Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@11:38:46 GMT

طرز تهیه پیتزا لقمه‌ای به ۲ روش سریع و آسان

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۰۲۵۱

طرز تهیه پیتزا لقمه‌ای به ۲ روش سریع و آسان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پیتزا از جمله غذا‌های فرنگی بوده که خیلی سریع جای خود را در بین سفره ایرانیان پیدا کرد. این غذا در سراسر دنیا طرفدار داشته و به سبک‌های مختلفی نظیر انواع پیتزا ایتالیایی و آمریکایی، پیتزا مکزیکی تند با نان تورتیلا و پیتزا دریایی تهیه می‌شود. پیتزا لقمه‌ای نیز یکی از سبک‌های جدید پیتزا بوده که در واقع مانند دیگر پیتزا‌های خانگی با تاپینگ‌های متفاوت مثل گوشت، مرغ، ژامبون و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. پخت می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم دو روش برای تهیه پیتزا لقمه‌ای را به شما آموزش دهیم؛ پس با ما همراه باشید.



۱. طرز تهیه رول پیتزا لقمه‌ای
مواد لازم برای خمیر پیتزا
آب نیم لیتر
آرد سفید ۱ کیلوگرم
مایه خمیر ۵۰ گرم
نمک ۲ قاشق چای‌خوری
روغن (ترجیحا روغن زیتون) ۴ قاشق سوپ‌خوری
مواد لازم برای سس پیتزا
گوجه‌فرنگی یا کنسرو گوجه‌فرنگی ۱ قوطی کوچک
پیاز ۱ عدد
سیر دو حبه
آویشن کمی
نمک نصف قاشق چای‌خوری
مواد لازم برای روی پیتزا
پنیر پیتزا ۶۰۰ گرم
پپرونی ۵۰ گرم
ژامبون ۵۰ گرم
زمان لازم برای آماده کردن پیتزا: ۲ ساعت

دستور تهیه

ابتدا آب را گرم کرده تا به دمای ۳۷ درجه سانتی‌گراد برسد؛ سپس مایه خمیر را به آن اضافه کرده تا حل شود.
نمک و روغن زیتون را نیز بیافزائید و با همزن شروع به هم زدن کنید. (مواد را خوب هم زده و سپس خمیر را با دست ورز دهید.)
وقتی خمیر آماده شد آن را در ظرفی گذاشته و روی آن را پلاستیک بکشید؛ سپس آن را به مدت ۴۵ دقیقه در یک جای تاریک قرار داده تا حجم خمیر دو برابر شود.

در این مدت سس پیتزا را درست کنید؛ برای سس ابتدا کنسرو گوجه‌فرنگی را در یک مخلوط کن ریخته تا به حالت مایع در آیند.
سپس به آن نمک و فلفل اضافه کنید.

کمی روغن در تابه ریخته، پیاز و سیر را خرد کرده و در تابه بریزید تا سرخ شوند.

در این مرحله گوجه‌های خردشده را همراه با کمی آویشن به تابه بیافزائید؛ اجازه دهید تا آب سس تبخیر شده و سس غلیظی حاصل شود.

هنگامی که خمیر آماده شد، روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید.

خمیر آماده‌شده را به دو قسمت مساوی تقسیم و دو چانه از آن تهیه کنید.

روی چانه‌ها را با یک پارچه تمیز پوشانده و آن‌ها را ۱۵ الی ۲۰ دقیقه استراحت دهید.

پس از این مدت خمیر‌ها را با وردنه به شکل مستطیل پهن کنید.

روی خمیر کمی از سس ریخته، سپس روی آن را ژامبون یا پپرونی یا هر مواد دیگری که دوست دارید بریزید.

در آخر پنیر پیتزا اضافه کرده و خمیر را لوله کنید.

با یک چاقو تیز خمیر رابه حلقه‌های با ضخامت سه سانتی‌متر برش بزنید.

در آخر کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کرده و برش‌های پیتزا لقمه‌ای را روی آن بچینید.

سینی را در فر با درجه حرارت ۲۲۰ درجه‌سانتی‌گراد بگذارید؛ هر از گاهی به آن سر زده تا زمانی که پنیر‌ها طلایی شد سینی را از فر خارج کنید.

نوش جان ...

۲. طرز تهیه پیتزا لقمه‌ای با نان ساندویچ
مواد لازم
سینه مرغ ۱ عدد
قارچ خرد شده ۱۰۰ گرم
فلفل دلمه‌ای ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
نان ساندویچی ۳ عدد
پنیر پیتزا به مقدار دلخواه
ادویه پیتزا یا آویشن کمی
نمک و فلفل و زردچوبه کمی
رب گوجه‌فرنگی دو قاشق غذاخوری

زمان لازم برای آماده کردن پیتزا: ۲ ساعت

مراحل تهیه

ابتدا سینه مرغ را با پیاز، سه لیوان آب، کمی نمک، فلفل و زردچوبه بپزید.
وقتی مرغ پخت آن را ریش ریش کرده و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید.
رب گوجه‌فرنگی و ادویه پیتزا را نیز به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
قارچ‌ها را در یک تابه جداگانه تفت دهید؛ سپس آن را به مرغ‌ها اضافه کنید.
فلفل دلمه‌ای را خرد کرده و کنار بگذارید.
اکنون نان ساندویچی را باز کرده و به سه الی چهار قسمت برش بزنید؛ کمی از خمیر داخل نان را در بیاورید.
نان‌ها را با وردنه صاف کنید.
کمی پنیر پیتزا در کف نان ریخته، سپس کمی از مواد گوشتی آماده شده را روی نان بریزید؛ حال روی آن مقداری فلفل دلمه و سپس کمی پنیر پیتزا اضافه کنید.
فر را روی حرارت ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گذاشته تا داغ شود.
نان‌ها را درون سینی فر چیده و داخل فر بگذارید؛ اجازه دهید تا پنیر روی مواد طلایی شود. (زمان زیادی لازم نیست؛ پس مراقب باشید که نان‌ها نسوزند.)

نوش جان ...

نکته: نان‌ها را بعد از صاف کردن با وردنه می‌توانید به شکل دلخواه قالب بزنید.


منبع: ستاره

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش آشپزی آشپزی خانگی طرز تهیه پیتزا لقمه ای پنیر پیتزا گوجه فرنگی روی آن نان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۰۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشخص شدن دلیل کیفیت پایین نان خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمود طبیب غفاری با اشاره به نقش گندم و نان در امنیت غذایی کشور‌ها افزود: سهم استان خوزستان از تولید گندم طی ۱۲ سال گذشته حدود ۱۵ تا ۱۶ درصد کل تولید کشور بوده است.

وی ادامه داد: رکورد خرید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم در سال ۱۴۰۲ در استان خوزستان به ثبت رسید که با این حجم از تولید، این استان نان ۶۰ روز کشور را تامین کرد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول بیان کرد: میزان پروتئین، سختی دانه و کیفیت نانوایی از جمله مهمترین شاخص‌های سنجش کیفیت ارقام مختلف گندم به شمار می‌روند که درصورت کسب استاندارد‌های تعریف شده و سخت گیرانه بین المللی، ارقام جدید گندم نامگذاری و معرفی می‌شوند.

وی افزود: براساس سنجش‌های دقیق، کیفیت گندم کشت شده در خوزستان بسیار مطلوب و یکی از باکیفیت‌ترین گندم‌های کشور است ولی سوال مهم این است که چرا کیفیت نان نانوایی‌های این استان پایین است که برای پاسخ به این سوال به پیشنهاد مرکز تحقیقات صفی آباد، این موضوع به عنوان اولویت پژوهشی در دستور کار سازمان تحقیقات کشاورزی کشور قرار گرفت.

طبیب غفاری گفت: پژوهش‌های علمی پیرامون چرایی کیفیت پایین نان و استخراج راهکاری عملی برای افزایش بهره وری و کیفیت نان در ۱۵ استان کشور آغاز شده است که خوزستان و خراسان جنوبی دارای استان‌های پیشرو در این زمینه در کشور هستند.

وی با بیان اینکه معرفی ارقام جدید گندم فرآیندی مستمر است، افزود: با توجه به اینکه هر رقم معرفی شده گندم دارای طول عمر محدودی در برابر تغییر اقلیم و بیماری‌ها است به همین دلیل پس از چند سال و با حساس شدن ارقام معرفی شده گندم به بیماری‌ها در عمل آن رقم پایان و معرفی رقم جدید برای جلوگیری از کاهش بهره وری ضروری است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با اشاره به همکاری‌های علمی این مرکز و آزمایشگاه ارزیابی کیفت نانوایی کرج به عنوان تنها آزمایشگاه مرجع کشور برای ارزیابی کیفیت گندم و نان اظهارکرد: سالانه سه هزار نمونه از غلات آبی و دیم و ۲ هزار نمونه گندم از عرصه تولید مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

گندم نانوایی تولیدی خوزستان جرو باکیفیت‌ترین‌ها است

طبیب غفاری با بیان اینکه گندم تولیدی خوزستان، ایلام و کرمان براساس آزمایش‌های انجام شده دقیق علمی حداقل دارای ۱۲ درصد پروتین و دارای ارزش غذایی بالایی است، گفت: گندم‌ها براساس درجه بندی از یک تا چهار دسته بندی می‌شوند که گندم تولیدی خوزستان جزو گندم‌های درجه یک کشور محسوب می‌شود و دلیل آن معرفی ارقام جدید گندم بوده است.

وی افزود: گندم درجه یک تولیدی کشور از ۱۲ درصد در سال ۱۳۸۹ به ۵۷ درصد در سال ۱۳۹۹ افزایش و میزان گندم‌های درجه دوم در این بازه زمانی از ۶۱ به ۲۳ کاهش و در این مدت گندم‌های درجه سه و چهار نیز نسبت به کل تولید گندم در کشور روند کاهش داشته که نشان از ارتقای کیفیت گندم تولید کشور طی یک دهه اخیر است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بیان کرد: استان‌های خوزستان، تهران، مازندران، گلستان و البرز براساس ارزیابی‌های آزمایشگاه شیمی غلات اصلاح بذر کشور طی سال‌های ۸۸ تا ۹۷ دارای بهترین گندم‌های تولیدی کشور از نظر نانوایی بوده‌اند.

آرد توزیع شده میان نانوایان دزفول دارای کیفیت بسیار خوب است

طبیب غفاری با اشاره به انجام تحقیقات علمی مشترک مرکز تحقیقات صفی آباد و موسسه اصلاح بذر کشور برای بررسی کیفیت نان در دزفول گفت: شهریور سال گذشته تمام فرآیند تولید نان از جمله کیفیت گندم، آراد، خمیر نان و نان پخته شده ارزیابی و مشخص شد که علاوه بر کیفیت بالای گندم، آرد توزیع شده میان نانوایان این شهرستان نیز دارای کیفیت بسیار خوب است.

وی ادامه داد: بررسی‌های میدانی و نمونه‌های انجام شده از نانوایان آزاد پز و دولتی نشان داد نانوایانی که فرآیند تهیه خمیر آنها به استاندارد‌ها نزدیک بود، کیفیت نان خوبی داشتند.

استاندارد نبودن فرآیند پخت مهمترین دلیل کیفیت پایین نان در دزفول و خوزستان است

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول مهمترین دلیل کیفیت پایین پخت نان در خوزستان را طبق بررسی‌های انجام شده استاندارد نبودن فرآیند پخت نان عنوان و تاکید کرد: سه عامل مهم در فرآیند پخت شناسایی شد که این عوامل نقش تعیین کننده در کاهش کیفیت نان دارند.

وی با بیان اینکه با اصلاح این سه عامل می‌توان کیفیت نان در دزفول و خوزستان را متحول کرد، افزود: خلاصه بررسی‌های انجام شده نشان داد که گندم تولیدی خوزستان و آرد توزیع شده میان نانوایی‌ها باکیفیت است و درصورت بهبود و استانداردساری فرآیند پخت امکان تحول در کیفیت نان در دزفول و خوزستان وجود دارد.

سه عامل مهم در کاهش کیفت نان

طبیب غفاری شرایط دمایی نانوایی‌ها را یکی از دلایل اثرگذار بر کیفیت نان دانست و گفت: برخی آنزیم‌های موجود در آرد که نقش کلیدی در کیفیت نان پخته شده دارند بر اثر دمای نگهداری کیسه‌های آرد در نانوایی‌ها از بین می‌روند و همین عامل موجب می‌شود که نان پخت شده در تابستان کیفیت کمتری نسبت به زمستان داشته باشد.

وی با بیان اینکه دمای مناسب زمان پخت، انبار و تهیه خمیر نان زیر ۳۰ درجه است، افزود: بررسی‌ها نشان داد، کیفیت نان در نانوایی‌هایی که دمای انبار آرد و مراحل تهیه خمیر در شرایط استاندارد قرار دارد کیفیبت نان بهتری داشتند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول نحوه تهیه خمیر نان را از دیگر عوامل مهم کیفیت نان در دزفول و خوزستان برشمرد و اظهارکرد: خمیر نان در نانوایی‌هایی که فرآیند تخمیر در آنها به خوبی انجام شده و به اصطلاح خمیر رسیده باشد دارای کیفیت بسیار بیشتری نسبت به خمیر‌های نرسیده دارد.

وی افزود: تنور‌های قدیمی دارای جداره عمودی بود و در چنین تنور‌هایی در صورتی که خمیر نرسیده باشد، نان به جداره داخلی تنور نمی‌چسبد به همین دلیل در تنور‌های قدیمی برای جلوگیری از افتادن نان از بدنه تنور دقت لازم برای رسیدن خمیر انجام می‌شد که در تنور‌های جدید با سطح افقی امکان پخت خمیر‌های نرسیده نیز میسر است و این یکی از عوامل اصلی کیفیت پایین نان به شمار می‌رود.

طبیب غفاری تاکید کرد: رسیدن خمیر نان دلیل اصلی کیفیت و ماندگاری بسیار بیشتر نان‌های خانگی نسبت به نان‌های تولیدی نانوایی‌ها است.

وی نحوه پهن کردن خمیر نان را سومین عامل در کاهش کیفیت نان در نانوایی‌ها دانست و افزود: نانوایی‌های جدید برای پهن کردن خمیر نان از غلطک استفاده می‌کنند که به دلیل فاصله کم فاصله بین ۲ غلتک بخشی از گاز مفید موجود در خمیر خارج و این موضوع در کاهش کیفیت نان تاثیر مستقیم دارد.

توصیه‌های مرکز تحقیقات صفی آباد برای تحول در کیفیت نان دزفول

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول گفت: مناسب بودن شرایط دمایی نگهداری آرد و خمیرگیری در نانوایی‌ها، استفاده از تنور‌ها با جداره شیب دار و همچنین فاصله دادن ۲ غلتک برای پهن کردن خمیر از جمله راهکار‌هایی است که رعایت آنها موجب ارتقای کیفیت نان در دزفول و خوزستان می‌شود.

وی ایجاد اتاقک تهیه خمیر با دمای مناسب را یکی از توصیه‌های این مرکز برای ارتقای کیفیت نان برشمرد و افزود: ایجاد واحد‌های خمیرگیری در محلات و توزیع خمیر نان به جای آرد میان نانوایی‌ها از جمله راهکار‌های توصیه شده مرکز تحقیقات صفی آباد برای بهبود چشمگیر کیفیت نان در این شهرستان است.

مهارت آموزی به نانوایان ضروری است

طبیب غفاری با اشاره به لزوم مهارت آموزی به نانوایان اظهارکرد: باید به تمام کسانی که در فرآیند پخت نان در نانوایی‌ها دخیل هستند آموزش‌های لازم ارایه و برای آنها گواهینامه صادر شود.

وی با اعلام آمادگی مرکز تحقیقات صفی آباد برای برگزاری دوره‌های آموزشی و صدور گواهینامه معتبر برای آموزش نانوایان شهرستان افزود: تامین اعتبار و نوسازی واحد نانوایی مرکز تحقیقات به منطور ترویج و ارتقای استاندارد‌های تهیه نان از جمله مواردی است که در صورت همراهی مسوولان شهرستان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در بهبود شرایط نانوایی‌های دزفول ایفا کند.

گندم و نان نقش موثری در تامین امنیت غذایی و کاهش سوء تغذیه در کشور دارند به همین دلیل دولت نسبت به توسعه کشت گندم در کشور توجه ویژه دارد.

 

دیگر خبرها

  • طرز تهیه آسان کوبیده مربعی و ماهی لوله ای سوخاری (فیلم)
  • طرز پخت متفاوت بال مرغ به سبک لهستانی‌ها با نوشابه کوکاکولا (فیلم)
  • طرز تهیه پیاز داغ مجلسی به روشی ساده و سریع (فیلم)
  • مشخص شدن دلیل کیفیت پایین نان خوزستان
  • صادرات ۶۰ هزار تن مواد معدنی از بندرخمیر
  • جاذبه‌های طبیعی بندر زیبای خمیر
  • یک صفحه جدید به واتساپ اضافه خواهد شد/ عکس
  • طرز تهیه یک غذای آسان با سنگدان مرغ توسط آشپز ترکیه‌ای (فیلم)
  • طرز تهیه همبرگر مرغ خانگی؛ ساده، سریع و خوشمزه (فیلم)
  • طرز تهیه سوفله شکلاتی خوشمزه و آسان در خانه