Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@18:56:07 GMT

دردناک‌تر از کرونا

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۷۷۱۸۰

دردناک‌تر از کرونا

آنچه که پزشکان و پرستاران ما را خسته و دل‌شکسته می‌کند همدمی و همنشینی با بیماران کرونایی نیست که آن را وظیفه انسانی خود می دانند بلکه زخم زبانهایی است که گاها بر پیکره این قشر زحمت‌کش وارد می‌شود و دل آنها را به درد می‌آورد.

درج مطالب کنایه‌آمیز و گاها توهین‌آمیز به جامعه پزشکی کشور منجر به رنجش خاطر و ناراحتی پزشکان زحمت کش و مخصوصا اطبای استان یزد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالیکه کرونا بر جامعه ما سایه انداخته و تمام بخش‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... را تحت سیطره خود در آورده و پزشکان ما با تمام وجود در تلاش هستند تا مرحمی بر این زخم نوظهور باشند درج مطالب توهین‌آمیز، بی‌انصافی و ناجوانمردی است.

این زخمی است که پزشکان یزدی ما نیز به سهم خود سالهاست بر دل دارند، پزشکانی که از همین مردم هستند، همه از دل این آب و خاک بر آمده‌اند و صادقانه در حال خدمت به هم استانی ها و همشهری های خود هستند و اگر از تعداد انگشت شماری از آنها بگذریم باید اعتراف کنیم که تمام پزشکان یزدی همه تلاش خود را برای خدمت به جامعه استان به کار گرفته‌اند.

بنده بارها و بارها بعنوان خبرنگار در وسط میدان بوده‌ و تلاش کادر درمان استان را نظاره‌ کرده‌ام بخصوص در این دوره چند ماهه کرونا شاهد بودم که کادر درمان استان چطور جانفشانی کردند و از سلامتی خود گذشتند تا مرحمی بر زخم های دیگران باشند. 

یک روز به بهانه نداشتن کارتخوان بر سر آنان خراب می شویم و روز دیگر به بهانه ندادن مالیات و یک روز هم اینکه چرا درآمد آنها زیاد است!! و این در حالیست که همه پزشکان ما مالیات می دهند و کارتخوان هم دارند و آن چند نفری هم که مقاومت می کردند مجبور شدند تا همرنگ همکاران خود شوند.

اینکه در جامعه پزشکی کشور و استان یزد، ضعف هایی وجود دارد شکی نیست و این در همه اقشار جامعه وجود دارد اما این ضعف متوجه بدنه بخش بهداشت و درمان است و نه فرد فرد پزشکان تلاشگر؛ اگر انتقادی داریم نباید فورا به نقطه باریک این بخش یعنی پزشکان فشار وارد کنیم.

هجمه هایی که به تازگی بر پزشکان کشور وارد شده بهانه‌ای شد تا به سراغ چند تن از حاذق ترین پزشکان و متخصصان استان یزد برویم  و نظر آنها را در این زمینه جویا شویم.

دل پرخونی داشتند و بسیاری از آنها حاضر به گفت گو نشدند، برخی از بی‌فایده بودن گفتگو گفتند و عده‌ای هم هجمه‌ها و توهین‌ها را به خدا واگذار کردند؛ برخی از آنهایی هم که حاضر به گفت و گو شدند خواستند تا نامی از آنها برده نشود.

قلم به انصاف بچرخانیم

در قدم اول به سراغ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و فوق تخصص نوزادان رفتیم که گفت: بعنوان فردی که از نزدیک، بیشترین دوره طولانی را با کرونایی ها بوده ام و بیشترین ارتباط را با مجموعه کادر درمان داشته‌ام الحق و الانصاف با تمام وجود از جامعه پزشکی و پرستاری و مجموعه کادر درمان دفاع می کنم.

دکتر محمود نوری شادکام به ایرنا افزود: در این دوران از هر پزشکی و متخصصی که برای کمک به بهبود اوضاع در وضعیت شیوع کرونا دعوت کردیم پای کار بود و هیچکس از پزشکان و کادر درمان نبود که ما از او دعوت کنیم و همکاری نکند.

وی تاکید کرد: هر کس جز این ببیند و جز این بیان کند قلم به انصاف نچرخانده است .

وی در مورد تعطیلی مطب‌ها در دوران کرونا هم گفت: تعطیلی این مراکز بنا به خواسته حوزه درمان بوده و وقتی درخواست کردیم که برخی از مطب ها باز و برخی همچنان بسته بماند پزشکان هم دقیقا رعایت کردند.

پزشکی را آلوده اقتصاد نکنیم

اما یک فوق تخصص مغز و اعصاب گفت: من دیگر از این صحبت ها خسته شدم و سعی می کنم وارد مسایل اقتصادی و سیاسی نشوم.

وی که خواست نامش ذکر نشود با بیان اینکه به نظرم پزشکی مقدس‌تر از این حرفهاست که با اقتصاد آلوده شود یادآور شد: الان بیشترین و بهترین لذت زندگی من این است که خدا اینقدر به من ناچیز لطف داشته که می توانم به دیگران کمک کنم.

او با بیان اینکه لبخند رضایت بیمارانم را با هیچ چیز عوض نمی‌کنم ادامه داد: تازه فهمیدم چقدر عاشق کارم هستم؛ شاید پول و درآمد مهم باشد که حتما هست ولی لذت دعای یک دردمند با هیچ چیز قابل قیاس نیست.

این فوق تخصص حاذق استان و کشور تاکید کرد: شاید من پولدار نباشم ولی به نظر خودم یکی از ثروتمندان شهر هستم؛ خیلی وقت ها بیماران اصرار می کنند که برای جبران چه کار کنند و من همیشه می گویم لبخند شما و سلامتی شما برای من بهترین هدیه است و من با تمام ذره ذره وجودم شاکر خدای مهربان هستم.

نفس‌های ما از خستگی به شماره افتاده است

یک متخصص بیماری های داخلی هم خطاب به آنهایی که مدام علیه پزشکان می تازند گفت: شما که خنجر زدید بر پیکر خسته کادر درمان آیا می دانید تعدادی از این مدافعان سلامت که سوء استفاده گر خطاب شان کردید در خاک آرمیدند تا هموطنان شان آرام گیرند؟.

دکتر مریم دهقان که از جمله پزشکان کادر درمان کرونا بوده و هست به ایرنا افزود: شما را نمی دانم ولی ما همچنان عزادار این شقایق های پرپر شده مان بدست تندباد دیروز و امروز هستیم.

وی تاکید کرد: آتشی دیگر بر جانمان نزنید تا شعله این داغ در دلهامان فرونشیند؛ نفس هامان از خستگی به شماره افتاده است، لااقل بگذارید قلب هایمان همچنان به عشق خدمت، بتپد.

قلدرها به کمک کادر درمان آیند!

یک متخصص بیماری های عفونی نیز که بعلت سر و کار داشتن با بیماران کرونایی، خود نیز مدتی را در بستر بیماری بوده اظهار داشت: متاسفانه خیلی ها قدردان نیستند و این دل ما را به درد می آورد.

دکتر زهره آخوندی افزود: حالا که با تلاش کادر درمان، بیماری کرونا کنترل شده و این به دست نیامده مگر به قیمت از دست دادن پزشکان و پرستارانمان و به قیمت مبتلا شدنمان و به قیمت آسیب روحی خانواده هایمان،حالا ما قلدر شدیم؟!

وی ادامه داد: آری ما قلدریم چون خدا این طور خواسته، چون آن وقت که بقیه در خانه های خود آرمیده بودند ما جلوی بیماری کرونا قلدری می کردیم؛ آقایی که میگویی ما قلدریم ، تو اگه قلدر بودی و دل و جرات داشتی به کمک ما میامدی. 

وی اظهار داشت: خیلی از مردم داوطلبانه، قلدری کردند و به کمک ما آمدند؛ حالا هم دیر نشده ، بسم الله، قلدری کن و به کمک ما بیا! هنوز هم بیماران ما برای مقابله با این ویروس نیازمند قلدرها هستند که قلدری کنند.

قلم به دستان منصف وارد میدان شوند

به سراغ یکی از بهترین جراحان ریشه دندان استان رفتیم و هر چند این پزشک حاذق به خاطر تواضع خود، معتقد بود که باید به سراغ پزشکان دیگر بخش ها برویم اما از وی خواستیم تا نظر خود را این زمینه بیان کند. 

دکتر علی رضا قاطع گفت: من جایگاه خودم را به هیچ وجه نمیتوانم با جایگاه بزرگ پزشکان عزیز و زحمتکش مخصوصا پزشکانی که مستقیم با هیولای بی رحم کرونا دست و پنجه نرم میکنند مقایسه کنم اما فقط این را میتوانم بگویم که در این مواقع قطعا پای منافع عده ای به جریان باز میشود که با تخریب این قشر دنبال اهداف خاص خودشان هستند.

وی تصریح کرد: تنها اثر این تخریب ها و هجمه ها ، کاهش اعتماد بین پزشکان و مردم هست که امیدوارم با درایت مردم و نقش آگاهی دهنده قلم به دستان منصف به این اعتماد ضربه وارد نشود.

هجمه‌ها باعث تضعیف سیستم بهداشت و درمان می‌شود

یکی از بهترین متخصصان چشم نیز به ایرنا گفت: خیلی واضح بود که کسانی از تقدیر و تشکر مردم از کادر درمان ناراحت هستند و آن را تحمل نمیکنند، افرادی از روی عمد و با کینه و برنامه ریزی شده، مطالبی می‌نویسند و کسانی هم از روی نادانی و عدم اطلاع با این گروه همراه میشوند.

وی که خواست نامش ذکر نشود ادامه داد: جهت روشن شدن مطلب با چند عدد و رقم میتوان علت گلایه پزشکان را فهمید؛ علیرغم آنکه اصناف دیگر مثل کارگران، معلمان و کسبه و حتی کارخانه دار ها در مورد مسائل صنفی خود اعتراض می کنند و کسی واکنشی نشان نمیدهد، عده ای منتظرند تا با کوچکترین اعتراض پزشکان، جوسازی کنند.

وی یادآور شد: درحال حاضر مبنای اعتراض پزشکان۲ مطلب است اول انکه افزایش تعرفه ها در چند سال اخیر بسیار پایین تر از حد تورم بوده مثلا ۱۰ تا ۱۵ درصد در حالی که هزینه ها بخصوص مالیات چند ۱۰ برابر و گاه سالانه افزایش صد در صدی داشته است.

وی افزود: نکته دوم آن است که همین افزایش ۱۵ درصدی در سال جاری برای همه پارامترها یکسان نبوده بعنوان مثال تخت بیمارستانهای خصوصی امسال ۲۵ درصد اضافه شده در حالیکه تعرفه ضریب جراحی فقط ۲ درصد اضافه شده که سود آن فقط به جیب صاحبان بیمارستانهای خصوصی و سهامداران انها که گاها از مدیران وزارت بهداشت هستند میرود.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم بصورت عددی بگویم تعرفه kجراحی در سال ۹۳،  ۴۰ هزار تومان بوده و امسال بعد از ۶ سال تعرفه جراحی به ۴۳ هزارو ۲۶۰ تومان افزایش یافته؛ حالا حساب کنید در این ۶ سال حق العمل جراحی چقدر زیاد شده است.

وی با اشاره به اینکه من اطمینان دارم این هجوم های هدایت شده تنها باعث تضعیف سیستم بهداشتی و درمان مردم خواهد شد افزود: با آنچه انجام شده مختصر افزایش تعرفه ها هم به جیب صاحبان و سهامداران بیمارستانهای خصوصی میرود.

نوشتن حرف‌های غیرمنصفانه موجب رنجش پزشکان میشود

یک متخصص طب سوزنی هم به ایرنا گفت:هجمه‌ به پزشکان در این روزگار کرونایی که کادر درمان جانفشانی می کنند جای سوال دارد.

دکتر عباس هاشم بیگی به تعرفه پرشکان گریزی زد و افزود: این تعرفه در چند سال گذشته و هر سال فقط پنج درصد افزایش داشته و امسال هم ۱۵ درصد افزایش یافته و این یعنی اینکه طی چهار سال ۳۰ درصد افزایش تعرفه داشتیم ولی اگر افزایش قیمت اجناس را بررسی کنیم به نتایج جالبی می رسیم.

وی با بیان اینکه در تمام دنیا خدمات دهنده یعنی پزشکان، نرخ خدمات را معین می کنند ولی در ایران،  خدمت گیرنده یعنی دولت و بیمه ها نرخ را معین می کنند تصریح کرد: سالهاست که هجمه هایی بر پزشکان وارد می‌کنند که این باعث خروج خیلی ها از پزشکان از این حرفه شده و این موجب تضرر جامعه می شود.

وی تاکید کرد: نوشتن حرفهای غیر منصفانه علیه قشر زحمکتش پزشکان، درست نیست و این موجب رنجش خاطر پزشکان میشود.

تفاوت از کجا تا به کجا ؟
دکتر امیر رضا چمنی، متخصص اعصاب و روان هم عقیده خود را با طرح یک پرسش بیان کرد: آیا زیبا نیست وقتی قیمت پراید در یک روز از ۷۸ میلیون به ۸۸ میلیون می رسد و ویزیت پزشک هم در یکسال از ۲۷ هزار تومان به ۳۲ هزار تومان؟.

برچسب‌ها ویروس کرونا یزد پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا یزد ویروس کرونا یزد کادر درمان هجمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۷۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: یکی از مؤثرترین ساختارها، واکسن نانوذره لیپیدی مبتنی بر پلتفرم mRNA بود. در ایران نیز برخی از دانشمندان به‌دنبال چنین ساختاری رفتند. دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی، یکی از این محققان بود. اگرچه با فروکش ‌کردن پاندمی کرونا نیازی اساسی برای واکسن احساس نمی‌شود، این ویروس خطرناک برای همیشه با ما هست و باید مراقب جهش‌های آن بود. از سوی دیگر، فناوری ساخت واکسن‌های کرونا می‌تواند در عرصه‌های دیگر پزشکی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. گفت‌وگوی همشهری با دکتر سینا مظفری پیش روی شماست.

دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی

بیشتر بدانیم:

آشنایی با واکسن‌های جدید mRNA برای پیشگیری از کرونا| چشم‌انداز جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها در پزشکی


ژنتیک مولکولی پایان‌بخش انتظار
بهترین وقت زدن واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟ چه نوع واکسنی بزنیم؟

چطور جایزه بین‌المللی کنز را دریافت کردید؟
در سال ۱۴۰۲ موفق به دریافت جایزه بین‌المللی کنز بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) به‌دلیل توسعه واکسن کرونا شدم. هرچند به‌دلیل فروکش کردن شدت بیماری‌زایی این ویروس در نوع اومیکرون و کاهش استقبال عمومی از تزریق واکسن کرونا در ایران، تولید تجاری آن در نهایت متوقف ماند.

توضیح مختصری درباره واکسن‌های کرونا بدهید.
با شیوع پاندمی کرونا، واکسن‌هایی با پلتفرم‌های مختلف برای پیشگیری از بیماری کووید۱۹ توسعه یافتند. در این میان واکسن‌های بر پایه پلتفرم نانوذره لیپیدی mRNA که با نام واکسن‌های بیونتک/فایزر و مدرنا در بین عموم شناخته می‌شوند، سرعت بالای تولید حدود ۱۰بار سریع‌تر از واکسن‌های سنتی، به‌عنوان مثال تنها در ۴۵روز در مورد واکسن مدرنا داشتند.


اثربخشی چه نوع واکسن‌هایی بیشتر بود؟
تولید محصولات دارویی بر پایه پلتفرم mRNA با استفاده از خط تولید و فرمولاسیون تقریبا مشابه، سنتتیک بودن و عدم‌نیاز به فرایندهای کشت سلولی و کاهش احتمال آلودگی‌های بیولوژیک، اثربخشی و ایمنی‌زایی بالاتری نسبت به سایر پلتفرم‌های واکسن نشان داده‌اند. موفقیت چشمگیر این پلتفرم برای توسعه سریع واکسن‌های کارآمد علیه بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و به‌ویژه استراتژیک بودن آن برای کشورها در رویارویی با پاندمی‌های نوظهور، محققان بسیاری را در کشورهای مختلف ازجمله آلمان، آمریکا و چین ترغیب به توسعه واکسن‌های دیگر برپایه پلتفرم mRNA کرده است.


نام این واکسن چیست و مراحل مطالعاتی آن به چه شکل بود؟
این واکسن توسط سازمان غذا وداروی ایران با نام آیریبووکس Iribovax نامگذاری شد. نکته قابل توجه درخصوص این واکسن هم این است که در آزمایش روی میمون‌های رزوس کارایی بالاتری را در خنثی‌سازی‌ ویروس کرونا در مقایسه با دیگر واکسن‌های مورد استفاده در ایران نشان داد. همچنین علاوه بر داشتن ایمنی از گسترش عفونت ویروسی حاصل از کروناویروس در ریه و سیستم تنفسی این میمون‌ها به‌طور کاملاً مؤثری جلوگیری کرد. نتایج جامع تست‌های پیش‌بالینی این واکسن در مجله علمی Journal of Controlled Release چاپ شده است. همچنین باتوجه به اهمیت به‌دست آوردن این فناوری توسط ایران و نتایج مهم آن به‌عنوان عکس جلد این مجله برگزیده شده است. قابل ذکر است که این مجله یک نشریه شناخته‌شده در علوم دارویی و بالاترین مجله علمی است که نتایج پیش‌بالینی یک واکسن ایرانی موفق به چاپ در آن شده است.


در حال حاضر تمرکز و فعالیت شما درخصوص واکسن چه بیماری‌هایی است؟
گروه تحقیقاتی ما در حال توسعه واکسن‌های چندظرفیتی علیه ویروس آنفلوآنزا و سرطان‌هایی ازجمله روده و ریه است. قابل توجه اینکه در حال حاضر تنها واکسن‌های کرونای مورد استفاده در دنیا که علیه سویه‌های جدیدتر اومیکرون (زیرسویه XBB۱.۵) کارآمد هستند واکسن‌های به‌روز شده فایزر و مدرناست که تزریق آنها به‌خصوص برای افراد بالای ۶۵سال یا مبتلا به بیماری‌های قلبی یا مشکلات سیستم ایمنی بسیار توصیه شده‌ است. علاوه براین، موج اخیر سرماخوردگی ویروسی که بسیاری را در ایران دچار بیماری‌های تنفسی کرده، براساس داده‌های اعلام شده عمدتاً به‌دلیل آنفلوآنزای فصلی بوده است و پس از آن زیرسویه جدید اومیکرون با نام JN.۱ عامل بعدی است.


اهمیت سرمایه‌گذاری در تکنولوژی mRNA درایران چقدر است؟
در ایران توسعه و پیشرفت در حوزه تکنولوژی mRNA می‌تواند به‌عنوان یک فرصت استراتژیک برای بهبود سلامت عمومی و توسعه پزشکی محسوب شود. این فناوری نه‌تنها می‌تواند برای تولید واکسن‌های mRNA در برابر بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و بیماری قلبی مورد استفاده قرار بگیرد، بلکه امکان توسعه داروهای نوین و درمان‌های مبتنی بر ژن‌درمانی بیماری‌های ارثی و ژنتیک همچون هموفیلی و تالاسمی را مبتنی بر استفاده از سیستم ویرایش ژنوم انسان یا کریسپر به کمک mRNA فراهم می‌کند.


در ایران چه اقداماتی برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در روند ساخت این واکسن‌ها شده است؟
تسریع در توسعه این فناوری لازم است باید و سرمایه‌گذاری‌های لازم صورت گیرد. این سرمایه‌گذاری‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که علم در این رشته بومی‌سازی‌ شود. برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در فعالیت‌های مرتبط می‌توان یک مرکز تخصصی به نام «مرکز توسعه فناوری دارویی mRNA و ژن‌درمانی» ایجاد کرد؛ همانگونه که به‌عنوان مثال کشورهای پیشرفته‌ای همچون استرالیا و انگلیس به این طریق در حال سرمایه‌گذاری، انتقال و بومی‌سازی‌ این فناوری در کشورشان هستند. این مرکز می‌تواند محلی باشد که از طریق آن تحقیقات پایه‌ای و کاربردی، توسعه فناوری، آموزش و انتقال فناوری در زمینه تکنولوژی mRNA صورت بگیرد و با همکاری دولت و بخش خصوصی، محیطی مؤثر برای رشد و توسعه این حوزه فراهم شود.
ایران در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA چه جایگاهی دارد؟
با پیاده‌سازی این طرح‌ها، ایران می‌تواند در جایگاه برجسته‌ای در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA قرار بگیرد و به‌عنوان یک پایگاه در تولید و استفاده از واکسن‌های جدید و درمان‌های نوین به منافع عمومی و بهبود سلامت جامعه خدمت کند. تاکنون حمایت‌های به عمل آمده مقطعی و محدود بوده و به هیچ‌وجه قابل مقایسه با سرمایه‌گذاری‌ در دیگر کشورها نیست. بنابراین برای تجاری‌سازی در این حوزه پیشرفته علاوه بر حمایت‌های ویژه بخش دولتی، نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تولید صنعتی هم وجود دارد.

مکث
تحصیل در خارج، خدمت به کشور

سینا مظفری دوره دکتری و فوق دکتری خود را در انستیتوماکس‌پلانک آلمان در زمینه ژنتیک مولکولی و پزشکی به پایان رسانده است. او دوره دکتری را در آزمایشگاه بیوشیمی RNA ماکس‌پلانک که پیشتاز تولید و تعیین ساختار کمپلکس‌های mRNA در دنیا و صاحب امتیاز تکنولوژی interference RNA است، گذرانده و در سال ۲۰۱۳ موفق به دریافت جایزه و مدال علمی Otto-Hahn جامعه علوم پیشرفته ماکس‌پلانک آلمان در شاخه زیست‌پزشکی به‌دلیل شناسایی مکانیسم پردازش mRNA و همچنین جایزه ملی ژنتیک ایران در سال ۱۳۹۹ شده است. او همچنین برگزیده برتر جایزه بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) درشاخه سلامت و پزشکی در سال ۱۴۰۱ به‌دلیل ساخت واکسن نانوذره لیپیدی mRNA شده است. ضمن آنکه سرآمد علمی کشور در سال ۱۴۰۲ از نظر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد علم ایران نیز بوده است. دکتر سینا مظفری جوین، مقالات تأثیرگذاری هم در زمینه ژنتیک مولکولی و اصلاح بیماری‌های ژنتیک در مجله‌های علمی مطرح دنیا با ضریب اثر بالا ازجمله Science، Molecular Cell، Nature Communications، مجله آکادمی ملی علوم آمریکا PNAS و Nucleic Acids Research دارد.

کد خبر 844282 برچسب‌ها کرونا سرطان بیماری - قلبی بیماری - سرما خوردگی واکسن

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • برادرزاده اسماعیل هنیه هم به شهادت رسید + فیلم دردناک
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است
  • اجتماع دانشگاهیان علوم پزشکی شهرکرد در حمایت از پاسخ کوبنده سپاه علیه اسرائبل
  • امسال ۲۷ هزار کادر درمان و ۷۰ هزار معلم جذب خواهند شد/ از صاحبخانه‌های بی‌انصاف مالیات دریافت می‌شود
  • نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت آغاز شد/ امسال ۲۷ هزار کادر درمان و ۷۰ هزار معلم جذب خواهند شد
  • نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت آغاز شد/ امسال 27 هزار کادر درمان و 70 هزار معلم جذب خواهد شد
  • نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت آغاز شد/ تکلیف جذب کادر درمان مشخص شد