Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-24@12:41:44 GMT

حدود ۲۰ هزار اثر تاریخی قاچاق کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۱۰۱۵

حدود ۲۰ هزار اثر تاریخی قاچاق کشف شد

به گزارش صدای ایران به نقل از فوربس، در یک علمیات مشترک میان سازمان جهانی گمرگ، پلیس بین‌المللی (اینترپل) و پلیس اروپا (یوروپل)، ۳۰۰ عملیات جست‌وجو در ۱۰۳ کشور جهان انجام شد که منجر به کشف بیش از ۱۹ هزار اثر تاریخی باستانی قاچاق شد. 

این اشیا شامل آثاری غارت‌شده از کشورهای جنگ‌زده و همچنین آثار هنری به سرقت‌رفته از موزه‌ها و محوطه‌های باستانی کشورها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پلیس آرژانتین با کشف ۲۵۰۰ سکه باستانی که قرار بود در یک حراجی آنلاین به فروش بروند بیشترین کشفیات را داشت و کشور لتونی نیز توانست ۱۳۷۵ سکه باستانی را کشف و ضبط کند.

در فرودگاه شهر مادرید اسپانیا نیز مجموعه‌ای نادر از آثار تاریخی دوران پیشاکلمبی شامل یک ماسک طلایی، مجسمه‌های طلا و جواهرت باستانی غارت‌شده از کشور کلمبیا کشف شده است. مقامات افغانستانی هم موفق به کشف هزار شیء تاریخی در فرودگاه کابل شدند که قرار بود به استانبول در ترکیه منتقل شوند. 

بر اساس اعلام پلیس اروپا، در این عملیات مشترک بیشتر تمرکز بر روی خرید و فروش غیرقانونی آثار تاریخی در اینترنت بود و تقریبا یک‌سوم از آثار کشف شده قرار بود در حراجی آنلاین به فروش گذاشته شوند. 

قاچاق اشیای فرهنگی معمولا از طریق همان شبکه‌های جرایم بین‌الملی انجام می‌شود که در زمینه قاچاق مواد مخدر و اسلحه نیز فعالیت دارند و پنهان بودن معاملات آثار تاریخی غارت‌شده فرصت مناسبی برای پولشویی و کاهبرداری و تامین منابع مالی برای این شبکه‌های جرایم سازمان‌یافته ایجاد کرده است. 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران اینترپل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۱۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)

عصر ایران ؛ فرزانه احمدی _ یک گروه از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی از آثار تاریخی اصفهان بازدید کردند تا اثرات فرونشست را بر آن ببینند. یک شکاف بزرگ درست کف یکی از صحن‌های مسجد سید درست شده است که نسبت به دو سال قبل بیشتر پیش رفته است. شکاف ادامه پیدا کرده تا به جاهای دیگر مسجد هم برسد، به خصوص به سقف و دیوارها.

گزارش را اینجا ببینید

علاوه بر آن مسجد جامع عباسی و مسجد و بازار علیقلی آقا هم وضع بهتری ندارد. ترک‌ها و شکاف‌های بزرگ بر سقف و دیوار مسجدها دیده می‌شود. فرونشست در اصفهان نامتقارن است یعنی دو طرف بنا به یک اندازه در زمین فرو نمی‌رود. به همین دلیل خطر فروریختن بیشتر می‌شود.

در بعضی جاها دیوار را  طوری درگیر کرده‌ که مجبور شده‌اند وصله پیله‌اش کنند. در مسجد جامع عباسی ستون‌ها چرخیده‌اند و این می‌تواند باعث شکاف در گنبد و ریزش بنا شود.

کارشناسان فعال در این حوزه می‌گویند می‌توان با نصب دستگاه میزان تغییر در آثار را اندازه گرفت اما گویا اداره میراث فرهنگی اصفهان در این حد هم با همراهی نداشته است. این در حالی است که به گفته کارشناسان اگر نمی‌توان جلوی برداشت بی‌رویه آب را گرفت، می‌توان ایجاد شکاف و ترک را در آثار تاریخی کنترل کرد،

اما گویا مسوولان میراث فرهنگی اصفهان در این زمینه آنطور که باید تلاش نکرده‌اند. اداره میراث فرهنگی اصفهان باید بیشتر از قبل به این آثار رسیدگی کند.

سوال این است که دیوارها و سقف‌ها تا کی می‌توانند سر پا بمانند؟ هیچ کس نمی‌تواند دقیق بگوید چقدر برای نجات این آثار  وقت هست؛ برای نجات این آثار و البته نجات اصفهان. هر چقدر آب بیشتری از چاه‌ها بکشند، عمق ترک‌ها بیشتر می‌شود و زندگی در این شهر خطرناک‌تر. باز و بسته شدن زاینده‌رود هم فقط کار را بدتر می‌کند. باید این رودخانه همیشه جریان داشته باشد و جلوی برداشت‌های اضافه از رودخانه و چاه‌ها گرفته شود.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: زاینده‌رود چند روزه به درد هیچ‌کس نمی‌خورد / همه ناراضی و معلوم نیست کی از این وضعیت راضیست (فیلم) مدیریت ناهماهنگ در زاینده‌رود/ ممکن است آبی که از دریای عمان می‌رسد به رودخانه نرود/ مدیریت یکپارچه تنها راه نجات زاینده‌رود (فیلم)

دیگر خبرها

  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود
  • عمارت تاریخی فکری در بندر لنگه
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار
  • مجموعه عظیم و تاریخی ریسباف در مسیر احیا