Web Analytics Made Easy - Statcounter

حال جنگل‌های مریوان خوب نیست و برخی فعالان محیط زیست از قطع درختان غرب کشور در سایه ضعف مدیریت خبر می دهند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ برخی افراد از شرایط بوجود آمده به واسطه شیوع ویروس کرونا و همچنین تعطیلات عید نوروز سوءاستفاده و اقدام به تخریب، تصرف و قطع درختان جنگلی در مریوان کردند اما به گفته یک منبع آگاه  35 نفر از این متصرفان و مجرمین به عرصه‌های ملی، بازداشت شدند اما پس از برخورد قضایی باز هم در روزهای اخیر شاهد تداوم قطع درختان در برخی مناطق شهرستان مریوان بودیم و در این رابطه مسئولین حفاظت از محیط زیست شهرستان مریوان نیز حاضر به صحبت نشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطع گسترده درخت در محوطه پشتی دانشگاه آزاد شهرستان مریوان

عرفان حسینی، فعال محیط زیست، با تائید خبر تداوم قطع درختان در جنگل‌های شهرستان مریوان گفت: این تخریب ها در روزهای اخیر در محوطه پشتی دانشگاه آزاد شهرستان مریوان افزایش یافته است.

او افزود: این جنگل‌ها جزو اراضی ملی بوده و متاسفانه در این حوزه قطع درختان شدت گرفته است.

تخریب مناطق غربی به دلیل مسائل امنیتی!

اسماعیل کهرم، استاد سرشناس محیط زیست، در این خصوص عنوان کرد: برخی از تخریب‌ها در مناطق غربی کشور به سبب مسائل امنیتی صورت می‌گیرد و در قسمت‌هایی دیگر نیز همچنان قطع درختان بواسطه ساخت و ساز و سودجویی در دستور کار است و مسئولین نیز همواره در این راستا کوتاهی کرده و اقدامی جدی انجام نمی‌دهند.

او افزود: به همین علت تداوم این امر پس از رای قضایی نیز صورت گرفته است. این مقوله فقط مربوط به کردستان نیست و در استان های دیگری همچون خراسان شمالی نیز رایج شده است.

روستاهای نی، گاگل، سردوش و سرشیو  در معرض تخریب زیست محیطی/ قطع درختان در مناطق صعب العبور غربی

سمکو عظیمی، فعال و کارشناس محیط زیست، در خصوص سایر مناطقی که همچنان در آن محل‌ها قطع درختان تداوم دارد، بیان کرد: روستاهای نزدیک به مرکز شهرستان مریوان بیشتر درگیر قطع درختان هستند.

او افزود: در دو روز اخیر در منطقه پشت دانشگاه آزاد مریوان که جزو اراضی ملی تلقی می‌شود نیز قطع درختان رویت شده است.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: در این روزها شاهد هستیم سودجویان در برخی مناطق دوردست شهرستان مریوان به علت صعب‌العبور بودن که از دید مردم و مسئولین دور است به راحتی به قطع درختان می‌پردازند.

این کارشناس محیط زیست در پایان با اشاره به روستاهایی که دست به گریبان تخریب محیط زیست شده‌اند، گفت: روستا نی، گاگل، سردوش و سرشیو مهم‌ترین این روستاها هستند که کمتر به آن‌ها توجه شده است و جنگل‌های اطراف آن ها به صورت روزانه مورد تخریب قرار می‌گیرند.

مسئولین استان پاسخگو نیستند!

آنچه که در این میان بیشتر به چشم می‌خورد عدم اقدام موثر متولی اصلی حفاظت از محیط زیست کشور است که حتی مسئولین آن نیز حاضر به پاسخگویی نیستند و مدیریت ضعیف مجموعه سبب شده تا سودجویان با قدرت به صورت گسترده به جان محیط زیست استان کردستان افتاده و حتی زیست بوم آن منطقه را تغییر دهند. مسئله ای که برخورد قضایی با آن نیز نتوانسته بر توقفش تاثیر بسزایی داشته باشد و طبق اخبار واصله طی دو روز اخیر نیز در چندین نقطه شهرستان مریوان قطع اشجار به وقوع پیوسته است. اقدامی مخرب که در سال های آینده می تواند مجموعه محیط زیست این استان را با چالش جدی مواجه کند.

//انتهای پیام: 6

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کردستان مریوان قطع درختان در مریوان دانشگاه آزاد مریوان شهرستان مریوان قطع درختان محیط زیست جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۳۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن ابراهیمی با اظهار تأسف از این رویداد ناخوشایند گفت: در پی ارسال گزارشات مردمی و دوستداران حیات وحش شهرستان مبنی بر تلف شدن پرندگان از نوع زنبور خوار در جنگل این شهرستان، دو نفر زنبوردار غیربومی متخلف که با ترفندهای خاص به منظور جلوگیری از خسارت به کندوهای خود با آغشته کردن سم به زنبورعسل وبا خوراندن طعمه‌های آغشته به سم مبادرت به از بین بردن این پرنده‌های زیبا کرده بودند، دستگیر شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان ادامه داد: زنبور داران متخلف اقدام به از بین بردن تعداد ۴۰ قطعه پرنده از نوع زنبورخوار در منطقه ممنوعه کوه سیاه در جنگل بناب و دهنه حسین کشته شهرستان ارسنجان کرده بودند.

به گفته این مسؤول، مأموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست جهت رصد و گشت و پایش و بررسی دقیق موضوع ضمن شناسایی و دستگیری متخلفان در منطقه، مراتب تخلف نامبردگان را صورت جلسه کردند و آثار تخلف و تلفات پرندگان وحشی نیز مستندسازی و پرونده این تخلف به منظور اقدامات و برخورد قانونی به دادگاه ارسال شد.

وی افزود: متخلفان به دلیل کسب درآمد و منفعت شخصی اقدام به کشتار بی‌رحمانه این گونه حیات وحش کرده بودند اما نقش با ارزش و بی‌بدیل اینگونه از پرندگان بر کسی پوشیده نیست.

ابراهیمی تاکید کرد: مأموران این اداره با هدف حفظ حیات وحش و انجام رسالت سازمانی خود در صورت وجود چنین تخلفاتی در حوزه شهرستان بدون اغماض برخورد خواهند کرد و چنین تخلفاتی قطعاً از چشم مأمورین این اداره پوشیده نخواهد ماند.

وی در پایان درخواست کرد کسانی که شاهد بروز این تخلفات و اقدامات غیرانسانی در منطقه هستند در اسرع وقت موضوع را به اداره محیط زیست اطلاع دهند.

ابراهیمی با اشاره به راهکارهای پیشگیرانه برای در امان ماندن کندوهای عسل از هجوم زنبورخواران گفت: پیشنهاد می‌شود زنبورداران با ایجاد سروصدا در اطراف کندوها و برپایی مترسک و یا ایجاد امواج و یا صدای پرندگان شکاری این پرندگان را دور کنند و از وارد آمدن خسارت و زیان به طبیعت بپرهیزند.

کد خبر 6086296

دیگر خبرها

  • توقیف ۲۰ خودروی تخلیه نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • تقدیر حفاظت محیط زیست اشنویه از دانش آموز حافظ حیات وحش
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • (عکس) زنده‌گیری یک راس بره میش وحشی در پردیس تهران
  • تحویل ۲ بره میش وحشی به اداره محیط زیست تایباد
  • وضعیت دفن زباله در اردستان مناسب نیست
  • شناسایی مراکز غیرمجاز جمع‌آوری و تفکیک ضایعات
  • پیگیری قضایی محیط زیست مازندران از قاچاقچی حیات وحش در فضای مجازی
  • شناسایی مراکز غیر مجاز جمع‌آوری و تفکیک ضایعات