Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@23:37:57 GMT

ریسک بالای وقوع سیل در برخی استان‌ها

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۱۲۱۶

ریسک بالای وقوع سیل در برخی استان‌ها

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، مقادیر تجمعی بارش‌های پیش‌بینی شده در هفته اول (۲۰ الی ۲۶ اردیبهشت) و دوم (۲۷ اردیبهشت الی ۲ خرداد) در سطح کشور، نشان می‌دهد که احتمال وقوع بارش در هفته اول به طور عمده در نواحی شمالی و شمال‌غرب کشور پیش‌بینی می‌شود که در استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، اردبیل، خراسان‌رضوی و خراسان‌شمالی می‌تواند با ریسک وقوع سیلاب همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین با توجه به چشم‌انداز بارش پیش‌بینی شده برای هفته دوم، وقوع بارش‌ در نواحی شمالی و بخش‌هایی از غرب کشور مورد انتظار است.

پیش ‌بینی‌های ارائه‌شده در گزارش  با به‌کارگیری نتایج حاصل از اجرای مدل منطقه‌ای و دریافت نتایج مربوط به مدل‌های جهانی پیش‌بینی بارش  تهیه شده است.

 موسسه تحقیقات آب، وضعیت بارش کشور از ابتدای سال آبی جاری لغایت ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ توسط پژوهشکده مطالعات و تحقیقات منابع آب موسسه تحقیقات آب اعلام کرد: بر اساس اطلاعات بارش ثبت‌شده در ایستگاه‌های وزارت نیرو، از ابتدای سال آبی ۹۹-۹۸ تاکنون (۱۸ اردیبهشت ۹۹) متوسط بارش کشور حدود ۳۰۱ میلیمتر بوده که در مقایسه با سال آبی گذشته ۱۸.۲ میلیمتر (۶ درصد) کاهش و نسبت به متوسط ۵۱ ساله اخیر، ۷۶.۳ میلیمتر (۳۴ درصد) افزایش نشان می‌دهد.

 وضعیت بارش سال آبی جاری در مقایسه با سال آبی گذشته در بیشتر مناطق غربی، شمال و شمال‌غرب کشور، کاهش داشته و در مناطق جنوب و جنوب‌شرق کشور با افزایش همراه بوده است.

وضعیت بارش کشور در سال آبی جاری نسبت به متوسط بلندمدت (۵۱ ساله) به جز در برخی از مناطق جنوب‌غرب و مرکزی کشور، در سایر نواحی افزایش نشان می‌دهد. به طوری‌که بارش تجمعی از ابتدای مهرماه ۱۳۹۸ لغایت ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ برای سال آبی جاری، دوره مشابه در سال گذشته و متوسط ۵۱ سال گذشته به تفکیک حوضه‌های آبریز اصلی کشور نشان می‌دهد که میزان بارش تجمعی از ابتدای سال آبی تاکنون در مقایسه با سال آبی گذشته، در حوضه‌های آبریز دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه به ترتیب ۱۶، ۱۶، ۲۷ درصد کاهش داشته و در حوضه‌ آبریز فلات مرکزی، مرزی شرق و قره‌قوم به ترتیب ۱۳، ۴۶ و ۵ درصد افزایش داشته است.  

همچنین وضعیت بارش سال آبی جاری در مقایسه با متوسط ۵۱ سال اخیر، در همه حوضه‌های آبریز درجه یک، افزایش داشته است.
 

برچسب‌ها آذربایجان غربی خراسان شمالی خلیج فارس وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان غربی خراسان شمالی خلیج فارس وزارت نیرو آذربایجان غربی خراسان شمالی خلیج فارس وزارت نیرو سال آبی جاری نشان می دهد وضعیت بارش پیش بینی ۵۱ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۱۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم جریان سیل در استان یزد

هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی روزهای دوشنبه تا چهارشنبه را روزهای پربارش با احتمال بروز سیلاب برای استان یزد پیش‌بینی کرده یود که در حال وقوع است. تصویر بالا آب گرفتگی گسترده در شهر یزد را نشان می‌دهد.

افزایش ۲۷ درصدی بارندگی‌های یزد نسبت به متوسط بلند مدت

در همین حال، مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد از افزایش ۲۷.۲ درصدی بارش های استان در سال آبی جاری نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت خبر داد.

به گزارش روابط عمومی این شرکت ،"جواد محجوبی" افزود: در سال آبی جاری یعنی از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا امروز، ۱۰۹.۵ میلی متر بارندگی در سطح استان داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸.۶ درصد و نسبت به متوسط دوره آماری بلندمدت ۲۷.۲ درصد افزایش داشته است.

وی اظهار کرد: این در حالی است که متوسط بارندگی کشور ۱۹۰ میلیمتر بوده و استان به لحاظ بارندگی رتبه ۲۷ را در بین ۳۱ استان داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد ادامه داد: تفت با ۲۵۳.۲ میلیمتر و بافق با ۶۶.۲ میلیمتر بیشترین و کمترین بارندگی را به خود اختصاص داده اند، بیشترین آمار بارندگی در ایستگاه منشاد با ۳۹۸ میلیمتر ثبت شده و کمترین میزان نیز مرتبط به بافق بوده است.

محجوبی با اشاره به تاثیر بارش باران بر کاهش برداشت از سفره‌های زیرزمینی تصریح کرد: این بارش‌ها سبب پر شدن چشمه‌ها و قنوات می‌شود، اما نباید انتظار داشت که سبب بالا آمدن دائمی سطح آب می‌شود.

رئیس هیات مدیره شرکت سهامی آب منطقه ای یزد خاطرنشان کرد: با وجود بارندگی های خوبی که اتفاق افتاده است به دلیل افت بالای کسر حجم مخازن تجمعی، اثرات این بارش ها به صورت موقت است.

محجوبی گفت: در سطح استان یزد ۲۵ پروژه تغذیه مصنوعی با حجم ۲۷ میلیون متر مکعب وجود دارد که علاوه بر کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی را انجام می دهد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد بر صیانت از سفره های آب زیرزمینی و جلوگیری از برداشت های بی رویه از آبخوان ها و اجرای برنامه سازگاری با کم آبی تاکید کرد.

۵۱.۷ میلیمتر باران در تفت یزد ثبت شد

یزد _ ایرنا _ کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی یزد از بارش ۵۱.۷ میلمتر باران، سه‌شنبه شب در شهر تفت خبر داد و گفت: همچنین در اسلامیه و طزرجان هم به ترتیب ۳۹ و ۳۳.۶ میلیمتر باران بارید.

"سیدعباس میرحسینی " روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سخوید ۳۰ ، سلطانب سانیج ۲۹ ، ده بالا(توده) ۲۸، خودسفلی ۲۶.۵ ، ده بالا (آمحسن) ۲۴ و دره شیرسانیج ۲۲ میلی متر باران گزارش شد.

به گفته وی در علی آباد ۲۰.۱ ،نیر ۱۵.۸ ، زردین ۱۵.۵، نصرآباد ۱۴.۸ ،بیداخوید ۸.۹ و فخر آباد ۸.۵ میلیمتر باران به ثبت رسیده است.

بارش سالانه باران در استان یزد ۹۰ میلیمتر اعلام شده است.

دیگر خبرها

  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • تداوم جریان سیل در استان یزد
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • وقوع بارش‌های سیل‌آسا در بسیاری از نقاط کشور/ بارش‌ها در تهران تشدید می‌شود
  • پیش بینی وقوع تندر و آذرخش در تهران
  • احتمال وقوع تندر و آذرخش در تهران
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت
  • تامین آب پایدار درمناطق بلوچستان جنوبی و مرکزی
  • احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی در کرمان
  • خوب و بد وضعیت بارندگی در کشور/ افزایش و کاهش۱۶ درصدی بارش ها