Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@02:01:24 GMT

مامایی که کرونا را شکست داد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۳۴۰۷

مامایی که کرونا را شکست داد

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مامایی حرفه‌ای دشوار است، زیرا مسوولیت جان چند انسان همزمان در دستان ماماها است، در این روزهای کرونایی، ماماهایی هم هستند که در راه خدمت‌رسانی به این بیماری مبتلا شده و بر این بیماری غلبه کرده باشند.

باید عاشق بود تا بتوان خطرات جسمی این حرفه را از نظر  آلودگی و طاقت‌فرسایی به جان خرید، این را فاطمه ماهرکارشناس مامایی گفت: که مانند خیلی از ماماها به زندگی عادی حرفه‌ای در جهرم مشغول بود تا اینکه متوجه شد کرونا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او، بیان کرد: در اسفند ماه پارسال مراجعه‌ زیادی به پزشکان خانواده برای غربالگری کرونا می‌شد و از طرفی مردم هم کمتر فاصله اجتماعی را رعایت می‌کردند و من در درمانگاه در دو شیفت مشغول به کار بودم.

ماهر تصریح کرد: دور از ذهن نیست که رعایت‌ نکردن فاصله موجب بیماری من شد، زیرا به دلیل شغلم با افراد بسیاری برای معاینه سینه و همین طور در قسمت تزریقات مواجه هستم.

کارشناس مامایی در خصوص علائم کرونا در خودش ادامه داد: خستگی، داغی محدود، سوزش گوش، سر و پا از علائم این بیماری در من بود و فکر می‌کردم این خستگی مفرط به خاطر فعالیت کار است و به هر چیزی فکر می‌کردم جز بیماری کرونا که با وجود آزمایش خون و بررسی تمام جوانب، باز آن خستگی و سوزش سر و پا از بین نمی‌رفت تا اینکه با مشورت پزشک خانواده، نمونه دادم.

شگفتی از مثبت بودن نمونه 

او، افزود: برای تست دادن خیلی مردد بودم. خودم را آنقدر سالم می‌دانستم که برای مراجعه به درمانگاه برای نمونه‌گیری و ابتلا شدن به کرونا از نظر محیط آلوده آنجا واهمه داشتم؛ در کمال ناباوری و با شگفتی، ۱۸ فروردین ماه ۹۹ جواب نمونه من مثبت اعلام شد.

ماهر اضافه کرد: بلافاصله از اعضای خانواده و همکارانی که با آن ها در ارتباط بودم نمونه گرفته شد که جواب نمونه‌ها منفی بود، اما این مرحله بسیار بر من سخت گذشت، برای من ترس از کرونا رنج ‌آورتر از خود بیماری بود و بعد از دریافت درمان‌های اولیه و بهبودی برای ادامه درمان به منزل رفتم.

کارشناس مامایی اظهار کرد: دوران خانه‌ماندن بسیار سخت بود، زیرا حفظ فاصله و رعایت اصول بهداشتی در این دوران بسیار مهم است و کوچکترین اشتباه می‌تواند بقیه را مبتلا کند،  و به دلیل شرایط جسمی و بیماری قلبی پدرم ترجیح دادم که محل قرنطینه‌ام در منزلی جداگانه باشد، اما در این مدت نیز خانواده حامی من بودند و از هیچ کمکی دریع نکردند و من بسیار به آن ها زحمت دادم.

 عضو کادر درمانی جهرم تاکید کرد: با اینکه بعد از بهبودی، دوستان و دیگران بخاطر ترس از بیمارشدن از من فاصله می‌گرفتند دردآور بود و با تسلی‌دادن به خود، لحظه‌ای خودم را جای آن‌ها گذاشتم زیرا این واکنش‌ها طبیعی بود و حق را به آن ها می‌دادم.

ماهر گفت: زمانی از قرنطینه خانگی خارج شدم که بهبودی من قطعی و جواب نمونه دوم من منفی اعلام شد و به نظرم مردم باید بدانند که در این مرحله  فرد بهبود یافته هیچ خطری برای آنان ندارد.

مادران  کرونایی و نوزادان مشکوک به کرونا در جهرم

او، بیان کرد:  اسفند پارسال مادری که در ماه نهم بارداری در جهرم به کرونا مبتلا شده بود، فرزندش را به دنیا آورد که جواب نمونه این نوزاد منفی اعلام شد و نوزاد سالم  بود و بانوی باردار ۳۴ ساله جهرمی سابقه مسافرت داشت و به خاطر شرایط خاص جسمانی این مادر باردار، کمیته پزشکی برای سلامت مادر و نوزاد تشکیل شد.

کارشناس مامایی تصریح  کرد: با مشورت پزشکان متخصص عفونی، اطفال و زنان و زایمان این مادر باردار با حفظ نکات بهداشتی و مراقبت های ویژه در بیمارستان پیمانیه جهرم تحت عمل سزارین قرار گرفت و  نوزاد سالم به دنیا آمد که بعد از عمل جراحی، مادر به بخش بیماران مبتلا به کرونا انتقال یافت و از نوزاد او نمونه گرفته شد و حال مادر رو به بهبودی رفت و جواب نمونه این نوزاد پسر منفی اعلام شد.

ماهر ادامه داد: در ۱۶ اسفندماه پارسال نیز  یک نوزاد دوماهه شیرخوار با علامت تب و تنگی نفس به عنوان کم سن و سالترین بیمار مشکوک به کرونا در شهرستان جهرم، به مراکز درمانی مراجعه کرد که این کودک برای انجام اقدامات تشخیصی نهایی به بیمارستان نمازی شیراز اعزام شد که پس از انجام تست، مشخص شد کرونا ندارد.

لذت‌های ماما بودن

 عضو کادر درمانی جهرم افزود: هشت سال که در درمانگاه شماره یک شهر جهرم مشغول به فعالیت و مدیر داخلی این درمانگاه است.

او، درباره علاقه اش به رشته مامایی و اینکه چرا این رشته را انتخاب کرده است اضافه کرد: همیشه به رشته پزشکی علاقه داشتم و از همان دوران کودکی خیلی برایم لذت بخش بود که بتوانم بیماری را درمان و درد و رنج را از او دور کنم.

مدیر داخلی درمانگاه شماره یک جهرم اظهار کرد: ابتدا کاردانی مامایی قبول شدم بعد از گذراندن دوران کاردانی، مجدداً امتحان دادم و در مقطع کارشناسی این رشته پذیرفته شدم.

ماهر گفت: لذت شغل مامایی را فقط یک ماما می تواند درک کند که هنگام زایمان گذاشتن دستان مادر در دستان ماما برای تسلی دردش و دوخته‌شدن نگاه قدرشناس مادر به ماما بعد از تولد نوزادش همه از لذت‌هایی است فقط یک ماما می‌تواند بفهمد و لمس کند.

کارشناس مامایی بیان کرد: مهمترین مسئولیت و وظیفه ای که یک ماما دارد مراقبت از مادر باردار در دوران بارداری‌اش است. در کل می‌توان گفت کار ماما قبل از تولد نوزاد آغاز می‌شود. مراقبت‌های پیش از بارداری، حین بارداری و پس از زایمان از مسئولیت‌های بزرگ ماماها است.

او، تصریح کرد: پایش نوزاد بعد از تولد، ترویج تغذیه با شیر مادر، آموزش نحوه شیردهی به مادر، مشاوره و آموزش دوران بلوغ، ازدواج و باروری، مراقبت از زنان سالمند و غربالگری آنان، آموزش خودمراقبتی به زنان از دیگر فعالیت هایی است که یک ماما می بایست انجام دهد.

مدیر داخلی درمانگاه شماره یک جهرم  درباره سختی شغل مامایی ادامه داد: در بهداشت باروری، دقت مهم‌ترین رکن است و کوچکترین خطا می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به بار آورد.

کارشناس مامایی افزود: زمانی که در بیمارستان پزشک مقیم نیست و شرایط اورژانسی پیش می آید ماما در آن لحظه بدون فوت وقت باید بهترین تصمیم را گرفته زیرا دقت و مسئولیت پذیری در آن زمان بسیار مهم است و بسیاری از عواقب و پیش‌آمد ها به آن تصمیم باز می‌گردد.

ماهر اضافه کرد: با وجود تمام این تنش ها مامایی رشته مهجوری است که کسی سختی‌های آن را نمی بیند و آن را از مشاغل سخت حساب نمی کنند.

او، اظهار کرد: لحظه‌های شیرین در دوران کاری من زیاد بوده است، اما شیرین‌ترین لحظه به زمانی باز می‌گردد که توانستم با معاینات متوجه بیماری سینه در چند خانم شوم و با ارجاع به موقع این خانم‌ها به پزشک متخصص موجب شد که پیشرفت بیماری در آنان بسیار کم شود.

کارشناس مامایی گفت: از خداوند می‌خواهم  تا آنجا که زنده‌ام‌ بتوانم در کارم مفید باشم و درد و رنج را از یک بیمار دور کنم.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز واقع شده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ت

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی علوم پزشکی مامایی ویروس کرونا کارشناس مامایی جواب نمونه اعلام شد یک ماما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۳۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: یکی از مؤثرترین ساختارها، واکسن نانوذره لیپیدی مبتنی بر پلتفرم mRNA بود. در ایران نیز برخی از دانشمندان به‌دنبال چنین ساختاری رفتند. دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی، یکی از این محققان بود. اگرچه با فروکش ‌کردن پاندمی کرونا نیازی اساسی برای واکسن احساس نمی‌شود، این ویروس خطرناک برای همیشه با ما هست و باید مراقب جهش‌های آن بود. از سوی دیگر، فناوری ساخت واکسن‌های کرونا می‌تواند در عرصه‌های دیگر پزشکی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. گفت‌وگوی همشهری با دکتر سینا مظفری پیش روی شماست.

دکتر سینا مظفری، متخصص ژنتیک مولکولی

بیشتر بدانیم:

آشنایی با واکسن‌های جدید mRNA برای پیشگیری از کرونا| چشم‌انداز جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها در پزشکی


ژنتیک مولکولی پایان‌بخش انتظار
بهترین وقت زدن واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟ چه نوع واکسنی بزنیم؟

چطور جایزه بین‌المللی کنز را دریافت کردید؟
در سال ۱۴۰۲ موفق به دریافت جایزه بین‌المللی کنز بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) به‌دلیل توسعه واکسن کرونا شدم. هرچند به‌دلیل فروکش کردن شدت بیماری‌زایی این ویروس در نوع اومیکرون و کاهش استقبال عمومی از تزریق واکسن کرونا در ایران، تولید تجاری آن در نهایت متوقف ماند.

توضیح مختصری درباره واکسن‌های کرونا بدهید.
با شیوع پاندمی کرونا، واکسن‌هایی با پلتفرم‌های مختلف برای پیشگیری از بیماری کووید۱۹ توسعه یافتند. در این میان واکسن‌های بر پایه پلتفرم نانوذره لیپیدی mRNA که با نام واکسن‌های بیونتک/فایزر و مدرنا در بین عموم شناخته می‌شوند، سرعت بالای تولید حدود ۱۰بار سریع‌تر از واکسن‌های سنتی، به‌عنوان مثال تنها در ۴۵روز در مورد واکسن مدرنا داشتند.


اثربخشی چه نوع واکسن‌هایی بیشتر بود؟
تولید محصولات دارویی بر پایه پلتفرم mRNA با استفاده از خط تولید و فرمولاسیون تقریبا مشابه، سنتتیک بودن و عدم‌نیاز به فرایندهای کشت سلولی و کاهش احتمال آلودگی‌های بیولوژیک، اثربخشی و ایمنی‌زایی بالاتری نسبت به سایر پلتفرم‌های واکسن نشان داده‌اند. موفقیت چشمگیر این پلتفرم برای توسعه سریع واکسن‌های کارآمد علیه بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و به‌ویژه استراتژیک بودن آن برای کشورها در رویارویی با پاندمی‌های نوظهور، محققان بسیاری را در کشورهای مختلف ازجمله آلمان، آمریکا و چین ترغیب به توسعه واکسن‌های دیگر برپایه پلتفرم mRNA کرده است.


نام این واکسن چیست و مراحل مطالعاتی آن به چه شکل بود؟
این واکسن توسط سازمان غذا وداروی ایران با نام آیریبووکس Iribovax نامگذاری شد. نکته قابل توجه درخصوص این واکسن هم این است که در آزمایش روی میمون‌های رزوس کارایی بالاتری را در خنثی‌سازی‌ ویروس کرونا در مقایسه با دیگر واکسن‌های مورد استفاده در ایران نشان داد. همچنین علاوه بر داشتن ایمنی از گسترش عفونت ویروسی حاصل از کروناویروس در ریه و سیستم تنفسی این میمون‌ها به‌طور کاملاً مؤثری جلوگیری کرد. نتایج جامع تست‌های پیش‌بالینی این واکسن در مجله علمی Journal of Controlled Release چاپ شده است. همچنین باتوجه به اهمیت به‌دست آوردن این فناوری توسط ایران و نتایج مهم آن به‌عنوان عکس جلد این مجله برگزیده شده است. قابل ذکر است که این مجله یک نشریه شناخته‌شده در علوم دارویی و بالاترین مجله علمی است که نتایج پیش‌بالینی یک واکسن ایرانی موفق به چاپ در آن شده است.


در حال حاضر تمرکز و فعالیت شما درخصوص واکسن چه بیماری‌هایی است؟
گروه تحقیقاتی ما در حال توسعه واکسن‌های چندظرفیتی علیه ویروس آنفلوآنزا و سرطان‌هایی ازجمله روده و ریه است. قابل توجه اینکه در حال حاضر تنها واکسن‌های کرونای مورد استفاده در دنیا که علیه سویه‌های جدیدتر اومیکرون (زیرسویه XBB۱.۵) کارآمد هستند واکسن‌های به‌روز شده فایزر و مدرناست که تزریق آنها به‌خصوص برای افراد بالای ۶۵سال یا مبتلا به بیماری‌های قلبی یا مشکلات سیستم ایمنی بسیار توصیه شده‌ است. علاوه براین، موج اخیر سرماخوردگی ویروسی که بسیاری را در ایران دچار بیماری‌های تنفسی کرده، براساس داده‌های اعلام شده عمدتاً به‌دلیل آنفلوآنزای فصلی بوده است و پس از آن زیرسویه جدید اومیکرون با نام JN.۱ عامل بعدی است.


اهمیت سرمایه‌گذاری در تکنولوژی mRNA درایران چقدر است؟
در ایران توسعه و پیشرفت در حوزه تکنولوژی mRNA می‌تواند به‌عنوان یک فرصت استراتژیک برای بهبود سلامت عمومی و توسعه پزشکی محسوب شود. این فناوری نه‌تنها می‌تواند برای تولید واکسن‌های mRNA در برابر بیماری‌های عفونی و سرطان‌ها و بیماری قلبی مورد استفاده قرار بگیرد، بلکه امکان توسعه داروهای نوین و درمان‌های مبتنی بر ژن‌درمانی بیماری‌های ارثی و ژنتیک همچون هموفیلی و تالاسمی را مبتنی بر استفاده از سیستم ویرایش ژنوم انسان یا کریسپر به کمک mRNA فراهم می‌کند.


در ایران چه اقداماتی برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در روند ساخت این واکسن‌ها شده است؟
تسریع در توسعه این فناوری لازم است باید و سرمایه‌گذاری‌های لازم صورت گیرد. این سرمایه‌گذاری‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که علم در این رشته بومی‌سازی‌ شود. برای ایجاد هماهنگی و تسهیل در فعالیت‌های مرتبط می‌توان یک مرکز تخصصی به نام «مرکز توسعه فناوری دارویی mRNA و ژن‌درمانی» ایجاد کرد؛ همانگونه که به‌عنوان مثال کشورهای پیشرفته‌ای همچون استرالیا و انگلیس به این طریق در حال سرمایه‌گذاری، انتقال و بومی‌سازی‌ این فناوری در کشورشان هستند. این مرکز می‌تواند محلی باشد که از طریق آن تحقیقات پایه‌ای و کاربردی، توسعه فناوری، آموزش و انتقال فناوری در زمینه تکنولوژی mRNA صورت بگیرد و با همکاری دولت و بخش خصوصی، محیطی مؤثر برای رشد و توسعه این حوزه فراهم شود.
ایران در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA چه جایگاهی دارد؟
با پیاده‌سازی این طرح‌ها، ایران می‌تواند در جایگاه برجسته‌ای در حوزه تحقیقات و توسعه تکنولوژی mRNA قرار بگیرد و به‌عنوان یک پایگاه در تولید و استفاده از واکسن‌های جدید و درمان‌های نوین به منافع عمومی و بهبود سلامت جامعه خدمت کند. تاکنون حمایت‌های به عمل آمده مقطعی و محدود بوده و به هیچ‌وجه قابل مقایسه با سرمایه‌گذاری‌ در دیگر کشورها نیست. بنابراین برای تجاری‌سازی در این حوزه پیشرفته علاوه بر حمایت‌های ویژه بخش دولتی، نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تولید صنعتی هم وجود دارد.

مکث
تحصیل در خارج، خدمت به کشور

سینا مظفری دوره دکتری و فوق دکتری خود را در انستیتوماکس‌پلانک آلمان در زمینه ژنتیک مولکولی و پزشکی به پایان رسانده است. او دوره دکتری را در آزمایشگاه بیوشیمی RNA ماکس‌پلانک که پیشتاز تولید و تعیین ساختار کمپلکس‌های mRNA در دنیا و صاحب امتیاز تکنولوژی interference RNA است، گذرانده و در سال ۲۰۱۳ موفق به دریافت جایزه و مدال علمی Otto-Hahn جامعه علوم پیشرفته ماکس‌پلانک آلمان در شاخه زیست‌پزشکی به‌دلیل شناسایی مکانیسم پردازش mRNA و همچنین جایزه ملی ژنتیک ایران در سال ۱۳۹۹ شده است. او همچنین برگزیده برتر جایزه بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) درشاخه سلامت و پزشکی در سال ۱۴۰۱ به‌دلیل ساخت واکسن نانوذره لیپیدی mRNA شده است. ضمن آنکه سرآمد علمی کشور در سال ۱۴۰۲ از نظر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد علم ایران نیز بوده است. دکتر سینا مظفری جوین، مقالات تأثیرگذاری هم در زمینه ژنتیک مولکولی و اصلاح بیماری‌های ژنتیک در مجله‌های علمی مطرح دنیا با ضریب اثر بالا ازجمله Science، Molecular Cell، Nature Communications، مجله آکادمی ملی علوم آمریکا PNAS و Nucleic Acids Research دارد.

کد خبر 844282 برچسب‌ها کرونا سرطان بیماری - قلبی بیماری - سرما خوردگی واکسن

دیگر خبرها

  • دستگیری سارق باغ‌های جهرم با ۱۵ فقره سرقت
  • غار سنگ شکنان جهرم نگینی در دل کوه
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از هزار هکتار از مزارع جهرم
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • توسعه کشت گیاهان دارویی در جهرم
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است
  • آغاز ساخت شهرک مسکونی بونیز جهرم
  • تصادف و آتش سوزی خودرو با ۴ فوتی و ۲ مجروح در جهرم