Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر ارتباطات یک کسب و کار اینترنتی ایرانی گفت: حمایت از بخش خصوصی عامل رشد اقصادی در سطح کلان جامعه است.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کسب و کارهای اینترنتی در جهان امروز بخش مهمی از صنایع هرکدام از کشورهای دنیا هستند و نیازهای متفاوت مردم در هر زمینه‌ای را برطرف می‌سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استارت‌آپ‌های ایرانی در چند سال گذشته خدمات متنوعی را به مردم ارائه داده و نشان‌ داده‌اند که حتی در شرایط سخت نیز می‌توانند چرخ اقتصاد کشور را به حرکت در آورند.

شیوع ویروس کرونا و قوانین فاصله گذاری اجتماعی برای جلوگیری از گسترش خارج از کنترل این بیماری بسیاری از کسب و کارها ایرانی را با مشکل مواجه کرده و آسیب‌های اقتصادی زیادی به آن‌ها وارد کرد. در همین رابطه گفتگویی با نیما اشرف زاد مدیر ارتباطات یکی از کسب و کارهای بزرگ اینترنتی داشتیم که مشروح آن را در ادامه مشاهده می‌کنید.

آنا: به طور کلی شیوع بیماری کرونا چه تاثیری روی کسب و کار اینترنتی شما داشته است؟

اشرف زاده: از اوایل اسفند ماه با توجه به نگرانی مردم از بابت شیوع بیماری کرونا و قوانینی که برای فاصله گذاری اجتماعی وضع شد درآمدزایی این کسب و کار هم تا حد زیادی افت کرد. چون سایت این شرکت بستر معرفی کالا است و مردم باید برای مشاهده کالاهای مورد نظر خود باید از خانه خارج شوند، میزان تبادل‌های مالی تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرد. به عنوان مثال در دسته‌های خودرو و املاک تقاضای مردم پایین آمد و درخواست‌ها برای خرید و فروش خانه افت کرد.

در این دسته نه تنها مردم بلکه مشاغلی که به ثبت آگهی نیاز داشتند نیز به دلیل قوانین فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی محل کارشان نمی‌توانستند درخواست‌های خود را برای سایت این کسب و کار اینترنتی ارسال کنند. می‌توان گفت درآمدزایی شرکت در اوایل شیوع بیماری کرونا تقریبا به صفر رسید.

افت خدمات دهی و درآمدزایی تنها مختص به یک کسب و کار خاص نمی‌شود و قطعا کرونا آسیب‌های اقتصادی زیادی به شرکت‌های فعال در بستر اینترنت زده است.

از اوایل اردیبهشت ماه و تغییر در قوانین فاصله گذاری اجتماعی و بازگشت تدریجی مردم به سطح جامعه روند درآمدی شرکت به کلی تغییر کرد و این کسب و کار توانست رشد مناسبی را تجربه کند. حتی این شرکت توانست در هفته گذاشته آمار ثبت شده از لحاظ تقاضای مردمی را بکشند و تقریبا به حالت گذشته برگشته‌ایم.

شرکت در زمینه خدمات مرتبط با موضوع استخدام، صنعت و تجارت به دلیل تعطیلی کارخانه‌ها و مراکز صنعتی با مشکلات زیادی در زمینه برقراری ارتباط بین مردم رو‌به‌رو شد. البته نباید این موضوع را فراموش کرد که تعطیلات عید نوروز هم به طور طبیعی تاثیر منفی روی میزان درآمد کسب و کارهای اینترنتی می‌گذارد.

خوشبختانه تبلیغات و خدمات این کسب و کار اینترنتی هم اکنون مورد استقبال مردم قرار گرفته و شرکت در حال رشد است. حتی هیئت مدیره شرکت تصور نمی‌کردند که چنین روند صعودی را در این بازه زمانی تجربه کنند. افت خدمات دهی و درآمدزایی تنها مختص به یک کسب و کار خاص نمی‌شود و قطعا کرونا آسیب‌های اقتصادی زیادی به شرکت‌های فعال در بستر اینترنت زده است.

آنا: کسب و کار شما چه تصمیم‌هایی برای مقابله با بیماری کرونا و جلوگیری از آسیب‌های بیشتر اتخاذ کردند؟

اشرف زاده: به محض شیوع بیماری کرونا و حتی قبل از آغاز طرح فاصله گذاری اجتماعی مدیران این شرکت تصمیم گرفتند تعداد زیادی از کارمندان را دور کار کنند. این شرکت تجربه ۷ سال دورکاری را در پرونده کاری خود دارد و از همین رو تقریبا تمامی اعضای شرکت از همان هفته اول اسفند ماه دور کاری خود از منزلشان را آغاز کردند.

دور کاری اولین گام برای حفظ سلامت کارمندان

پس از آغاز دورکاری، مدیران شرکت کلاس‌های آنلاین برای آموزش روش‌هایی پیشرفته دورکاری را نیز برگزار کردند. این شرکت برای ارتقا کیفیت روند دورکاری هزینه‌های زیادی را انجام داد و نرم‌افزار‌های خاصی را برای حضور و غیاب آنلاین به کارگیری کرد.

اکنون کارمندان این کسب و کار می‌توانند بدون نیاز به تماس با دستگاه ثبت اثر انگشت با تلفن همراه شخصی خودشان حضور و خروج خود از شرکت و یا ساعت آغاز و پایان کارشان از درون خونه را اعلام کنند.

البته با توجه به تغییر محل کار از شرکت به خانه‌ها به صورت طبیعی افت کیفیت در زمینه خدمات سایت را داشتیم ولی سریعا آن را مدیریت و برطرف کردیم. در خصوص خود کسب و کار مدیران این شرکت از مدت‌ها پیش برنامه‌هایی را برای مقابله با اتفاق‌های ناگهانی و بهترین استفاده از این موقعیت‌ها را داشتند که اکنون نیز درصدد هستیم تا به زودی برنامه‌های ویژه خود را اجرا کنیم.

آنا: برنامه شرکت شما برای ورود به بازار بورس چگونه است؟

اشرف زاده: این کسب و کار اینترنتی از چند سال گذشته آمادگی‌های لازم برای ورود به بازار سرمایه را کسب کرده و می‌توان گفت از زمان آغاز فعالیت این شرکت مدیران سیاست‌های خود را برای عرضه سهام در بازار بورس تنظیم کرده بودند.

بورس زمینه‌ساز رشد مالی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان

شرکت‌ برنامه‌های مالی خود از لحاظ شفافیت و میزان سوددهی را به کمک مشاوران توانا تنظیم و به مسئولان سازمان بورس تحویل داده است. قطعا بورس نه تنها برای این کسب و کار اینترنتی بلکه برای سایر سایر شرکت‌های مبتنی بر بستر اینترنت فرصت بسیار مناسبی به منظور رشد و ارائه خدمات برتر است.  مدیران شرکت دید بسیار مثبتی دارند که حتی بتوانند به عنوان اولین مجموعه وارد بازار بورس شوند.

کسب و کارهای اینترنتی در جامعه امروز حجم زیادی از تعاملات روزانه مردم را بر عهده گرفته و به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشاغل زیادی را ایجاد کرده است لذا انتظار داریم که دولت حمایت مطلوب‌تری از استارت‌آپ‌های داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشد.

قطعا ورود به بازار بورس مستلزم طی مراحلی است که این شرکت با برگزاری جلسه‌‌هایی با مسئولان سازمان بورس در حال پیگیری آن‌ها است.  هم اکنون یکی از مسائل در حال بررسی بحث ارزش‌گذاری هر سهم شرکت‌های اینترنتی است زیرا قیمت اعلام شده از سوی سازمان بورس مورد قبول تعدادی از کسب و کارها نیست.

آنا: دولت در بازه زمانی شیوع کرونا چه حمایتی از کسب و کار شما کرده است؟

اشرف زاده: این کسب و کار برای دریافت حمایت از بخش‌های دولتی تلاش زیادی کرده است ولی  وقتی مدیران شرکت برای مذاکره اقدام می‌کردند در واقع نتیجه‌ای حاصل نمی‌شد. بر خلاف خبرهای خوشی که از حمایت دولت منتشر می‌شود عملا هیچ خبری از وام‌های حمایتی نیست. این شرکت تا کنون هیچ حمایت مالی از سوی دولت دریافت نکرده است.

حمایت دولت از کسب و کارهای اینترنتی عامل افزایش کیفیت در این مشاغل

از لحاظ حمایت فرهنگی برخی از دستگاه‌های دولتی از سال گذشته فعالیتی را آغاز کردند ولی حقیقتا تاثیر محسوسی روی فعالیت کسب و کار‌های اینترنتی نداشته است. اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی به عنوان رابط این مشاغل با دستگاه‌های دولتی اقداماتی را انجام داد که می‌توان به تبلیغات تلویزیونی اشاره کرد.

کسب و کارهای اینترنتی در جامعه امروز حجم زیادی از تعاملات روزانه مردم را بر عهده گرفته و به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشاغل زیادی را ایجاد کرده است لذا انتظار داریم که دولت حمایت مطلوب‌تری از استارت‌آپ‌های داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشد. حتی در مواردی مثل فروش ماسک و دستکش هم شرکت‌های اینترنتی می‌توانند کمک‌های زیادی کرده و بخش قابل توجهی از مشکلات مردم را حل کنند.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان کسب و کارهای اینترنتی صنعت ایرانی کسب و کار اینترنتی کسب و کارهای اینترنتی فاصله گذاری اجتماعی شیوع بیماری کرونا ورود به بازار کسب و کار بازار بورس دانش بنیان اشرف زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۵۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه روشن ورود توصیه‌ای بانک‌ها به واگذاری سرخابی‌ها

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، به فاصله دو روز تا پایان مهلت کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) برای حل مشکل مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس برای کسب مجوز حرفه‌ای و حضور در لیگ قهرمانان، روز دوشنبه، ۳ اردیبهشت با برگزاری مزایده رسمی واگذاری ۸۵ درصد از سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال طلسم خصوصی‌سازی سرخابی‌ها پس از حدود دو دهه شکسته شد.

واگذاری سرخابی‌ها به صورت ۱۰ درصد نقدی و مابقی اقساطی

محمود قامت، معاون سازمان خصوصی‌سازی درباره جزئیات این واگذاری گفته است: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته ۱۰ درصد از ارزش این معامله به صورت نقد و مابقی با اقساط ۶ ماهه و حداکثر ظرف ۶ سال ازسوی خریداران پرداخت می‌شود.

ورود ۶ بانک غیردولتی برای خرید سهام پرسپولیس

وی درباره مشخصات خریداران سهام توضیح داد: کنسرسیومی متشکل از ۶ بانک غیردولتی شامل بانک‌های شهر، ملت، صادرات، اقتصاد نوین، تجارت و رفاه متقاضی خرید سهام پرسپولیس بودند که دیروز موفق به خریداری آن شدند؛ کارگزار فروشنده سهام به نمایندگی از طرف دولت، بانک ملی بود و این معامله هم مطابق رویه قطعی شد. به گفته وی، قیمت هر سهم پرسپولیس ۳۵۸ تومان به ارزش کل ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

کنسرسیوم شرکت‌های پتروشیمی خریداران باشگاه استقلال

معاون سازمان خصوصی‌سازی همچنین در خصوص خریداران باشگاه استقلال گفت: برای خریداری ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال نیز کنسرسیومی از شرکت‌های پتروشیمی متشکل از خلیج فارس، پارس، بوعلی، شهید تندگویان و بندر امام (ره) موفق به خریداری سهام شدند.

قامت افزود: قیمت هر سهم استقلال نیز ۳ هزار و ۴۰۶ ریال به ارزش کل ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است؛ کارگزار خریدار قیمت خرید هر سهم پایه باشگاه استقلال در سامانه معاملات وارد کرده بود که کارگزاری بانک صنعت و معدن برای فروش سهام این باشگاه از طرف دولت بود و مطابق رویه‌ها و مقررات معاملات فرابورس این معامله در سامانه معاملات قطعی شد.

آنگونه که سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفته است در دولت سیزدهم بورسی شدن دو باشگاه از محل افزایش سرمایه بدون حق‌تقدم انجام و در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تا از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی، فرایند مالکیت این دو باشگاه حل و فصل شود که از سوی بخش تعاونی و خصوصی اقبال نشد.

وزیر اقتصاد با اشاره به برگزاری مزایده گفت: در پایان سال ۱۴۰۲ تلاش شد تا از طریق کنسرسیومی از بانک‌های غیردولتی و صنایع پتروشیمی این مسئله حل و فصل شود که این اتفاق در فرابورس محقق شد. طبق اطلاعاتی که در فرابورس قرار دادند، ارزش نهایی سهام این دو باشگاه اعلام و با ارزش ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای استقلال و ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای پرسپولیس نهایی شد.

خاندوزی عنوان کرد: با توجه به اینکه ۱۰ درصد معامله باید به عنوان نقدی و ۹۰ درصد اقساطی صورت می‌گرفت، بخش نقدی قطعی شد و اقساط طی مهلت‌های ۶ماهه به کنسرسیوم‌های بانکی و پتروشیمی اعلام شده است.

در همین رابطه سیاوش غیبی‌پور در مورد مباحث مطرح در مورد واگذاری سرخابی‌ها در گفت‌وگو با آنا اظهار کرد: ورود بانک‌ها به شرکت در مزایده سرخابی‌ها توصیه‌ای است که به دلایل مصالح اجتماعی و اقتصادی صورت گرفته است. اگرچه بخش خصوصی نیز مصالح اقتصادی در این بحث داشته است.

تشریح دلایل عدم استقبال بخش خصوصی و تعاونی از خرید سهام سرخابی‌ها

وی با بیان اینکه اقتصاد به بخش نئوکلاسیک و نهادی تقسیم می‌شود، اظهار کرد: در بخش نئوکلاسیک، درنظرگرفتن درآمد واقعی سهام مورد توجه است، اما در مورد سرخابی‌ها، بخش نهادی مورد نظر بوده است و به دلیل حواشی که طرفداران این باشگا‌ه‌ها ایجاد می‌کنند ملاحظاتی را برای خریداران عمده ایجاد می‌کند، چون می‌تواند موضوعات درآمدی خریدار بخش خصوصی یا تعاونی را تحت‌الشعاع قرار دهد.

غیبی‌پور بیان کرد: به دلیل پررنگ‌بودن بخش نهادی در این واگذاری بخش خصوصی استقبالی از خرید سهام سرخابی‌ها نداشت.

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود منع بانک‌ها از خرید سهام واحد‌های زیان‌ده وارد کنسرسیوم خرید شده‌اند، عنوان کرد: به نظر می‌رسد ورود بانک‌های غیردولتی در بحث خرید سهام سرخابی‌ها نوعی توصیه بوده است و آنگونه که در اخبار دیده می‌شود سهام سرخابی‌ها باید تعیین تکلیف شود تا بتوانند ادامه حیات آسیایی و بین‌المللی داشته و از دولتی‌بودن خارج شوند.

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: سهام سرخابی‌ها به شکل مصلحتی و توصیه‌ای به بانک‌ها واگذار می‌شود تا بتواند از محرومیت‌های بین‌المللی جلوگیری کند، چون ایجاد محرومیت‌های بین‌المللی می‌تواند هزینه‌های اجتماعی توسط طرفداران این دو باشگاه ایجاد کند.

سرخابی‌ها می‌توانند با مدیریت‌های مناسب به سوددهی برسند

وی بیان کرد: بخش عظیمی از این واگذاری توجه به شرایط کشور و در نظر گرفتن شرایط غیراقتصادی است. البته این پرسش مطرح است که آیا این باشگاه‌ها همچنان زیان ده باقی می‌مانند؟. پاسخ این است که این دو باشگاه همانند دوکارخانه هستند که می‌توانند با مدیریت مناسب به سوددهی و بازدهی برسند و در بسیاری از کشور‌ها باشگاه‌های بسیار موفق و سودده اقتصادی نیز وجود دارد.

غیبی‌پور تصریح کرد: بانک‌ها می‌توانند این امید را داشته باشند که با مدیریت‌های مناسبی که با تصمیم‌گیری مشترک کنسرسیوم اتخاذ می‌شود سهام سرخابی‌ها به سود برسد و برای بانک‌های شرکت کننده در این واگذاری منافع اقتصادی نیز به دنبال داشته باشد.

بحث‌های مالی و حسابرسی این دوباشگاه باید از این پس بسیار دقیق و شفاف باشد

وی افزود: بحث‌های مالی و حسابرسی این دوباشگاه باید از این پس بسیار دقیق و شفاف باشد و از ریخت‌وپاش‌های غیرضرور پرهیز شود که با طی‌شدن این مسیر انتظار سوددهی نیز وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • حضور تولید کنندگان بوشهری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر معرفی می‌شود
  • سایه روشن ورود توصیه‌ای بانک‌ها به واگذاری سرخابی‌ها
  • سازمان بازرسی کل کشور به ماجرای «نوکیای ایرانی» ورود کند
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»