Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، اگرچه بافت تاریخی و فرهنگی روستای کنگ و معماری پلکانی آن موجب شده تا از دوران پیش از اسلام تاکنون این روستا در نقش یکی از پرجاذبه‌ترین مناطق ییلاقی خراسان مورد توجه گردشگران و مسافران باشد، اما طی چند روز گذشته تصاویری از تخریب بدون مجوز خانه‌های قدیمی و سنتی روستای کنگ در فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌های متفاوتی را به‌دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص رئیس میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بینالود(طرقبه شاندیز) گفت: بافت تاریخی و با ارزش روستای کنگ موجب شده حفظ و نگهداشت آن بر همه تکلیف باشد.

علی اکبر احمدزاده با اشاره به این‌که بیش از ۸۰۰ خانه مسکونی در روستای کنگ وجود دارد که در سال‌های مختلف ساخته شده و زیبایی خاصی را به این روستا داده‌است، افزود: این خانه‌ها بیانگر هویت و اصالت روستای کنگ هستند.

وی در خصوص تخریب برخی از منازل مسکونی این روستا عنوان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۰ سال قبل طرحی برای ایجاد یک معبر جدید در داخل روستاها تهیه کرد که با پیگیری‌های صورت گرفته توسط اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری طرح متوقف شد و اکنون این طرح در حال بازنگری است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بینالود ادامه داد: برخی از مالکان خانه‌های خود را در روستا رها کرده و به شهرهای دیگر مهاجرت کرده‌اند، به همین دلیل عوامل طبیعی مانند بارندگی و رطوبت زیاد موجب فرسودگی‌ و تخریب ساختمان‌ها شده است.

وی با اشاره به این‌که تعدادی از خانه‌هایی که طی چند روز اخیر تخریب شده‌اند، قدیمی و فاقد استحکام بنا بوده‌اند، اظهار کرد: اگرچه مالکان تعدادی از منازل مسکونی قصد دارند دوباره خانه‌ها را بسازند، اما تذکر داده‌ایم که تجدید بنا باید با رعایت ضوابط میراث فرهنگی و گردشگری باشد.

احمدزاده گفت: اگرچه در مجموع توسط اهالی بین دو تا سه خانه بیشتر تخریب نشده است، اما نباید فراموش کرد که روستای کنگ فقط متعلق به اهالی آن در شهرستان طرقبه شاندیز، استان خراسان رضوی و کشور نیست بلکه اهمیت بین‌المللی دارد.

وی مطرح کرد: وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، وزارت کشور، بنیاد مسکن و استانداری خراسان رضوی باید به صورت هماهنگ و در تعامل با یکدیگر به فکر حفظ و مرمت منازل و توسعه گردشگری روستای کنگ باشند بنابراین این روستا توجه ویژه‌ای در حوزه دولتی و ملی می‌طلبد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بینالود با اشاره به این‌که رفع مشکلات و رونق گردشگری روستای کنگ نگاه ملی می‌طلبد، گفت: ساخته شدن روستای کنگ در طول تاریخ و آن هم در دامنه کوه با معماری خاص و پلکانی منحصر به فرد با سقف‌های چوبی از ویژگی‌های این روستاست.

وی اظهار کرد: با توجه به این‌که آثار تاریخی موجود روستای کنگ بیش از سه هزار سال قدمت دارد و قبرستان کنگ، حسینیه پایین کنگ و آرامگاه شیخ عبدالله از جمله سه اثر تاریخی ثبت شده ملی این روستا محسوب می‌شوند، در حال پیگیری هستیم تا بافت تاریخی آن نیز در فهرست آثار ملی به ثبت برسد.

احمدزاده گفت: به جز روستای کنگ، روستاهای دیگری مانند مغان که غار ۴۰ میلیون ساله دارد، روستای زشک و روستای ابرده در منطقه از نظر گردشگری ویژگی‌های خاصی دارند به همین دلیل سعی شده طرح‌های هادی روستایی در آنها با هماهنگی میراث فرهنگی اجرا شود.

وی تصریح کرد: تمام تلاش ما حفظ هویت روستاها و توسعه گردشگری به عنوان حلقه مفقوده اقتصاد روستایی است و با تلاش‌های صورت گرفته تاکنون مجوز چند اقامتگاه بوم‌گردی در روستای کنگ صادر شده و همه ساله شاهد حضور بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی در این روستا هستیم.

تخریب‌ها بدون مجوز بوده است

در ادامه بخشدار طرقبه گفت: معماری خاص و منحصر به فرد روستا موجب عدم امکان تردد خودرو به خصوص در مواقع بحرانی شده، به همین دلیل در طرح هادی روستای کنگ که چند سال قبل به تصویب رسید، احداث یک خیابان شش متری دیده شده که دو قسمت روستا را به یکدیگر متصل می‌کند.

محمد قربانی بیان کرد: اگرچه دهیاری و شورا به دنبال اجرای طرح هادی مصوب روستا هستند، اما چون افق ده ساله طرح هادی رو به پایان است به همین علت بنیاد مسکن و میراث فرهنگی مکاتباتی داشتند که تا زمان بازنگری مجدد، فعلا طرحی اجرا نشود.

وی ادامه داد: در بازنگری طرح جدید هادی موارد مدنظر میراث فرهنگی و گردشگری لحاظ خواهد شد زیرا در مسیری که قرار به احداث خیابان ۶ متری است، بسیاری از خانه‌ها مخروبه و غیر قابل سکونت هستند.

بخشدار طرقبه مطرح کرد: اگرچه باید بازسازی منازل با حفظ اصالت و معماری خاص روستای کنگ انجام شود، اما متاسفانه طرح مصوبی نداریم که به اهالی، دهیاری و شورا ابلاغ کنیم تا بازسازی و بهسازی با چه شرایط و طبق چه طرحی اجرا شود.

وی گفت: تخریب‌های انجام شده توسط اهالی بدون مجوز بوده است، روستای کنگ با مصالح سنگ و چوب و به صورت پلکانی با دالان‌هایی که خانه‌ها را به هم متصل می‌کند، ساخته شده و به هیچ وجه نمی‌شود چنین معماری را مجدد بنا کرد.

قربانی تاکید کرد: بدون شک اگر بافت روستا به هم بخورد جاذبه گردشگرپذیر بودن خود را نیز از دست خواهد داد.

روستای پلکانی کنگ با یک هزار و ۴۶۳ نفر جمعیت و ۴۳۲ خانوار در دامنه کوه‌های بینالود و در ۱۹ کیلومتری غرب طرقبه و ۲۹ کیلومتری مشهد واقع شده است. این روستای تاریخی با قدمتی بیش از سه هزار سال و با معماری پلکانی به عنوان مقصدی برای گردشگران ایرانی و خارجی محسوب می‌شود.

تصویر | بی‌مهری با روستای تاریخی کَنگ کد خبر 511909 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان خراسان رضوی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان خراسان رضوی صنایع دستی و گردشگری میراث فرهنگی روستای کنگ خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۲۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود

عطا حسن‌پور  با یادآوری اینکه در وزارت میراث فرهنگی۳۰ میز تخصصی تشکیل شده که در این راستا چندین میز گردشگری ازجمله ژئوتوریسم، اگروتوریسم یا گردشگری کشاورزی در لرستان تشکیل شده است، افزود: میز‌های تخصصی گردشگری در هر استان به تناسب پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های منطقه‌ای صورت می‌گیرد و در هر منطقه چند میز تخصصی گردشگری، تشکیل می‌شود.

او تصریح کرد: در این راستا همایش سراسری گردشگری کشاورزی با هدف آموزش و معرفی ظرفیت‌های گردشگری کشاورزی لرستان، با حضور مسئولان عالی وزارت گردشگری به مدت سه روز در استان برگزار شد.

حسن‌پور با اشاره به اینکه بزرگترین بانک ژن گیاهان دارویی در مناطقی از لرستان ازقبیل اشترانکوه، تمندر، گله بادوش و خلیل آباد لرستان وجود دارد، افزود: گردشگری کشاورزی علاوه بر آشنا کردن مردم با محصولات کشاورزی می‌تواند در جهت اقتصادی کردن کشاورزی نیز موثر باشد کما اینکه فقط یک نمونه گیاهان دارویی لرستان به نام کرفس‌کوهی به قیمت ۵ میلیون تومان است.

او با اشاره به ارائه ۴۳ بسته سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف گردشگری توسط میراث‌فرهنگی لرستان گفت: این بسته‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف گردشگری مانند سد ایوشان، سد شهید بروجردی، کاروانسرای چمشک، گوشه شهنشاه و… را شامل می‌شوند.

حسن‌پور گفت: یکی از اولویت‌های کاری ما تلاش در جهت ثبت ملی و جهانی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بود که در این راستا غذای محلی «جگروز» و «چزنک» در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد.

این مسئول با اشاره به طراحی و ساخت اپلیکیشن لرستان سفر با هدف معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان، گفت: در حال حاضر این اپلیکیشن به دو زبان انگلیسی و فارسی در دسترس عموم قرار دارد و تلاش داریم دو زبان عربی و ایتالیایی نیز به آن اضافه شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی
  • تیشه به ریشه آنها بزنید و تمام!
  • روستا‌های ایران در فهرست جهانی شدن
  • تحویل ماشین آلات جدید به شهرداری‌های آذربایجان شرقی
  • اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد
  • اصفهک؛ سفری به عمق زیبایی در دل کویر/ روستایی مطرح در سطح جهانی
  • روستای هجیج جزو روستا‌های کاندیدای ثبت جهانی