Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-03-29@02:10:01 GMT

برای جلوگیری از سرطان سینه چه بخوریم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۷۵۵۰۶

به گزارش ایلنا،  سرطان سینه بیماری پیچیده‌ای با فاکتور‌های دخیل متعدد است. برخی از این فاکتور‌ها همچون سن، سابقه خانوادگی، ژنتیک و جنسیت را نمی‌توان کنترل کرد. با اینحال فاکتور‌هایی وجود دارد که افراد می‌توانند آن‌ها را کنترل کنند. برخی از این فاکتور‌ها در برگیرنده سیگار کشیدن، ورزش نکردن، اضافه وزن داشتن و رژیم غذایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از محققان بر این باورند که رژیم‌های غذایی می‌توانند مسئول ۳۰ الی ۴۰ درصد کل سرطان‌ها باشند.

سرطان سینه ممکن است در موقعیت‌های مختلفی رشد کند، به شیوه‌های مختلفی توسعه یابد و نیازمند درمان‌های متعددی باشد. همانطور که برخی از سرطان‌های خاص به درمان‌های خاص بهتر پاسخ می‌دهند، برخی از سرطان‌ها نیز به غذا‌های خاصی پاسخ می‌دهند. غذا‌های زیر به طور کلی بخشی از رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند و می‌توانند از توسعه و پیشرفت سرطان سینه جلوگیری کنند:

طیف وسیعی از میوه‌ها و سبزیجات رنگی

غذا‌های غنی از فیبر همچون غلات کامل، حبوبات و بقولات

شیر و محصولات لبنی کم چرب

محصولات مبتنی بر سویا

غذا‌های غنی از ویتامین D

غذا‌ها به خصوص ادویه‌هایی که دارای خاصیت ضد التهابی هستند.

غذا‌های مفید برای جلوگیری از سرطان سینه

مطالعه بیش از ۹۱۰۰۰ زن نشان می‌دهد رژیم غذایی در برگیرنده گیاهان می‌تواند خطر توسعه سرطان را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد. مرکز سرطان توصیه می‌کند بین ۸ الی ۱۰ وعده میوه و سبزی در طول روز مصرف شود. میوه‌ها و سبزیجات در میان سایر مزایا، غنی از فلاونوئید‌ها و کارتنوئید‌ها هستند. این موضوع مزایای زیادی برای بدن خواهد داشت. مطالعات نشان می‌دهد میوه‌ها و سبزیجات برای پیشگیری از سرطان سینه مفید خواهد بود:

سبزیجاتی با برگ سبز تیره

فلفل

گوجه فرنگی

بادمجان

مرکبات

هویج

کلم بروکلی

کلم

پیاز

سیب

گلابی

هلو

توت فرنگی

فیبر‌های رژیمی غذایی

اگرچه مطالعات انجام شده در مورد فیبر رژیمی غذایی و اثرات آن بر روی سرطان سینه هنوز جامع نیست، اما مطالعات متعدد نشان می‌دهد این ماده می‌تواند در برابر بیماری‌های مختلف از بدن محافظت کند. از آن جایی که فیبر از سیستم گوارش پشتیبانی می‌کند و می‌تواند به دفع سموم و مواد زائد کمک نماید، باعث می‌شود سموم از بدن دفع شوند و اسیب ناشی از آن کاهش یابد.

غلات کامل و بقولات در برگیرنده آنتی اکسیدان‌ها هستند و می‌توانند از بروز بیماری‌های مختلف جلوگیری کنند. خوردن بقولات غنی از فیبر مثل عدس می‌تواند خطر بروز سرطان سینه را کاهش دهد. توصیه می‌شود ۳۰ الی ۴۵ گرم فیبر در روز مصرف شود.

چربی‌های خوب

به نظر می‌رسد چربی کاندید مناسبی برای پیشگیری از سرطان سینه نباشد، اما چربی‌های چند غیر اشباع و تک غیر اشباع چربی‌های خوب نامیده می‌شوند. این چربی‌ها در روغن زیتون، آووکادو، دانه‌ها و آجیل‌ها یافت می‌شوند. علاوه بر این، اسید‌های چرب امگا۳ که در ماهی‌هایی همچون سالمون یافت می‌شود می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.

بیشتر متخصصان توصیه می‌کنند ۲۰ الی ۳۰ درصد از کالری‌های رژیم غذایی در برگیرنده چربی‌های مفید باشد.

سویا

تحقیقات گسترده در ۲۵ سال اخیر نشان می‌دهد سویا یک منبع غذایی فوق العاده است که پروتئین، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی خوبی دارد، اما کربوهیدراتش پایین است. علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه سویا می‌تواند لیپوپروتئین با چگالی اندک یا کلسترول بد را کاهش دهد و خطر بروز بیماری‌های قلبی را کمتر نماید.

برخی از مطالعات نشان می‌دهد مزایای اسید‌های چرب امگا۳ موجود در ماهی‌ها ممکن است به خاطر توانایی آن برای کاهش التهاب باشد. التهاب یکی از فاکتور‌های دخیل در بروز سرطان سینه است.

تحقیقات نشان داده اند فیبر می‌تواند با کمک به کاهش استروژن در پیشگیری از سرطان سینه مفید واقع گردد. بیشتر درمان‌های سرطان سینه به گونه‌ای طراحی شده اند که مانع از تعامل استروژن با سلول‌های سرطانی می‌شود. به همین خاطر رژیم غذایی با فیبر بالا می‌تواند از این فرایند پشتیبانی کند و فرایند حذف استروژن را تسریع نماید.

بتا کاروتن موجود در برخی از سبزیجات مثل هویج با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. دانشمندان بر این باورند که این موضوع بدین خاطر است که این ماده با رشد سلول‌های سرطانی تداخل ایجاد می‌کند.

مواد غذایی مضر برای سرطان سینه

مواد غذایی مضر برای سرطان سینه

با اینکه دانشمندان هنوز در حال بررسی اثر مواد غذایی مختلف بر روی سرطان هستند، اما متخصصان توصیه می‌کنند برای کاهش خطر ابتلا به سرطان مقدار الکل، شکر و چربی و گوشت قرمز در رژیم غذایی محدود شود.

الکل

مطالعات موجود نشان می‌دهد ارتباطی بین مصرف منظم الکل و خطر ابتلا به سرطان سینه وجود دارد. سایت Breastcancer.org نشان می‌دهد که مصرف الکل می‌تواند سطح استروژن را افزایش دهد و به سلول‌های DNA اسیب وارد نماید. این دانشمندان بیان کرده اند زنانی که سه نوشیدنی الکلی در طول هفته میل می‌کنند خطر توسعه سرطان در آن‌ها تا ۱۵ درصد افزایش می‌یابد. این خطر با هر فنجان یا لیوان اضافی از الکل تا ۱۰ درصد بیشتر می‌شود.

شکر

محققان مرکز سرطان آندرسون دریافته اند زمانی که موش‌ها رژیم غذایی سرشار از شکر دارند، بیشتر در معرض توسعه سرطان سینه هستند.

چربی‌ها

مطالعات نشان می‌دهد همه چربی‌ها برای بدن بد نیستند. با اینکه چربی حاصل از غذا‌های فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است، چربی حاصل از میوه‌ها و سبزیجات این خطر را کاهش می‌دهد. چربی‌های ترانس می‌توانند این خطر را بیشتر کنند و نباید مورد استفاده قرار گیرند. چربی‌های ترانس بیشتر در غذا‌های فرآوری شده همچون غذا‌های سرخ شده، کراکرها، دونات‌ها و کوکی‌های پخته شده یافت می‌شود.

گوشت قرمز

با اینکه تحقیقات در این زمینه ادامه دارد، اما برخی از مطالعات نشان می‌دهد ارتباطی بین گوشت قرمز و احتمال بروز سرطان سینه وجود دارد. علاوه بر این، گوشت‌های قرمز فراوری شده می‌تواند چربی، نمک و مواد افزودنی زیادی دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه مفید نخواهد بود.

سایر نکاتی که باید مدنظر داشته باشید:

بر اساس گفته‌های مرکز پیشگیری از سرطان، نکات زیر می‌تواند به بدن در پیشگیری از بروز سرطان کمک کند:

ویتامین D حاصل از نور خورشید طبیعی می‌تواند مفید باشد. این ویتامین در موادی همچون تخم مرغ، ماهی‌های گرفته شده از آب‌های سرد و محصولات غنی شده یافت می‌شود. با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید سطح ویتامین D خوبی در بدن دارید یا خیر. در صورت نیاز می‌توانید از مکمل‌ها کمک بگیرید.

چای سبز مزایای بسیار زیادی برای بدن دارد. از جمله این مزایا می‌توان به تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به سرطان اشاره کرد.

زردچوبه. این ادویه زردرنگ می‌تواند خاصیت ضد التهابی داشته باشد و رشد سلول‌های سرطانی را محدود کند.

داشتن وزن مناسب برای سلامت کلی بدن مفید است. چاقی باعث بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود و فاکتور خطری برای بیماری‌هایی همچون سرطان است. فعال بودن فیزیکی به اندازه خوردن مواد غذایی سالم برای پیشگیری از سرطان سینه مهم است. موسسه ملی سرطان گزارش داده زنانی که ۴ ساعت در هفته تمرینات ورزشی می‌کنند کمتر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

منبع: مجله سلامت

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سرطان پیشگیری برای پیشگیری از سرطان سینه کاهش خطر ابتلا به سرطان خطر ابتلا به سرطان سینه مطالعات نشان می دهد میوه ها و سبزیجات مواد غذایی رژیم غذایی بروز سرطان فاکتور ها چربی ها غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۵۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قوی ترین مکمل غذایی و دارویی در طول روز | نیازی به مصرف ناهار و شام نیست + درمان قند خون در 28 روز

از جمله خاصیت مویز می‌توان به مواردی مانند تصفیه خون، جلوگیری از پیری پوست، درمان پوکی استخوان، درمان ریزش مو، جلوگیری از سفیدی مو، درمان کم خونی، کاهش کلسترول بد خون، کنترل فشار خون، کنترل گرسنگی، حفظ سلامت دندان، درمان اختلال جنسی، رفع اختلال نعوظ، درمان تب، مفید برای چشم، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود هضم غذا، بهبود سیستم عصبی، سم زدایی از بدن، سلامت دستگاه تنفسی، سلامت قلب،…

به گزارش مکتوب نامه، متخصصان طب سنتی بر این باورند که مویز طبیعتی گرم و خشک دارد. مویز سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و از این رو خواص و فواید شگفت انگیزی دارد. از جمله خاصیت مویز می‌توان به مواردی مانند تصفیه خون، جلوگیری از پیری پوست، درمان پوکی استخوان، درمان ریزش مو، جلوگیری از سفیدی مو، درمان کم خونی، کاهش کلسترول بد خون، کنترل فشار خون، کنترل گرسنگی، حفظ سلامت دندان، درمان اختلال جنسی، رفع اختلال نعوظ، درمان تب، مفید برای چشم، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود هضم غذا، بهبود سیستم عصبی، سم زدایی از بدن، سلامت دستگاه تنفسی، سلامت قلب، تولید کلاژن، کاهش مشکلات تیروئیدی و درمان یبوست اشاره کرد.

مویز چیست؟ مویز در واقع انگور سیاه خشک شده است و سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها است و جایگاه ویژه‌ای در بین آجیل‌ها دارد.

مویز دارای خواص و فواید فراوانی برای سلامت بدن و رفع مشکلات و بیماری‌های بدن دارد.

خواص مویز ناشتا برای افراد دیابتی

از جمله خاصیت مویز می‌توان به کمک به تنظیم قند خون در افراد دیابتی اشاره کرد. قند موجود در مویز قند فروکتوز است که برای جذب شدن به بدن احتیاجی به انسولین ندارد. علاوه بر این مویز دارای عنصر کروم است که می‌تواند موجب کاهش قند خون شود. بنابراین افراد مبتلا به دیابت می‌توانند مویز را جایگزین قند کنند اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.

فواید مویز برای مغز

یکی از خاصیت مویز تاثیر آن در افزایش حافظه و قدرت فهم است. مصرف مویز در دوران بارداری هم برای جنین و هم برای مادر مفید است. مویز می‌تواند برای هوش جنین و آرامش اعصاب و رفع خستگی و بی حالی موثر و مفید باشد. مویز منبعی غنی از بور است و بور موجب افزایش قدرت یادگیری می‌شود. همچنین مویز می‌تواند به ترمیم و بهبود سلول‌های آسیب دیده مغز کمک کنند.

خواص مویز برای روده

یکی از خواص مویز ناشتا این است که مویز با کمک  خاصیت ضد باکتری خود می‌تواند از بروز عفونت در دستگاه گوارش جلوگیری کند و علاوه بر این مویز سیاه می‌‌تواند در تقویت معده و هضم غذا موثر باشد. به افرادی که مبتلا به یبوست هستند توصیه می‌شود که مویز مصرف کنند زیرا فیبر موجود در مویز موجب بهبود حرکات روده شده و می‌تواند یبوست را درمان کند.

خاصیت مویز برای کم خونی

مویز سرشار از آهن بوده و از این طریق می‌تواند موجب افزایش سطح هموگلوبین در خون شده و به درمان کم خونی کمک کند.

خاصیت مویز برای پوست

از جمله خواص مویز این است که به کمک خواص آنتی اکسیدانی خود می‌تواند موجب از بین رفتن رادیکال‌های آزاد موجود در پوست شده و از این طریق از پیری زودهنگام و چین و چروک پوست جلوگیری کند.

خواص مویز برای مو

آهن موجود در مویز موجب بهبود گردش خون شده و فولیکول‌های مو را تقویت می‌کند و در نتیجه موجب تقویت مو‌ها و جلوگیری از ریزش مو می‌شود. از دیگر خاصیت مویز سیاه می‌توان به وجود مقادیر بالای ویتامین C و آهن در مویز سیاه اشاره کرد که باعث حفظ سلامت کلی موها و رنگ طبیعی مو شده و از سفید شدن زود هنگام موها جلوگیری می‌کند.

خواص مویز سیاه در درمان پوکی استخوان

مویز سیاه سرشار از کلسیم و پتاسیم است و از این طریق می‌تواند موجب استحکام استخوان‌ها شده و از بیماری‌های استخوان مانند پوکی استخوان پیشگیری کند.

خواص مویز برای کنترل فشار خون

از دیگر خواص مویز تاثیر آن در کنترل سطح فشار خون است. مویز به دلیل وجود مقادیر بالای پتاسیم در خود می‌تواند موجب تنظیم فشار خون شود.

خواص مویز برای اختلالات جنسی

از دیگر خواص مویز می‌توان به درمان اختلال نعوظ و تقویت و افزایش جریان اسپرم اشاره کرد. اسیدهای آمینه موجود در مویز می توانند شانس تخمک گذاری را افزایش دهند.

خواص مویز و گردو

مویز سیاه و گردو از جمله میان‌ وعده‌های پر طرفدار و مغذی هستند. مویز و گردو سرشار از مواد مغذی بوده و چربی‌های سالم را برای قلب فراهم می‌کنند. این میان وعده سالم یعنی ترکیب مویز و گردو سرشار از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر هستند و موجب ایجاد احساس سیری می‌شود.

مویز و گردو هر کدام خواص و فواید فراوانی برای بدن دارند و هر یک سرشار از مواد معدنی، مواد مغذی، چربی‌های سالم و ویتامین‌ها هستند. گردو سرشار از مس، منگنز، آهن، منیزیم، فسفر، ویتامین B6، چربی‌های مفید،چربی‌های اشباع نشده، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین و فیبر است.

از جمله خواص گردو می‌توان به مواردی مانند تقویت سلامت قلب، کنترل دیابت، تقویت استخوان‌ها، کنترل وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماری کیسه صفرا و درمان صرع اشاره کرد. مویز سیاه  منبعی غنی از آهن، پتاسیم، کلسیم، سلنیوم و غیره است. از جمله خواص مویز ناشتا می‌توان به مواردی مانند جلوگیری از تخریب سلول‌ها، افزایش انرژی بدن، کاهش روند پیری، استحکام استخوان‌ها، کنترل دیابت و غیره اشاره کرد. بنابراین مصرف گردو و مویز همراه با هم فواید فراوانی برای بدن دارد.

از جمله خواص مویز و گردو می‌توان به مواردی مانند پیگیری از کج‌ خلقی، پیشگیری از بی خوابی، جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های کیسه صفرا، کاهش وزن و تقویت بارداری اشاره کرد.

کمک به پیشگیری سرطان

کشمش به دلیل وجود کاتچین فواید ضد سرطانی دارد. او می گوید: کاتچین ها دارای ترکیبات پلی فنلی هستند که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند.

بهترین زمان خوردن مویز

در پاسخ به این سوال که بهترین زمان خوردن مویز چه موقعی است باید گفت که در اسلام سفارش شده است که از مویز صبح‌ها و به صورت ناشتا مصرف شود و آمده است که اگر هر کس ۲۱ دانه مویز قرمز رنگ را ناشتا بخورد این فرد از همه بیماری‌ها جز مرگ در امان خواهد بود و فهم و حافظه آن فرد بیشتر خواهد شد.

چرا ۲۱ عدد مویز ؟

بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته در صورتی که افراد هر روز صبح ناشتا ۲۱ عدد مویز مصرف کنند برای آن‌ها خواص و فواید فراوانی از جمله افزایش هوشیاری، قوت بدن آن‌ها، و از بین رفتن سردی و بِعپ از بدن آن‌ها را به ارمغان می‌آورد. مصرف مویز برای مدت زمان شش ماه به صورت منظم می‌تواند موجب تقویت بدن و مغز و تقویت سیستم گوارش بدن می‌شود. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چرا ۲۱ عدد مویز که در پاسخ به این سوال باید گفت که ممکن است از رموز باشد، همانند تسبیحات حضرت زهرا که ۳۴ بار الله اکبر گفته می‌شود و یا چرا نماز صبح دو رکعت است.

آیا مویز قند دارد ؟

در پاسخ به این سوال که آیا مویز قند دارد باید گفت که بله، مویز سیاه دارای قند فروکتوز است. فروکتوز برای جذب بدن به انسولین احتیاج ندارد و از همین رو افراد دیابتی می‌توانند مویز را جایگیزین قند کنند.

هسته مویز

هسته مویز خواص و فواید بسیاری دارد. هسته مویز سرشار از آنتی اکسیدان از جمله اسید فنول ها، توکوفرول و پروانتوسیانیدین، ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن است. بنابراین خواص هسته مویز برای سلامت بدن فراوان است که از جمله خواص هسته مویز می‌توان به مواردی از جمله پیشگیری از سرطان‌های پوست، پروستات و سینه، مقابله با بیماری های چشمی ناشی از دیابت، تمیزی روده، مقابله و درمان التهاب پ‌ها و عفونت‌های بدن از جمله درمان عفونت ادراری، درمان گاستریت، درمان ورم معده، درمان مشکلات پوست، درمان آرتریت، درمام سینوزیت، درمان درماتیت، جلوگیری از ریزش مو، تقویت رگ‌‌های خونی، تصفیه‌ی خون، مانع از ترومبوز، کنترل فشار خون و مقابله با آلودگی اشاره کرد.

مضرات مویز سیاه

خواص مویز بسیار فراوان و ارزشمند است اما زیاده‌روی در مصرف آن ممکن است مضراتی نیز داشته باشد. مویز سیاه ‌کالری بالایی دارد و از همین رو زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند موجب افزایش وزن شود. از دیگر عوارض زیاده‌روی در مصرف مویز سیاه می‌توان به مواردی از جمله افزایش غلظت خون و بالارفتن فشار خون اشاره کرد. همچنین از آن جایی که مویز سیاه طبیعتی گرم دارد مصرف آن به افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود.

  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هفت ماده غذایی مفید برای مبتلایان به نارسایی قلبی
  • قوی ترین مکمل غذایی و دارویی در طول روز | نیازی به مصرف ناهار و شام نیست + درمان قند خون در 28 روز
  • روش تخلیه قند اضافه از بدن در ۳ روز
  • چربی‌سوزی مؤثر با این ۵ ماده غذایی
  • میزان ویتامین E موردنیاز بدن در سنین مختلف
  • ۶ فایده بی‌نظیر خیار؛ خوردن خیار به این افراد توصیه نمی‌شود
  • مواد غذایی سرطان‌زا را بشناسید
  • توصیه‌هایی برای جلوگیری از مسمومیت کودکان در سفر
  • میوه را کی بخوریم؛ با شکم خالی یا پر؟
  • آیا روغن زیتون می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؟