Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@04:36:14 GMT

بهورزان، خط مقدم مبارزه با کرونا در روستاها هستند

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۱۶۳۸

بهورزان، خط مقدم مبارزه با کرونا در روستاها هستند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا،  مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد درباره نقش و جایگاه بهورزان در عرصه سلامت گفت: هزار و ۱۴۰ بهورز در خانه‌های بهداشت ‌مناطق زیرپوشش این دانشگاه، مراقبت از سلامت روستاییان و ارائه خدمات بهداشتی به این قشر را بر عهده دارند.

دکتر محمدحسن درخشان افزود: هم اکنون ۷۲۶ خانه بهداشت در روستاهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است که یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی را خدمات رسانی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بهورزان  با گذشت بیش از چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش بی بدیل در سلامت و کنترل بیماری‌ها در بین جمعیت روستایی داشته‌اند و در تمام روستاهای کوچک و بزرگ و حتی جمعیت عشایری خدمات و مراقبت‌های خود را گسترش داده‌اند.

وی روند مهار ویروس کرونا را در مناطق روستایی زیرپوشش این دانشگاه خوب توصیف کرد و گفت: تلاش پزشک خانواده و فعالیت مستمر بهورزان در کنترل بیماری، کاهش رفت و آمد و تردد در روستاها و اجرای بهتر فاصله‌گذاری اجتماعی با توجه به پراکندگی جمعیت روستایی از جمله عوامل تاثیرگذار در این زمینه بوده است.

درخشان افزود: تمامی جمعیت روستایی زیرپوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از طریق پزشک خانواده، بهورزان و خانه‌های بهداشت از نظر کرونا غربالگری شدند و موارد مشکوک شناسایی و تحت پیگیری قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در مرحله اول غربالگری کرونا حدود هفت هزار و ۸۰۰ نفر دارای علائم مشکوک به کرونا مانند تب و سرفه در روستاهای زیرپوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد شناسایی شدند که به طور مستمر تحت مراقبت بوده و طی ۲ هفته هر روز با آنها تماس گرفته می‌شد.

وی گفت: در پی این تماس‌ها  افراد مشکوک به علائم کرونا آموزش‌های ایزوله بیمار و مراقبت در منزل را فرا می‌گرفتند و اگر حال بیمار رو به بهبود نبود، به پزشک ارجاع داده می‌شدند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مرحله دوم از غربالگری کرونا در روستاهای خراسان رضوی که در حال انجام است بیشتر بر شناسایی، پیگیری و مراقبت گروه‌های پر خطر مانند افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، مبتلایان به دیابت، سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی تمرکز دارد.

دو سوم از بهورزان فعال در مناطق روستایی زیرپوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد را زنان بهورز تشکیل می‌دهند.

۷۵ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و بقیه جمعیت این استان زیرپوشش خدمات دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور هستند.  

بر اساس آخرین آمار رسمی تا ۱۹ اردیبهشت ۱۰۴ هزار و ۶۹۱ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری جان ۶ هزار و ۵۴۱ نفر را در کشور گرفته است، همچنین ۸۳ هزار و ۸۳۷ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.

کد خبر 509483 برچسب‌ها كرونا در ايران استان خراسان رضوی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران استان خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد جمعیت روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۱۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از المان شهید گمنام علوم پزشکی مشهد؛ بزودی

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تخصیص اعتبار ۳۰ میلیارد ریالی به پروژه المان شهید گمنام دانشکده پزشکی و بهره‌برداری مرحله نخست این پروژه تا پایان بهار سال جاری خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی مشهد، علیرضا مسلم ضمن اشاره به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: پیروی دغدغه اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی و جامعه فرهیخته دانشجویان و نظر به اینکه قرآن شریف، شهدا را زنده یاد کرده و این مقام بالایی بوده که قرآن نیز به آن اشاره داشته است، مزار شهدای گمنام باید به محور فرهنگی هر شهر تبدیل شود.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فرایند طراحی این المان از یک سال نیم پیش شروع شده است، افزود: در طراحی این المان  از نمادهای اسلامی و شاخصه‌های معماری مشهد استفاده شده و همچنین از  گنبد و گلدسته حرم مطهر رضوی ایده و الهام  گرفته شده است.

مسلم افزود: پروژه المان شهید گمنام در مساحت 100 مترمربع به ارتفاع 12 تا 16 متر به صورت پلکانی طراحی شد. همچنین فضاهای باز، نیمه باز و بسته برای استفاده هر چه بهتر دانشجویان و اساتید از این محل در نظر گرفته شده است.

معاون توسعه مدیریت،  منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر گودبرداری فونداسیون و حفاری محل انجام شده است، گفت: پروسه انتخاب پیمان کار در حال انجام است و پس از آن به اجرای مرحله یک اقدام خواهد شد. 

مسلم ضمن اشاره به مرحله دوم و مرحله نازک کاری پروژه تصریح کرد: اعتبار مورد نیاز برای مرحله دوم این پروژه حدود 5 میلیارد ریال برآورد شده است که در فصل تابستان تامین خواهد شد .

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی گفت: پروژه فرهنگی المان شهید گمنام با توجه به ماهیتی که دارد، مشارکت تمام حوزه‌های دانشگاهی را می‌طلبد و می‌توان از تمام ظرفیت‌های موجود در این خصوص بهره برد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • سه بیمار شیرازی با اهدای عضو دختر ۱۸ ساله تربت جامی جان دوباره گرفتند
  • آغاز به کار همایش دانشگاه دوستدار سلامت خانواده در قم
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ را نفر را نجات داد
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • تزریق ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی
  • اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد به پنج بیمار زندگی بخشید
  • بهره‌برداری از المان شهید گمنام علوم پزشکی مشهد؛ بزودی