Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مجتبی آغاز مدیرجهادکشاورزی شهرستان خاتم گفت: هدف ترویج به عنوان متولی امر توانمندسازی و آموزش بهره برداران، دستیابی به کشاورزی دانش بنیان و گسترش فناوری در واحد‌های بهره برداری و تولیدی است.

او افزود: در سال جهش تولید از مهمترین اقدامات برای افزایش تولیدات کشاورزی و ارتقای عملکرد در واحد سطح با توجه به محدودیت‌های موجود در منابع آبی و خاکی، سرعت بخشی به فرآیند انتقال اطلاعات کشاورزی و آخرین دستاورد‌های علمی و عملی به بهره برداران است که در نهایت منجر به افزایش ضریب نفوذ دانش و توانمندسازی بهره برداران در بخش کشاورزی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 آغاز بابیان اینکه شهرستان خاتم قطب کشاورزی استان است،  افزود: شهرستان خاتم قطب تولید محصولات کشاورزی و دامی استان یزد خوشبختانه در سال‌های اخیر با آموزش‌های ترویجی داده شده به کشاورزان وبهره برداران در فضای مجازی وحقیقی شاهد افزایش فنی آنان شده و عملکرد محصولات کشاورزی و دامی شهرستان رشد قابل توجهی در سطح به لحاظ کمی وکیفی داشته است که در تولید محصولات استراتژیک گندم و پسته کشاورزان نمونه کشوری را درشهرستان داشته ایم.

او با اشاره به اقدامات انجام شده به منظور افزایش دانش فنی کشاورزان در عرصه پهنه‌های تولیدی شهرستان، گفت: مدیریت جهادکشاورزی شهرستان درراستای سال جهش تولید به منظور افزایش دانش فنی کشاورزان برگزاری هفت هزارو ۵٠٠ نفر روز دوره‌های آموزشی وترویجی، چاپ بروشور واطلاعیه، برگزاری کانون‌های یادگیری سایت‌های الگویی، مزارع تحقیقی ترویجی، روز مزرعه وبرگزاری جشنواره را اداره ترویج وآموزش شهرستان دردستور کار دارد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان تصریح کرد: باتوجه به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری به نام سال جهش تولید نامگذاری شده است مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ضمن تعامل نزدیک با محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی «یاوران تولید» ترویج و توسعه کشت محصولات گلخانه ای، تجهیز مزارع کشاورزی به آبیاری تحت فشار، توسعه کشت گیاهان دارویی، افزایش عملکرد محصولات استراتژیک، تولید دام‌های اصلاح نژاد پر تولید وتوسعه صنایع تبدیلی وتکمیلی، ترویج اصلاح الگوی کشت گیاهان کم آبخواه از برنامه‌های الویت دار در سالجاری است.

او مهمترین اهداف و برنامه‌های اداره ترویج را افزایش دانش فنی کشاورزان به منظور جهش تولید دانست، و برگزاری کلاس‌های آموزشی، چاپ بروشور، نشریه، مدرسه در مزرعه و تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، برگزاری روز مزرعه و ایجاد سایت‌های الگویی ترویجی را از مهمترین ابزار‌های لازم جهت دست یابی به هدف فوق دانست.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی خاتم جهاد کشاورزی بهره برداران جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۳۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزی ارگانیک؛ مفید یا مضر؟

ایسنا/خراسان رضوی کشاورزی ارگانیک اغلب به‌عنوان راه‌حلی پایدارتر برای تولید مواد غذایی معرفی می‌شود که از اشکال طبیعی کنترل آفات برای ترویج کشت سازگار با محیط زیست استفاده می‌کند.

به گزارش ژاپن تودی، اما نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که گسترش زمین‌های زراعی ارگانیک می‌تواند منجر به افزایش استفاده از آفت‌کش‌ها در مزارع غیر ارگانیک اطراف شود و برخی از مزایای زیست‌محیطی را خنثی کند.

محققان دریافتند اگر مزارع ارگانیک در کنار هم قرار گیرند و از نظر جغرافیایی از مزارع معمولی جدا شوند، می‌توان این اثرات جانبی مضر را کاهش داد.

اشلی لارسن، محقق ارشد این تحقیق، از دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا، گفت: علیرغم فشارهای سیاستی برای افزایش میزان کشاورزی ارگانیک، شکاف‌های کلیدی دانش در مورد چگونگی تأثیر کشاورزی ارگانیک بر محیط‌زیست وجود دارد. اگرچه شیوه‌های کشاورزی ارگانیک به‌طور کلی شرایط محیطی مانند کیفیت خاک و آب را بهبود می‌بخشد، اما این مبادلات به خوبی درک نشده است.

به‌عنوان مثال، مزارع ارگانیک می‌توانند گونه‌های مفیدتری را در خود جای دهند که حشرات، پرندگان، عنکبوت‌ها و سوسک‌های تغذیه‌ کننده و آفات کمتری را به دام می‌اندازند. یا کمبود آفت‌کش‌های شیمیایی و دانه‌های اصلاح شده ژنتیکی می‌تواند به این معنی باشد که آفات بیشتری را در خود جای داده‌اند.

برای یافتن این موضوع، لارسن و همکارانش داده‌های مربوط به ۱۴ هزار مزرعه در شهرستان کرن، کالیفرنیا را طی هفت سال تجزیه و تحلیل کردند. شهرستان کرن محصولات باارزشی ازجمله انگور، هندوانه، مرکبات، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و موارد دیگر تولید می‌کند و آن را به یکی از باارزش‌ترین مناطق تولید محصولات کشاورزی در ایالات‌متحده تبدیل کرده است.

این گروه تحقیقاتی نقشه‌های دیجیتالی شده از مزارع و محصولات کشت شده روی آنها را با سوابق کاربرد آفت‌کش‌ها و اینکه آیا مزرعه دارای گواهی ارگانیک است، مطابقت داد.

لارسن گفت: کشاورزی ارگانیک اطراف منجر به افزایش استفاده از آفت‌کش‌ها در مزارع معمولی می‌شود همچنین منجر به کاهش بیشتر در مزارع ارگانیک مجاور می‌شود. این اثر اغلب در حشره‌کش‌ها آشکار می‌شود که به‌طور خاص حشرات را هدف قرار می‌دهند.

سطح آفت‌کش‌ها در مزارع معمولی هر چه از مزارع ارگانیک دورتر بودند کاهش می‌یافت. اما محققان بر اساس تجزیه و تحلیل سطح ملی با جزئیات کمتری که انجام دادند، دریافتند که اگر مزارع ارگانیک با هم گروه‌بندی شوند، می‌توان وضعیت را به‌طور کامل اصلاح کرد.

این گروه در پایان ابراز کرد: خوشه‌بندی فضایی مزارع ارگانیک و تفکیک فضایی مزارع ارگانیک و معمولی می‌تواند ردپای محیطی زمین‌های زراعی ارگانیک و معمولی را کاهش دهد.

اریک لیختنبرگ از دانشگاه مریلند در تفسیر مرتبط می‌گوید که محققان نشان داده‌اند که تصمیمات کشاورزان در مورد آفت‌کش‌ها تحت تأثیر حضور مزارع ارگانیک مجاور است، اما دلیل آن به‌طور کامل مشخص نیست.

شاید ارزش محصولات، حساسیت آنها به آفات، و تحمل خطرپذیری شخصی کشاورزان نیز نقش داشته باشند.

لیختنبرگ که خواستار تحقیقات بیشتر در این زمینه شد، اظهار کرد: اینکه کدام آفات متحرک درگیر هستند، منشأ آنها از کجاست، یا چگونه و چرا در سراسر مناطق حرکت می‌کنند، به درستی درک نشده است.

یافته‌های این تحقیق در مجله Science منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایجاد زنجیره ارزش در محصولات کشاورزی یکی از برنامه‌های راهبردی لرستان است
  • کشاورزی ارگانیک؛ مفید یا مضر؟
  • ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش بنیان استان بوشهر
  • افزایش ۲۵ درصدی جوجه‌ریزی در مازندران
  • فعالیت ۱۳۰ هزار بهره‌بردار حوزه کشاورزی در کردستان
  • ساده‌زیستی در میان دانش‌آموزان استان قزوین ترویج شود
  • میزان تولید تخم مرغ در استان قم به ۱۳۵ هزار تن رسیده است
  • رونق گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در گلستان
  • ایجاد درآمد پایدار با محصولات کم آب طلب، پربازده و اقتصادی
  • بهره بردن از بازار سرمایه و ظرفیتهای نهفته آن در سال جهش تولید