Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید نظری با بیان اینکه کشور ها به این نتیجه رسیدند که افزایش موالید در هر جامعه سرمایه ای بالقوه است، گفت: متاسفانه کاهش جمعیت در کشور ما حاصل فرهنگ غلط و جبران ناپذیر تفکر لیبرالی بود که با شعار ایست یک بچه کافیست و فرزند کمتر زندگی بهتر وارد جامعه ما شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سعید نظری، کارشناس جمعیت شناسی در گفت و گو با خبرنگار عصر همدان؛ با بیان اینکه یکی از برنامه هایی که در نظام  مقدس جمهوری اسلامی پیگیری می شود

بحث افزایش جمعیت جوان در جامعه است، اظهار کرد: این موضوع مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است چرا که اگر در بحث جمعیت مداخله نکنیم و آمار کاهش رشد جمعیت سیر صودی نداشته باشد پیری جمعیت و کاهش قدرت نیروی جوان در کشور اتفاق می افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق آمار طی چند سال آینده احتمالا جمعیت جوان در کشور کاهش یابد و حتما به جمعیت میانسالی و سالمندی می رسیم که تبعات جبران ناپذیری در بحث تولید، اشتغال و امنیت دارد.

این کارشناس جمعیت شناسی با تاکید بر اینکه کشورهای دارای جمعیت جوان از سرمایه نیروی انسانی جوان نهایت استفاده را می کنند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از کشور ها به این نتیجه رسیدند که افزایش موالید در هر جامعه سرمایه ای بالقوه است.

نظری با بیان اینکه متاسفانه طی دهه های گذشته فرهنگ غلط  کاهش جمعیت در جامعه به وجود آمد، گفت: ما باید با فرهنگ سازی درست در راستای جمعیت کشور تلاش کنیم و جوانان را به ازدواج تشویق و زیر ساخت مناسب برای ازدواج جوانان را فراهم کنیم.

فرزند آوری ریشه در فرهنگ دارد

وی با تاکید براینکه خداوند در قرآن به توجه جوانان و حتی برده ها به ازدواج اشاره دارد، خاطرنشان کرد: خدا فرمودند اگر کسی فقیر بود خداوند متعال از فضل خودش آن ها را بی نیاز می کند که این موضوع اهمیت ازدواج را می رساند.

این کارشناس جمعیت شناسی ادامه داد: متاسفانه کاهش جمعیت حاصل فرهنگ غلط  و جبران  ناپذیر فرهنگ لیبرالی ناشی از هدیه لیبرالیست غرب بود که با شعار ایست یک بچه کافیست و فرزند کمتر زندگی بهتر وارد جامعه ما شد.

نظری با اشاره به اینکه در پژوهش های صورت گرفته مشخص شده فرزند آوری برای مادر فواید بسیاری دارد، افزود: به ازای هر دفعه بارداری که حتی اگر منجر به تولد نشود، سلول های بنیادی از جنین به مادر هدیه می شود و سبب درمان و پیشگیری مادر از بسیاری بیماری های زمینه ای شده و حتی طول عمر و سلامتی مادر را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه طبق بررسی ها مشخص شده وقتی تعداد فرزندان کم باشد بدترین اتفاقات تربیتی به نام اختلال سلوک رخ می دهد، تصریح کرد: وقتی تعداد فرزندان کم باشد احساس می کنند حرف هایشان توسط والدین باید پذیرفته شود در نتیجه در سال های آینده از پس امورات شخصی خود بر نمی آیند و همین موضوع باعث پرخاشگری، شکست در زندگی درسی، سر خوردگی و شکست عشقی و شغلی می شود.

در کشور امکانات برای ایجاد زیرساخت در راستای افزایش جمعیت وجود دارد

این کارشناس جمعیت شناسی خاطر نشان کرد: در کشور ما امکانات برای ایجاد زیرساخت در راستای افزایش جمعیت آینده وجود دارد و برخی ها مشکلات اقتصادی را دلیل بر نداشتن فرزند عنوان می کنند اما خانواده های تحصیل کرده و دارای توان مالی بالا هم فقط یک یا دو فرزند دارند.

نظری با بیان اینکه مهمترین دلیل کاهش جمعیت فقط فرهنگ نیست و شرایط اقتصادی، اجتماعی و تقلید از سبک زندگی غربی تاثیر زیادی بر کاهش جمعیت دارد، افزود: امروز شبیخون و جنگ نرم دشمن را شاهد هستیم، بطوری که به راحتی در شبکه های ماهواره ای ترویج نگهداری از سگ و حیوان می کنند و به جای فرزند آوری به نگهداری حیوان خانگی توصیه می شود.

وی مسائل اقتصادی را بهانه خانواده ها عنوان کرد و ادامه داد: آیا در گذشته نسل های پیشین ما مسائل اقتصادی و گرانی  نداشتند؟ قدیمی ها و گذشتگان که امکاناتی محدودی در اختیار داشتند اما بر اساس آمار در صد سال پیش فرزند آوری خانواده ها بسیار بیشتر بود.

این کارشناس جمعیت شناسی با تاکید بر اینکه در گذشته نیروی مولد کار و اقتصاد سطح بالا نبوده اما تفکر و نگاه مثبت به فرزند آوری وجود داشته است، خاطر نشان کرد: در گذشته فرزند آوری برکت تلقی می شده اما متاسفانه در حال حاضر حتی خانواده هایی که تحصیل کرده اند و وضعیت مالی بسیار خوبی دارند هم فرزند کمی  دارند.

جمعیت کشورها در بحران و سختی ها تاثیر گذار است

نظری نگاه به مقوله جمعیت و فرزند آوری را غلط دانست و تصریح کرد: فرد تصور می کند اگر فرزند بیشتری به دنیا آورد سلامتی خود را به خطر می اندازد، در حالی که خداوند لطف کرده و بیشترین سود را به مادر می دهد.

وی با بیان اینکه مقوله جمعیت در امنیت کشور ها نیز بسیار تاثیر دارد، افزود: در دفاع مقدس چون جمعیت زیادی بود و تعداد فرزندان زیاد بودند خانواده ها راضی می شدند فرزندانشان به جنگ بروند اما تصور کنید اگر امروز نیاز به نیرو در خط مقدم شود خانواده ای که یک فرزند دارد جرات می کند فرزندش را به جنگ بفرستد؟

این کارشناس جمعیت شناسی با تاکید بر اینکه کشور های دیگر فهمیدند جمعیت کشورها در بحران و سختی ها تاثیر گذار است، اظهار کرد: در کشور ما با وجود منابع کلان می توان اصلاح جمعیتی رخ دهد به شرطی که دولت ها دست به کار شوند و امکانات در اختیار خانواده ها قرار دهند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فرزند آوری خانواده ها کاهش جمعیت کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۸۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»

رییس جمهور در آیین افتتاح طرح توسعه نیروگاه شهید باکری سمنان گفت: هشت هزار مگاوات ظرفیت تولید برق به همت دولتمردان و بخش خصوصی وارد مدار شده است که نقشی مهم در کاهش ناترازی انرژی در کشور دارد.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه ۳۰ فروردین در آیین افتتاح طرح توسعه نیروگاه شهید باکری سمنان افزود: ۲۲۲ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود داشت که با همت، تلاش و همراهی وزارت نیرو و صنعت، معدن و تجارت بخشی از این کمبود با اقدام جهادی در زمینه افزایش ظرفیت تولید برق رفع شد.

وی ادامه داد: وارد مدار شدن هشت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق در یک اقدام جهادی، بخشی از ناترازی‌ها کاهش یافت.

وی بیان کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان با ظرفیت ۳۶۶ مگاوات وارد مدار شده است که افزایش این میزان ظرفیت تولید برق در مدت زمان کوتاه، جای قدردانی دارد.

آیت الله رئیسی بیان کرد: بخش دولتی و خصوصی در کنار هم نشان داده می‌توان کارها و طرح‌های بزرگ را با تکیه بر متخصصان بومی به سرانجام رساند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات نیز در حاشیه این افتتاحیه طی نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری سمنان به عنوان اولین طرح از ۴۸طرح پیشران پیشرفت اقتصاد ایران در دولت سیزدهم تعریف شده بود که در کمتر از یکسال توسط (ومعادن ) نهایی شد. از زمانی که قرارداد منعقد شد یک خط ۱۸۳ مگاواتی ظرف ۷ماه و خط دوم در ۵ ماه بعدی افتتاح شد که مجموعا در دوازده ماه به تولید رسید.

دکتر اردشیر سعد محمدی از اتصال ۳۶۵ مگاوات برق جدید به شبکه سراسری و اقدامات انجام شده برای افزایش کیفیت و ظرفیت برق تولیدی خبر داد.

مدیرعامل «ومعادن» اظهار داشت:  جهت افزایش کیفیت و بهره‌وری مجموعه، تکمیل پست چهارصد کیلو ولت در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه الان در مرحله بهره برداری نهایی است.

به گفته وی یکی از این پروژه‌ها، سرمایه‌گذاری در سیستم‌های خنک‌کننده سلولزی برای هوای ورودی بود که منجر به افزایش ۱۵ درصدی راندمان تولید برق و کاهش هزینه‌ها شده است. همچنین با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، ۴ درصد به ظرفیت تولیدی مجموعه اضافه شده است. این افزایش ظرفیت با تغییر در زاویه پره‌های توربین انجام می‌شود و راندمان کار را تا ۴ درصد افزایش می‌دهد.

مدیرعامل هلدینگ «ومعادن» افزود: خوشبختانه در حال حاضر تمام ظرفیت تولیدی نیروگاه را به صنایع اختصاص داده‌ایم. صنایع می‌توانند با توجه به شرایط پیش رو، تابستان نزدیک و قراردادهای منعقده، از برق بدون قطعی استفاده کنند.

وی افزود: با اجرای فاز سوم این پروژه و تکمیل سیکل ترکیبی در بخش بخار، ظرفیت نهایی نیروگاه به ۱۱۰۰ مگاوات خواهد رسید. این امر نویدبخش آینده‌ای روشن در زمینه تامین برق و توسعه زیرساخت‌های انرژی کشور به ویژه تأمین برق صنایع است.

سعدمحمدی خاطرنشان کرد: تکمیل بخش بخار علاوه بر اینکه میزان تولید برق را افزایش می‌دهد، میزان راندمان سیکل توربین‌های E گازی را نیز به میزان ۵۴ درصد ارتقا می‌دهد که در کاهش قیمت تمام‌شده و افزایش درآمد مجموعه تاثیر گذار است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت توجه به مسائل زیست‌محیطی و تعهدات بین‌المللی، اظهار داشت: ایران با امضای کنوانسیون سال ۲۰۱۵، تعهد و تمایل خود را در زمینه انرژی سبز را نشان داده است. احداث این نیروگاه جدید می‌تواند در راستای تحقق این هدف مهم و کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی قدم مثبتی به شمارآید.

وی با مقایسه راندمان نیروگاه‌های سیکل گازی و بخار، افزود: با احداث نیروگاه بخار، راندمان و سوددهی افزایش یافته و میزان انتشار CO2 به نصف کاهش پیدا خواهد کرد.

سعدمحمدی در ادامه به اهمیت توسعه صنعت برق در چشم‌انداز آینده انرژی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۳۹ درصد از انرژی مصرفی جهان از نفت، ۲۱ درصد از برق، ۱۶ درصد از گاز، ۱۳ درصد از زغال‌سنگ و مابقی از منابع نوین تامین می‌شود. اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰، تحولات قابل توجهی در این زمینه رخ خواهد داد.

وی با ارائه آمار و ارقام، ادامه داد: میزان سهم نفت در تامین انرژی از ۳۹ درصد فعلی به ۴ درصد کاهش خواهد یافت و سهم برق از ۲۱ درصد به ۵۱ درصد افزایش می‌یابد. این موضوع نشان‌دهنده نقش کلیدی سیستم‌های برقی در تامین انرژی آینده جهان است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به اهمیت تحقیق و توسعه در زمینه فناوری‌های نوین انرژی اشاره کرد و گفت:در حال حاضر استفاده از انرژی هیدروژن به عنوان آخرین فناوری در حوزه انرژی مورد توجه جدی قرار گرفته است. امیدواریم با تلاش متخصصان داخلی، شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در این زمینه در کشورمان باشیم.

دیگر خبرها

  • آمار خوبی از میزان موالید و جوانی جمعیت در کشور مشاهده نمی‌شود
  • اهمیت مسئله جمعیت به درستی در جامعه تبیین شود
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • سنت‌ها و سبک زندگی اسلامی در کردستان جریان دارد
  • بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود
  • وقوع یک میلیون و ۹۰ هزار زایمان در کشور در سال گذشته/ زایمان طبیعی سبب کاهش مشکلات تنفسی جنین
  • کلاهبرداری میلیاردی رمال به بهانه درمان فرزند در کازرون
  • ‌کلاهبرداری میلیاردی فالگیر به بهانه درمان فرزند
  • رئیس اداره جمعیت وزارت بهداشت خبر داد؛ افزایش میل خانواده‌ها به فرزند دوم و سوم
  • کاهش سرعت نزولی نرخ باروری و جمعیت در کشور/ اجرای دو برنامه پیشگیری از ناباروری در کنار درمان‌های تخصصی