Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: بی تحرکی و مصرف غذا‌های پرکالری در طول ماه مبارک رمضان باعث ایجاد اضافه وزن می‌شود و رعایت برخی نکات در پیشگیری از افزایش وزن در این ماه بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ مرضیه زیلایی درخصوص اضافه وزن در ماه مبارک رمضان گفت: معمولا افراد در طول ماه مبارک رمضان (بویژه در فصول گرم سال) به دلیل بی تحرکی و در دسترس بودن مواد غذایی پرکالری (زولبیا و بامیه و انواع دسر‌های شیرین) و غذا‌های چرب در مهمانی‌ها ممکن است اضافه وزن پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استادیار گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز افزود: هر ۵ عدد بامیه حدود ۴۰۰ کیلوکالری و هر ۵ عدد زولبیا حدود هزار کیلوکالری انرژی به بدن می‌رسانند در حالیکه هر ۵ عدد خرما ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و ضمن اینکه خرما حاوی فیبر و پتاسیم بوده، اما زولبیا، بامیه و شیرینی جات علاوه بر داشتن کالری زیاد، حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن نیز نیستند؛ بنابراین تمرکز بر مصرف مواد غذایی سالم که کالری کمتری دارند، در پیشگیری از افزایش وزن در ماه رمضان بسیار حائز اهمیت است.

او بیان کرد: افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات در تمام وعده‌ها (سحری، افطار، شام) و میان وعده‌ها علاوه بر تامین نیاز بدن به فیبر، مایعات، ویتامین‌ها و مواد معدنی، کالری کمتری نسبت به شیرینی‌ها و چربی‌های مضر به بدن می‌رسانند.

زیلایی اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان، وعده سحر باید خصوصیات وعده ناهار را داشته باشد، وعده افطار شبیه صبحانه و شام مشابه با شام قبل از ماه رمضان باشد. مصرف افطار و شام سبک و استفاده از میان وعده‌های سالم مانند آجیل ها، میوه‌ها و سبزیجات در فاصله بین افطار تا شام و بعد از شام تا قبل از خواب بسیار مفید است.

او ادامه داد: بهتر است در ماه رمضان از غذا‌های آب پز شده که با لیمو تازه طعم دار شده باشند، استفاده نمود و از غذا‌های سرخ شده پرهیز کرد تا ضمن کاهش دریافت چربی و کاهش کالری دریافتی، از تشنگی نیز پیشگیری شود.

فعالیت‌های ورزشی پس از صرف افطار باشد

استادیار گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز تصریح کرد: از مصرف مواد چرب و شیرین مانند زولبیا، بامیه، قند، شکر، آبمیوه‌های صنعتی، انواع دسر‌های شیرین، خامه، سرشیر، غذا‌های سرخ شده و خورش‌های چرب پرهیز شود.

مرضیه زیلایی اذعان داشت: پرهیز از بی تحرکی در ماه مبارک رمضان نیز باید مورد توجه قرار گیرد و داشتن حد متعادلی از فعالیت بدنی نیز در این ماه جهت جلوگیری از افزایش وزن توصیه می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به بهترین زمان انجام ورزش گفت: مناسب‌ترین زمان انجام ورزش حدود ۴ ساعت بعد از افطار (حدود ۲ ساعت بعد از وعده شام ماه رمضان) است. فعالیت بدنی زمانی مؤثر خواهد بود که به طور متوسط ۳ تا ۵ روز در هفته یا یک روز در میان (به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در روز) انجام شود.

او افزود: فعالیت کمتر از ۳ روز در هفته و کمتر از ۳۰ دقیقه در هر بار تاثیر چندانی در بالا بردن آمادگی جسمانی و چربی سوزی نخواهد داشت. به طور کلی بهتر است در فاصله سحر تا افطار از انجام فعالیت شدید بدنی و ورزش اجتناب نموده و انجام این گونه فعالیت‌ها را به بعد از صرف افطار موکول نماییم.

زیلایی در پایان بیان داشت: فعالیت‌های سنگین ورزشی باید پس از صرف افطار باشد. توصیه می‌شود که قبل از انجام حرکات ورزشی، آب و یا مایعات مصرف نموده و در حین ورزش نیز از مصرف مایعات و انواع نوشیدنی‌های با شیرینی اندک و حاوی نمک دریغ نکنید. با توجه به محدودیت دریافت مایعات در هنگام روزه داری، باید از انجام فعالیت‌های روزمره زیر نورخورشید و محیط‌های باز اجتناب نمود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ماه رمضان ماه مبارک رمضان فعالیت ها ماه رمضان اضافه وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۶۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با خواص شگفت انگیز کاهو آشنا شوید! از تقویت اسپرم تا پیشگیری از سرطان

زی‌سان: کاهو یکی از معروف‌ترین سبزیجات برگدار در سراسر جهان است که کاربرد‌های زیادی از غذا گرفته تا سایر مصارف خاص دارد. انواع مختلفی کاهو وجود دارند که مصرف کنندگان می‌توانند از بین آنها انتخاب کنند.

به گزارش زی‌سان، علاوه بر این، کاهو منبع عالی از ترکیبات فعال زیستی مانند پلی فنول‌ها، کاروتنوئید‌ها و کلروفیل، ترکیب مواد مغذی و مواد آنتی اکسیدانی است که سیستم ایمنی بدن شما را قوی می‌کنند و این گونه سلامتی شما تضمین می‌شود. اگر طعم کاهو را دوست ندارید و به همین دلیل این سبزی پرخاصیت را مصرف نمی‌کنید، با خواندن این مطلب قطعاً عاشق کاهو خواهید شد.

انواع کاهو

جالب است بدانید کاهو انواع مختلفی دارد. انواع مختلف کاهو شامل: کاهو برگی، کاهو پیچ، کاهو چینی، کاهو موج‌دار، کاهو ساقه‌ای و کاهو کله روغنی می‌شود.

طبع کاهو

طبع کاهو سرد و تَر است و در طب سنتی، به عنوان یک درمانگر طبیعی شناخته می‌شود. این خصوصیت منحصر به فرد کاهو، آن را به گزینه‌ای مناسب برای مقابله با بیماری‌های ناشی از گرمی و خشکی تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید خواص سرکه سیب؛ پوست شفاف و قلب سالم فقط با همین ماده غذایی خواص توت فرنگی این میوه جذاب و خوش‌قیافه بهاره را می‌دانید؟ خیار خاصیت دارد؟/ چه کسانی باید از خوردن خیار پرهیز کنند؟

خواص کاهو برای آقایان

کاهو می‌تواند موجب افزایش قدرت باروری، تقویت اسپرم، درمان اختلال نعوذ و زودانزالی شود. در کل مصرف کاهو می‌تواند باعث درمان ناتوانی جنسی در آقایان شود.

خواص کاهو برای کاهش وزن

به گزارش زی‌سان، کاهو چربی و کالری بسیار کمی دارد؛ از این رو یک انتخاب عالی برای کسانی است که می‌خواهند کالری دریافتی از غذا‌های خود را به حداقل برسانند و کاهش وزن داشته باشند. با مصرف سالاد کاهو می‌توانید شکم‌تان را سیر کنید بدون این که نگران کالری دریافتی روزانه خود باشید.

نقش کاهو در کاهش التهاب

کاهو به دلیل داشتن ویتامین‌های E و A و K می‌تواند در کنترل و کاهش التهاب در بدن نقش مؤثر داشته باشد.

خواص کاهو برای خانم‌های باردار

مصرف کاهو در دوران بارداری با کاهش سطح کلسترول خون مادر، بهبود کیفیت خواب، کاهش التهابات بدن مادر، مبارزه با عفونت‌های میکروبی در دوران بارداری، کاهش اضطراب و استرس و جلوگیری از بروز نقص‌های هنگام تولد نوزاد، به حفظ سلامتی مادر و جنین کمک زیادی می‌کند.

خواص کاهو در جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی

کاهو با داشتن منابع غنی پتاسیم، می‌تواند فشار خون را کنترل کند و مانع ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی و عروقی شود.

خواص کاهو در پیشگیری از سرطان

آنتی اکسیدان موجود در کاهو باعث خنثی سازی و از بین رفتن رادیکال‌های آزاد که عامل به وجود آمدن انواع تومور‌ها و سرطان‌ها در بدن هستند، می‌شود.

نقش کاهو در پیشگیری و کنترل دیابت 

کاهو شاخص گلیسمی پایینی دارد و می‌تواند موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود. علاوه بر این، این سبزی پرخاصیت سرشار از کاروتنوئید ضد دیابتی است که با کاهش سطح گلوکز خون، می‌تواند برای درمان دیابت مفید باشد.

خواص کاهو برای بدنسازی

به گزارش زی‌سان، پروتئین موجود در کاهو می‌تواند در عضله سازی سالم در بدنسازان و ورزشکاران نقش زیادی داشته باشد.

خواص کاهو برای پوست و مو

ویتامین A موجود در کاهو موجب افزایش گردش خون در پوست صورت می‌شود، علاوه بر این فیبرِ کاهو نیز می‌تواند به درخشان و شاداب شدن پوست صورت کمک کند. ویتامین K موجود در کاهو می‌تواند موجب تقویت و افزایش رشد مو‌ها شده و از ریزش مو جلوگیری کند.

سخن پایانی

امیدواریم بعد از مطالعه این مطلب، کاهو را در برنامه غذایی روزانه‌تان بگنجانید و از خواص بی‌شمار آن برای سلامتی بهره ببرید.

سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • به بچه‌هایتان نودل ندهید!
  • اگر بچه‌هایتان را دوست دارید به آن‌ها نودالیت ندهید
  • هشدار؛ این غذا برای کودکان ممنوع
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • با خواص شگفت انگیز کاهو آشنا شوید! از تقویت اسپرم تا پیشگیری از سرطان
  • نکات مهم درباره استقبال چشمگیر از «زندگی با آیه‌ها»
  • شناسایی ۹۱ هزار فرد مبتلا به فشار خون در قزوین
  • برای خوش اندام شدن این نکات را رعایت کنید