Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روانشناس خانواده گفت: وقتی زوجین مهار ارتباطی نداشته و قادر به گفت‌وگو موثر نیستند و توانایی درست گوش دادن را ندارند، طبیعتا هر سخن و حرکت با زبان بدن باعث احساس تحقیر در فرد مقابل می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مینو اعرابی، روانشناس خانواده، درباره تاثیرات کرونا در روابط زوجین گفت: در یکی، دو ماه اخیر به‌دلیل شیوع کرونا قرنطینه خانگی تبعات متعدد به‌دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او تاکید کرد: در این شرایط باید پرسید شیوع کرونا چقدر توانسته وضعیت خانوادگی را تحت تاثیر قرار دهد؟ با توجه به مجموعه تاثیرات کرونا بر زندگی مردم شاهد بروز فشار اقتصادی، عاطفی، روانی، نگرانی از آینده و ... هستیم. باید دانست که نگرانی نسبت به آینده استرس‌زاست.

این روانشناس خانواده ادامه داد: در ایام کرونا افراد ساعت زیادی در کنار هم هستند و همین قضیه باعث شده وجهه ناشناخته فراوان برای افراد بروز کند. در برخی مواقع نیز شاهد رفتارهای خوش آیند با یکدیگر نیستیم.  

اعرابی افزود: این روزها شاهد نبود راه‌هایی برای مدیریت هیجانات بودیم. برای مثال اگر زوجین در گذشته از یکدیگر ناراحت می‌شدند، فرصت ایجاد روابط بیرونی را داشته و هیجان‌های منفی را تخلیه می‌کردند.

 این روانشناس ادامه داد: در این ایام زن و شوهر کنار یکدیگر بوده و تحمل فضا مشکل‌زاست. حال در برخی از خانواده‌ها شاید شیطنت‌های کودک نیز مزید بر علت برای شروع دعواهای زناشویی باشد.

این کارشناس خانواده گفت: کرونا کم‌وکیف روابط را آشکار کرده و به دیده شدن اختلافات در خانواده دامن‌زده است. وقتی زوجین مهارت ارتباطی نداشته و قادر به گفت‌وگو موثر نیستند و توانایی درست گوش‌دادن را ندارند، طبیعتا هر سخن و حرکت با زبان بدن باعث تحقیر در فرد مقابل می‌شود.

 اعرابی با بیان اینکه افراد ازدواج می‌کنند تا بتوانند نیازهای اساسی خود در رابطه را برطرف کنند، افزود: هر فرد با ازدواج به احساس تعلق می‌رسد.

این روانشناس گفت: فرد بر اساس نیازسنجی طرف مقابل را انتخاب کرده و به‌دلیل ویژگی‌های شخصیتی فرد وارد عمل شده است.

اعرابی تاکید کرد: وقتی فرد نه با شناخت روابط یکدیگر وارد رابطه شده، طبیعتا عدم توجه به نیازها مشکل‌زاست. بسیاری از افراد بر این باورند که توانایی ایجاد رابطه را دارند.

این روانشناس افزود: در واقع قبل از ازدواج باید آمادگی، برای معیارها و ملاک‌هایی برای انتخاب طرف مقابل از اهمیت برخوردار است تا بتواند انتخاب‌های درستی داشته باشد. همچنین در یک رابطه فرازها و فرودهایی وجود دارد.

او در پایان گفت: در برخی مواقع هم باید برای تفاوت‌ها احترام و ارزش قائل شد. برای مثال وقتی همسر فرد مطابق میلش رفتار نمی‌کند به این معنا نیست که باید  او را کنار گذاشت یا مجوز هر گونه رفتار را در تعامل با فرد مقابل داشت.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خانگی تنش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۶۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مصلحی، در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به ابتکار وزارت بهداشت برای نامگذاری چهارمین روز از هفته سلامت با عنوان سلامت خانواده و سلامت روانی و اجتماعی برای اولین بار، گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت، دسترسی مردم به خدمات سلامت روان را افزایش داده است.

وی از راه اندازی مراکز سراج به عنوان یکی از اقدامات ارزشمند و تحولی در دو سال گذشته یاد کرد و افزود: سراج مخفف سلامت روانی اجتماعی است و در طول ۶ ماه گذشته، تعداد این مراکز سه برابر افزایش یافته و برنامه ما این است که تعداد این مراکز به ۱۰۰ مرکز در سراسر کشور برسد.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: در این مراکز، امکان پذیرش مستقیم بیماران وجود ندارد اما بیمارانی که به تشخیص روانشناسان شبکه بهداشت و درمان و یا مراکز روانپزشکی نیاز به خدمات بیشتری دارند به این مراکز ارجاع می‌شوند و خدمات مورد نیاز را به صورت رایگان دریافت می‌کنند.

مصلحی از وجود خانه مشارکت مردم در سلامت در مراکز سراج خبر داد و گفت: مردم محله یا منطقه، عوامل اجتماعی یا آسیب زا مانند محل تجمع معتادان متجاهر را شناسایی و با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری‌ها نسبت به تبدیل محل‌های تجمع به پارک‌های سلامت اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه مراکز سراج در ۴۰ دانشگاه علوم پزشکی و ۲۵ استان کشور راه اندازی شده است، افزود: اخیراً چندین مرکز سراج در استان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح کشور ایجاد شده و توسعه این مراکز در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد.

کد خبر 6086956 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آلومینیوم در اندیشه تکرار برد مقابل پرسپولیس
  • پیام تبریک روز روانشناس ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز مشاور
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس
  • تکرار قصه ناتمام زن‌کشی/ زیبا؛ زن ارومیه‌ای که تاوان طلاقش را با مرگ داد
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند