Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام پاک‌نیا با اشاره به آموزه‌های مهدوی در کلام امام علی(ع)، گفت: اولین صفت منتظران در کلام امیرالمومنین(ع)، ثبات قدم است، ایشان حشر با اهل‌بیت(ع) را از برکات انتظار برشمرده‌اند. عشق به امام زمان(عج) را باید از امیرمومنان(ع) یاد گرفت.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز مولای متقیان امام علی(ع) و به منظور بررسی مسئله مهدویت و انتظار در سیره کلامی حضرت امیر(ع) با حجت‌الاسلام «عبدالکریم پاک‌نیا»، استاد حوزه علمیه و پژوهشگر و مولف سیره اهل بیت(ع) گفتگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

آیا در آموزه های امام علی(ع) درباره مهدویت و انتظار فرج حضرت بقیه الله الاعظم(عج) تصریحات و پیشگویی هایی وجود دارد؟

 

درباره موضوع مهدویت در کلام و سیره امیرالمومنین(ع) بحث بسیار گسترده است چراکه ایشان در این باره مطالبی ژرف و گسترده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال درباره عصر ظهور و امام مهدی(عج) در حکمت اول نهج البلاغه نکته ای دارند و می فرمایند: آنگاه که وضع چنین شد (آخرالزمان و نشانه های آن پیش آمد و وقت ظهور رسید) و ظلم و بی عدالتی و ستم دیده شد یعسوب الدین (لقب امام زمان(عج) در کلام امیر(ع)) به خشم می آید، آن گاه مومنان و یاران ایشان با شتاب نزد او جمع می شوند همانطور که ابرهای پاییزی به هم پیوسته می شوند.

حضرت(ع) در این حکمت از امام زمان(عج) به یعسوب تعبیر کرده اند؛ «یعسوب» در زبان عرب به معنای ملکه زنبور عسل است، چون روش این حشره کوچک اما بابرکت بسیار مهم است و تاثیری مهم بر هزاران زنبور عسل دارد و محصولی شفابخش تولید می کند که بهترین و بانفع ترین و پاک ترین غذای انسان است، امیرالمومنین(ع) هم از فرزندش حضرت قائم(عج) به دلیل نقش رهبری‌ای که مردم شیرینی آن را خواهند چشید و توام با عدالت، امنیت جهانی و سعادت است به یعسوب تعبیر می کنند چراکه دولت کریمه مهدوی مفیدترین و پاک ترین حکومت های جهان و از انواع آلودگی ها به دور است.

در ادامه همین حکمت، امام علی(ع) به شیوه جمع شدن یاران امام عصر(عج) اشاره و از آن به پیوستگی ابرهای پاییزی تعبیر می کنند یعنی کیفیت حضور آنها برای تشکیل حکومت مهدوی، حکومتی که  ثمره آن شهد شیرین عدالت و امنیت برای مردمان در سراسر گیتی است.

 

در آموزه های حضرت امیر(ع) درباره کیفیت ظهور و شرایط وقوع آن چه تصریحاتی شده است؟

 

در خطبه 209 نهج البلاغه تصریح شده: عصر ظهور زمانی است که دنیا روی خوش به مردم نشان خواهد داد بعد از آنکه مردم ظلم ها و ستم های بسیار می بینند، دنیا همچون شتری آرام بعد از چموشی و سر باز زدن از سواری دادن، آرام می شود (کنایه از واگذاری حکومت دنیا به اهل بیت(ع)) و در ادامه خطبه حضرت(ع) به آیه ۵ سوره مبارکه انبیاء اشاره می کنند «وَنُريدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذينَ استُضعِفوا فِي الأَرضِ وَنَجعَلَهُم أَئِمَّةً وَنَجعَلَهُمُ الوارِثينَ. «اینجا هم امیرمومنان (ع) اشاره به حکومت و کابینه دولت جهانی مهدوی می کنند که در آن اهل بیت(ع) وارث زمین شده و افراد برتر بر کفر و ظلم جهانی پیروز می شوند و صدای حق به گوش همه می رسد.

«ابن ابی الحدید»، از شارحان اهل سنت نهج البلاغه امیرالمومنین(ع) که معروف ترین شرح را بر این کتاب گرانسنگ نوشته، ذیل این خطبه به تفاوت نگاه شیعه و اهل سنت در مسئله مهدویت اشاره کرده و نوشته است که آنها در اصل مهدویت با ما مشکل ندارند و بر این باورند که روزی زمین به دست منجی از مصائب خود نجات می یابد اما آنها در مصداق و اینکه این منجی فرزند امام عسکری(ع) است با ما دچار اختلاف هستند.

 

درباره اوصاف امام مهدی(عج) در کلام مولای متقیان(ع) چه روشنگری هایی شده است که به تشخیص حق و ناحق و کذب مدعیان دروغین کمک می کند؟

 

امام علی(ع) تاکید دارند که خدا به کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام دهند، وعده جانشینی خود در زمین را داده و به آنها آرامش می بخشد و به آیه 55 سوره مبارکه نور اشاره کرده و به صفات حضرت(عج) پرداخته اند و ایشان را دژی محکم معرفی می کنند و خطاب به امام حسین(ع) فرمودند: ای حسین(ع)! نهمین فرزند از نسل تو قائم و دعوت کننده به حق است، دین را که آشکار نشده بود آشکار می کند و عدالت را در عالم می گستراند.

حضرت اباعبدالله الحسین(ع) از پدرشان پرسیدند: آیا مهدویت و ظهور واقع خواهد شد؟ امام علی(ع) در پاسخ فرمودند: سوگند به خدایی که محمد(ص) را به رسالت مبعوث کرد و بر همه مخلوقات برتری بخشید، او ظهور خواهد کرد بعد از غیبت و حیرتی که جز مخلصین بر آن باقی نمی مانند که ایمان در دل هاشان است و بواسطه روح القدس تایید شده اند. (کمال الدین شیخ صدوق).

 

درباره اوصاف منتظران و سبکی از زندگی که بتوان به آن اطلاق منتظرانه کرد، چه بیاناتی از مولای متقیان(ع) بر جای مانده که به طی صحیح مسیر انتظار کمک می کند؟

 

اولین صفت منتظران در کلام امیرالمومنین(ع)، ثبات قدم است که بسیار اهمیت دارد یعنی آنها در عهدی که با خدا بسته اند، دچار تزلزل نمی شوند و با وزش بادهای روزگار به این سو و آن سو نمی روند. از این رو، حضرت امیر(ع) بر اخلاص و ثبات قدم منتظران بسیار تاکید و تصریح دارند: اینها روز قیامت با من و در کنار من خواهند بود؛ یعنی حشر با اهل بیت(ع) از خواص و برکات انتظار است.

امام علی(ع) در دعایی بیان می کنند: بار خدایا غیبت او را پایان بخش غم ها قرار بده و به واسطه او شکاف ها و نفاق ها را از امت بردار ... چقدر من مشتاق دیدار او هستم؛ سپس به سینه شان اشاره کردند و آه سردی کشیدند و فرمودند: وه که چقدر مشتاق دیدار او هستم.

این اشتیاق برای منتظر بسیار مهم است کسی که منتظر دیدار حضرت(عج) است نباید اعمال و رفتارش با منویات حضرت حجت(عج) در تضاد باشد عاشق بودن را باید از امیرمومنان(ع) فرا گرفت.

اینکه صبح ها بعد از نماز، دعای عهد می خوانیم یعنی ما عاشق حضرت مهدی(ع) هستیم و باید کاری کنیم که با بیعت ما سازگار باشد. منتظر واقعی هر روز با امام عصر(عج) در ارتباط است و خود را در محضر ایشان می بیند وهر لحظه به یاد و ذکر ایشان است.

 

محبان امام علی(ع) برای زمینه سازی و حرکت به سوی ظهور چه رسالتی دارند؟

 

اگر از غدیر صحبت می کنیم کمال آن در عصر ظهور خواهد بود اگر برای غدیر جشن می گیریم باید برای ظهور آماده شویم. باید از آلودگی ها خود را دور نگاه داریم و با دانش و بصیرت و خودسازی برای تحقق آینده ای روشن در عصر ظهور تلاش کنیم و این فرموده نبوی است که فرمودند: منتظران واقعی برای حکومت مهدی(عج) شب و روز تلاش می کنند (یعنی در زمینه سازی برای ظهور فعال و مشتاق هستند).

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: ظهور امام زمان عج امام زمان عج سبک زندگی منتظرانه امیرالمومنین ع امیرالمومنین ع امام زمان عج حضرت امیر ع امام علی ع اهل بیت ع عصر ظهور حضرت ع مهدی ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۹۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

وزیر کشور به استانداران سراسر کشور دستور داد تا برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد در تمامی شهرستان‌ها و روستاها اهتمام ویژه داشته باشند.

به گزارش ایسنا، نشست ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، عصر چهارشنبه به ریاست احمد وحیدی وزیر کشور و با حضور اعضای این ستاد در وزارت کشور برگزار شد.

وزیر کشور با ادای احترام به مقام شامخ حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: ایشان یگانه دوران معاصر و انسان بزرگی هستند که همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت عظیم ایشان است.

وحیدی ضمن بررسی تکالیف دستگاه‌های مربوطه و ابلاغ اقدامات مورد نیاز، بر انتشار افکار و اندیشه‌های امام راحل(ره) تاکید کرد و افزود: باید ابعاد مختلف شخصیت والای حضرت امام(ره) برای کودکان، نوجوانان و جوانان با شیوه‌های نوین و ابتکاری تبیین شود.

وی تصریح کرد: این اقدام نباید به یک روز در سال محدود شود بلکه دستگاه‌های تبلیغاتی و همچنین رسانه‌ها برنامه‌ریزی مداومی در این زمینه داشته باشند.

وزیر کشور همچنین به استانداران، فرمانداران و بخشداران دستور داد تا بزرگداشت امام راحل(ره) را در همه شهرستان‌ها و روستاها با شکوه هرچه بیشتر برگزار کنند.

وحیدی ادامه داد: ۱۴ خرداد روزی است که باید انعکاس عمومی داشته باشد و محدود به تهران نشود.

در ادامه، محمد علی انصاری سرپرست حرم حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: بزرگداشت امام خمینی(ره) یک دستاورد معنوی، سیاسی، انقلابی و دینی است که در مجامع داخلی و بین‌المللی برگزار می شود.

وی با تاکید بر اهمیت این بزرگداشت، با بیان اینکه «هرساله شخصیت، آرمان‌ها، افکار و اندیشه‌های بلند امام(ره) توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بازخوانی می‌شود»، عنوان کرد: بزرگترین دستاورد این مراسم این است که رهبر معظم انقلاب، مسیر امام(ره) را به دیگران می‌نمایاند.

سرپرست حرم امام خمینی(ره) افزود: دستاورد بزرگ این اجتماع مردمی این است، مفسر واقعی اندیشه های امام، نقشه راه را ترسیم می‌کنند.

انصاری پیام اجتماع بزرگ مردم در این مراسم را اعلام وحدت و انسجام حول محور امام و ولایت برشمرد و اضافه کرد: مردم میثاق خود با امام راحل(ره) و بیعت خود را با رهبر معظم انقلاب تجدید می‌کنند و اقتدار نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی به رخ جهان کشیده می‌شود.

وی تاکید بر تداوم بی وقفه راه امام(ره) را سومین دستاورد مراسم بزرگداشت بنیانگذار انقلاب اسلامی برشمرد و یادآور شد: سالگرد ارتحال امام(ره) احیای این شعار است که راه امام با پیروی از ولایت زنده است.

سرپرست حرم امام خمینی(ره) با تقدیر از وزیر کشور که پرچمدار این راه و حرکت بوده است، تصریح کرد: سالگرد بزرگداشت امام(ره) میراث معنوی است که هرچه پررنگ‌تر، قوی‌تر، مردمی‌تر، انقلابی‌تر و وحدت‌بخش‌تر باشد، ثمرات و دستاوردهای بیشتری برای تقویت راه و آرمان‌های امام(ره) و حمایت قاطع از ولایت دارد.

در این نشست، دستگاه‌های مختلف درباره مسئولیت‌های محوله و اقداماتی که باید برای تسهیل حضور زایران امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد به عمل آورند، بحث و تبادل نظر کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان
  • روایت تاریخ از کارنامه روحانیت
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!