Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، تولیت‌های آستان‌های مقدس کشور در خصوص آمادگی برای برگزاری مراسم شب‌های قدر بیانیه مشترک صادر کردند.‌

متن این بیانیه به شرح زیر است: ‌با عنایت به فرمایشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) مبنی بر اینکه «مسئله‌ی دعا و عبادت به ویژه ‌در ماه رمضان، به خصوص در شب‌های قدر که در پیش است، یکی از نیازهای حتمی و اساسی مردم است» و تأکید معظم له بر ضرورت برنامه‌ریزی مناسب جهت بهره‌مندی هموطنان عزیز از فرصت معنوی شب‌های قدر با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، بر خود لازم می‌دانیم به استحضار هموطنان شریف و متدیّن برسانیم:

اعتاب مقدسه سراسر کشور در لبیک به فرمایشات داهیانه مقام  معظم رهبری(مدظله العالی) آمادگی کامل دارند طبق دستورالعمل‌های بهداشتی لازم، شرایط بهره مندی مردم عزیز از فضائل معنوی شب های قدر را فراهم آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانگونه که مردم عزیز و متدیّن مستحضرند، از ابتدای شیوع ویروس کرونا و بروز شرایط خاص در کشور، اعتاب مقدسه مطابق تکلیف شرعی و قانونی، خود را موظف و مکلف به همکاری و تبعیت کامل از تصمیمات ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا دانستند و در این راستا مصوبه این ستاد مبنی بر بسته شدن درهای حرم های مطهر را نیز پذیرفتند. علاوه بر این به منظور همکاری با مجموعه ستاد از چند هفته قبل، متولیان حرم‌های مطهر و بقاع متبرکه سراسر کشور با بهره‌گیری از تجارب و تخصص‌های موجود در مدیریت‌های حرم‌های مطهر و کلیه مسائل و جوانب مربوط به امر زیارت و در تعامل با نهادهای متولی در دولت محترم، نسبت به تدوین شیوه نامه لازم جهت بازگشایی تدریجی اماکن متبرکه در عین رعایت ضوابط بهداشتی و حفظ سلامتی زائران اقدام و شیوه نامه پیشنهادی را نیز به ستاد ملی ارائه کردند.

اکنون با تأکید مجدد بر ادامه تعامل و همکاری‌های کامل، انتظار داریم مسئولان محترم ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا از نظرات کارشناسی و تجارب اعتاب مقدسه استفاده و ضمن آگاهی از دغدغه‌های جامعه متدین و ارادتمند به ساحت قدسی خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام)، نسبت به بررسی جمیع جوانب و تدوین ضوابط مورد نیاز احتمالی اقدام نمایند.

بدیهی است هرگونه اقدام در خصوص بازگشایی اماکن متبرکه در نهایت امر، منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا خواهد بود و هم چون گذشته خود را موظف به اجرا و رعایت کامل مصوبات این ستاد می‌دانیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آستان قدس رضوی ویروس کرونا ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۸۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد

بیانیه مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان در پایان سفر رسمی سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران به جمهوری اسلامی پاکستان (۳ تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۲۲ تا ۲۴ آوریل ۲۰۲۴) منتشر شد.

متن بیانیه به شرح زیر است: به دعوت نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان، جناب آقای محمد شهباز شریف، رئیس جمهوری اسلامی ایران، دکتر سید ابراهیم رئیسی، از ۲۲ تا ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ بازدیدی رسمی از پاکستان بعمل آورد. در سفر رسمی به پاکستان، رئیس جمهور ایران را یک هیئت عالیرتبه متشکل از وزیر امور خارجه ایران، جناب آقای امیر عبداللهیان و سایر اعضای کابینه و مقامات ارشد همراهی می‌کردند.

جناب آقای رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در سطح هیئت با محمد شهباز شریف نخست وزیر گفتگو کرد. در این گفت وگوها، دو طرف طیف وسیعی از روابط دوجانبه پاکستان و ایران را مورد بررسی قرار دادند و همچنین در مورد مسائل منطقه‌ای و جهانی مورد علاقه طرفین تبادل نظر کردند. در این بازدید چنوین یادداشت تفاهم/توافقنامه نیز به امضا رسید.

هر دو طرف توافق کردند که تعاملات متقابل را از طریق تبادل منظم دیدار‌های سطح بالا برای تقویت روابط برادرانه تقویت کنند.

دو طرف با تاکید بر روابط تاریخی، فرهنگی، مذهبی و تمدنی دو کشور همسایه و مسلمان، بر تعهد و تعهد خود برای تحکیم بیشتر این پیوند‌ها از طریق ارتقای فعالیت‌های دانشگاهی، فرهنگی و گردشگری و توسعه گردشگری به اماکن مذهبی تاریخی در هر دو کشور تاکید کردند.

هر دو طرف با اذعان به اینکه مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد، بر اهمیت همکاری منظم و تبادل نظر بین مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی دو کشور برای مقابله با تهدیداتی مانند تروریسم، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، گروگان گیری، پولشویی و آدم ربایی تاکید کردند.

دو طرف بر گسترش بیشتر همکاری‌های تجاری و اقتصادی توافق کردند و بر تعهد خود برای تبدیل مرز مشترک خود از "مرز صلح" به "مرز شکوفایی" از طریق پروژه‌های اقتصادی مشترک توسعه محور از جمله ایجاد بازارچه‌های مرزی مشترک، مناطق آزاد اقتصادی و گشایش مرز‌های جدید تاکید کردند.

آن‌ها همچنین بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی از جمله تجارت برق، خطوط انتقال نیرو و پروژه خط لوله گاز IP تاکید کردند. دو رهبرتوافق کردند که تجارت دوجانبه خود را طی پنج سال آینده به ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهند. هر دو طرف بر ضرورت مشارکت اقتصادی بلندمدت بادوام و الگوی اقتصادی و ارتباطی مشترک منطقه‌ای، به‌ویژه برای توسعه اجتماعی-اقتصادی در استان سیستان و بلوچستان ایران و استان بلوچستان پاکستان تأکید کردند.

به منظور تقویت بیشتر همکاری‌های اقتصادی دوجانبه، هر دو طرف توافق کردند که به سرعت توافقنامه تجارت آزاد (FTA) را نهایی کنند و جلسات بعدی رایزنی‌های سالانه دوجانبه سیاسی (BPC) و کمیته تجارت تجاری مشترک (JBTC) و همچنین دور بیست و دوم مذاکرات کمیسیون مشترک اقتصادی (JEC) در آینده نزدیک را برگزار کنند.

آن‌ها همچنین توافق کردند که تبادل منظم کارشناسان اقتصادی و فنی و همچنین هیئت‌هایی از اتاق‌های بازرگانی دو کشور را برای تعمیق همکاری‌های اقتصادی تسهیل کنند. همچنین با اعلام «نقطه مرزی ریمدان» به عنوان گذرگاه مرزی بین‌المللی تحت «TIR» و بازگشایی دو بازارچه امرار معاش مرزی موافقت گردید.

توافق بر سر عملیاتی کردن کامل مکانیسم‌های تجارت مبادله‌ای بین دو طرف برای تسهیل فعالیت‌های اقتصادی و تجاری، به ویژه تحت تلاش‌های مشترک مستمر، مانند بازار‌های معاش مرزی، وجود داشت که به بهبود وضعیت اقتصادی ساکنان محلی کمک می‌کند و گامی را در راستای افزایش امنیت مرز‌ها بیشتر می‌سازد.

پاکستان و ایران بر اهمیت استفاده از موقعیت‌های جغرافیایی مربوطه خود برای ارتقای ارتباط بین دو کشور و همچنین با منطقه وسیع‌تر تاکید کردند. دو طرف با خرسندی به پیشرفت‌های حاصل شده در حمل و نقل منظم کالا تحت کنوانسیون TIR اشاره کردند و توافق کردند که این کنوانسیون را به طور کامل عملیاتی کنند تا تجارت کارآمد، سریع و بدون موانع بین پاکستان و ایران را ارتقا دهند. توافق شد که عملیاتی شدن کامل کنوانسیون TIR همچنین یکپارچگی و اتصال منطقه‌ای را در سراسر منطقه گسترده‌تر ECO افزایش دهد.

به عنوان اعضای ابتکار کمربند و جاده (BRI) و سازمان همکاری اقتصادی (ECO)، دو کشور عزم قاطع خود را برای تقویت همکاری در بخش‌های اتصال، توسعه زیرساخت‌ها و انرژی ابراز کردند. دو کشور همچنین توافق کردند که روابط دوجانبه سودمند و پایدار بین دو بندر گوادر و چاهبهار را گسترش دهند.

هر دو طرف ضمن محکوم کردن تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن، اذعان داشتند که تروریسم تهدید مشترکی برای صلح و ثبات منطقه است و مانع بزرگی برای توسعه منطقه است. با اتخاذ رویکردی مشارکتی برای مقابله با این تهدید و استفاده از مکانیسم‌های نهادی دوجانبه موجود برای مبارزه مؤثر و مقابله با این تهدید، ضمن رعایت کامل اصول منشور ملل متحد، به‌ویژه اصول حاکمیت و تمامیت ارضی کشور‌های عضو موافقت شد. هر دو طرف همچنین به نقش کلیدی افزایش فرصت‌های اقتصادی و تجاری در بهبود محیط امنیتی در مناطق مرزی اذعان کردند.

هر دو طرف با توجه به تحولات منطقه‌ای و جهانی بر اهمیت حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات از طریق گفتگو و دیپلماسی برای یافتن راه حل‌های قابل قبول دوجانبه برای چالش‌های مشترک تاکید کردند.

هر دو طرف بر لزوم حل و فصل موضوع کشمیر از طریق گفتگو و روش‌های مسالمت آمیز بر اساس خواست مردم آن منطقه و مطابق با قوانین بین المللی تاکید کردند.

هر دو طرف تجاوزات و جنایات مستمر رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین و محاصره غیرانسانی غزه که منجر به مرگ و ویرانی گسترده و همچنین آواره شدن میلیون‌ها فلسطینی شده است را به شدت و صریح محکوم کردند. آن‌ها خواستار آتش بس فوری و بدون قید و شرط، دسترسی بلامانع به کمک‌های بشردوستانه به مردم محاصره شده غزه، بازگشت آوارگان فلسطینی و همچنین اطمینان از پاسخگویی در مورد جنایات انجام شده توسط رژیم اسرائیل شدند. آن‌ها بر حمایت خود از راه حل عادلانه، جامع و بادوام بر اساس آرمان‌های مردم فلسطین تاکید کردند.

دو طرف توافق داشتند که سازمان همکاری شانگ‌های (SCO) یک مجمع مهم برای امنیت و توسعه منطقه‌ای است که فرصت‌هایی را برای محقق ساختن ظرفیت‌های اقتصادی، ترانزیت، تجارت، جوانان و ارتباط کشور‌های عضو فراهم می‌کند. دو طرف از روابط نزدیک و همکاری دو کشور در تمامی سازوکار‌های سازمان همکاری شانگ‌های ابراز خرسندی کردند. آن‌ها همچنین بر اهمیت از سرگیری زودهنگام فعالیت‌های گروه تماس سازمان همکاری شانگهای-افغانستان برای هماهنگی تلاش‌ها برای حفظ ثبات و توسعه روابط اقتصادی در منطقه تاکید کردند.

دو طرف ضمن تاکید بر اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای برای توسعه اقتصادی، اذعان داشتند که منطقه اکو دارای ظرفیت فراوانی برای توسعه اقتصاد کشور‌های عضو است و خواستار همکاری فعال میان کشور‌های منطقه در چارچوب اکو شدند. آن‌ها این دیدگاه را به اشتراک گذاشتند که همکاری بین سازمان همکاری شانگ‌های و اکو می‌تواند نقش ارزشمندی در تسریع پیشرفت و توسعه کل منطقه ایفا کند.

هر دو طرف بر تعهد خود برای توسعه افغانستان به عنوان یک کشور صلح آمیز، متحد، مستقل و مستقل و عاری از تهدیدات تروریسم و قاچاق مواد مخدر تاکید کردند. دو طرف با اشاره به اینکه وجود سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و جهان است، بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم و امنیت و ایجاد جبهه متحد علیه تروریسم تاکید کردند.

دو طرف همچنین بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه تاکید کردند و بر مشارکت مثبت مجامع منطقه‌ای موجود در این راستا تاکید کردند. دو طرف ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان اذعان داشتند که مشارکت بیشتر همه اقشار افغانستان در تصمیم گیری‌های اساسی، به تقویت صلح و ثبات در این کشور منجر خواهد شد.

جناب آقای رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، همچنین با جناب آقای آصف علی زرداری، رئیس جمهوری اسلامی پاکستان دیدار نمود. رهبران دو کشور از سطح موجود روابط دوجانبه ابراز خرسندی کردند و بر تعهد خود برای تحکیم همکاری‌های چند جانبه در زمینه‌های سودمند متقابل تاکید کردند.

یوسف رضا گیلانی، رئیس مجلس سنای پاکستان و سردار ایاز صدیق، رئیس مجلس ملی پاکستان نیز از جناب آقای رئیسی، رئیس‌جمهور‌ی اسلامی ایران استقبال کردند. دو طرف در دیدار‌های خود بر لزوم افزایش تعامل پارلمان‌های دو کشور تاکید کردند.

طرفین موافقت خود را مبنی بر آزادی زندانیان یکدیگر و اتخاذ تدابیری برای استرداد آن‌ها بر اساس معاهده استرداد مجرمان و متهمان بین ایران و پاکستان مصوب ۱۹۶۰ دو کشور و موافقتنامه انتقال محکومین بین دو کشور مصوب ۲۰۱۶ اعلام کردند.

دو طرف حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق را که نقض غیرقابل قبول حاکمیت سوریه و تضعیف ثبات و امنیت آن بود، به شدت محکوم کردند. آن‌ها توافق داشتند که این حمله نقض قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل بود و بر اساس کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ غیرقانونی بود.

هر دو طرف با اذعان به اینکه اقدام غیرمسئولانه نیرو‌های رژیم اسرائیل تشدید تنش بزرگی در منطقه‌ای از قبل ناآرام بود، از شورای امنیت سازمان ملل خواستند تا از ماجراجویی رژیم اسرائیل در منطقه و اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل در حمله به همسایگانش و هدف قرار دادن مراکز دیپلماتیک خارجی جلوگیری کند.

دو طرف افزایش حوادث اسلام هراسی، هتک حرمت به قرآن کریم و نماد‌های مقدس در برخی کشور‌ها را محکوم کردند. آن‌ها همچنین تاکید کردند که حمایت از نفرت مذهبی که به منزله تحریک به تبعیض، خصومت یا خشونت است نباید به بهانه آزادی بیان مجاز باشد.

آن‌ها از پذیرش قطعنامه ۷۸/۲۶۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد با عنوان "اقدامات مبارزه با اسلام هراسی" در این زمینه استقبال کردند و خواستار تعیین هرچه سریعتر فرستاده ویژه سازمان ملل برای مبارزه با اسلام هراسی و همچنین اجرای سایر اقدامات مرتبط مندرج در قطعنامه شدند. جمهوری اسلامی ایران همچنین از ابتکار جمهوری اسلامی پاکستان برای تصویب قطعنامه «اقدامات مبارزه با اسلام هراسی» در مجمع عمومی سازمان ملل قدردانی کرد.

هر دو طرف بر احترام بین المللی به تنوع سیستم‌های اجتماعی، قانونی و حکومتی تاکید کردند. آن‌ها همچنین بر اصول جهان شمول، بی طرفی، عینیت و عدم گزینش، گفت و گوی سازنده بین المللی و همکاری در جهت ارتقا و حمایت از همه حقوق بشر تاکید کرده و مخالفت قاطع خود را با مداخله در امور داخلی کشور‌ها از هر طریق اعلام کردند.

هر دو طرف تأکید کردند که هر ملتی تاریخ، فرهنگ و ویژگی‌های ملی منحصر به فرد خود، و نظام‌های اجتماعی متنوع و سطوح توسعه اجتماعی و اقتصادی خود را دارد و اینکه حقوق بشر باید مطابق با تعهدات تحت قوانین بین المللی حقوق بشر محافظت شود. در این راستا دو طرف بر افزایش رایزنی و همکاری برای حفظ و ارتقای حقوق بشر تاکید کردند.

رئیس جمهور ایران و نخست وزیر پاکستان از همه ابعاد همکاری‌های دو کشور در مجامع چند جانبه از جمله سازمان ملل متحد سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، سازمان همکاری شانگ‌های (SCO)، سازمان همکاری اسلامی (سازمان همکاری‌های اسلامی) استقبال کردند.

OIC)، سازمان D-۸ برای همکاری اقتصادی، گفتگوی همکاری آسیا (ACD)، ابتکارات کنفرانس روسای پارلمان‌های شش کشور منطقه، ابتکارات نشست دبیران شورای امنیت کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، و ابتکارات نشست وزرای خارجه کشور‌های همسایه افغانستان استقبال نمودند. آن‌ها همچنین موافقت خود را برای آغاز مذاکرات تجارت آزاد در ECO اعلام کردند.

جناب آقای رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، همچنین در تاریخ ۲۳ تا ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ از لاهور و کراچی بازدید کرد. ایشان در لاهور به زیارت مزار علامه محمد اقبال پرداخت و از مقبره ایشان بازدید نمود. جناب آقای رئیسی در کراچی در مراسم اهدای تاج گل در مزار قائد شرکت کرد. ایشان همچنین در نشستی با حضور گسترده تجار از هر دو طرف در کراچی سخنرانی نموده و در سخنرانی خود بخش‌های خصوصی دو کشور را به توسعه ارتباطات نزدیک‌تر در چارچوب شورای تجاری مشترک و همچنین از طریق تبادل هیئت‌های تجاری و برگزاری نمایشگاه‌های تجاری تشویق نمودند.

رئیس جمهوری اسلامی ایران از میزبانی گرم و سخاوتمندانه نخست وزیر پاکستان از هیئت ایرانی قدردانی نمودند.

رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین از رئیس جمهور و نخست وزیر پاکستان برای سفر رسمی به ایران دعوت بعمل آورد.

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل مرز «صلح و دوستی» به مرز «رفاه مشترک»
  • برگزاری جشنواره قلب شهر در مسجد ملااسماعيل یزد
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان پس از سفر رئیسی
  • برگزاری نخستین نشست سلامت برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین حسینی
  • دسته عزاداری خدام حضرت عبدالعظیم (ع) روانه حرم شدند + فیلم
  • مبنای جشن‌های دهه کرامت باید «عارفاً بحقّها» باشد
  • مراسم معارفه حجت‌الاسلام عبدالعلی توجهی، تولیت مدرسه عالی شهید مطهری برگزار شد
  • آمادگی کامل سرپل‌ذهاب برای برگزاری مراسم یادواره شهدای بازی‌دراز