Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور کمربندجنوبی مشهد با بیان اینکه شروع مطالعات محیط زیستی منوط به انعقاد قرارداد است، تصریح کرد: قرارداد از طرف ما امضا شده اما متوجه تعلل شک برانگیز شهرداری مشهد در امضای قرارداد و قطعی کردن موضوع نمی‌شوم، حتی چندین بار موضوع را از مهندس کاظمی(معاون عمران شهرداری مشهد) و مشاور شهردار جویا شده و خواسته‌ام زودتر تعیین تکلیف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش قدس آنلاین، انجام مطالعات محیط زیستی پروژه کمربند جنوبی، که قرار بود فصل الخطاب حاشیه‌ها و تعیین کننده سرنوشت این پروژه پرمناقشه باشد این روزها خودش حاشیه‌ای بر حاشیه‌ها افزوده است.

بیستم فروردین ماه سال جاری، خلیل الله کاظمی؛ معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بکارگیری یکی از مشاورین عالی محیط زیست کشور برای انجام مطالعات زیست محیطی کمربند جنوبی در اواخر سال ۹۸ خبر داد و اظهار کرد: دانشگاه فردوسی مشهد هم قرار است به‌عنوان دستگاه ناظر بر این مطالعات نظارت داشته باشد و مقرر شده در ۶ ماهه اول سال جاری گزارش اولیه را به ما ارائه کنند.

ایراد دانشگاه فردوسی مشهد به ارزیابی اولیه مشاور

 برای اطلاع از روند مطالعات در گام اول به سراغ کارگروه ناظر مطالعات در دانشگاه فردوسی مشهد رفته و نتیجه را جویا شدیم.

عضو گروه نظارت بر مطالعات محیط زیستی مشاور گفت: مشاور پروپوزال اولیه‌ای از ارزیابی‌های زیست محیطی کمربند جنوبی را به ما ارائه کرد، ایراداتی به آن گرفتیم و باید ارزیابی‌های مجدد با توجه به شرایط منطقه انجام گیرد.

مهدی کلاهی خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیکی کمربند جنوبی به شهر انتظار ما این بود که ارزیابی دقیق‌تری از شرایط منطقه صورت بگیرد، چرا که پروپوزال‌هایی که برای مناطق دور از شهر و در بیابان‌ها تهیه می‌شود برای کمربند جنوبی که در کنار مشهد است مناسب نیست.

تبدیل کمربند جنوبی به منطقه تفرجگاهی؛ یک نظر نادرست و غیر اصولی

وی افزود: شنیده‌ام که مشاور طرح پس از بازدیدی که از کمربند جنوبی داشته، از ادامه ارزیابی‌ها منصرف شده چرا که در همان بازدید اثرات تخریب را خیلی زیاد و غیر قابل جبران تشخیص داده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، تبدیل کمربند جنوبی به منطقه تفرجگاهی را یک نظر نادرست و غیر اصولی توصیف کرد و ادامه داد: قصد دارند مسیر کمربند جنوبی را تبدیل به یک طرقبه شاندیز یا حتی چالیدره دیگر کنند تا بتوانند در آمد کسب کنند، طبیعت این منطقه فقط از طریق تبدیل به یک پارک طبیعی حفاظت شده حفظ می‌شود.

عملیات آسفالت وسط تفرجگاه عمومی!

کلاهی با اشاره به اینکه آسفالت از مصالحی است که برای انسان و طبیعت ضررهای ثابت شده علمی دارد، افزود: امروزه حتی در پارک‌های داخل شهر هم سعی می‌شود از عناصر طبیعی استفاده شود این در حالی است که شهرداری به بهانه ایجاد پارکینگ در کمربند جنوبی(که بنا بر اظهار خودشان قرار است تبدیل به پارک تفرجگاهی شود) آنجا را آسفالت کرده است!

فرشته تقی زاده؛ فعال محیط زیست در مشهد هم به بازدید اسفندماه شهردار از ادامه تخریب‌ها در کمربند جنوبی اشاره کرد و گفت: شهردار مشهد در این بازدید گفت که در صحبتی که با دکتر مخدوم مشاور طرح مطالعات داشتیم، اعلام کرده‌اند این منطقه به لحاظ محیط زیستی اصلا مناسب احداث جاده(کمربند جنوبی) نیست.

قرارداد مشاور مطالعات محیط زیستی کمربند جنوبی هنوز در مرحله امضا است

مرور این اظهارات و نقل قول‌ها، ضرورت گفت‌وگو با مشاور طرح را نمایان کرد به همین دلیل برای رفع ابهام به سراغ وی رفتیم.

مجید مخدوم اظهار کرد: قرارداد ما برای انجام مطالعات محیط زیستی کمربند جنوبی با شهرداری مشهد در مرحله امضا است و زمانی که قرارداد منعقد شود ما کار مطالعات محیط زیستی این پروژه را آغاز می‌کنیم و بعد از ۶ ماه هم کار را تحویل می‌دهیم.

رییس هیات مدیره انجمن ارزیابی محیط زیست ایران افزود: تا کار پژوهشی را انجام ندهم نمی‌توانم اظهار نظر قطعی درباره ادامه کار کمربند جنوبی داشته باشم، به شهردار مشهد هم گفته ام که شرطم برای انجام این مطالعات این است که اختیار داشته باشم که این طرح را در صورتی که مورد تایید نباشد رد یا اصلاح کنم.

وی در حالیکه مخالفت منتقدان کمربند جنوبی را سیاسی خواند تخریب‌های انجام شده را قابل حل دانست و تاکید کرد: ما تخریب‌های انجام شده در مسیرکمربند جنوبی را قابل حل می‌دانیم اما باز هم تاکید دارم تا پایان بررسی‌ها نمی‌توانیم نظر قطعی ارائه کنیم.

استاد محیط زیست دانشگاه تهران، تصریح کرد: شهرداری مشهد باید زودتر تعیین تکلیف کند که اگر می‌خواهد مطالعات محیط زیستی کمربند جنوبی انجام شود قرارداد را منعقد کند و اگر قرار نیست انجام شود ما هم تکلیف خود را زوتر بدانیم چرا که بابت این پروژه، مطالعات و کارهای زیادی را به حالت تعلیق درآورده‌ایم.

تعلل شهرداری مشهد در انعقاد قرارداد با مشاور

مخدوم با بیان اینکه شروع مطالعات محیط زیستی کمربند جنوبی منوط به انعقاد قرارداد است، تصریح کرد: قرارداد از طرف ما امضا شده اما متوجه تعلل شک برانگیز شهرداری مشهد در امضای قرارداد و قطعی کردن موضوع نمی‌شوم، حتی چندین بار موضوع را از مهندس کاظمی(معاون عمران شهرداری مشهد) و مشاور شهردار جویا شده‌ام و خواسته‌ام زودتر تعیین تکلیف شود.

گفتنی است؛ در ۲۳ اسفندماه ۹۶ در پی اعتراض فعالان محیط زیست به تخریب طبیعت و انفجار کوه‌ها برای احداث کمربندجنوبی مشهد، به دستور شورای حفظ حقوق بیت المال این پروژه متوقف و مقرر شد شهرداری برای این طرح مطالعات محیط‌زیستی انجام دهد؛ حالا باید بررسی کرد چرا پس از گذشت ۲۶ ماه، انجام مطالعات محیط زیستی این پروژه هنوز در مرحله انعقاد قرار داد است؟ انعقاد این قرارداد و تعیین تکلیف پروژه، منافع چه کسانی را به خطر می‌اندازد؟ آیا مدیریت شهری مشهد، با این تعلل به دنبال خرید زمان برای خود است؟ ارتباط بین این تعلل و مصوبه ستاد تدبیر استانداری خراسان رضوی در رابطه با تکمیل پارکینگ در مسیر کمربند جنوبی چیست؟ اینها سوالاتی است که خبرنگار ما برای یافتن پاسخ‌شان با معاون عمران شهردار مشهد تماس گرفت اما موفق به گفت‌وگو با وی نشد.

منبع: فارس

انتهای پیام /

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شهرداری مشهد کمربند جنوبی مطالعات محیط زیستی دانشگاه فردوسی مشهد شهرداری مشهد کمربند جنوبی انعقاد قرارداد انجام مطالعات معاون عمران تعیین تکلیف انعقاد قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۴۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیز سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها

امیر عبدوس در کارگاه آموزشی توجیهی مدیران محیط زیست کشور و استان‌ها در شیراز درباره اهم اقدامات دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: خوشبختانه سال گذشته سالی بسیار پرتلاش و پردستاورد در حیطه تکالیف دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی بود و جهت‌گیری اقدامات این دفتر منطبق با رویکرد دولت انقلابی و مردمی و متناسب با سند تحول دولت مردمی و بیانیه گام دوم انقلاب و سایر اوامر و فرامین رهبر معظم انقلاب بر مردمی‌سازی امور و ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست متمرکز بود.

او افزود: در این مسیر طرح‌ها و برنامه‌هایی برای اولین بار تعریف شدند که هریک در چارچوب آموزش و افزایش مشارکت گروه‌ها و مخاطبان اثرگذار جامعه در ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست موثر بودند.

عبدوس ادامه داد: یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها ماموریت محور کردن استان‌ها در حیطه آموزش مخاطبان خاص در قالب طرح پرچمداری بود. بدین شکل که هر استان، پرچمدار آموزش مبانی و موضوعات محیط زیستی به یکی از گروه‌های مخاطبان اجتماعی و موظف شد دستورالعمل و محتوا‌های مورد نیاز برای آموزش این قشر از مخاطبان را تهیه و به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها ارائه کنند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در این زمینه ۳۱ کتاب دستورالعمل آموزشی برای ۳۱ گروه از مخاطبان خاص اجتماعی تدوین و برای استفاده استان‌ها چاپ خواهد شد.

عبدوس اضافه کرد: ایجاد بستر‌هایی برای فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی محیط زیستی در دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های عمومی در سطح کشور از طریق ایجاد خانه‌های محیط زیست در این دستگاه‌ها اعم از دهیاری‌ها، شهرداری‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد، کتابخانه‌ها و ... به عنوان حلقه‌های میانی مشارکت مردم دیگر طرحی بود که در سال ۱۴۰۲ اجرا شد.

او ادامه داد: تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیرین در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه، مستندسازی دانش بومی و سنتی محیط زیستی و جمع‌آوری آنها برای چاپ کتاب دانش سنتی هر استان، تسهیل‌گری برای ایجاد تعامل سازنده میان سازمان و ادارات کل تابعه با تشکل‌های مردم‌نهاد محیط زیستی و برگزاری جلسات مستمر با آنها، ثبت روز آموزش همگانی محیط زیست در تقویم رسمی کشور مصادف با ۱۵ اسفندماه و روز درختکاری و اجرای برنامه‌های متنوع طی یک هفته برای بزرگداشت این مناسبت در ستاد مرکزی سازمان و ادارات کل استان‌ها نیز اقدمات مهم دیگری بود که به همت دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شدند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: سند برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست به همت و تلاش معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان و دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی در سال ۱۴۰۲ بازنگری و با هدف نهادینه‌سازی بنیان‌های توحیدی، انقلابی و محیط زیستی آن مورد تحول اساسی قرار گرفته و در بهمن ماه ۱۴۰۲ به تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور رسید.

او افزود: تسهیلگری مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست و ارتقاء سرمایه اجتماعی از طریق ایجاد حلقه‌های میانی یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست است که براساس آموزه‌های بیانیه گام دوم انقلاب و رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در دولت مردمی انقلابی، بند‌های ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط‌زیست و مفاد سند اخیرالذکر در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • انعقاد ۱۸۲ قرارداد با سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی فیروزآباد
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • آموزش‌های ورزشی و پیامدهای قانونی ناشی از تعلل
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها
  • ماموریت مجلس به سازمان محیط زیست برای رفع مشکلات زیستی
  • عملیات اجرایی کمربند جنوبی خط انتقال آب به اراک
  • دریافت ۲۹۰ گزارش مردمی محیط زیستی در همدان
  • خیز سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها
  • انعقاد قرارداد تسهیلات ۴۵۰ هزار واحد مسکونی