Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@01:15:10 GMT

اهمیت شعر آیینی در برنامه شعربانو

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۱۳۰۹۰

اهمیت شعر آیینی در برنامه شعربانو

ساختار برنامه "شعربانو"، بر مبنای گفتگوهای صمیمی میان مجری و بانوان شعر آیینی شکل می‌گیرد.

به گزارش مشرق، صادقانه‌ترین شعر و خالصانه‌ترین نوع آن، شعر آیینی است. شعری که آگاهانه و بعضاً فطری از درون شعر شاعر آیینی می‌جوشد و برمی‌خیزد و در قالب کلماتی آهنگین، موزون و مقفی شکوفا می‌گردد. این نوع شعر آن هنگامی بیشتر خود را می‌نمایاند که روحی لطیف و غنی آن را سروده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان و بانوان، توانمندی ویژه‌ای در ساخت و پرداخت مفاهیم معنوی و دینی دارند که هنگامی که این توانمندی در حسی شاعرگونه درمی‌آمیزد، برآیندهای بسیار زیبا اتفاق می‌افتد. بخصوص آن هنگامی که بانوی شاعر، شعر خود را با آگاهی و یا بشکل فطری، معنویت دینی را سروده باشد.


خوشبختانه امروزه بانوان شاعره بسیاری در زمینه شعر آیینی که برخاسته از نهاد متعهد آنهاست‌، سروده‌های غنی و ممتازی را عرضه کرده‌اند که بازنگری و بازخوانی آنها آرامشی را بسوی مخاطب باز می‌گرداند، بطوری که بانوی شعر آیینی نگاهی آمیخته با احساسات تخیل‌گونه و تخیلاتی موزون و لطیف را عرضه کرده که با آنچه تا کنون جاری بوده، متفاوت است. در حقیقت شعر آیینی، مفاهیم عرفان معنوی بانوان شاعره را به خوبی پدیدار می‌سازد. به گونه‌ای شعربانو در کنار دیگر ویژگی‌های فطریش، بی‌تابانه لحظات شعور از احساسش را ثبت می‌کند.


به ذوق آمد جهان وقتی که خورشید از حرا سر زد
که احمد مژده آورده برای خلق، بعثت را .....
(فاطمه افشاریان)


این روزها شاهد برنامه‌ای با عنوان "شعربانو" به تهیه‌کنندگی محسن اخلاقی و زهرا شاهین‌فر و با اجرای توانمندانه زهرا شاهین‌فر و کارگردانی محمدعبدالله متیم از شبکه سه تلویزیون هستیم. همانقدر این برنامه نام ممتازی بر خود نهاده و تکیه بر مقام بانوان هنرمند و شاعره دارد، از پرداختی دلنشین در حوزه رسانه تلویزیون برخوردار است. در حقیقت هدف و کارکرد این برنامه، گامی بلند در راه شناساندن نوعی از شعر آیینی است؛ و می‌توان اعتراف کرد تا حد بسیاری این سبک و سیاق و اندیشه با احساس زنانه از دیدگان شعر دوستان و شعرپروران مذهبی و معنوی، مغفول مانده است. شعر این بانوان شاعره نه مرثیه است و نه منقبت، بلکه ابراز ارادت خالصانه و مخلصانه است به اهل بیت علیهم‌السلام. شعری که همچون پیچکی عاشقانه‌وار، بی‌تابانه از میان واژه‌ها گل نموده است.


ساختار برنامه "شعربانو"، بر مبنای گفتگوهای صمیمی میان مجری و بانوان شعر آیینی شکل می‌گیرد و اشراف و آگاهی مجری برنامه به موضوع شعر آیینی باعث شده که شعرا با ساختار برنامه "شعربانو" به راحتی ارتباط برقرار کنند و حس و حالشان را از ارادت‌هایشان به مفاهیم معنوی و عرفانی و اهل بیت علیهم‌السلام ابراز کنند.

بیشتر بخوانید:

افتخاری: حتی یک نفر فتیله این آتش را کم نکرد


انتخاب فضای برنامه برای گفتگوها به شکل متعارف و قابل قبولی انجام شده و البته به نظر می‌رسد اگر به تولید چنین برنامه‌هایی در رسانه سیما پرداخته شود، مخاطبان خاص و عام گسترده‌تری را به خود جذب خواهد کرد. به نظر می‌رسد تولید و پخش برنامه تلویزیونی "شعربانو" گام بلندیست در راستای نمایش توانمندی‌های معنوی و هنری بانوان این سرزمین و باید قدردان پشتیبان‌های چنین برنامه‌ای باشیم.این برنامه را در مناسبتهای ویژه ماه رمضان از شبکه سه تلویزیون دنبال نمایید.
 

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا ماهواره نور اخبار بورس ماه رمضان شعر آیینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۳۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۳۰ برنامه ویژه هفته فرهنگی اصفهان/ برگزاری جشنواره «نون و نمک» در فرهنگسرای کوثر

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان با بیان اینکه در هفته فرهنگی اصفهان در سطح این منطقه بیش از ۳۰ عنوان برنامه برگزار می‌شود، گفت: جشنواره غذاهای سنتی اصفهان با عنوان «نون و نمک» چهارشنبه پنجم اردیبهشت در پردیس فرهنگی کوثر برگزار خواهد شد.

هوشنگ نظری‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه ویژگی‌های اصفهان موجب می‌شود، آن را نصف‌جهان نیز قلمداد کنند، همچنین این کلان‌شهر به‌عنوان پایتخت ایران در دوره‌هایی نظیر صفویان همواره در طول تاریخ اسلامی کشور، مرکز فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده و در حال حاضر نیز پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است، اظهار کرد: با توجه به نقش بی‌بدیل این شهر در تاریخ، هفته فرهنگی اصفهان از دوم تا نهم اردیبهشت در نظر گرفته شده است تا بیش از پیش به تمام ابعاد آن توجه شود.

وی با اشاره به ویژه‌برنامه‌های شهرداری برای هفته فرهنگی اصفهان افزود: در سطح منطقه ۱۵ شهرداری این کلان‌شهر نیز بیش از ۳۰ عنوان برنامه برگزار می‌شود که در این زمینه پردیس فرهنگی کوثر با نگاهی ویژه برای همه گروه‌های مردمی اقدام به برگزاری این ویژه‌برنامه‌ها کرده است، ضمن اینکه در دیگر فرهنگسراهای این منطقه نیز ویژه‌برنامه‌هایی برای این هفته تدارک دیده شده است.

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان با اشاره به رویدادها و ویژه‌برنامه‌های پردیس فرهنگی کوثر در هفته فرهنگی اصفهان تصریح کرد: «بازی شو ۵» با محوریت بازی‌های بومی و محلی در این هفته نگاه ویژه‌ای به شادی بانوان دارد، همچنین در بازارچه باغ طوبی در این هفته با برپایی دستاوردهای خانگی و مشاغل خانگی بانوان تلاش کرده است گوشه‌ای از زحمات بانوان این منطقه را به نمایش گذارد.

نظری‌پور ادامه داد: جشنواره غذاهای سنتی اصفهان با عنوان «نون و نمک» چهارشنبه پنجم اردیبهشت در پردیس فرهنگی کوثر برگزار خواهد شد که سعی شده است با نگاهی به پخت و تهیه غذاهای سالم، یک روز شاد و دورهمی را برای بانوان به ارمغان آورد.

وی اضافه کرد: گذر فرهنگی آفتاب همراه با اجرای غرفه‌های صنایع دستی خوشنویسی، بازی‌های بومی محلی و اجرای زنده رادیویی از دیگر برنامه‌های شاخص هفته فرهنگی اصفهان در این منطقه است که از پنجم تا هفتم اردیبهشت به مدت سه روز از ساعت ۱۶:۰۰ و از جوار مزار مطهر شهدای گمنام در پاک کوثر خوراسگان پذیرای شهروندان است.

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: «مطبخ»، جشن اصفهان، نقاش‌باشی، مسابقه مجازی کتابخوانی، شیخ بهایی فخر اصفهان، اصفهان آبرنگی، قند عسل، محله گردی و اجرای تئاتر خیابانی از دیگر ویژه برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان در این منطقه است.

کد خبر 747259

دیگر خبرها

  • ورزش باستانی بین آحاد جامعه ترویج شود
  • بررسی اهمیت «شغل» در برنامه «بیا وسط»
  • برنامه‌های دهه کرامت در ورامین تشریح شد
  • اهمیت اجرای برنامه‌های دهه کرامت با محوریت جوانان
  • ضرورت رسیدگی به پرونده‌ها در کمترین زمان
  • اجرای ۳۰ برنامه ویژه هفته فرهنگی اصفهان/ برگزاری جشنواره «نون و نمک» در فرهنگسرای کوثر
  • ترویج اهمیت درختداری بین دانش آموزان بافتی
  • حضور پررنگ مردم برای نوسازی بافت‌های فرسوده همزمان با پرداخت تسهیلات
  • اجرای طرح زیست عفیفانه در جامعه ضروری است
  • جشن عبادت ۱۳۰۰ دانش آموز شهرستان همدان