Web Analytics Made Easy - Statcounter

طاهر علیزاده، مشاور و روانشناس اظهار کرد: ازدواج دختر و پسر، پیوند دو نفر نیست؛ بلکه پیوند دو خانواده است. زمانی که طرفین ازدواج می‌کنند، دو نوع فرهنگ و آداب و رسوم خانوادگی به هم پیوند می‌خورد.

او افزود: ازدواج دو عضو از دو خانواده مستقل که قوانین‌شان نیز با یکدیگر تفاوت بسیاری دارد، می‌تواند مشکلاتی را هم برای خانواده تازه تأسیس و هم خانواده‌های هر یک از طرفین ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این روانشناس بیان کرد: از مهمترین اصول ارتباطی بین زوجین و خانواده ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

رعایت حریم و مرز‌ها در حین داشتن صمیمیت: در اولین مرحله باید نسبت به نقش جدید خود و همچنین با وظایف و انتظاراتی که در خانواده همسر داریم بیشتر آشنا شویم. باید به سلسله مراتب قدرت در خانواده‌ها احترام بگذاریم و در عوض تلاش برای تغییر ساختار قدرت، به همان شکل قبلی آن را بپذیریم. توجه به قواعد و ساختار‌های خانواده همسر به معنی فاصله‌گیری نیست؛ بلکه به معنای ایجاد فضای صمیمی در چهارچوب قوانین خانواده همسر است.

حفظ رفتار و منش مودبانه: باید به این نکته توجه داشت که همزمان با افزایش صمیمیت و کم کردن فاصله ها، ارتباط محترمانه و مودبانه زمینه تمام رابطه‌ها باشد. برخی افراد صمیمیت را با بی‌ادبی اشتباه می‌گیرند و پس از مدت کوتاهی این موضوع، زمینه ساز اختلاف‌های خانوادگی می‌شود.

پذیرش شخصیت اعضا به همان شکل قبل: برخی افراد با ورود به خانواده همسر وسوسه می‌شوند تا بعضی از ویژگی و خصلت‌های خانواده همسر را تغییر دهند که به طور طبیعی عواقب منفی این کار را مشاهده می‌کنیم.

هنر گوش دادن، بدون نصیحت و قضاوت‌های ضروری: گاهی اوقات ممکن است یکی از اعضای خانواده تصمیم بگیرد با شما صحبت کند، اگر بتوانید به شکل فعالانه گوش دهید و از نصیحت و راه‌حل‌های شتاب‌زده اجتناب کنید؛ در واقع با این کار به عضو صمیمی و قابل اعتماد تبدیل می‌شوید.   پرهیز از مداخله در مسائل خانواده و حفظ رازداری: تا حد امکان زمان بروز اختلاف در خانواده همسر مداخله نکنید و علاوه برآن وقتی که خانواده همسر، شما را به عنوان یک عضو جدید می‌پذیرد؛ صحبت‌های شخصی داخل خانواده را به بیرون انتقال ندهید و از مطرح کردن آن با دیگران حتی خانواده خود پرهیز کنید (فقط در صورتی که ضرورت عقلانی وجود داشته باشد).

توجه به اولویت ها: به عنوان یک اصل همیشه به یاد داشته باشید که خانواده فعلی شما، خانواده همسر و فرزندانتان باید اولویت اصلی در زندگی شما باشند.

پرهیز از بحث‌هایی که پتانسیل اختلاف دارند: اگر فکر می‌کنید در خصوص موضوع خاصی با خانواده همسر اختلاف نظر دارید، از بحث‌هایی که منجر به اختلاف می‌شود به طور کامل پرهیز کنید.

پرهیز از ائتلاف در خانواده همسر: برخی مواقع به شکل ناخواسته و بدون آگاهی در اختلاف‌های خانوادگی همسر، ممکن است از شخص خاصی حمایت کنید. سعی کنید در اختلاف‌های درون خانوادگی همسر خود، فاصله را رعایت کنید و در صورت نیاز با رعایت اصل بی‌طرفی، کمک کننده باشید.

مدیریت میزان حضور در خانواده همسر: سعی کنید میزان حضور در خانواده همسر را طوری تنظیم کنید که صمیمیت و حریم خصوصی خانواده همسر حفظ شود.

ظرفیت حل مسئله در عوض فاصله‌گیری و قطع ارتباط: اگر با یکی از اعضای خانواده همسر خود به مشکل برخوردید، بجای بروز مشکل به همسرتان و تهدید به قطع رابطه؛ سعی کنید با رویکرد راه‌حل محور و کاهش تنش این مشکل را برطرف کنید. حتی اگر این اختلاف حل نشد، نباید این دیدگاه نامناسب را به همسر و سایر اعضای خانواده او نسبت دهید.

علیزاده در پایان گفت: اگر بتوانید در برخورد و ارتباط با خانواده همسر، بین دو مولفه احترام و حریم خصوصی تعادل برقرار و به اصول ذکر شده توجه کنید؛ نتایج مثبتی را در خانواده‌ها مشاهده می‌کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: روابط زوجین ازدواج اختلاف های خانوادگی طلاق روانشناسی سبک زندگی خانواده همسر خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۷۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم افزایی و تحکیم وحدت مسلمانان در ماه مبارک رمضان، دشمنان اسلام را تضعیف می کند

مولوي غلام حیدر فاروقی مدیر حوزه علميه الصدیق و امام جمعه اهل سنت بیرجند در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم، فلسفه ماه مبارک رمضان را بیان نموده است که می فرماید: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَّكُم تَتَّقونَ»؛ ای افرادی که ایمان آورده‌اید روزه بر شما نوشته شده، همان‌گونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد؛ تا پرهیزکار شوید و هدف از روزه و این عبادت بزرگ "لعلکم تتقون" است.

مولوی فاروقی در ادامه پیرامون واژه "تقوا"، افزود: تقوا تعریف های مختلفی دارد؛ امام علی (ع) تعریف بسیار زیبا و جالبی در این رابطه دارند و می فرمایند: «التقوى هي الخوف من الجليل ، والعمل بالتنزيل ، والقناعة بالقليل ، والإستعداد ليوم الرحيل»؛ تقوا ترس از جلال ، کار با فداکاری ، قناعت با اندک و آماده سازی برای روز عزیمت است، یکی از شرایط تقوا این است انسان از خدا بترسد.

امام جمعه اهل سنت بیرجند، عنوان کرد: وقتی انسان ترس از خدا داشته باشد مسلما نافرمانی نمی کند؛ در واقع یکی از شرایط مومن ترس از خدا است.

وی اضافه کرد: ترس از خدا یعنی خدا را ناظر بر اعمال خود ببینیم "والعمل به بالتنزیل"، یعمی عمل کردن به قرآن برای رستگاری است که در نهایت به سعادت مسلمان منجر خواهد شد.

این عالم اهل سنت تصریح کرد: متاسفانه امروزه شاهد هستیم یکی از عواملی که موجب تضعیف امت اسلامی شده است ، سبک شمردن قرآن کریم یعنی کتاب هدایت است؛ "والإستعداد ليوم الرحيل" انسان باید برای مردن و سفر از این دنیا آمادگی داشته باشد و به اصطلاح امروز چمدان خود را آماده کرده و هر زمان که واقع گردید به آخرت سفر کند.

مدیر حوزه علمیه الصدیق اهل سنت اذعان داشت: در واقع فلسفه ماه مبارک چهار شرطی است که امام علی(ع) بیان نموده اند؛ پیامبر اسلام نیز در ارتباط با ماه مبارک رمضان می فرمایند: «إنه قد أظلكم شهر عظيم، شهر مبارك، فيه ليلة خير من ألف شهر، فرض الله صيامه، وجعل قيام ليله تَطَوُّعًا، قیام شب های آن را مستحب قرار داده است، فمن تَطَوَّع فيه بخصلة من الخير، کسی که دو رکعت نماز نافله بجا می آورد به مقدار دو رکعت نماز واحب که در روزهای دیگر می خواند دارای ثواب است، كان كمن أدى فريضة فما سواه ومن أدى فيه فريضة كان كمن أدى سبعين فريضة فيما سواه، انجام هر فریضه در ماه مبارک رمضان به اندازه هفتاد فریضه روزهای دیگر نوشته خواهد شد، وهو شهر الصبر، والصبر ثوابه الجنة، ماه تمرین صبر و شکیبایی است که انسان ها ساعاتی را برای خداوند ریاضت می کشند.

وی ضمن ادامه روایت پیامبر اسلام پیرامون فضائل و مناقب ماه مبارک رمضان خاطر نشان کرد: وشهر المواساة، ماه همدردی و مواسات است، در واقع اغنیا با فقرا همنشین خواهند شد، وشهر يزداد فيه رزقُ المؤمن، روزی مومن در این ماه ازدیاد پیدا خواهد کرد، من فطر صائمًا، كان مغفرةً لذنوبه، هر فردی که در این ماه روزه می گیرد گناهانش بخشوده می شود و برای او اجر و و پاداشی است، وعتقَ رقبته من النار، وكان له مثل أجره من غير أن يُنتَقَصَ من أجره شيءٌ و قیام شب های این ماه عزیز را مستحب قرار داده است.

وی در پایان تاکید کرد: در پایان باید تاکید کنم این روایت فلسفه ای خلاصه از برکات و فضائل ماه مبارک رمضان است که در آیات و روایات دیگر نیز به آن تاکید شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هم افزایی و تحکیم وحدت مسلمانان در ماه مبارک رمضان، دشمنان اسلام را تضعیف می کند
  • خطرات ناشی از ازدواج با تفاوت فرهنگی
  • ماجراهای سوسو، بابا گازی و دوستان تازه اش در انیمیشن «موتورها»
  • صمیمیت معنوی در ازدواج چیست؟
  • سازش در پرونده قتل در پویش «به حرمت امام علی(ع)»
  • سازش پرونده قتل در دزفول
  • صلح و سازش یک پرونده قتل در دزفول
  • سازش در پرونده قتل پس از ۵ سال در دزفول
  • سازش پرونده قتل با پویش به حرمت امام علی (ع) می بخشم در دزفول
  • توصیه به پرهیز از سفرهای غیرضروری در این استان‌ها