Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-25@08:44:21 GMT

سنت‌های مسلمانان «الجزایر» در ایام روزه‌داری

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۹۵۱۴

سنت‌های مسلمانان «الجزایر» در ایام روزه‌داری

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، ماه مبارک رمضان و گرفتن روزه در نزد اقشار مختلف جامعه الجزایر از تقدس ویژه ای برخوردار است به گونه ای که در این کشور هیچ مورد تظاهر به روزه خواری حتی از سوی نوجوانان، مسافران و غیر مسلمانان دیده نمی شود.

مسلمانان این کشور که با غبارروبی و فرش کردن تمامی بخش های مساجد و تزیین آنها با چراغ های رنگی و آماده کردن غذایی چون ˈشورباˈو شیرینی های ویژه ماه رمضان از ماه خدا استقبال کردند این روزها به رغم گرمای شدید تابستان نیمه ماه رمضان را سپری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم مسلمان الجزایر در این ماه در دیدار و احوال پرسی های خود با گفتن ˈ رمضان مبارکˈ و ˈرمضان الکریمˈ و ˈصح الفطرکمˈ ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات از خداوند متعال سلامتی یکدیگر را برای گرفتن روزه مسالت می نمایند. 
 
گویی در ماه رمضان، روز و شب در این کشور جای خود را به یکدیگر داده اند و مردم الجزایر بسیاری از ساعات روز را به استراحت در منزل می پردازند و شب ها پس ازافطار تا نزدیک سحر بیدار و در حال گشت و گذار در خیابان ها و میادین شهر هستند.

پس از افطار دسته‌های مختلف زن و مرد بویژه جوانان برای شرکت در آیین های ماه رمضان بویژه نماز تروایح به مساجد می‌روند، گروههایی از مردان و جوانان نیز به قهوه خانه‌های سنتی و برخی خانواده‌ها نیز به کنسرت‌های موسیقی آیینی ویژه رمضان که در نقاط مختلف شهر برپا می شود می‌روند و لحظات شادی را در کنار سایر اعضای خانواده می‌گذارنند. 
 
قهوه خانه‌های سنتی الجزایر دقایقی پس از آغاز وقت افطار ، درها را به روی مشتریان باز می‌کنند و آنها تا نزدیک سحر به گفت و گو درباره موضوعات مختلف از جمله چگونگی سر کردن با گرسنگی و تشنگی بویژه در روزهای گرم ، مسایل سیاسی و اجتماعی و نحوه گذران زندگی می‌پردازند. درهمین حال حضور گسترده جوانان در صف‌های نماز جماعت بویژه در ماه رمضان طی سالهای اخیر روندی رو به افزایش داشته است .زنان مسلمان الجزایری نیز در این ماه به پخت غذاهایی چون ˈشوربا با ماکارونیˈ، ˈ الحریرهˈ، ˈالبربوشهˈ، الشخشوخهˈ(نوعی ترید) وˈ الطاجینˈ و شیرینی هایˈقلب اللوزˈ، ˈالمقروطˈ و ˈالزلابیهˈ می پردازند. 

وزارت اوقاف وامور دینی الجزایر در چند سال اخیر با برنامه های متنوع مذهبی در مساجد مهم زمینه حضور بیشتر مردم در این اماکن مذهبی را فراهم کرده است.برگزاری مسابقات محلی و بین المللی تلاوت وحفظ قرآن کریم و دعوت از قاریان برجسته کشورهای اسلامی و همچنین مسابقات قرآن کریم ویژه نوجوان از دیگر برنامه های پر طرفدار در ماه مبارک رمضان در الجزایر است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: رمضان 99 ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۹۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت گروه‌های سرود بچه‌های مسجد در استان اردبیل

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل گفت: آموزش و تقویت گروه‌های سرود بچه‌های مسجد جزو برنامه‌های کانون‌های مساجد است و در این راستا دوره‌های آموزشی ویژه گروه‌های سرود کانون‌های مساجد با حضور اساتید کشوری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، مصطفی آمون ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های گروه‌های سرود کانون‌های مساجد اظهار کرد: تا سال ۱۴۰۰ فقط تعداد محدودی گروه سرود در کانون‌های مساجد فعال بود که امروز این رقم به ۴۵ گروه سرود حرفه‌ای تبدیل شده و در مراسم‌ها و مناسبت‌های مختلف حضور فعال دارند.

وی افزود: حضور چشم‌گیر گروه‌های سرود کانون‌های مساجد در ویژه برنامه‌ها و مراسم‌های مختلف نشان از جایگاه ویژه آن‌ها است و تاکنون گروه‌های سرود با تشکیل گروه‌های سرود ۵۰۰ و ۳۰۰ نفره در کنگره ۳۴۰۰ شهید استان و راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن، روز قدس و ۱۳ آبان ماه جلوه‌های هنری گروه‌های سرود کانون‌های مساجد استان را در سطح عمومی جامعه به خوبی نشان داده‌اند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل بیان داشت: دوره‌های آموزشی ویژه گروه‌های سرود کانون‌های مساجد با حضور اساتید کشوری در سال گذشته برگزار شد که موجب توسعه و رشد اجرای گروه‌های سرود و زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های ابتکاری و انتشار نماهنگ، کلیپ و سرودهای تولیدی شد.

آمون خاطر نشان کرد: در سال گذشته ۱۰ سرود تولیدی با موضوع‌های مختلف به همت گروه‌های سرود کانون‌های مساجد به صورت حرفه‌ای منتشر شد و امسال نیز رویکرد کانون‌های مساجد افزایش سرودهای تولیدی است.

کد خبر 746973

دیگر خبرها

  • تصاویر استقبال ویژه مسلمانان سریلانکا از رئیسی در مسجد تاریخی کالپیتی + ویدئو
  • ۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود
  • سیل و آب گرفتگی در برخی نقاط استان یزد + فیلم
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری به شورای شهر تهران رسید
  • فروش ویژه نهال گردو ریشه ای و گلدانی بدون محدودیت کاشت در کرج با ارسال یک روزه
  • اولین گام برای ارزان ‌شدن تنیس برداشته شد
  • عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان تجلیل شدند
  • تقویت گروه‌های سرود بچه‌های مسجد در استان اردبیل
  • ۱۲ هزار خادم در قم در ماه مبارک رمضان به زائران و روزه‌داران خدمت کردند