دو کیلومتر ، به عنوان مثال ، ORS ، می تواند بسته به اندازه آن ، یک شهر یا کشور را ویران کند و دهانه ای با پهنایی از 10 تا 30 کیلومتر برجا بگذارد.  سقوط یک سیارک به درون آبهای اقیانوس می تواند منجر به سونامی شود. با این وجود، این احتمال وجود دارد که سیارک باعث مرگ بشر نشود.   

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زمین خطرناک سیارک زمین نزدیک یک سیارک سیارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۲۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین ماهواره جدید سنجش از دور را به مدار زمین فرستاد

چین روز یکشنبه یک ماهواره سنجش از دور را از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ Xichang در استان سیچوان در جنوب غربی چین پرتاب کرد.

یک موشک لانگ مارچ-۲ دی (Long March-۲D) حامل ماهواره Yaogan-۴۲ ۰۲ در ساعت ۷:۴۵ صبح به وقت پکن پرتاب شد. ماهواره وارد مدار از پیش تعیین شده خود شده است.

لانگ مارچ-۲ دی چین یک راکت حامل سوخت مایع دو مرحله‌ای با نیروی رانش ۳۰۰ تنی است.

این راکت برای پرتاب ماهواره‌های منفرد و چندگانه به مدار‌های مختلف از سه مرکز اصلی پرتاب ماهواره در جیوکوان، تایوان و شیچانگ طراحی شده است. این می‌تواند محموله‌های ۱.۳ تنی را به مداری همزمان با خورشید در ۷۰۰ کیلومتری زمین برساند.

پرتاب امروز ۵۱۷ امین ماموریت خانواده راکت لانگ مارچ را رقم زد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • عبور قطار از فاصله چند سانتی‌متری ساختمان‌ها + فیلم
  • کشف سیارکی که بچه ماه است!
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)
  • (ویدئو) لحظه اصابت یک موشک به غزه از فاصله نزدیک
  • شکار لحظه عبور جونو از مقابل مشتری/ فیلم
  • چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است
  • اعتراض تند روزنامه نزدیک به سپاه به حسین شریعتمداری: القای دوقطبی «آقا و دفتر آقا» خطرناک است /مگر می شود خودسری در دفتر رهبری تا این حد برسد؟
  • مواجهه ماهواره روسی و فضاپیمای ناسا از بیخ گوش بشریت گذشت!
  • ماهواره جاسوسی روسی از بیخ گوش ماهواره ناسا گذشت
  • چین ماهواره جدید سنجش از دور را به مدار زمین فرستاد