Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر ‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از بهره‌برداری ۱۸ پروژه مرمتی استان در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها خبر داد.

احمد حمزه زاده ضمن اعلام این خبر گفت: مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی استان طی چندین سال اخیر به طور مستمر در حال انجام بوده و امسال شاهد اتمام بخش عمده‌ای از آن ها خواهیم بود، لذا با فرارسیدن هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها ۱۸ پروژه مرمتی ابنیه تاریخی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به تشریح ۱۸ پروژه های مرمتی استان اشاره کرد و ادامه داد: از میان پروژه های مرمتی آماده بهره‌برداری استان، سه پروژه به مرمت و ساماندهی مسجد کبود، پل پنج‌چشمه و کبوترخانه دده‌خان بناب، پنج پروژه متعلق به مرمت و ساماندهی زیرزمین موزه آذربایجان، خانه سلطان قرائی، جداره اکرامی و سرای ایکی‌قاپیلی بازار تاریخی و مسجد انگجی تبریز، دو پروژه مرمتی مسجد گوراوان و امام‌زاده قاسم عجب شیر، دو پروژه متعلق به مرمت برج آس و امامزاده کلیبر، سه پروژه مرمتی پیر خموش، محوطه مسجد جامع و مسجد تاریخی بازار مرند، مسجد جمال‌آباد سراب، مسجد جامع کوزه‌کنان شبستر و به پروژه مرمتی گنبد الله الله ورزقان متعلق است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اظهار کرد: این مرحله از مرمت و ساماندهی ابنیه تاریخی مذکور با اعتباری بالغ بر ۱۷ میلیارد و ۲۹۴ میلیون تومان اجرا شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، حمزه ‌زاده در خاتمه، خاطرنشان کرد: ۱۸ پروژه مرمتی ابنیه تاریخی استان که تا پایان اردی بهشت ماه سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید بطور مستقیم برای هزار و ۲۱۵ نفر اشتغال ایجاد کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ابنیه تاریخی بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۴۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی