Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@01:03:53 GMT

جزئیات خرید سهام دولتی از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۱۹۵۵

جزئیات خرید سهام دولتی از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل امور اقتصادی و دارایی چهارمحال و بختیاری گفت: پذیره‏‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه ‌گذاری قابل معامله (ETF) برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاری‏‌های بورس و سامانه‌‏های آنلاین معاملاتی و درگاه‏‌های غیرحضوری و حضوری در بانک‌‏های منتخب و برای اشخاص فاقد کد معاملاتی (کد بورسی)، از طریق درگاه‌‏های غیرحضوری و حضوری بانک‌‏های منتخب صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهمتن عبدالهی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در راستای اجرای جزو (۲) بند (الف) تبصره (۲) بودجه سال‌جاری کشور و مصوبه هیات وزیران، وزارت امور اقتصادی و دارایی به نمایندگی از دولت قصد دارد باقیمانده سهام خود در بانک‌های تجارت، ملت و صادرات ایران و بیمه‌های البرز و اتکایی امین را واگذار کند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری، فرصت بی‌نظیری را برای ورود آحاد جامعه به بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های معتبری که دولت با هدف مردمی کردن اقتصاد و امکان دسترسی آحاد مردم به بازار سرمایه و انتفاع از رشد این بازار فراهم می‌کند

وی با اشاره به نحوه این واگذاری‌ها، افزود: این مساله از طریق پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه ‌گذاری قابل معامله (ETF) "واسطه‌گری مالی یکم " از تاریخ ۱۴ اردیبهشت‌ماه جاری آغاز و  تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه جاری انجام می‌شود.

عبداللهی بهره‌مندی تمامی مردم از تخفیف ۲۰ درصدی این واگذاری را از ویژگی‌های بارز  آن دانست  و تصریح کرد: سهام به هر شخص حقیقی تا سقف سرمایه‌گذاری بیست میلیون ریال قابل واگذاری بوده و هر فرد دارای کد ملی بدون محدودیت سنی می‌تواند از این امکان بهره‌مند شوند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مبنای قیمت سهام تشکیل‌دهنده واحدهای سرمایه‌گذاری این صندوق در روز آغاز پذیره‌نویسی،  متوسط قیمت سهام در ۳۰ روز گذشته منتهی به تاریخ ۱۳/۲/۱۳۹۹ است.

وی تاکید کرد: پذیره‏‌نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاری‏‌های بورس و سامانه‌‏های آنلاین معاملاتی و درگاه‏‌های غیرحضوری و حضوری در بانک‌‏های منتخب و برای اشخاص فاقد کد معاملاتی (کد بورسی)، از طریق درگاه‏های غیرحضوری و حضوری بانک‌‏های منتخب صورت می‌گیرد.

عبداللهی توصیه کرد: به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، شهروندان جز در موارد ضروری از مراجعه حضوری به شعب بانک‌ها و کارگزاری‌ها جداً پرهیز کرده و پذیره‌نویسی را از طریق مراجعه غیرحضوری به کارگزاری‌ها و سامانه‌های آنلاین معاملاتی و درگاه های غیرحضوری بانک‌ها انجام دهند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: برای خرید این واحدها، در حال حاضر داشتن کد بورس الزامی نیست و متقاضیان برای انجام معامله این واحد ها که از ۲ ماه به بعد از تخصیص امکانپذیر است فرصت دارند تا برای دریافت کد بورس به تدریج اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری سهام بورس اقتصاد و دارايي واحدهای سرمایه گذاری غیرحضوری و حضوری سرمایه گذاری نویسی واحدهای کد معاملاتی پذیره نویسی برای اشخاص کد بورسی کد بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۱۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقاضای چین؛ عامل اصلی رکوردزنی قیمت جهانی طلا؟

تحقیقات بلومبرگ نشان می‌دهد که با وجود عواملی، چون تنش‌های ژئوپلتیک، عامل اصلی افزایش قیمت جهانی طلا در واقع تقاضای چین است.

به گزارش اکوایران، صعود طلا به قله ۲۴۰۰ دلار در هر اونس در سال جاری بازار‌های جهانی را حیرت زده کرد. چین که بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده این فلز ارزشمند است در این صعود نقش مرکزی داشته است.

براساس گزارشی از بلومبرگ، بدتر شدن تنش‌های ژئوپلتیک، از جمله جنگ در خاورمیانه و اوکراین و چشم‌انداز کاهش نرخ بهره آمریکا همگی سرمایه‌گذاری در طلا را جذاب می‌کنند، ولی سوخت اصلی این افزایش در واقع تقاضای بی‌امان چین بوده است؛ چراکه خرده‌فروشی‌ها، مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری، معامله‌گران آتی و حتی بانک مرکزی این کشور به شمش به عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش در زمان نااطمینانی نگاه می‌کنند.

بزرگ‌ترین خریدار

چین و هند اغلب بر سر عنوان بزرگ‌ترین خریدار طلا در جهان رقابت می‌کنند، ولی این شرایط سال گذشته تغییر کرد؛ چراکه مصرف جواهرات، شمش و سکه در چین به سطوح بی‌سابقه‌ای رسید. تقاضای جواهرات طلا در چین ۱۰ درصد افزایش یافت، در حالی‌که در هند با ۶ درصد کاهش مواجه شد. سرمایه‌گذاری در شمش و سکه در چین ۲۸ درصد رشد داشته است.

به گفته مدیرعامل یک شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری، هنوز هم جا برای افزایش تقاضا وجود داد. در بحبوحه گزینه‌های محدود سرمایه‌گذاری در چین، بحران طولانی‌مدت در بخش املاک، بازار‌های سهام پرنوسان و کاهش ارزش ین، پول را به سمت دارایی‌هایی سوق پیدا کرده است که امن‌تر تلقی می‌شوند.

جایگزین‌های زیادی برای طلا در چین وجود ندارد. باتوجه به کنترل‌های مبادله‌ای و سرمایه‌ای نمی‌توانید پول‌تان را در بازار‌های دیگر بگذارید.

جهش واردات

گرچه چین نسبت به کشور‌های دیگر، طلای بیشتری تولید می‌کند، اما همچنان نیاز به واردات دارد و مقدار آن درحال افزایش است. در طول دو سال گذشته خرید‌های خارجی بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ تن بوده است؛ بیش از کل طلایی که پشتوانه صندوق‌های قابل معامله در بورس در جهان است یا حدود یک‌سوم ذخیره‌ای که توسط فدرال رزرو آمریکا نگه‌داری می‌شود.

با این حال، اخیرا سرعت واردات افزایش یافته است. واردات در آستانه سال نوی چینی که فصل هدایاست، افزایش یافت؛ به‌طوری که در طول دو ماه ابتدایی سال جاری ۵۳ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ بوده است.

بانک مرکزی

بانک مرکزی چین ۱۷ ماه متوالی درحال خرید بود که طولانی‌ترین مدت خرید آن محسوب می‌شود؛ چراکه به دنبال تنوع‌بخشی به ذخایر خود از دلار و محافظت در برابر کاهش ارزش پول بود.

بانک خلق چین مشتاق‌ترین خریدار طلا در میان تعدادی از بانک‌های مرکزی است که طرفدار طلا هستند. بخش دولتی سطوح بی‌سابقه‌ای از طلا را در سال گذشته خریداری کرد و انتظار می‌رود خرید در سال ۲۰۲۴ نیز در سطح بالایی بماند.

جذابیت طلا

اینکه با وجود افزایش قیمت طلا و کاهش ارز یوان که قدرت خرید را کاهش می‌دهد، تقاضای چینی‌های بسیار بالا بود، نشان‌دهنده جذابیت طلاست.

به عنوان یک واردکننده بزرگ، خریداران طلا اغلب باید یک مبلغ اضافی را نسبت به قیمت‌های جهانی پرداخت کنند. این مبلغ ابتدای ماه به ۸۹ دلار در هر اونس رسید. متوسط این مبلغ اضافی (پریمیوم) در طول سال گذشته ۳۵ دلار بود، در حالی‌که میانگین تاریخی آن تنها هفت دلار است.

به طور اطمینان قیمت‌های بالا شوق خرید شمش را کاهش می‌دهد، اما بازار نشان داده است که به‌صورت غیرمعمولی تاب‌آور است. مصرف‌کنندگان چینی معمولا در زمان کاهش قیمت‌ها شروع به خرید می‌کنند که به ایجاد یک کف برای بازار در طول زمان‌های ضعف کمک می‌کرد. اما اینبار شوق چینی‌ها قیمت‌ها را به سمت سطوح بالاتری کشانده است.

به گفته مدیرعامل یک شرکت مشاوره، این مساله نشان می‌دهد که این افزایش قیمت پایدار است و خریداران طلا در همه‌جا می‌توانند به افزایش تقاضای چین مطمئن باشند.

جریان صندوق‌های بورسی

یکی دیگر از راه‌های سرمایه‌گذاری در طلا از طریق صندوق‌های بورسی است. به گفته واحد اطلاعات بلومبرگ، از ماه ژوئن تقریبا در طول همه ماه‌ها پول در صندوق‌های بورسی طلا جریان داشته است. این در حالی است که در سایر نقاط جهان شاهد خروج از صندوق‌های طلا بوده‌ایم.

ورود پول به این صندوق‌ها در سال جاری حدود ۱.۳ میلیارد دلار بود، در حالی‌که در کشور‌های دیگر چهار میلیارد دلار از این صندوق‌ها خارج شده است. محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در چین یکی از عوامل این مساله است، باتوجه به گزینه‌های اندکی که برای چینی‌ها خارج از مسکن داخلی و سهام وجود دارد.

به گفته یک تحلیلگر، تقاضای چین می‌تواند ادامه پیدا کند؛ چراکه سرمایه‌گذاران به دنبال تنوع بخشیدن به دارایی‌های خود هستند.

دیگر خبرها

  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس
  • پشت پرده رکوردزنی قیمت طلا
  • تقاضای چین؛ عامل اصلی رکوردزنی قیمت جهانی طلا؟
  • عکس| یک بانک پرسپولیس را گردن گرفت
  • توضیحات بانک شهر درباره خرید سهام پرسپولیس
  • بانک شهر خرید پرسپولیس را پذیرفت
  • بیانیه بانک شهر درباره خرید سهام باشگاه پرسپولیس
  • واکنش بانک شهر به خرید سهام باشگاه پرسپولیس+عکس
  • توضیح بانک شهر درباره خرید سهام پرسپولیس
  • صندوق ملی مسکن؛ حیاط خلوت دولت یا منبع مولد تسهیلات؟